A teraz moja relacja z wycieczek po salonach ślubnych

Już nie mogłam się doczekać
1. CMŚ - Kaszubska - bardzo ładne suknie, panie przyjemne, wszystko wyjaśniały, podpowiadały wizarzystkę, współpracuja z kwiaciarnia Esy Floersy (Pani z kwiaciarni przychodzi na konsultację przy ostatnich przymiarkach, bardzo fajna sprawa) byłabym gotowa kupić jedną z nich ale zdecydowałam się uszyć identyczny wzór w innym miejscu, ale o tym poniżej.
2. Pretty Woman - nieprzyjemna obsługa, mimo że umowiłam się na konkretną godzinę, Pani zajmowała się innymi rzeczami i wchodzącymi do salonu klientami, a nie mną.
3. La Mariette - obsługa super, suknie ładne, na wyprzedaży bardzo okazyjne ceny. W sukienkach są wszyte biustonosze co rozwiązuje dodatkowy kłopot z jego doborem. Super sprawa. Kupuje tam buty, duży wybór i niedrogo. Dodatków też całkiem sporo. Także biżuterię i welon też u nich kupuję. Napewno są konkurencyjni cenowo, mimo że centrum miasta.
4. Arvena - bardzo drogo, specyficzne suknie. Najwięcej mają sukni z Hiszpani, choć od polskiego producenta też są, ale w mniejszej ilości. Obsługa miła.
5. Vivien - duży salon, panie miłe. Ale można znaleźć tańsze suknie, buty i dodatki, mimo że proponują, że jak się kupi u nich suknię to dodatki są w niższych cenach. Mimo to są tańsze salony, więc niech Was nie zwiedzie fakt że jest tam tanio bo nie jest w centrum.
5. Anna - E. Orzeszkowej - mały salon. Akurat nie było tam sukni dla mnie gotowej, ale to ze względu na mój błogosławiony stan. Mimo to zdecydowałam się na ten salon. Panie uszyją mi tam suknię miesiąc przed ślubem, nigdzie indziej nie zaproponowano mi takiego terminu. Dodatkowo ostatnie poprawki i wszycie zamka będzie tydzień przed ślubem. Krawcowa jest na miejscu, co bardzo ułatwia kontakt z faktycznym wykonawcą sukni, a nie przez sklepowe ekspedientki. Ponad to szyta suknia jest przyniesionym przeze mnie wybranym modelem z internetu. I nie ma żadnego problemu

A cenowo też taniej niż w innych salonach. A dodatkowo jest opcja szycia sukni na wypożyczenie. Super sprawa. Polecam.
Powodzenia