Autor Wątek: Rybka bedzie MAMUNIA!  (Przeczytany 95298 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #2640 dnia: 15 Marca 2007, 17:32 »
rybkawiedenka, wyobrazam sobie  :uscisk:  :uscisk:  :uscisk:  :uscisk: ....
jedno co to ciaza niedługo sie skonczy....

a moze jestes przemeczona tym wszytskim ?  :uscisk:  odpoczynij wiecje..wycisz sie ...
bo wiem za Ty z tych "latajacych" jestes ale moze Twój organizm sie zbuntował....
"wszystkie zwieŻęta są rUwne, ale świnie są rUwniejsze"
Orwell G. "Folwark Zwierzęcy"

rybkawiedenka
  • Gość
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #2641 dnia: 15 Marca 2007, 17:38 »
Cytat: "Martaxyz11"
to ciaza niedługo sie skonczy....
Dla mnie to mogłaby i dziś.

bo wiem za Ty z tych "latajacych" jestes ale moze Twój organizm sie zbuntował....
W tym jest problem - jak bym polatała toby mi przeszło! A ja od poniedziałk usiedze na d..ie bo remont balkonów trwa, wszystko w kurzu i brudzie, ja nawet nie moge nosa po bułki wysadzić za drzwi bo musze roboli pilnować. M wpada i wypada zje obiad, zostawi Kasie i leci-bo to i tamto. Wszystko poosłaniane folią, a brud i tak wszędzie! Jasna cholera mnie bierze!

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #2642 dnia: 15 Marca 2007, 17:42 »
Cytat: "rybkawiedenka"
Jasna cholera mnie bierze!

ech.... no to faktycznie kiepsko ..... :drapanie:
moze winko wieczorkiem  :brewki: dla poprawienia nastroju ...

Offline gosia_kwiecień

• maniak
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #2643 dnia: 15 Marca 2007, 19:23 »
oj, Bidulko kochana  :przytul:  :przytul:  :przytul: weekend się zbliża, to sobie wyjdzcie gdzieś do kina, restauracji na spacer, filmik w domku przy pysznym obiadku obejrzyjcie :)

gosia_kwiecień życzy miłego dnia :)

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #2644 dnia: 15 Marca 2007, 19:27 »
W tym jest problem - jak bym polatała toby mi przeszło! A ja od poniedziałk usiedze na d..ie bo remont balkonów trwa, wszystko w kurzu i brudzie, ja nawet nie moge nosa po bułki wysadzić za drzwi bo musze roboli pilnować. M wpada i wypada zje obiad, zostawi Kasie i leci-bo to i tamto. Wszystko poosłaniane folią, a brud i tak wszędzie! Jasna cholera mnie bierze!

nie denerwuj się Agniesia..remont nie długo się skończy, a Ty bedziesz miała piękny, nowy, czysty balkon :) a tak swoja drogą, jaki balkon macie w kamienicy :?:

rybkawiedenka
  • Gość
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #2645 dnia: 15 Marca 2007, 20:32 »
moze winko wieczorkiem
jakoś mi niedobrze na samą myśl....

Cytat: "gosia_kwiecień"
weekend się zbliża, to sobie wyjdzcie gdzieś do kina, restauracji na spacer, filmik w domku przy pysznym obiadku obejrzyjcie
taaa, jasne! Mamy wizyte moich rodziców od soboty do niedzieli wieczór, ja mam rano w sobote o 8:40 dentyste bo plomba mi wypadła a potem pędem do myjni umyć auto i o 11 odebraćrodziców - wcześniej (przed 8) przygotować śniadanko dla rodziców. T osięrówna temu żę jutro jak wyjdzie od nas ekipa remontowa to mam MEGA sprzątanie. Mimo iż w poniedziałek znów wrócą. Normalnie rzygać się chce!
Cytat: "oosta"
a tak swoja drogą, jaki balkon macie w kamienicy
W jakim sensie jaki? Mamy dwa, jeden od korytarza a drugi od dużego pokoju. Jeden ma ok 7,5m2 a drugi jakieś 7x1.8 m = 12.60/13 m2 na oko.

jesteśmy po kolacji - M oczywiście przed tv - leci jeden z MILIONA seriali które ogląda - gorzej jak baba mówie wam!

Offline jagodka24

• Chuck Norris
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #2646 dnia: 15 Marca 2007, 21:31 »
Mam mega depreche, dość ciąży i ogólnie wszystkiego i wszystkich. Już od pewnego czasu.....niestety.

no co ty aga bedzie dobrze zobaczysz
remont sie skonczy posprrzatacie i s=bedzie si zobaczysz

wiesz że nie mozesz sie teraz denerwować bo tosienka wszystko czuje i tez sie martwi

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

rybkawiedenka
  • Gość
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #2647 dnia: 15 Marca 2007, 21:41 »
Cytat: "jagodka24"
wiesz że nie mozesz sie teraz denerwować
o dziwo sięnie denerwuje, tylko jest mi wszystko dookołą obojętne...

A tak wyląda moje mieszkanie:

korytarz:

Przedpokój:

TNĄ KAFLE NA MOIM PARKIECIE!

Mały balkon:

i duży:

rybkawiedenka
  • Gość
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #2648 dnia: 15 Marca 2007, 21:53 »
Dla poprawy nastroju byłam na 18 na małej korekcje paznokci i wyglądają tak:

Ale humoru mi to nie poprawiło.....

Ide szperaćw starych gazetach - kasia ma na jutro mieć jakieś zdjecia "gwiazd!"

Offline jagodka24

• Chuck Norris
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #2649 dnia: 15 Marca 2007, 22:02 »
masz piekne paznokcie  :skacza:

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

rybkawiedenka
  • Gość
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #2650 dnia: 15 Marca 2007, 22:03 »
Cytat: "jagodka24"
masz piekne paznokcie
Dziękuje - działalność mojej p. Marlenki :)

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #2651 dnia: 16 Marca 2007, 08:34 »
rybkawiedenka, przeczytałam i mogę powiedzieć, że łączę się z Tobą...u mnie tez maniana - na razie na zewnątrz. Moi robotnicy zdyscyplinowani zostali - modą korzystać z toalety ale przebierają się w innym budynku ew. w kotłowni...mam dość kurzu, brudu i całej tej reszty...wszędzie tylko papiery jakieś i kulki styropianowe :mdleje: nie zazdroszczę wizyty rodziców, kurczę zajeździsz się ze szmatą (to Twoja mama taka pedantka jest :?: Dobrze kojarzę :drapanie: ) W weened raczej nie odpoczniesz i coś mi się zdaje, że będziesz bardzej poirytowana niż dotychczas :drapanie: ale cóż, przetrwasz - wróćisz do nas, poopowiadasz .... pazurki fajniusie, ja ostatnio dałam się skusić na wtapianie opiłków i jakoś mi źle z tym...wracam do frenchu - takie jak Twoje są najlepsze, też tylko żel ?

rybkawiedenka
  • Gość
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #2652 dnia: 16 Marca 2007, 09:48 »
Cytat: "Maja"
przeczytałam i mogę powiedzieć, że łączę się z Tobą...
Dzięki Maju :)

kurczę zajeździsz się ze szmatą (to Twoja mama taka pedantka jest  Dobrze kojarzę
Bardzo dobrze niestety.....

będziesz bardzej poirytowana niż dotychczas
Już się we mnie gotuje na myśl o ich pobycie - tzn fajnie że będą ale to jest POTWORNIE męczące..
wracam do frenchu - takie jak Twoje są najlepsze, też tylko żel
Ja też takie lubie najbardziej - teraz są krótki bo chce sięprzyzwyczaić do krótszych ze względu na Tosie....

Offline jagodka24

• Chuck Norris
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #2653 dnia: 16 Marca 2007, 10:06 »
ale to jest POTWORNIE męczące..

cos o tym wiem
strasznie mnie meczą teraz jakiekolwiek wizyty rodziny lub znajomych
nie mogę sie polozyc tylko siedze i cały czas mnie coś je... w żebrach normalnie masakra
a jak bym jeszcze miała ich obiegac to  :mdleje:  nie zazdroszcze

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline Tajusia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.09.2005
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #2654 dnia: 16 Marca 2007, 10:08 »
ale pomyśl, że po ciężkim weekendzie nadejdzie nowy tydzień i może trochę lepsze perspektywy :)

nie targaj się za mocno ze sprzątaniem bo to Ci na dobre nie wyjdzie - najwyżej Mamusia pomyśli że przemęczona jesteś a to prawda :(

już nieługo będzie ciepło, wiosna, remont się skończy, dzidzia się urodzi i wsio wróci do normy (mniej więcej)  :przytul:
"...Jest na ziemi jedno moje małe miejsce, gdzie poza biciem serca nie liczy się NIC więcej..."

rybkawiedenka
  • Gość
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #2655 dnia: 16 Marca 2007, 10:15 »
Cytat: "Tajusia"
nadejdzie nowy tydzień i może trochę lepsze perspektywy
Tak tak, kontynuacji remontu :(

już nieługo będzie ciepło, wiosna, remont się skończy, dzidzia się urodzi i wsio wróci do normy (mniej więcej)
najbardziej mnie to mniej więcej zaniepokoiło :)

Pani Renata (sprzątająca) już sobie poszła....była od 8, umyła łazienke, sypialnie i Kasi pokój - o tyle mam mniej.... To fajnie :)

Offline Tajusia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.09.2005
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #2656 dnia: 16 Marca 2007, 10:36 »
Pani Renata (sprzątająca) już sobie poszła....była od 8, umyła łazienke, sypialnie i Kasi pokój

jak tak napisałaś to od razu mi się przypomniały SIMSY - gierka która kiedyś pochłaniała mnie do reszty :D tam też była Pani sprzątająca i tak fajnie pogwizdywała :D :D :D

najbardziej mnie to mniej więcej zaniepokoiło  

to "mniej" - no bo z dwom dzieciaczkami nie masz jeszcze doświadczeń :)
ale znów będziesz w swoim żywiole i będziesz miała mnóstwo zajęć i będziecie znów wychodzić i gościć u siebie :)
"...Jest na ziemi jedno moje małe miejsce, gdzie poza biciem serca nie liczy się NIC więcej..."

rybkawiedenka
  • Gość
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #2657 dnia: 16 Marca 2007, 10:48 »
tam też była Pani sprzątająca i tak fajnie pogwizdywała
moja to gada do siebie :)

no bo z dwom dzieciaczkami nie masz jeszcze doświadczeń
Ale to mnie zmobilizuje.

Właśnie moja P. Renata powiedziałą dziśże strasznie mi współczuje bo z moim temperamentem to ona sobie nie wyobraża że ja w domu jestem uziemiona!

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #2658 dnia: 16 Marca 2007, 11:16 »
rybkawiedenka, widze ze mimo wszystko sie nie nudzisz....... :drapanie:
tylko ze energia nie w ta strone płynie  :mdleje:  bo mogłabys pewnie inne rzeczy robic na to konto.......

ale PRZETRWASZ !  :brawo_2:  :boks_4:

rybkawiedenka
  • Gość
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #2659 dnia: 16 Marca 2007, 11:22 »
ale PRZETRWASZ !
Licze na to!!!

CZekam na maila z info jakie dane są potrzebne do umowy na poród w tym szpitalu który wybrałam - bo będziemy rodzić przez Medicover - dopłącimy troszke ale w końcu miesięccznie płacimy krocie za ubezpieczenie więc "wyższy standart" moge sobie zafundowaćw szpitalu!

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #2660 dnia: 16 Marca 2007, 16:23 »
rybko uważaj na siebie z tym sprzątaniem. Szczególnie jeśli chodzi o mycie podłóg. Nieuważasz ze jesteś już za bardzo zaawansowana jak na takie sprzątanie ?!?!

Wiem, że mam jest pedantką ale nie daj się zwariować. Powinna Cię zrozumieć. Zresztą jak uzna że jest za brudno to niech sama umyje - ty nie masz siły.

Co do siedzenia w domku to też cie rozmiem. Ja też dostaję kota. Tylko że mnie nie trzymają w domu robotnicy, a twardnienie brzuszka. Leki mnie też jeszcze osłabiają, że jak dojdę z mieszkania do garażu (raptem mam ze 20 metrów) to mam juz dosyć. A tyle spraw chciałambym jeszcze załatić.... :mdleje:  :mdleje:  nic , może uda mi się męża nakłonić co by wypuścił swoje "zwierzątko" na dwór   :brewki:

a pazurki bardzo, bardzo ładne.

rybkawiedenka
  • Gość
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #2661 dnia: 16 Marca 2007, 16:30 »
Cytat: "Gosiaczek80"
Szczególnie jeśli chodzi o mycie podłóg
Plan jest taki że jak wyjdzie ekipa to sprzątniemy folie, otworzymy okna i w ruch idzie mop...potem odkurzacz i znowu mop. Ja nie odkurzam więc pozostaje mi tylko przelecieć 125m2 mopem. Lustra juz pomyłam, jeszcze szafa w przedpokoju mi została. Potem po kolacji w obroty pójdzie kuchnia - blaty i stół - a na stół mam już uprasowane nowe podkładki. Nie będize tak zle! Dywan z pokoju zwine i idzie do pralni :)
Zresztą jak uzna że jest za brudno to niech sama umyje - ty nie masz siły.
To to ona na 100% uzna! Dla niej wszędzie jest brudno. I zawsze! Onan awet jak walizke pakuje to układa po 2-3 bluzki i do torby foliowej, znów 2-3 bluzki i do torby. Potem to samo ze spodniami, kada para w osobnej torbie foliowej. Potem każdą foliową torbe to walizki - żeby się nie zakurzyło w drodze! Normalnie mówie wam obłęd i paranoja!

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #2662 dnia: 16 Marca 2007, 16:35 »
Normalnie mówie wam obłęd i paranoja!

no cóż...masz 1000% racje.  ale i tak uważaj na siebie. i nieforsuj się.

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #2663 dnia: 16 Marca 2007, 16:45 »
To to ona na 100% uzna! Dla niej wszędzie jest brudno

za przeproszeniem ale nie wyobrazam sobie aby tak wobec mnie zachowała sie moja własna matka  :boks_4:  :boks_4:  :boks_4:

Ty masz myslec o sobie i on Tosi  :skacza:

a moze tak domek Tosi  :brewki: bo to 33 tydzien sie konczy  :brawo_2:

rybkawiedenka
  • Gość
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #2664 dnia: 16 Marca 2007, 16:45 »
ale i tak uważaj na siebie. i nieforsuj się.
Będę uważała!! Dziękuje Gosieńko za troske :) Właśnie przeszłam się po mieszkaniu i powyrzucałam śmieci ze wszystkich kubłów :)

Obiadu nie robie - wrobiłam M w naleśniki!  :skacza:

Offline gosia_kwiecień

• maniak
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #2665 dnia: 16 Marca 2007, 16:55 »
ależ masz przepiekne paznokcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ach, och cudo :) !!!!!!!!!!!!!!!!
taka długośc jest najładniejsza i najbardziej elegancka, oczywiście moim zdaniem ;)

Co do wizyt Rodziców, ja tam się nie przejmuję i zawsze się bardzo ciesze jak przyjeżdzają i to dla mnie ogromna radość Ich pobyt przez tydzień, ale podchodze do tego bezstresowo, i Tobie też Aguniu tak radzę, a zobaczysz, jaka to przyjemnośc ;)

Co do pedantyzmu, to ja tak samo się pakuję, jak Twoja Mama, a za pedantkę straszliwą się nie mam, kiedyś byłam ;)

gosia_kwiecień życzy miłego dnia :)

Offline asiek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.08.2004
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #2666 dnia: 16 Marca 2007, 23:18 »
rybkawiedenka, nic mi nie pozostaje,tylko napisać -powodzenia!!!!
Wierzę,że jest Ci ciężko. Mnie czeka perspektywa generalnego remontu u nas w mieszkaniu i jetsem przerażona.
A co do wizyty rodziców- to ja też nie rozumiem podejścia Twojej mamy....Chociaz wiem,ze takie też są  :drapanie: Moja jak przyjeżdża do mnie - to zakasuje rękawy i mi pomaga w wielu porządkowych sprawach.Ale ostatnio juz mniej potrzebuje pomocy tylko jej towrzystwa.
Nie forsuj się i olej gadnai emamy-ja na Twoim miejscunie szaląłbym z tym sprzątaniem-bo skoro dla mamy  tak będzie brudno - to lepiej nie sprzątnąc (jedynie z grubsza), bo wtedy przynajmniej będziesz wiedział,że jej "uwagi" sa słuszne, bo jest brudno i tyle!!
Powodzenia!!!

Offline merkunek

• Chuck Norris
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #2667 dnia: 17 Marca 2007, 21:54 »
Cytat: "asiek"
Nie forsuj się i olej gadnai emamy-ja na Twoim miejscunie szaląłbym z tym sprzątaniem-bo skoro dla mamy  tak będzie brudno - to lepiej nie sprzątnąc (jedynie z grubsza), bo wtedy przynajmniej będziesz wiedział,że jej "uwagi" sa słuszne, bo jest brudno i tyle!

Asia, dobrze napisane  :brawo_2: Aguś nie przejmuj się, myśl kochana o córci!!!!!!

rybkawiedenka
  • Gość
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #2668 dnia: 17 Marca 2007, 22:39 »
Kochane rodzice dopiero od nas wyszli. M ich do hotelu zawiózł..... Nie jest aż tak zle... ale jestem padnieta.

Do tego rano dentystka założyłą mi pląbe - jest jakiś problem z tym zębem - może mnie boleć do 2 miesięcy - narazie nie moge nic gryżć. Oblęd :(

Offline merkunek

• Chuck Norris
Rybka bedzie MAMUNIA!
« Odpowiedź #2669 dnia: 17 Marca 2007, 22:52 »
Agusiu odpocznij teraz...