Autor Wątek: salony ślubne w szczecinie  (Przeczytany 151895 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline olenka83
  • bywalec
  • data ślubu: 26.06.2010
Odp: salony ślubne w szczecinie
« Odpowiedź #360 dnia: 7 Stycznia 2009, 18:08 »
Witam Was! Byłam mierzyć sukienki w pozostałych salonach i tak jak do tej pory nic tak teraz w każdym po jednej mi się podoba!! Poczekam teraz na Gale i podejmę decyzję.  Chciałabym wkleić Wam zdjęcia ale mam tylko w jednej sukience bo w drugim salonie Panie nie pozwoliły a w trzecim padłą mi bateria ;/ Poza tym na razie rozgryzam wklejanie zdjęc ;D

Offline Olaa
  • Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #361 dnia: 8 Stycznia 2009, 13:11 »
Wbrew większości panujących tu opinii, dołączam się do wypowiedzi Agnieszki Kosteckiej, która chwali salon Anagra. 

Tylko dwa posty, oba opisujące w superlatywach salon Anagra - jak dla mnie - niewiarygodne i zalatujące reklamą.
There is no such thing as an ending. Just a new beginning...

Offline olenka83
  • bywalec
« Odpowiedź #362 dnia: 8 Stycznia 2009, 16:19 »
Mam nadzieję że to nie do mnie Lady Yes. . . .  Bo akurat sukienkę wybrałam w Pracowni Ślubnej  a nie w Anagrze ;)

Offline Olaa
  • Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #363 dnia: 8 Stycznia 2009, 16:26 »
Nie Oleńko, odnośnie postów użytkownika klarneciaczek.

There is no such thing as an ending. Just a new beginning...

Offline awrena
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 01.08.2009
« Odpowiedź #364 dnia: 14 Stycznia 2009, 21:06 »
Zaczelam pogon za umazana suknia.  Wysledzilam sobie upatrzone modele na internecie(Demoterios 2009  kocham!!!) wynalazlam gdzie jest salon Lisa Ferrara w Szczecinie na ich stronie Pocztowa 26, pewnie juz wiecie o co chodzi.  Niestety ten watek przeczytalam do 5 strony i nie wiedzialam ze info jest przestarzale.  Oczywiscie Salonu juz nie ma.  Czy w Szczecinie moge dostrac gdziekolwiek suknie z tej kolekcji??
Poszlam dzisiaj do Prytty Women, nic mnie z nog nie zwalilo(moze dlatego ze napatrzylam sie w necie na Demoterios 2009), ale obsluga bardzo mila i godna polecenia.

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #365 dnia: 14 Stycznia 2009, 21:17 »
niestety, kochanie, demetriosek w szczecinie brak :( nei wiem nawet z jakiego powodu zostały one wyofane ze szczecina... najbliższe masz w pile i w koszalinie..  ::)

na stronie lissy ferrery powiny byc adresy salonów..
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline alikaj
  • entuzjasta
  • data ślubu: 4.07.2009r.
« Odpowiedź #366 dnia: 15 Stycznia 2009, 21:49 »
w tym tygodniu zaczęłam intensywne poszukiwanie tej wymarzonej i miałam wiele obaw czy będę potrafiła zdecydować się na tą jedną jedyną. . . .  skorzystałam z Waszych porad i wybrałam się do Pretty Woman. .  to był pierwszy salon do jakiego zajrzałam. . .  pierwsza sukienka jaką przymiezyłam i wszystko było jasne. . .  gdy tylko ją załozyłam nie miałam żadnych wątpliwości że to będzie właśnie "ta"  :) :) :) a gdy dodatkowo dostrzegłam spojrzenie mamy upewniłam się co do decyzji.  Oczywiście dla spokojnego sumienia były następne przymiarki (ale to juz nie było to) i inne salony gdzie też było całkiem przyjemnie,  Dodam, że obsługa była super, czyli bardzo miła ale też bez przesady, nie czułam sie niczym skrępowana i mogłam spokojnie mierzyć i samodzielnie decydować, choć pewne porady się przydały.  Pewnie odwiedzę jeszcze z jeden salon np CMS, ale myśle ze w ostateczności jednak wrócę do początku :) Chyba miałam szczęście. . .

Jestem szczęśliwą mamą.....

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #367 dnia: 15 Stycznia 2009, 22:02 »
Fajnie , że Ci sie tak szybko udało :)

A jaka to była sukienka ?
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline alikaj
  • entuzjasta
« Odpowiedź #368 dnia: 15 Stycznia 2009, 22:16 »
zdjęcia niestety nie wkleję, bo mój narzeczony jest zbyt ciekawski i jeszcze tu przypadkowo trafi a dla niego ma to byc całkowita niespodzianka, ale jest bardzo prosta i skromna, taka bardziej romantyczna  ;D a model to Julia Rosa 912 (pierwszy raz widziałam ją na gali, ale tylko na manekinie a jak ją już przymierzyłam w salonie to pani, która mnie obsługiwała, śmiała się, że chyba zostane w niej już do 4 lipca bo za nic nie chciałam jej zdjąc ;)) Życze wszystkim tak prostych i przyjemnych poszukiwań  ;D  a już nie mogę się doczekać aż znowu bede miała ją na sobie, chyba że znajdę coś innego, choć nie sądze  :) :)
« Ostatnia zmiana: 15 Stycznia 2009, 22:23 wysłana przez alikaj »

Offline Xes25

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #369 dnia: 20 Stycznia 2009, 18:26 »
Cześć Dziewczyny!

Mam pytanko: Na weekend przyjeżdżam do Szczecina i chciałabym przymierzyć kilka sukienek w stylu "rybki" bo na taką jestem wstępnie zdecydowana. Chciałabym się jednak wcześniej upewnić czy w niej można się w miarę swobodnie poruszać ... W tym wątku często wspominałyście salony Pretty Woman, CMS oraz Anagra.  Czy w nich będzie największy wybór sukienek czy poleciłybyście inne salony pod tym względem? Zależy mi też na tym, jeżeli jest to oczywiście możliwe, żeby wcześniej się nie umawiać.
Z góry dziękuję za pomoc!

Pozdrawiam,

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #370 dnia: 20 Stycznia 2009, 21:27 »
ja bym jeszcze podjechała na janusza do salonu novia.. jest  w  bazie firm.. wejdź do nich na stronę netową.. moze już ci wstepnie cos wpadnie  oko ;)
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline alikaj
  • entuzjasta
« Odpowiedź #371 dnia: 20 Stycznia 2009, 21:40 »
Co do Novi to tam trzeba się umawiać, zwłaszcza w godzinach popołudniowych, terminy sa zapchane, ale rano pewnie jest łatwiej.  Jesli chodzi o Pretty Woman i CMS to można przyjśc bez wcześnieszych zapowiedzi i ewentualnie trzeba chwile poczekac jesli przymiezalnia jest zajeta :)

caril
  • Gość
« Odpowiedź #372 dnia: 20 Stycznia 2009, 22:05 »
novia ma głównie suknie San Patricka i White One. faktycznie lepiej zadzwonić wcześniej i się umówić.
Przejrzyj katalogi tych firm na stronach internetowych, może coś wpadnie ci w oko :)
sama mam rybkę z tego salonu i zapewniam cię, że da się w niej chodzić. co więcej, mam zamiar w niej przetańczyć całą noc ;D

Powodzenia w poszukiwaniach!

Offline madzka
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 25 12 2009
« Odpowiedź #373 dnia: 21 Stycznia 2009, 22:09 »
Witam ,Byłam w kilku salonach ślubnych i wróciłam do początku poszukiwań. Wróciłam do salonu Anna. I musze powiedziec że istotnie jestem bardzo zadowolona z  sukni jaką wybrałam. To jest to czego chciałam. Nie miałam żadnego problemu  z podjeciem decyzji. Niedość że cena jak za taką suknie jest przystepna bardzo( a widziałam te same suknie ,droższe) to jeszcze otrzymałam karnet ,który obowiazuje cały rok-pobyt tygodniowy w dowolnym miejscu,wybranym przez nas. Nie pobieraja tam żadnej kaucji ża wypozyczenie,a suknie szyja mi nową .

Offline Xes25

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #374 dnia: 24 Stycznia 2009, 23:55 »
monia, alikaj, caril => dziekuję za pomoc!

A sytuacja wygląda następująco:
* Novia => dwoniąc we wtorek nie było juz wolnych miejsc na piątek; Pani z salonu zaproponowała mi kolejny piatek :(
* Arvena => umówiłam się na piątek => przymierzyłam 3 sukienki, które znalazłam u nich na stronie, ale niestety wyglądałam w nich CAŁKOWICIE inaczej niż się spodziewałam
*CMS => umówiłam sie na piatek. Mają duzy wybór sukienek, BARDZO miła obsługa, znalazłam tam sukienkę dla siebie :)
Pretty Woman => można było przychodzić bez zapisów, ale już nie dotarłam

Dziękuję za wskazówki i zyczę powodzenia niezdecydowanym!

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #375 dnia: 25 Stycznia 2009, 00:06 »
Dziwne takie umawianie sie na godzine  ::)
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline alikaj
  • entuzjasta
« Odpowiedź #376 dnia: 25 Stycznia 2009, 18:40 »
Xes25 gratuluje znalezienia sukienki  :) :)  i chociaż ja zdecydowałam się na inny salon to w CMS rzeczywiscie panie są bardzo miłe  :)
« Ostatnia zmiana: 25 Stycznia 2009, 18:43 wysłana przez alikaj »

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #377 dnia: 25 Stycznia 2009, 19:18 »
Ela dlaczego dziwne...dla mnie jak najbardziej w porządku.
Przychodzisz i wiesz, że będzie ktoś kto ci czas poświęci...i nie będziesz czekać Bóg wie jak długo...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #378 dnia: 25 Stycznia 2009, 19:22 »
Poprostu dziwne  ::)
Jeszcze 4 lata temu jak brałam ślub nie było takiego czegos .
Poprostu postanowiłam jechać po sukienkę bez wcześniejszego umawiania się .
W każdym salonie w którym byłam jakoś było miejsce i nie musiałam czekac .

caril
  • Gość
« Odpowiedź #379 dnia: 25 Stycznia 2009, 19:49 »
Xes25 czyli poszukiwania zakończone?

w novii miałam do dyspozycji godzinkę, ale skoro pani umówiona po mnie spóźniała się się 15 min (a ostatecznie wcale nie przyszła) spędziłam tam 2 godz. ;D

Offline Xes25

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #380 dnia: 27 Stycznia 2009, 08:56 »
Xes25 czyli poszukiwania zakończone?

Zakończone! Teraz biorę się za następne pozycje z listy spraw do załatwienia :)

Co do umawiania się na godzinę: Widocznie kiedyś nie było takiego zapotrzebowania na sukienki ślubne. W końcu mamy wyż demograficzny ...
A umawianie się na godzinę jest OK. W piątek byłam umówiona w CMS na konkretną godzinę i nie musiałam czekać a w sobotę jak chciałam przymierzyć jeszcze raz sukienkę to czekałam w kolejce godzinę  :-\

Offline katii4

• nowicjusz
  • *
  • SZCZĘŚLIWA.........:)
  • data ślubu: 18.07.2009
« Odpowiedź #381 dnia: 27 Stycznia 2009, 10:38 »
Bardzo prosze o opinię na temat tego salonu? jeśli ktoś korzystał z usług salonu  centrum mody ślubnej w szczecinie prosze napisac jaka obsługa ,itp. . . .  wrazenia.  Pozdrawiam i dziękuję

Offline majcia

• bywalec
« Odpowiedź #382 dnia: 4 Lutego 2009, 14:13 »
Jeśli chodzi o Centrum Mody Ślubnej, to jestem jak najbardziej na TAK!!!
Co prawda ja nie będę mieć sukienki z tego salonu, ponieważ wymyśliłam sobie taką, jakiej tam nie miały. Jednak moje 2 bratowe kupowały tam sukienki. Ja z moją mamą kupiłyśmy tam sukienki balowe. I wszystkie jesteśmy bardzo zadowolone!
Obsługa jest super, a Pani Monika niesamowita!
Także jak najbardziej polecam! :)
Pozdrawiam!

Offline alikaj
  • entuzjasta
« Odpowiedź #383 dnia: 4 Lutego 2009, 17:18 »
Ja też polecam CMS, choć sukienke mam zamowioną w innym salonie.. zresztą chyba już tu wcześniej chwaliłam CMS  :P

Offline marta83

• bywalec
  • Nareszcie...
  • data ślubu: *  09.05.2009   *
« Odpowiedź #384 dnia: 5 Lutego 2009, 20:11 »
Popieram opinie dziewczyn ponizej, dotyczace Centrum Mody Slubnej. Szyje tam kawalek swojej sukni (tj. gorset) i jak na razie jestem b.zadowolona  ;D Pani Monika doradza tak by bylo Wam jak najwygodniej na Waszym wlasnym weselu, a jednoczesnie zebyscie wygladaly jak najpiekniej  :D

Offline katii4

• nowicjusz
  • *
  • SZCZĘŚLIWA.........:)
« Odpowiedź #385 dnia: 6 Lutego 2009, 14:43 »
dziękuję dziewczynki jednak zdecydowałam sięna suknię z salonu cms w szczecinie.

Offline olenka83
  • bywalec
« Odpowiedź #386 dnia: 7 Lutego 2009, 18:17 »
Hej, ja również polecam CMS choć sukienkę wybrałam gdzie indziej ale CMS też mi się podobało jako obsługa i podejście do klienta. Chciałam jednak napisać Wam o Pracownii Ślubnej- ja wpierw miałam mieć  ślub w tym roku, wybrałam sukienkę właśnie tam i wpłaciłam zadatek. Potem niestety musieliśmy przenieść ślub na przyszły rok no i oczywiście trochę z sukienką się pośpieszyłam ale pojechałam do Pracownii do Pani Marty, dogadałyśmy się, odzyskałam bez problemu zadatek i jestem pewna, ze i tak tam wrócę tylko później a może będzie inna moda i sukienka która wybrałam teraz mi się opatrzy. Chodzi mi o to, że pomimo iż jest to nowy salon bardzo go polecam, nie postępują "na wydrę", p.Marta rozumie sytuacje i można wszystko załatwić w normalnej atmosferze, także polecam

Offline Magiczna
  • "... i zapomnij że jesteś gdy mówisz że kochasz..."
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #387 dnia: 18 Lutego 2009, 01:25 »
To i ja się chętnie podzielę swoimi spostrzeżeniami na temat szczecińskich salonów. 
Wasze rady i lektura tego forum baaaardzo mi pomaga, mam nadzieję, że moje sugestie też się komuś przydadzą.  Podczytuję forum od dawna i chyba czas najwyższy również czymś się odwzajemnić :) Tak więc tym postem witam się z Wami bardzo serdecznie :) ;D

Jestem na świeżo po spacerach po kilku chyba najbardziej znaczących salonach w Szczecinie.  Ze względu na to, że wypady do nich były raczej spontaniczne, nie umawiałam się nigdzie wcześniej - reakcja na klienta z ulicy, myślę, dużo potrafi powiedzieć o salonie i ich ekspedientkach.
Odwiedziłam:
- Pretty Women - bardzo sympatyczne ekspedientki, dyskretne ale otwarte na wszelkie życzenia, grymasy i sugestie :), sukienki przepiękne, b.  starannie wykończone.  Tu mam swój typ :)
- Arvena - tu się zawiodłam bardzo.  Pani ekspedientka przywitała mnie z informacją, że do nich należy na 2-3 dni wcześniej się umawiać i przyjść z wypisanymi numerami/nazwami sukienek z ich strony internetowej.  Łaskawie podsunęła mi do przejrzenia katalogi, ale w żaden sposób nie podejmując rozmowy czy starając się zainteresować mnie ich ofertą.  W salonie innych klientek nie było.  Myślę, że gdyby zechciała to znalazłaby choć 15 min dla mnie proponując przymiarkę kilku sukien.  Wyszłam i nie wróciłam.
- Scarlet na Wojska Polskiego - obsługa super! Panie w trymiga przygotowały kilka modeli świetnie wpisując się w moje gusta, przymiarka była czystą przyjemnością.  Sukienki ładne.  Zaskoczyły mnie stosunkowo niskie ceny.
- Marietta na Małkowskiego - bardzo sympatyczny salonik z przemiłymi ekspedientkami.  Musiałam chwilkę poczekać aż przymierzalnia się zwolni, ale nie było problemu z tym, by Panie poświęciły mi trochę czasu, uwagi i rad.  Sukienki urocze i jakościowo bardzo staranne.  W czasie gdy byłam w salonie pojawiło się kilka klientek i każda z nich była przyjmowana bardzo miło i otwarcie.
- Nikol, na przeciwko Marietty, na ul. Bogusława - ekspedientki to pomyłka, zero zaangażowania.  Na moją prośbę o doradzenie i zaproponowanie modeli wg moich wskazówek, m. in.  sukientki w kształcie litery A, rzuciły od niechcenia, że wszystkie modele w sklepie na manekinach to dokładnie takie (co oczywiście mocno mijało się z prawdą. . . ).  Przymierzyłam dwa modele, z czego -wg ekspedientki- pierwszy był bezkonkurencyjny.  Na moją prośbę o zaproponowanie innych modeli, stwierdziła, że to nie ma sensu bo i tak nic nie pobije wcześniej przymierzonej sukienki.  Pani najlepiej by wypchnęła model prosto ze sklepu, informacja o tym, że "trzeba by było szyć" była wypowiedziana w takim kontekście, jakby to miałobyć jakieś wielkie obciążenie. . .  Zawiodłam się tym salonem.  Na ich stronie są takie ciekawe, piękne suknie, a nie dane mi było ich nawet zobaczyć.  Planuję się jeszcze przejść na Piłsudskiego.
- CMŚ - obsługa przemiła, gotowa do pomocy i doradzania.  Weszłam niemalże "z ulicy" do przymierzalni.  Sukienki w rzeczywistości zdecydowanie lepiej się prezentują niż w ich katalogach.  Mają w sobie to coś.  :)

Jeszcze czekają mnie odwiedziny 1-2 salonów, ale raczej na pewno wrócę do Pretty Women po swój typ :)

Offline marta83

• bywalec
  • Nareszcie...
  • data ślubu: *  09.05.2009   *
« Odpowiedź #388 dnia: 18 Lutego 2009, 14:53 »
Bardzo cenne uwagi, na pewno przydatne  ;D

Offline alikaj
  • entuzjasta
« Odpowiedź #389 dnia: 18 Lutego 2009, 18:12 »
Witaj Magiczna  ;D no no no zrobilas porzadne rozeznanie, ale chyba nie w jeden dzień?
Widze ze mamy identyczne odczucia co do P. Woman i ja tez znalazalm tam swooj typ i nawet juz zamowilam :)
pozdrawiam