Autor Wątek: salony ślubne w szczecinie  (Przeczytany 152011 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline paulincia1984
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 2016
Odp: salony ślubne w szczecinie
« Odpowiedź #630 dnia: 16 Stycznia 2011, 19:15 »
Hej szukam zainteresowanych dziewczyn, które chciały by odkupić bon na suknie z kolekcji 2011(bon jest o wartości 300zł + 10 % zniżki na buty) odsprzedam za 200zł do salonu CMS do wykorzystania do 28.02.2011 Cena do negocjacji

Offline zibi

• Administrator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 31.07.1999
« Odpowiedź #631 dnia: 20 Stycznia 2011, 12:43 »
Z informacji które dostalismy od fundatora nagrody - może ją zrealizowac wyłącznie zwycięzca konkursu. Sugerowałbym więc najpierw upewnic się w salonie.

Offline paulincia1984
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #632 dnia: 20 Stycznia 2011, 14:51 »
kuponik jest bez imienny tzn. można wypisać imię i nazwisko :) Bo pani mi nie wypisała :)

Offline zibi

• Administrator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 31.07.1999
« Odpowiedź #633 dnia: 21 Stycznia 2011, 11:02 »
Pani wydająca nagrody nie wpisała ... (choć powinna)
Salon dostał listę osób które wygrały.

Offline paulincia1984
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #634 dnia: 21 Stycznia 2011, 12:20 »
Nie wiem ja mam kupon bez imienny chciałam go tylko komuś odstąpić nawet za symboliczną kwotę bo ja z niego nie będę korzystać  ponieważ mam już sukienkę  w innym salonie. A komuś może by się przydał.

Offline 01bonita

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2012
« Odpowiedź #635 dnia: 24 Stycznia 2011, 16:06 »
W jakich salonach są suknie od Angel??? kiedyś były w Arwenie ale już nie prowadzą  :-\  spotkałyscie gdzies??

Offline Marta234
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 10.09.2011
« Odpowiedź #636 dnia: 8 Lutego 2011, 07:58 »
Ja tylko chciałam pochwalic Arvenę na Jagiellońskiej :) Wczoraj byłam i jestem zachwycona profesjonalna i megaa sympatyczna obsługą. Czuje się życzliwośc od wejścia do salonu. Pani posiada ogromną wiedzę potrafi doradzić, nie narzuca swojego a delikatnie naprowadza w czym nam będzie dobrze :) Polecam Wam bardzo ten salon ! :)

Offline lolalola

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.10.10
« Odpowiedź #637 dnia: 21 Marca 2011, 13:28 »
Przy ulicy Jagielońskiej 1  (niedaleko pl. Lotników) otwiera się od tygodnia salon sukien ślubnych.
Jak dla mnie póki co jest strasznie biednie, ale może będzie tam czego szukać niebawem;)
« Ostatnia zmiana: 22 Marca 2011, 11:24 wysłana przez Sylvi »

Offline am

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 00-07-2011
« Odpowiedź #638 dnia: 26 Marca 2011, 23:01 »
Też chcę się podzielić z moimi wrażeniami z wizyt w salonach ślubnych.

Na pierwszym miejscu egzekwo dwa salony :-)

1. Arvena - bardzo duży wybór sukni w szerokim zakresie cenowym.  Śliczne mają suknie od polskiego producenta MS Moda, który ma suknie w rozsądnych cenach.  Kupiłam tutaj suknię za mniej niż 2,5 tyś a jest śliczna i niczym nie odbiega od sukni z innych salonów za 3,5 tyś, zł.  Obsługa jest bardzo miła i profesjonalna.  Można się dowiedzieć wielu ciekawych rzeczy.  Mocno polecam! Na mierzenie sukni trzeba się umawiać, ponieważ jest spory ruch.

1. Marietta - tutaj obsługa też jest bardzo miła, ale co ważniejsze suknie też są ładne i w przyjemnych cenach.  Pomimo tego, że jednak zdecydowałam się na zakup sukni w Arvenie, bardzo polecam ten sklep.  Wszystkie tutejsze panie starają się by suknia była idealnie dobrana.  Jeśli coś nie odpowiada można zrobić modyfikacje oraz połączyć dwie różne suknie by powstała idealna całość.  Strasznie żałuję, że nie mogłam wybrać dwóch sukni na ślub ;-) To był bardzo trudny wybór!

2. Pretty woman - również polecam ze względu na bardzo duży wybór sukni, w cenach znośnych (choć już nie tak przyjemnych jak w dwóch wyżej wspomnianych salonach).

3. Lisa Ferrera - ładne suknie, miła obsługa i cenowo wygląda też w porządku.

4. Elizabeth - ładne, różnorodne i bardzo ciekawe suknie.  Plusem tego salonu jest też to, że jest czynny do 19:00, więc nie ma problemu by zdążyć do niego zajść po pracy :-) Jeden mały minus jest taki, że nie mieli wszystkich sukni z kolekcji :( Akurat tych które mi się bardzo spodobały.  Można zamówić, ale wolałam już nie przedłużać czasu zakupu sukni.

Odwiedziłam również:

CMS - duży wybór, ale ceny wysokie jak na jakość wykonania sukni.

Novia - piękne suknie, ale ceny zaporowe :( Brak możliwości robienia zdjęć sprawiła, że całkiem zapomniałam jak wyglądałam w sukni, która tam na miejscu wydawała mi się idealna dla mnie i byłam skłonna wydać znacznie więcej niż planowałam na zakup sukni.  Wolałam nie ryzykować, bo jednak inaczej się widzi siebie w lustrze, a inaczej na fotografii.

Nikol - suknie dość tanie i nawet ładne, jednak nie do końca przekonała mnie obsługa.  Miałam wrażenie, że woleli przerobić suknię jaką mieli w sklepie, pomimo tego że była wyraźnie większa o 3 rozmiary, zamiast uszyć na miarę nową.  Nieprzychylnie też patrzono się na robienie zdjęć, a jak wiadomo bez zdjęć to nie ma szans zdecydować się na suknię.  Jednak plus tego sklepu jest taki, że mają suknie polskiego producenta "Gala", który robi ładne suknie.

Offline monika-arek1982
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 27.08.2011
« Odpowiedź #639 dnia: 1 Czerwca 2011, 16:07 »
Polecam Vivien :)

Offline nikka009
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 12.08.2011
« Odpowiedź #640 dnia: 10 Czerwca 2011, 04:18 »
ANAGRA SZCZECIN !!!!

zdecydowanie nie polecam tego salonu.  owszem niektóre sukienki są ładne, ale panie tam pracujące bardzo oszukują.  osobiście tego doświadczyłam.  gdy tam trafiłam panie obiecywały wszystko.  wszelkie przeróbki, dopasowanie sukienki jeśli zajdzie taka potrzeba, przygotowanie sukienki praktycznie od a do z.  zapewniały, że nic z nią nie będę musiała robić tylko założyć do ślubu.  niestety mocno sie rozczarowałam.  pół roku przed ślubem zamówiłam nowiutką sukienkę, choć panie proponowały sukienkę znajdującą się na sklepie tzw.  przymierzaną.  miało to kosztować trochę drożej ale wolałam nową.  na pierwszą przymiarkę przyszłam i co???? okazało się że co do przeróbek panie są niechętne, ale po negocjacjach pozornie doszłyśmy do porozumienia.  cieszyłam się bo sukienka była nowiutka i śliczna.  po tygodniu pojechałam ją odebrać.  po obejrzeniu jej dokładnie okazało się, że była to ta sama sukienka którą przymierzałam pół roku wcześniej, tzw.  przymierzana ze sklepu.  panie usilnie wmawiały że była nowa, ale nie była!!!!! była strasznie brudna, od przymierzania, że nie wspomnę o pudrze.  mało że była to stara przymierzana sukienka to jeszcze przerobiona w dodatkowych miejscach, co wcześniej nie było ze mną ustalone.  Sukienka była pognieciona, co pani skomentowała że tak ma być i że rozprostuje się sama na wieszaku.   jeszcze dodatkowo panie chciały skasować jak za nową.  skandal!!!!!

Offline Kasja89

• forumowicz
« Odpowiedź #641 dnia: 8 Listopada 2011, 10:45 »
Chciałabym zarekomendować Centrum Mody Ślubnej na Kaszubskiej. Obsługa bardzo miła, piękny salon i sporo sukien. Był to na razie pierwszy salon, który odwiedziłam i naprawdę nie spodziewałam się, ile można mieć przyjemności przy mierzeniu sukien, jeśli otrzymujemy ze strony salonu miłą i profesjonalną obsługę :) Przyszłam, żeby na razie zastanowić, który fason do mnie pasuje i dzięki uprzejmości pań, udało mi się sprecyzować nieco swój idealny model:) Polecam!

Offline mona6061

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: C.22 stycznia 2011 i K.22 czerwca 2013
« Odpowiedź #642 dnia: 8 Listopada 2011, 12:21 »
Az glowa boli od tego czytania:)) tyle tych salonow i sukni :o
Ja obecnie mieszkam we Francji widzialam tu piekna suknie za troszke ponad 500 euro.Orientujecie sie ogolnie jakie sa ceny w pl sukien slubnych Francuzkich???Moze bardziej bedzie mi sie oplacalo cos kupic tutaj??Mam jeszcze sporo czasu ale juz pomalutku zaczynam sie rozgladac jak to cenowo wyglada.W polsce najchetniej wypozyczyla bym jakas bo wydac sporo kasy na jeden dzien...czy kupic-gubie sie troszke jeszcze!?Tylko nie wiem czy cos ciekawego dostane a potrzebuje duzy rozmiar.

Offline Marta234
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 10.09.2011
« Odpowiedź #643 dnia: 17 Listopada 2011, 10:48 »
W CMŚ faktycznie przemiła obsługa, tylko ceny bardzo wysokie

Offline Kasja89

• forumowicz
« Odpowiedź #644 dnia: 17 Listopada 2011, 11:01 »
A który salon poleciłybyście ze względu na dobre ceny, promocje? Oczywiście przy w miare dużym wyborze:) Bo jeśli chodzi o ceny w CMŚ są bardzo podobne do innych salonów, nawet powiedziałabym, że na niektóre sukienki są teraz przeceny, a w innych salonach (np. Elisabeth) teraz nie ma promocji na kolekcje 2011.

Offline Daenerys

• forumowicz
  • data ślubu: 28.08.2015.
« Odpowiedź #645 dnia: 23 Listopada 2011, 16:39 »
Marta234 te Panie z CMŚ sa miłe żeby szybko zmierzyć suknie i równie szybko wyjść od nich.  Byłam u nich z TŻtem na ich ostatniej promocji, Panie byly nachalne, wrecz natarczywe, niestety odnioslam inne wrazenie od Ciebie.  Kasja89 w Elisabeth jest teraz promocja minus 20% i jest z czego wybrać.  Można znaleźć coś fajnego.  Ja do CMŚ się mocno zraziłam.

Offline typowo_amatorsko
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: styczeń/luty 2012
« Odpowiedź #646 dnia: 28 Listopada 2011, 14:48 »
Polecam salon Pretty Woman.  Byłam tam w sobotę, a dzisiaj idę kupić sukienkę :) Miła obsługa pomimo sporej kolejki (dlatego najlepiej umówić się na godzinę), bez problemu przymierzałam kilkanaście sukien.  Pani doradza, ale nie zmusza.  Otwarta na wszelkie przeróbki i co najważniejsze kobiety w ciąży ostatnią przymiarkę mają na 2 tygodnie przed ślubem :) Ceny przystępne - zwłaszcza na suknie z wyprzedaży.  :)

Offline Kasja89

• forumowicz
« Odpowiedź #647 dnia: 29 Listopada 2011, 09:59 »
W pretty woman wprawdzie przepiękne suknie, ale zmierzyłam tam około 10 sukien i wszystkie ceny lokowały się pomiędzy 3500 a 5000. Jak dla mnie to przesada... No ale być może są osoby, któe stać na taki jednorazowy wydatek. Ja szukam tej jedynej choć w rozsądnej cenie do 3 tys.

Offline wesele2012
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #648 dnia: 30 Listopada 2011, 14:01 »
A czy ktos odwiedzil salon Romantica? Bardzo podobaja mi sie suknie z kolekcji Innocence

Offline Kasja89

• forumowicz
« Odpowiedź #649 dnia: 30 Listopada 2011, 15:20 »
Czy któraś z Was była może w salonie Lisa Ferrera? Potrzebuję więcej opinii... Tzn byłam na przymiarkach, jedną suknię sobie upatrzyłam, ale chciałabym od Was jakichś wypowiedzi na temat realizacji umowy, czy nikt nie oszukuje w tym salonie itp itd. bo jesli chodzi o suknie to sa piekne, ceny tez przystepne no i obsługa wspaniała.

Offline typowo_amatorsko
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: styczeń/luty 2012
« Odpowiedź #650 dnia: 2 Grudnia 2011, 10:00 »
Kasja89 to dziwne, bo ja mierzyłam suknie w granicach 1500 zł (wyprzedaż), ale Pani oczywiście proponowała mi suknie i za 3600 ;) Swoją nabyłam za 1100 zł

Offline Kasja89

• forumowicz
« Odpowiedź #651 dnia: 2 Grudnia 2011, 12:36 »
typowo_amatorsko
Mówisz o Pretty Woman? Nie wiem, być może fasony, których szukam były akurat w takich przedziałach, ja generalnie mierzylam wszystko powyżej 3 tys. Widocznie "ta jedyna wymarzona" była akurat w przecenie, i dlatego tak Ci się udało :)

Offline Katjuszka

• nowicjusz
  • *
  • ...who knew these dreams would come true...
  • data ślubu: 15 września 2012
« Odpowiedź #652 dnia: 5 Lutego 2012, 13:27 »
Wznawiam temat. . . 
Dziewczyny czy znane Wam są salony, w których można dostać suknie la mariette ?
Upatrzyłam sobie dwa modele, przychylam się do jednej z sukien, ale jest trochę za droga jak dla mnie. .  moja świadkowa która także w tym roku wychodzi za mąż swoją suknie wypatrzyła w innym mieście taniej o ok 400 zł!

Mierzyłam ostatnio suknie w Lisa Ferrera, obsługa miła, aczkolwiek Panie za bardzo zachwalały pannę młodą która była przede mną . . .  niestety nie było jej dobrze w sukni tzw pół syrenie  :-\ suknia opinała się na brzuchu i na pupie, brzuch wystawał. . . 

Niestety wszystkie suknie, które ja mierzyłam były na mnie za duże, o kilka rozmiarów, Panie nie mają klamry którą mogłyby spiąć nadmiar materiału, tylko trzymają z tyłu, ja z przodu i efekt średni, zachorowała tam na dwie suknie z kolekcji orea sposa, wyleczyłam się z tej choroby, gdy na drugi dzień odwiedziłam la mariette, obsługa bardzo miła!!! polecam, niebawem wybieram się także do Arveny. . .

Offline Koozaa

• entuzjasta
  • data ślubu: 30.05.2013 ( Boże Ciało)
« Odpowiedź #653 dnia: 8 Lutego 2012, 11:19 »
No to ja też się wypowiem , jako że do mojego ślubu jeszcze hohoh ale ja lubię mieć wszystko zorganizowane dużo wcześniej i wszystko wiedzieć. Więc zaczęłam chodzić po salonach w calu znalezienia tej jednej. Żeby zapisać sobie nazwę/numer i zacząć zbierać pieniążki, pod koniec roku pójść, zamówić, zapłacić i być szczęśliwą.

I tak w CMS przemiła obsługa (byłam umówiona na godzinę) i przynosiła, donosiła, uprzejma pomocna, to samo w Novia (choć suknie dosyć drogie). Ale bardzo miło, sympatycznie, panie absolutnie do niczego nie zmuszają. Lissa Fera również zalicza się do salonów gdzie można liczyć na miłą obsługę, choć jeśli chodzi o namawianie lub też nie to niestety jedna z Pań tam pracujących uważa że absolutnie w KAŻDEJ sukience Ci najprzepiękniej.   No i dochodzimy do Preatty Woman, gdzie jak powiedziałam kiedy ślub to pani zrobiła niezbyt miłą minę, i powiedziała "to proszę sobie obejrzeć" po czym poszła dalej pić kawę. Na moje pytanie czy mogła by mi pomóc bo szukam dość konkretnej sukni .. i tu nastąpił opis Pani powiedziała " no wie pani takie teraz nie są modne i my takich nie modnych nie prowadzimy"  . I ok rozumiem, że nie mieli, ale chociaż 5 minut mogłabym mi pani poświęcić Nie mniej, ton wypowiedzi Pani był nie miły i dla mnie oraz osób mi towarzyszących jednoznaczny, idź sobie kobieto i nie zawracaj dupy na tyle przed ślubem . Więc wyszłam i poszłam zniesmaczona

Dla wyjaśnienia suknia niemodna wg tej pani _ to suknia gładka, bez tiuli, i kamieni, ew, z niewielką ilością koronki, klasyczne A

Autentycznie kochający człowiek musi wiedzieć, że świat nie ma jednego centrum lecz dwa

Offline Katjuszka

• nowicjusz
  • *
  • ...who knew these dreams would come true...
  • data ślubu: 15 września 2012
« Odpowiedź #654 dnia: 8 Lutego 2012, 11:22 »
Chyba zniechęciłaś mnie do Pretty Woman, właśnie chciałam się umawiać , na razie sobie odpuszczę idę w sobotę do Arveny a potem opowiem o wrażeniach ;)

Offline Koozaa

• entuzjasta
  • data ślubu: 30.05.2013 ( Boże Ciało)
« Odpowiedź #655 dnia: 8 Lutego 2012, 12:00 »
Katjuszka może Pani miała zły dzień, albo zwyczajnie jest wredna, nie mnie oceniać :D Ja u nich nie kupie, nie dość że strona www jakoś średnio zorganizowana, to jeszcze ta obsługa, ja nie chce nikogo zniechęcać, tylko jakoś mnie pani skutecznie zniechęciła, i dziele się swoimi jakimiś tam przeżyciami.

Ja sobie upatrzyłam suknie ale wydatek mnie powala :D Dobrze że wyprz mają i suknia z kolekcji 2011 :D Ehh Jesus Peiro :)

Autentycznie kochający człowiek musi wiedzieć, że świat nie ma jednego centrum lecz dwa

Offline elvessa

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 13.07.2013
« Odpowiedź #656 dnia: 8 Lutego 2012, 12:07 »
Czesc Dziewczyny :)

Moj slub tez jeszcze hohoho i jeszcze tak na dobra sprawe nie wiem czego bede szukac, ale dobrze wiedziec gdzie warto isc a na jakie miejsca nie ma co tracic czasu.  Mieszkam w Irlandii.  W czerwcu bede tydziej w Szczecinie i planuje wtedy rozpoczac poszukiwania tej Jedynej i Niepowtarzalnej Sukni :)
Napewno bede sledzic watek :)
Jakie ceny sa teraz srednie ceny w Szcecinie za suknie? Bo szczerze mowiac to nie mam pojecia na co sie szykowac :(

Pozdrawiam serdecznie :)

Offline katjuniek
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #657 dnia: 8 Lutego 2012, 17:54 »
a oto moje spostrzeżenia odnośnie salonów ślubnych w Szczecinie, generalnie w żadnym przeze mnie zwiedzonych salonów nie było ekspedientki która faktycznie potrafiłaby doradzić mi coś, w czym mi dobrze w czym gorzej zaproponować coś od siebie. Każda z pań pytała mnie jakiej sukni szukam, sama wybierałam modele jakie chce przymierzyć i na szczęście wiedziałam jaka ta suknia ma być, miała być rybka lub 'dzwoneczek' ewentualnie  krótka sukienka a' la lata '50. Na szczęcie towarzyszył mi najlepszy krytyk - mama:) i całe szczęscie bo w salonach panie tylko ohy i ahy a jak było na prawdę źle to mówiły, że w poprzedniej było mi o wiele ładniej.
*arvena-obsługa miła, ale bez polotu duży wybór sukni jednak żadna mnie nie urzekła większość była na mnie za duża, w jednej sukni pani tak wypchała mi biust (którego natura mi poskąpiła;) ),że wyglądałam jak gwiazda słonecznegoi patrolu i niby wyglądało świetnie-eh
*scarlet- mały wybór sukienek choć jedna nawet wpadła mi w oko, pani bardzo sympatyczna
*nicol-zawiedziona i rozczarowana poszukiwaniami trafiam tu 2 faworytki-mamie łezka zakręciła się w oku-jest dobrze-suknie w moim rozmiarze co jednak ułatwia przymiarki nie musze sobie wyobrażać jak bedzie leżeć w moim rozmiarze obsługa ok no i suknie firmy gala-piękne z bardzo ładnymi koronkami nie przypominającymi firanki
*lisa ferrera-obsługa ok, moglam mierzyć do woli, panie miłe jednak wszystkie sukienki dużo za duże zabrakło mi już wyobraźni, jedna sukienka faktycznie była ładna ale to nie to:)
*la mariette na bogusława-podobała mi się tylko jedna suknia jednak w trakcie mierzenia zaczęły odpadac z niej koronkowe kwiaty;) obsługa ok
*novia- suknie piękne model który podobał mi się kiedyś przeceniony o 50%  ale moje serce już należało do gali z nicol eh, pani miła bardzo duzy wybór dodatków bolerka etole, ładne buty
*pretty woman-ogromny wybór, kilka bardzo bardzo ładnych obsługa ok -2 przymierzalnie takze spokojnie 2 panny młode mogą byc umówione na jedną godzinę-duży wybór księżniczkowatych wielkich sukni-aż sama zmierzyłam taką jedną bezę z ciekawości:) na niektóre modele bardzo długi czas oczekiwania bo nawet 6 m-cy a ja do ślubu miałam wtedy ok 4 m-ce

Ostatecznie powróciłam po moją galę i jestem zadowolona, w żadnym z salonów nie spotkało mnie nic przykrego nikt nie był arogancki, niegrzeczny obsługa wszędzie miła sympatyczna mniej lub bardziej fachowa, każdy z salonów które odwiedziłam proponował także wypożyczenie- nawet drogie modele w salonach novia czy lisa ferrera można wypozyczać czasem za pół ceny lub drożej. To chyba tyle.

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #658 dnia: 8 Lutego 2012, 18:53 »
swojego czasu też myślałam o galo z nicol  :D  i też podobało mi się, że nie była taka wielka jak pozostałe  :D
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline elvessa

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 13.07.2013
« Odpowiedź #659 dnia: 14 Lutego 2012, 14:49 »
katjunka Dzieki za info  :)

bede robic rundke po szczecinskich salonach z sukniami w czerwcu napewno twoja opinia sie przyda :)