Autor Wątek: salony ślubne w szczecinie  (Przeczytany 151992 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
Odp: salony ślubne w szczecinie
« Odpowiedź #270 dnia: 26 Września 2007, 22:15 »
iza1981 chyba przesadzasz! Cena nie świadczy czy sukienka ma klasę czy nie. Chociaż po Twoim poście wnioskuję że Ty widziałaś drogie i pewnie piękne suknie to być może ciężko CI będzie zrozumieć że niektóre sukienki za 5000 wyglądają znacznie gorzej niż te za 1500.

.  może to z tobą jest problem. 

Ooo, to było niemiłe... Ja również byłam w tych salonych i obsługa nie powaliła mnie na kolana. Takie uwagi są po prostu nie na miejscu.

Offline a1515
  • forumowicz
  • data ślubu: 11.08.2007
« Odpowiedź #271 dnia: 3 Października 2007, 16:51 »
dziewczyny nie wiecie czy salon Vivien vigo z ul. bogusława został zlikwidowany czy gdzieś przeniesiony? chciałam oddać moją sukienke do komisu, a tu niespodzianka - salonu nie ma ...  ???

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #272 dnia: 4 Października 2007, 12:43 »
oooo, nie wiem... przecież ledwo go otworzyli... Ale nowy salon vivien vigo został otworzony na Ku Słońcu to może tam isę wybierz??

Offline a1515
  • forumowicz
  • data ślubu: 11.08.2007
« Odpowiedź #273 dnia: 4 Października 2007, 16:08 »
ok, dzięki, postaram się tam zawitać w najbliższym czasie

Offline Magda_lenka

• forumowicz
  • data ślubu: 6.10.2007
« Odpowiedź #274 dnia: 4 Października 2007, 18:28 »
jeszcze miesiąc temu byłam w salonie Vivien Vigo na Bogusława...

Offline hany81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #275 dnia: 11 Lutego 2008, 17:52 »
Zwiedziłam tylko dwa salony w szczecinie:
- Justyna - Panie przemiłe, doradzają szczerze. Można kupić,wypożyczyć i uszyć. Mały wybór sukienek ale można coś znaleźć. Wada jedna....nie szyją pod wypożyczenie ale cena  kupna uszytej nowej sukienki nie jest tragiczna . Polecam! ;))
- CMS - przesympatyczna obsługa, dziewczyny znają się na rzeczy. Nie wmawiają,że wygląda się super jak się nie wygląda  :-\.
Szyją pod wypożyczenie, ceny przystępne. polecam!! ;D

Offline zibi

• Administrator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 31.07.1999
« Odpowiedź #276 dnia: 27 Lutego 2008, 15:31 »
dziewczyny nie wiecie czy salon Vivien vigo z ul. bogusława został zlikwidowany czy gdzieś przeniesiony? chciałam oddać moją sukienke do komisu, a tu niespodzianka - salonu nie ma ...  ???
został zlikwidowany!

Offline marzenieeee

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.01.2006 cywilny, 20.09.2008 kościelny
« Odpowiedź #277 dnia: 7 Marca 2008, 13:06 »
przeniesiony na ku słońcu 25A

moje aniołki 08.09 5tc, 03.10 9tc, 15.05.11 aniołek Lenka 21tc {*}

Offline Sylvi

• Administrator
  • maniak
« Odpowiedź #278 dnia: 26 Marca 2008, 17:00 »
przeniesiony na ku słońcu 25A
Nie został przeniesiony, tylko zlikwidowany. Na Ku Słońcu jest zupełnie inny salon.
« Ostatnia zmiana: 17 Kwietnia 2008, 15:47 wysłana przez Sylvi »

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #279 dnia: 26 Maja 2008, 00:16 »
Dziewczyny a co zrobić w sytuacji gdy nagle przed slubem , ktoś dzwoni z salonu i mówi "sorry sukni nie będzie ...zniszczyła się w praniu"  . A zaliczka wpłacona , umowa podpisana !

Koleżanka własnie usłyszała takie słowa w słuchawce i mało nie dostała zawału  :P
Miała tą swoją jedyną , najpiękniejszą , taką jak zawsze chciała , tą a nie inną ! I lipa  :-\
Trafiła włąsnie na taką jak sobie wymarzyła !

Sukienka "niby" zniszczyła się w praniu i o dziwo tak bardzo , że sie nie nadaje do noszenia !
Hmmm z tego wynika że pralnia nie zna się na swojej robocie ?  ::)

Panie powiedziały , ze mają duuuuuuuuuuuużo pracy i napewno nie uszyją koleżance takiej samej sukni  ::)
Moze sobie ewentualnie wybrac inną . No tak  ! a co w przypadku gdy ta była tą JEDYNĄ ?

Panie mogły chociaż się postarac i skontaktowac z firmą z której była sukienka i zapytac się jaki jest czas oczekiwania na nią . Lub stanąć na głowie i uszyc przez te dwa miesiace  ::)

No nie wiem sama  ::)

Salon jest ze Szczecina i jest znany na naszym forum ;) jednak nazwy nie będe wymieniac :)

To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #280 dnia: 26 Maja 2008, 00:23 »
Nazwa to by się akurat przydała bo pdejście wyjątkowo nie poważne...

Co robić???
Po pierwsze przeczytać umowę, tam powinno być napisane jaki ma dziewczyna prawa w takiej sytuacji.
Po drugie popertraktować....niestety jak widać kiecy wymarzonej nie będzie...Pytanie czy znajdzie się godny substytut....
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #281 dnia: 26 Maja 2008, 00:35 »
Salon jest na N i więcej nie napisze , ewentualnie na PW :)

Koleżanka stwierdziła , ze szkoda jej nerwów i nie będzie więcej z nimi rozmawiac itd . Pojechała po wpłaconą zaliczkę i podziekowała za współprace . Wiadomo że dla panny młodej suknia jest najwazniejsza rzeczą w tym dniu a brak jej może spowodować atak furii tak wiec darowała sobie rozowe z salonem .
Ja jej oczywiscie doradziłam aby przeczytała umowe zobaczyła co tam jest napisane, skontaktowała się z producentem sukienki aby rozeznac sie w czasie dostawy nowej kiecki . Zadzwonic ewentualnie do pralni do rzecznika praw konsumeta i coś zdziałac . Ponieważ moim zdaniem takie sytuacje nie powinny miec miejsca. Oczywsicie są różne sytuacje niezależne od nas , no ale Panie powinny stanąć na głowie aby tą suknię zdobyc !

To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #282 dnia: 26 Maja 2008, 00:45 »
Na glowie nikt stawać nie musi.
W umowie są takie kwestie opisane i należy siez nimi liczyć, chociaż faktycznie dośc to niemiłe.
Skoro odebrała zaliczkę ( tu też istotna jest kwestia czy to była zaliczka czy zadatek, bo obie formy różnią się dość znacznie) to zapewne zrobiła to zgodnie  umową i jakoby tą umowę rozwiązała.
Czy moze dochodzic jeszcze jakiegos zadośćuczynienia od salonu??? ...to też raczej umowa reguluje, ale też kodeks cywilny bodajże...do rzecznika praw konsumenta zgłosic sie może.

Skoro szuka kiecy gdzie indziej, to widać czas jąż tak straszliwie nie goni....znaczy śub nie jest w tą sobotę...

A co do salonu to już nietrudno sie domyślic który to...
Zepsuje sobie renomę to pewne.....
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline zurek
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 12 lipca 2008
« Odpowiedź #283 dnia: 10 Czerwca 2008, 20:18 »
O kurcze, ja też zamawialam w salonie na N, suknia miała być pod koniec maja (zamawiana w marcu) a jak zadzwoniłam to mi pani powiedziala że bedzie pod koniec tego tygodnia bo czekaja na koronkę. Co oznacza że jeszcze sie za nią nawet nie zabrali! To po co każą zamawiać na minimum 2 miesiące wcześnie?
Mam nadzieje, że to jednak inny salon i że suknia będzie gotowa na czas.

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #284 dnia: 10 Czerwca 2008, 23:36 »
Zurek nazwa salonu poszła na PW  ;)

Nie jest jednak powiedziane , ze ten salon robi tak notorycznie , Jednak ten salon o którym ja mowie jest popularny i ma dobrą opinię...Jednak wypadni są i nie mamy na to wpływu ,
A z tego co widze tto panie z salonu miesiac sie spozniają z oddaniem sukni....

Offline zurek
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #285 dnia: 11 Czerwca 2008, 09:11 »
Uf, ja zamawiałam w innym salonie.

Ale masz rację że wypadki się zdarzają, tylko trudno na spokojnie to potraktować jak się ma ślub za miesiąc albo wcześniej a sukni nie ma. Skoro w większości salonów zastrzegają że trzeba zamawiać na 2 lub nawet 4 miesiące wstecz to trudno nie wpaść w panikę i się nie martwić że się nie znajdzie odpowiedniej sukni w tak krótkim czasie.

Offline zurek
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #286 dnia: 12 Czerwca 2008, 10:35 »
Niepotrzebnie się martwiłam, wczoraj zadzwonili z salonu że suknia będzie w piątek :)

Offline salomea

• forumowicz
  • data ślubu: 29.06.2008
« Odpowiedź #287 dnia: 10 Lipca 2008, 23:17 »
Chętnię podzielę się swoimi doświadczeniami:
CMŚ - przemiła obsługa, komfortowe przymierzalnie, ale nic dla siebie nie znalazłam. . . .  szkoda. 
ANAGRA - tłumy ludzi, postawa olewająca klienta.  Sukienki niewiadomo jakie. . .
PRETTY WOMAN - sukienki przepiekne, obsługa pozostawiające wiele do życzenia, ale niestety okazało się to dopiero jak sukienkę zakupiłam  :-[
Obsługa nie wyrabiała się obsługą klientów, krawcowa spóźniła się godzinę (!) na spotkanie w celu dopasowania sukni, suknia miała być bez trenu - przyszła z trenem, poza tym przyszła 2 miesiące za wcześnie. . .  Welon dostałam gratis, ale w sumie nie było w czym wybierać, chociaż informowano mi, że będzie duży wybór.  Nie można było płacić kartą. . .  Sukienkę, a potem halkę dostałam pogniecioną i z sercem na ramieniu musiałam ją prasować.  Z halki wystawały druty, czego nie zauważyłam i  na weselu miałam dziury w pończochach. . .  To chyba na tyle.  Generalnie miałam wrażenie, ktoś mi robi łaskę, skoro już zapłaciłam. . .
Plusem była sama sukienka - była przepiękna - ale wolałbym ją kupić gdzie indziej. . .

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #288 dnia: 10 Lipca 2008, 23:21 »
A jaka sukienusia ?
Ja mialam z tego salonu mori lee 3738 :)
Slubowałam 3 lata temu i obsłyga była ok :)

Offline salomea

• forumowicz
« Odpowiedź #289 dnia: 11 Lipca 2008, 10:59 »
Przez 3 lata wiele się mogło zmienić, może to tylko ja trafiłam na gorszy dzień? Przyznaję: szefowa tego salonu była przemiła, ale sam fakt załatwienia wszystkiego pozostawiał wiele do życzenia.  Cóż.

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #290 dnia: 11 Lipca 2008, 16:32 »
Tak, a ja mam swoje przeżycia z tym salonem i nie jest tu mowa bynajmniej o tej wygranej sukienusi podczas gali ślubnej, bo ten wątek bronił się sam.

Piszę tu o sukience wieczorowej mojej mamy na nasz ślub i przeżyciami związanymi z odbieraniem jej na ostatnią chwilę i przeróbkami na kilka dni przed weselem i na własną rękę, bo salon nie wywiązał się z umowy. Fakt, że sytuacja była nieciekawa, bo zmarła im wtedy krawcowa, ale nawet do nas nie zadzwoniono by poinformować o opóźnieniu. Twierdzono, że nie mieli numeru telefonu, a jednak był on na karteczce dołączonej do materiału na przeróbki.

A była to suknia za którą płaciliśmy 100% więc nie podarunek, czy wygrana ;)
Finał na szczęście był pomyślny, ale wynikał z naszego szybkiego działania.

Offline aadaa

• Ada
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06/09/2008
« Odpowiedź #291 dnia: 12 Lipca 2008, 21:54 »
o qurcze ja tez tam zamowilam swoja sukienke (P W)... hmm... faktycznie oststnio poszlam dobierac pozostale elementy ( buty, welon i ozdobe na szyje) Pani dziwnie na mnie spojrzala mowiac .: teraz to za wczesnie!!! przeciez i tak jeszcze Pani suknia nie przyszla, wiec pytam .: kiedy bedzie? Pani mowi.: NIE WIEM, musze sie skontaktowac z szefowa, wiec mowie.: OK to prosze o telefon (ma numer na umowie) . Tak wiec minelo 10 DNI i dalej CISZA ..hmmm... tlumacze sobie to tym ze sa wakacje i moze szefowa sie  urlopuje!  Mam nadzieje,ze nie bedzie dalej takich problemow ... bo bede zla... wrrr....
B .: 02/06-2010    K.: 20/06-2012

Offline salomea

• forumowicz
« Odpowiedź #292 dnia: 12 Lipca 2008, 23:31 »

Nawiązując do powyższej wypowiedzi: szefowa salonu PW, powinnam bardziej wnikliwie przeprowadzać rekrutacje swoich pracowników. . . 
Miałam wrażenie, że obsłudze w salonie nie zależy, żeby zarobić.  Kupując sukienkę, zastanawiałam się nad dodatkami: torebką, ozdobami do włosów, biżuterią, bolerkiem.  Pytałam, co mogą zaoferować jako dodatek, wręczono mi 2 torebki, które w ogóle do sukienki nie pasowały i na tym się skończyło.  Pani nie miała chęci czegokolwiek mi pokazywać - ale bzdura. . . 
« Ostatnia zmiana: 18 Lipca 2008, 17:49 wysłana przez liliann »

Offline marionetka
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 30.08.2008
« Odpowiedź #293 dnia: 13 Lipca 2008, 21:28 »
Salon "Agnes " w Świdwinie-gorąco polecam.
Uwierzcie mi ,że warto pokonać 100km od Szczecina i kupić swoją wymarzoną suknię.Przeszłam większość salonów w szczecinie i uwierzcie mi że salon Agnes jest na pierwszym miejscu i za nim długo długo nic.
Mój ślub jest 30 sierpnia więc we wszystkich salonach w Szczecinie słyszalam ze to juz za późno.Wybór sukni w szczecinie nie powala na kolana, za to ceny owszem.Wszędzie słyszałam ze mogę wybrac jedynie z tych co są, bo zeby sprowadzic suknie czeka się 4 miesiące.Nie mówię o tym, że w szczecińskich salonach nie można przymierzyć wszystkich sukni które mają w ofercie bo większość ich jest tylko w katalogach.Zdesperowana pojechałam się pojechac do świdwina z myślą ze mogę usłyszec to samo.I co? Salon Agnes olbrzymi-właściwie taki jaki sobie wyobrażałam salon z prawdziwego zdarzenia.Każda suknia która jest w ich ofercie jest na miejscu do przymierzenia.Do tego usłyszałam ze jest co prawda późno ale zdążą uszyc dla mnie tą wymarzoną.Obsługa uśmiechnięta.Nie wspomnę tego,że przyjechałam tam z 10 modelami wypisanymi z ich strony internetowej, a pani pyta czy jeszcze może cos bym chciała wybrać do przymierzenia.W rezultacie ponad 15 sukni przymierzyłam i zdecydowałam się.Nie było problemu,żeby połączyć dwuczęsciową suknię w w jednoczęsciową, nie było problemu ze zmienieniem górnej części, nie było problemu z kolorem.Własciwie jest tam tylko jeden problem-Wybór olbrzymi i każda piękna- i chciałoby się kupić wszystkie.Ceny niewygórowane w porownaniu ze szczecinem, obsługa wspaniała,Halka w cenie sukni, a nie jak w szczecinskich salonach 100 do 150zł(to koszt dodatkowy)gorąco polecam

Offline JulkaJ.
  • entuzjasta
« Odpowiedź #294 dnia: 13 Lipca 2008, 21:53 »
Witam.
 ;D
Wprawdzie ja swoją suknię wybrałam już kilka miesięcy temu, ale też mogę się podzielić opinia:

ANAGRA - katastrofa jak dla mnie jesli chodzi o obsługę (może ja źle trafiłam, na zły dzień, ale mi się tam nie podobało) - nawet nie mogłam nic kompletnie przymierzyć, bo w lutym, a ja mam wesele we wrzesniu, dla pań było zdecydowanie za wcześnie na mierzenie. Miałam sobie poprzeglądać na necie i za jakiś czas przyjść..
MARIETTA - przesympatyczna obsługa. W sumie to tam spodobała mi się suknia, ale niestety miała jak dla mojej figury kilka mankamentów, ale ogólnie bardzo miło wspominam. Tylko nieco mało miejsca.

Mierzyłam jeszcze w kilku miejscach, ale widocznie nie było dla mnie sukni ładnych, a i obsługa była ok.

No i AGNES - ze Świdwina - o którym pisała moja poprzedniczka..
Zgadzam się ze wszystkim..
Bardzo miła obsługa, dość liczna, mierzyć można ile się chcę, na prawdę można pomarudzić, poprzymierzać sobie wszystko, dodatki. Wybór ogromny jak dla mnie, śliczne materiały sukni, no i cenowo faktycznie taniej niż w Szczecinie (porównując podobne suknie)..
Można zadzwonić, umówić się na konkretną godzinę (w sobotę nawet lepiej, bo na prawdę jest tam duży ruch). Ale jest sporo przymierzalni, bardzo obszernych. Można w nich czuć się niesamowicie swobodnie, nikt nas nie widzi, poza nami, Panią pomagającą ubierać się i osobami, które z nami przyjechały..

Na prawdę salon godny polecenia.. ;D

Offline salomea

• forumowicz
« Odpowiedź #295 dnia: 29 Lipca 2008, 13:35 »
o qurcze ja tez tam zamowilam swoja sukienke (P W)... hmm... faktycznie oststnio poszlam dobierac pozostale elementy ( buty, welon i ozdobe na szyje) Pani dziwnie na mnie spojrzala mowiac .: teraz to za wczesnie!!! przeciez i tak jeszcze Pani suknia nie przyszla, wiec pytam .: kiedy bedzie? Pani mowi.: NIE WIEM, musze sie skontaktowac z szefowa, wiec mowie.: OK to prosze o telefon (ma numer na umowie) . Tak wiec minelo 10 DNI i dalej CISZA ..hmmm... tlumacze sobie to tym ze sa wakacje i moze szefowa sie  urlopuje!  Mam nadzieje,ze nie bedzie dalej takich problemow ... bo bede zla... wrrr....

Mi też cały czas powtarzano, 'TO JESZCZE ZA WCZESNIE' na cokolwiek, ważne że kupiłam suknie, pomimo, że wyraźnie informowałam, że nie mieszkając w Szczecinie, nie będę latać do salonu na każde ich zawołanie, a zwłaszcza w ostatnim tygodniu przed ślubem, będę miała 1000 innych problemów na głowie. Ale salon PW ustala własne reguły. Raczej nie ma się co spodziewać na doskonałej obsługi pomimo, że kupujesz może najdroższą suknię w życiu...
Powiem szczerze, chętnie zapłaciłabym za suknie więcej aby być obsłużona na poziomie - w miłej atmosferze itp.
« Ostatnia zmiana: 29 Lipca 2008, 13:40 wysłana przez salomea »

Offline aadaa

• Ada
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06/09/2008
« Odpowiedź #296 dnia: 29 Lipca 2008, 15:46 »
Powiem szczerze, chętnie zapłaciłabym za suknie więcej aby być obsłużona na poziomie - w miłej atmosferze itp.

JA TAK SAMO !!!
B .: 02/06-2010    K.: 20/06-2012

Offline salomea

• forumowicz
« Odpowiedź #297 dnia: 29 Lipca 2008, 15:51 »
Cytowanie patrz Regulamin "pisanie postów" poz.15

Mam nadzieję, że nie jeden właściciel salonu to przeczyta i wyciągnie wnioski... Czasy kiedy sprzedawca robił łaskę to historia.
« Ostatnia zmiana: 30 Lipca 2008, 10:38 wysłana przez Maja »

Offline asashia

• entuzjasta
  • ~so be it~
« Odpowiedź #298 dnia: 29 Lipca 2008, 18:45 »
ja polecam....Agnes ze świdwina (niecałe 2 godzinki pociągiem ze szczecina)-tam znalazłam tę jedyną...a nawet wahałam się między kilkoma...ale tam suknie mają swój charakterystyczny styl-i nie każdemu to pasuje:) przeważa tafta-czyli tzw "styl prześcieradłowy"
obsługa przesympatyczna-profesjonalna, byłam w weekend i było chyba z 6 dziewczyn obsługujących!
kilka dużych przymierzalni, kameralnie-inne panny młode i ich świta oraz inne osoby postronne nie zaglądają przez ramię (co w innych salonach miało miejsce niestety-bo nie obyło się bez niemiłych komentarzy),
salon jest estetyczny i przestronny-wiele modeli jest wyeksponowanych-co ułatwia wybór -polecam!

jeśli chodzi o szczecin-to salony są słabo zaopatrzone... np w nikol z 10 sukien, które wybrałam z katalogu-nie było ani jednej,sprzedawca powiedział-że żadnej z nich nie będzie i już:) obsługa poprawna-czyli ani super ani bardzo negatywnie:)
w CMŚ sympatycznie...ale suknie mnie nie powaliły na kolana niestety:)
również nie było na stanie-tych, na których mi zależało-wtedy to wiedziałam, że do innych salonów nawet nie ma co zaglądać i trza od razu do świdwina uderzać-i to był strzał w 10-tkę!

jeśli podobają się Wam kroje i styl Agnes-to nie ma się co dłużej zastanawiać:) suknie są ładniejsze niż na zdjęciach:)
pozdrowionka
Niezmiennie rozczula mnie etykietka-którą zabrałam z porodówki z łóżeczka córeczki: "Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba." Algernon Charles Swinburne... Zostałam Mamą! Mam w końcu swoje upragnione niebo!

Offline salomea

• forumowicz
« Odpowiedź #299 dnia: 29 Lipca 2008, 19:14 »
Cytowanie patrz Regulamin "pisanie postów" poz.15

To jest dobre dla osób, które mają czas i możliwość żeby się wybrać aż do Świdwina. Dla mnie nie było takiej opcji, ale tyż słyszałam, że to zagłębie salonów ślubnych....
« Ostatnia zmiana: 30 Lipca 2008, 10:38 wysłana przez Maja »