Autor Wątek: salony ślubne w szczecinie  (Przeczytany 152002 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
Odp: salony ślubne w szczecinie
« Odpowiedź #210 dnia: 18 Grudnia 2006, 19:06 »
nie spotkałam ich w innych szczecińskich salonach..  :roll:
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline a1515
  • forumowicz
  • data ślubu: 11.08.2007
« Odpowiedź #211 dnia: 1 Lutego 2007, 14:53 »
megan - satelite jest rewelkacyjna, tez przykłuła moje oko od razu, na pewno będziesz wyglądała cudnie, dawaj fotki jak tylko beziesz miała.
Co do szczecińskich salonów ja również polecam salon ARVENA na jagioellońskiej, przemiła i bardzo pomocna obsługa, mam tu mój typ 2 vanessa 507. równiez pozytywne wrażenie wywarł salon PRETTY WOMAN na krzywoustego, zreszta najprawdopodobniej tu będę wypozyczać sukienki, spory wybór, przystepne ceny.
\serdecznie poolecam odwiedzić salonik MARIETTE na bogusława na przeciwko NIKOL, salonik malutki, lecz sukienek dość sporo. do tego dziewczyna tam pracująca jest projektantką więc wszystko co tylko przyjdzie wam do głowy jest możliwe do uszycia. dziewczyny są przemiłe i naprawde służa czasem i pomocą.
CENTRUM MODY ŚLUBNEJ na kaszubskiej, głównie dla dziewczyn które poszukują "bez", z prostych, wąskich sukienek raczej mały wybór, ale warto zajrzeć, panie służą fachową poradą i zawsze można cos przymierzyć,
niestety salonu na pocztowej nie odnalazłam, nie mma tez żadnej informacji, żeby został przeniesiony...
równiez nie udało mi się zawitac do JUSTYNY na długosza ani do NOVII na janusza, gdyż byłam po prostu za wcześnie. ale myslę, że jeszcze je odwiedzę przed podjęciem ostateznej decyzji. powodzenia wszystkim poszukującym tej jedynej :)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #212 dnia: 1 Lutego 2007, 23:54 »
Cytat: "annap"
CENTRUM MODY ŚLUBNEJ na kaszubskiej, głównie dla dziewczyn które poszukują "bez", z prostych, wąskich sukienek raczej mały wybór,

:drapanie:  :drapanie:  :drapanie:  :drapanie:  :drapanie:
to ja chyba w innym salonie kiece kupowałam....
Monika padanie ze śmiechu albo się zadławi jak to przeczyta...chyba do męża zadzwonię, żeby ją po plecach klepnął...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline SaTine

• ღ KM ღ
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 21.06.2008
« Odpowiedź #213 dnia: 2 Lutego 2007, 10:06 »
Jak dotąd byłam tylko w CMŚ , w Novii, i w Avernie. CMŚ jest rewelacyjne !! Wpadło mi w oko kilka sukienek, tak samo jak w Avernie.

Narazie tylko chodze i orientuje co, gdzie i jak. Niebawem przyjdzie czas na przymierzanie  :skacza:  Juz sie nie moge doczekac  :tupot:

Offline a1515
  • forumowicz
« Odpowiedź #214 dnia: 2 Lutego 2007, 10:57 »
no jak ja byłam w cmś to były dwie sukienki nie rozszerzane,a cała reszta z tych wiekszych, nie chciałam żeby to zabrzmiało jakoś dziwnie lub obrażliowie dla kogokolwiek, ja tez byłam zachwycona salonem i obsługą, po prostu nie znalazłam tam nic dla siebie. sukienki piękne, lecz tzreba mieć odpowiednią figure do nich. jeśli kogoś uraziłam to sorry :)

Offline didi

• entuzjasta
« Odpowiedź #215 dnia: 5 Lutego 2007, 12:36 »
Polecam Marieette na Bogusława (naprzeciw nikol) to firmowy sklep krawcowej z Gardna/k Gryfina ma prawdę ładne suknie i a co do obsługującej (szczuplutka z czarnymi włosami to córka właścicieli tak rodzinny biznes :hahahaha: ) to od nich miałam suknie na slub Grazynki a teraz będe miała szytą na slub kuzyna :brawo_2:
Bezwarunkowo kocham tylko zwierzeta bo ludzie czasami mnie wkurzają !!!!

Offline a1515
  • forumowicz
« Odpowiedź #216 dnia: 5 Lutego 2007, 14:31 »
obsługująca córka właścicieli faktycznie jest profesjoanlistka, w salonie naprawde można wybrac cos dla siebie, na ślub jak i na poprawiny, lub kreacje dla inych członków rodziny, gdyz oprócz sukienek ślubnych mają też (i za pewne szyją) suknie wieczorowe )równiez prześliczne)

Offline agnesg00

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #217 dnia: 5 Lutego 2007, 14:42 »
Też chcę napisać coś o CMŚ. Pomimo, że jednak zdecydowałam się na suknię Mori Lee, po którą przyszło mi jechać do Warszawy, to jednak byłam pod wrażeniem obsługi w tym salonie. Dziewczyny są przemiłe i chętnw do współpracy, bardzo pomocne. Do dobrych salonów zaliczyłabym również Nikol na Piłsudskiego i Novię- dobry wybór i miła obsługa. Niestety mam niedobre doświadczenia z Pretty Woman. reszta salonów była według mnie ok, ale obsługa w CMŚ była naprawdę wyjątkowa.

Offline Agassi77

• Aga
  • maniak
  • Jesteśmy jak 2 puzle,tylko 1 pasuje do drugiego
« Odpowiedź #218 dnia: 5 Lutego 2007, 17:32 »
Dziewczyny a jak to jest tak naprawde z tym wypozyczaniem?
Ide do sklepu, przymierzam milion sukienek i pada na ta jedna, jedyna!
Sukienka wystawiona jest w salonie na sprzedaz jako nowa, powiedzmy ze kosztuje 3000 wiec za wypozyczenie generalnie placi sie 50 % ceny czyli 1500 (nie ukrywajmy ze to tez sporo kasy jak na jeden raz). Wplacamy zadatek na poczet wypozyczenia tej sukni, rezerwujac tym samym wybrany termin. Z tego co wiem suknia nie laduje na zapleczu czekajac do naszej daty, tylko dalej jest do sprzedania i wypozyczenia w innych wolnych terminach. Ustalono ze mna cene wypozyczenia dla nowej sukienki, a w miedzy czasie ta sama sukienka wpadnie w oko jeszcze 3 innym panna, ktore maja wesela wczesniej.
Czy cena za wypozyczenie jest w takiej sytuacji obnizana?
Zamierzam w lutym zaczac polowanie i strasznie nie daje mi to spokoju!
Czy tylko ja tak mam?

Offline a1515
  • forumowicz
« Odpowiedź #219 dnia: 5 Lutego 2007, 17:40 »
Agassi77 mam taką samą datę slubu jak Ty (musi byc szczęśliwa!). ja też zastanawiałam sie na początku nad wypozyczeniem, sukienka kosztuje 1900 zł, wypozyczenie 1000zl, lub je sli mam byc 1 osoba która ją założy to 1200PLN, tylko sama nie wiem czy oni zamówią nową, czy tą po przerobeniu będą gzies trzymac. a skąd mogę miec pewnoś że przez te pół roku nikt jej nie dostanie... dodatkowo ostatnio byłam w salonie NIKOL na bogusława, i przypadkiem napotkałam tam dziewczynę (był to piątek) która chciała odebrac swą sukienke która wypozyczała (ślub miała w nastepną sobote) i okazało się , że sukienka jeszcze w pralni chemicznej i cos tam. generalnie dziewczyna zdenerwowana bo wiadomo, a jak coś w tej pralni oderwą itp to mało czasu na poprawki, a pprzy kupnie możesz miec sukienkę już miesiac wcześniej i się nie stresujesz, więc chyba jednak kupię. zawsze potem można sprzedac albo oddac w komis.

Offline Agassi77

• Aga
  • maniak
  • Jesteśmy jak 2 puzle,tylko 1 pasuje do drugiego
« Odpowiedź #220 dnia: 5 Lutego 2007, 18:07 »
Witam annap, wlasnie czytalam gdzies przypadkiem twoje posty i tez zuwazylam ze slubujemy tego samego dnia  :brawo_2:  Jasne ze data jest szczesliwa, nie moze byc inaczej!!! Ja mam ten problem ze na 100 % wiem ze kiecki nie kupie, nie naleze do osob cierpliwych i szkoda bylo by mi czasu zeby bawic sie potem w sprzedawanie. Tak naprawde calkiem przypadkiem tez bylam niedawno w salonie Nikol i bardzo spodobal mi sie jeden model sukienki na wystawie, wiec wstapilam zeby spytac o cene i tak przy okazji to panie ekspedientki wprowadzily u mnie te obawy, poniewaz najpierw poinf. mnie ze sukienka jest tylko jedna i jak sie sprzeda to sa marne szanse na spowadzenie nastepnej, a jak powiedzialam ze chodzi mi o wypozyczenie i co wtedy, to uslyszalam ze to bedzie ich problem zeby sprowadzic nastepna na czas. Jakos tak nie bardzo w to uwierzylam  :drapanie:

Offline Anogete
  • zapaleniec
« Odpowiedź #221 dnia: 6 Lutego 2007, 08:51 »
Z tymi salonami to jest tak różnie... tak mówią ze niby jak rezerwujesz to oni sukienke automatycznie odstawiaja na bok i nikt nie moze jej wypozyczyc W praktyce jednak wiadomo jak jest jednen na trzy salony okaze sie uczciwy a reszta dalej będzie wystawiać i zarbaiać na niej wiadomo kasa sie liczy. Ja kupowałam swoja sukienke i tez niby miała byc po jednym wypozyczeniu i miala trafic potem do mnie, co sie okzalo była w fatalnym stanie!!!!!!!!!!! i to jeszcze za taka kase ze szok!!!! całe szczescie spisałam odręczna umowe ze w przpadku mechanicznych uszkodzeń lub nie wywiązania sie z umowy salon zobowiązny jest "stanąć na głowę" i sprowadzic mi nowiutką sukienkę albo zapłaci mi gotówką wartość nowej sukienki tak abym mogła szybko kupić sobie gdzieś inna. I całe szczeście ze taka umowę miała i wszystko skończyło sie dobrze Chodz było bardzo bardzo niedobrze!! Także dziewczyny polecam aby spisać taka odręczna umowę Gdy salon nie będzie chciała pomyślałabym ze ma cos na sumieniu :) i sie poprostu boi. POWODZENIA :)
Jest jak jest, nie jak powinno być ;)

[img]http://ticker.7910.org

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #222 dnia: 6 Lutego 2007, 09:06 »
przykro mi, że was rozczaruje..

żaden salon nie pozwoli sobie na zakup sukni za kilka tyiaków  i odwiesić jej na bok , bo akurtat wam się spodobała.. takie suknie mają na siebie ZARABIAĆ więc są wielokrotnie mierzone i wypozyczane..

ten numer wyjdzie jeśli  macie slub na poczatku roku ale nie w srodku czy pod koniec..

Offline Anogete
  • zapaleniec
« Odpowiedź #223 dnia: 6 Lutego 2007, 09:41 »
tak monia ma racje ale trzeba by sie jakos zabezpieczyć Bo upatrzysz sobie kiecke kupisz dodatki, itp i  jestes spokojna ze masz ta jedyna a na kilka tygodzi przed ślubem okazuje sie ze ktos ja miał przed toba i starsznia ja zniszczył Wiem ze kiecka po kilku wypozyczeniach nie wygląda tak samo (tymabrdziej ze n każdą z Pań jest specjalnie przerabiana) Dlatego od poczatku wiedziałam ze swoja napewno będe kupować! Wam tez to radze tymbardziej ze kupno wypozyczanej juz sukni jest duzo tańsze a masz pewnośc ze tą którą sobie upatrzyłaś to będzie właśnie ta a nie inna!!!
Jest jak jest, nie jak powinno być ;)

[img]http://ticker.7910.org

Offline a1515
  • forumowicz
« Odpowiedź #224 dnia: 6 Lutego 2007, 14:04 »
no niestety takie jest ryzyko przy wypożyczaniu, chyba że przerobią ją na Twój rozmiar i nikt inny w nią nie wejdzie,. jak ja pytałam o jeden model, który na sklepie akurat był rozmiaru 40 (ja noszę 34) to pani powiedziała że na pewno nie sprowadzą 34 bo kto to później wykorzsyta, tylko najwyżej 36 i przerobią, ale tylko tak żeby można było z powrotem do 36 po ślubie powrócic. a przy kupnie robię wszystko jak chcesz.

Offline gosia27
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #225 dnia: 5 Kwietnia 2007, 22:22 »
Witam!
ja tez odbyłam dzisiaj mały maraton po kilku sklepach. oto wrazenia

1.  Justyna - bardzo ale to bardzo miła Pani, ceny niskie ale wybór niewielki 9może z powody swiat i zwieksoznego ruchu w interesie)

2. Novia - dziwia mnie zachwyty forumowiczek - widocznie mialysmy z kolezanka pecha. Pani nie przygotowaa sie zupelnie na nasze przyjscie - mimo ze umawialysmy sie telefonicznie. mialm nadzieje ze odwiesi juz jakies sukienki, ewentualnie cos ta pozaznacza w katalogach , a tu nic!sukienki, owszem, piekne, ale nie podobało mi sie to, ze na prozno oczekiwalam jakiejkolwiek konstruktywnej opinii - wg sprzedajacej kazda z sukien mozna bylo do mnie dopasowac... zadna ni ebyla lepsza lub gorsza; kobieta bez usmiechu, malo co sie wlasciwie odzywala. No i ten brak intymnosci przy przymierzaniu. Nie wiem jak wam, ale mi akurat przeszkadza przebieranie sie pod okiem 2 obcych kobiet. moglyby chociaz poczekac az halke zaloze sama...Bardziej uprzejma byla juz ta młodsza blondynka, w kazdym bad zrazie jak tylko wyszlam postanowila ze wiecej tam nie wroce!

3. cms - swietna obsluga, bardzo mi si epodobalo ze kobieta pytala czy moze juz wejsc do przymierzalni, ni ekrepowalamnie swoja obecnoscia - kolezanka mogl ami do pewnego stoonia pomagac . dalo si ewyczuc ze ekspedientak nie probuje wcisnac mi nic na sile, nabralam zaufania  co do dobrej woli parcujacych tam Pan, naprawde czlowiek czuje ze ktos go slucha! polecam!

Offline patrychapati
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #226 dnia: 6 Kwietnia 2007, 08:22 »
czesc dziewczyny ja rowniez polecam  cms bylam tak jakies dwa tygodnie temu na przymiarce sukni wypatzrylam ja sobie w internecie  i kilka innych tez mi sie podobalao ale ta pierwsza najbardziej poprosilam pania wl;asnie o te suknie pomogla mi ja przymierzyc i super tak mi sie spodobala moja suknia ze juz rzadnej innej nie przymierzlam ale niestety ta suknie jest tylko na sprzedaz bo jest wykonana z jedwabiu i musze ja kupic ale coz na ten jeden dzien nie ma co szczedzic:) takze polecam CMS

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #227 dnia: 6 Kwietnia 2007, 10:26 »
Cytat: "gosia27"
mimo ze umawialysmy sie telefonicznie. mialm nadzieje ze odwiesi juz jakies sukienki, ewentualnie cos ta pozaznacza w katalogach , a tu nic!

gosiu.. wybacz ale jak pani z novi miała ci wybrać coś do przymiarki.. gust jest jak doopa.. każdy ma swój.. to co się podoba panią w novi nie musi podejśc tobie dlatego  przychodzisz a one patrza na twoja budowę żeby cos wyeksponowac a cos zatuszować.. jesli ciebie wcześniej nie widziały na oczy jak maja ci cos wybrac .. na podstawie  tego co powiesz?? rozmiar X lub Y?? nierealne..

byłam wczoraj na przymiarce w CMŚ.. sukieneczka komunijna  chrzesnicy juz prawie gotowa..  wygrzebałam model z neta i monika szyje dokładnie taka jak na focie (  z małymi poprawkami żeby na olce ładnie leżała )

az mi żal,ze nie bedzie mnie na tej komunii :(

Offline redzia

• Gosia
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 02.09.2006
« Odpowiedź #228 dnia: 7 Kwietnia 2007, 19:41 »
Cytat: "annap"
ostatnio byłam w salonie NIKOL na bogusława, i przypadkiem napotkałam tam dziewczynę (był to piątek) która chciała odebrac swą sukienke która wypozyczała (ślub miała w nastepną sobote) i okazało się , że sukienka jeszcze w pralni chemicznej

Wypozyczalam tam swoja suknie i jestem bardzo zadowolona. Jestem troche zdziwiona, ze dziewczyna pojechala po sukienke w piatek tydzien przed slubem  :Uu: bo zgodnie z umowa suknie odbiera sie w czwartek przed slubem, a oddaje ja we wtorek.
Suknia, ktora wypozyczalam nie ukladala sie tak jak chcialam (byla to ostatnia przymiarka przy odbiorze). Wystarczylo tylko kilka minut i pani z tego salonu szybko zrobila male mykum-mykum igielka i wszystko bylo juz Ok :)

Offline nataliaka
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #229 dnia: 7 Kwietnia 2007, 21:42 »
Ja odwiedziłam przez kilka dni większość salonów w centrum miasta tj. scarlett, arvene, fantazje, angarę, pretty woman i aż 3 salony na Bogusława: mariette, nicole i nowo przeze mnie odkryty vivien vigo.
Jeśli chodzi o personel to ogólnie nie mam zastrzeżeń co do obsługi w salonach, może te panie jak każdy z nas raz mają gorsze raz lepsze dni.
Fantacja- beznadziejne suknie
Arvena- przepiękne, skromne i jednocześnie pięknie zdobione, ale jak dla mnie za drogie, bo bez możliwości wypożyczenia.
Scarlett- jak na tą chwilę, to tu mam swój typ
Mariette- jakoś wszystkie te suknie jakieś "jednakowe"
Vivien- nie mieli jeszcze całej nowej kolekcji mieli im dowieźć na dniach, więc jeszcze może tam zajrzę
Nicole- dwie mi wpadły w oko, ale nie miałam sił już mierzyć też jeszcze tu wrócę

Z tego co przeczytałam wyżej, to warto odwiedzić jeszcze cms i salon novia na janusza. Czy jeszcze coś polecacie? A jakie tam mają ceny?

Ps. Wesołych Świąt i mokrego Dyngusa!

Offline a1515
  • forumowicz
« Odpowiedź #230 dnia: 10 Kwietnia 2007, 19:24 »
dziewczynki właśnie powrócilam z kolejnego (i na szczęście ostatniego  :brawo_2: ) maratonu po szczecińskich salonach,
sukienka została zakupiona w nowo otwartym salonie vivien vigo na bogusława, muszę przyznac ze maja dośc duzy wybór sukien w salonie, a przede wszystkim przesympatyczna obsługa, dwie kompetentne, usmiechniete i niezmiernie cierpliwe panie. Gorąco polecam, ja tam wracam w czerwcu na pierwsza przyniarkę i każdego odnia jak będę chciała popatrzec na moja kiecke na wieszaku :) :skacza:

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #231 dnia: 12 Kwietnia 2007, 12:45 »
No! Cierpliwość często jest słabą stroną ekspedientek. Cieszę się, że się udało annap,. Czekamy na foty z przymiarki.

Offline narwanka

• entuzjasta
  • data ślubu: 26.08.2006
« Odpowiedź #232 dnia: 13 Kwietnia 2007, 12:10 »
A ja do p. Moniki CMS wciaz wracam :D Teraz będzie sukienka na ślub siostry :)
no i moja siostra również tam ją szyje.

Na ścianie w CMS nasze zdjęcie tez można podziwiać ;)
Agata

Offline loverboyka
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #233 dnia: 30 Kwietnia 2007, 09:36 »
Witam byłam w salonie ARVENA i co? Piekne suknie i profesionalna obsługa herbatka kawka i wiele cierpliwości ze strony pani pracujacej w tym salonie naprawde polecam
Byłam juz zdenerwowana po wizycie w salonie Novia pani nie miła traktowała mnie z góry . W salonie Arvena :) mój stres został pozytywnie rozładowany haha i zakupiłam w Arvenie moja wymarzona suknię z kolekcji La Sposa  :brawo_2:

Offline sskamila
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #234 dnia: 2 Maja 2007, 23:42 »
Hej! Ja stawałam na ślubnym kobiercu w maju 2006. Z całego serca polecam SCARLET przy Wojska Polskiego - stamtąd wypożyczałam suknię. Dla mnie najważniejsze było to, żeby była ona NOWA ale nie chciałam jej kupić tylko wypożyczyć. Nie było żadnego problemu! Obsługa bardzo miła, a Panie pełne cierpliwości. Aż sama im sie dziwiłam. W przeciwieństwie do Nicole, gdzie ekspedientki czekały tylko aż będzie koniec przymierzania i zapadnie w końcu decyzja (zaznaczam, że nie byłam marudną klientką - ostatecznie o wyborze sukni zdecydowałam po 2 dniach poszukiwań :)) Ponadto w Nicole wszystkie suknie wyglądały jakby wisiały na manekinach z dziesięć lat. Jeśli chodzi o CMS to suknie są piękne - trzeba przyznać - jednak ceny... Poza tym jak chcecie byc dobrze tam obsłużeni proponuję podjechać czarnym mercedesem najwyższej klasy i udawajcie, że macie mnóstwo pieniędzy - wtedy Was zauważą. Pozdrawiam! SCARLET! SCARLET! SCARLET!

Offline miniu
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 8 września 2007
« Odpowiedź #235 dnia: 3 Maja 2007, 18:33 »
Zgadzam się z przedmówcą. SCARLET polecam bardzo. Bardzo mila obsluga, wybór sukienek ogromny i ceny nawet nawet. polecam serdecznie:)

"żyj tak jakby jutra nie było"

Offline kajmanka2

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 20.10.2007
« Odpowiedź #236 dnia: 9 Maja 2007, 14:14 »
Dziewczyny, nie wiem czy nie doczytałam czy nie ma, w każdym razie, możecie mi powiedzieć, jak kształtują sie ceny sukien LA SPOSY? i jakie mniej wiecej maja ceny CMS?
Z góry dziękuje :)
W sobote ruszam na pierwsze oględziny..
Kasia mama Mateuszka 2005

Offline kajmanka2

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #237 dnia: 9 Maja 2007, 14:15 »
przepraszam, dwa razy to samo poszło...

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #238 dnia: 9 Maja 2007, 14:30 »
kajmanka2, wszystko zależy od modelu. Czy chcesz wypożyczyć, czy kupić. Jaka kolekcja, czy nowa, czy z zeszłych lat itp, itd.

Offline kajmanka2

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #239 dnia: 9 Maja 2007, 14:35 »
Załóżmy, że z tego roku, sprzedaż i wypożyczenie.. nie proszę o podanie dokładnych, tylko mniej więcej.. np, że ceny zaczynają sie od 3 tysięcy w góre.... :)