Autor Wątek: Być FIT - oto jest wyzwanie  (Przeczytany 1500232 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
Odp: Być FIT - oto jest wyzwanie
« Odpowiedź #4710 dnia: 28 Marca 2014, 12:01 »
To żeś se Gosia "PoMelowała"  ;D
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4711 dnia: 28 Marca 2014, 12:04 »
kazda ma inne zdanie na temat Ewki, i slusznie, bo nudno by bylo gdybysmy sie we wszystkim zgadzaly...

ja dzisiaj ide na fitness...
niestety cos sie psuje powoli, bo dziewczyna zmienia dzisiejszy trening, na czwartek i to na 18:30... dla wielu z Nas jest to za wczesnie, nie mamy z kim maluchow zostawic... tak wiec powoli nasz team sie rozsypuje, bo kazda szuka innego klubu  :-\ a szkoda, bo bylo tak fajnie... wszystkie mamy z jednego rocznika...

Offline .caril.

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22.08.2009
« Odpowiedź #4712 dnia: 28 Marca 2014, 12:17 »
głównie jej treningi ćwiczę bo po prostu mi odpowiadają i tyle.
to zdecydowanie najważniejszy argument - w opozycji też :)

Ewa stała się taką swoistą wyrocznią przez co zyskała niezdrową otoczkę (np. na fb). nie chodzi o fakt zarabiania pieniędzy na swojej pasji, ale o to całe podejście marketingowo - pijarowe, które podkopuje jej wiarygodność. naturalną konsekwencją odniesionego sukcesu jest szukanie zysków i nic mi do tego, tym bardziej, że nie biorę w tym udziału ;)

dziś drugi dzień miesiączki, więc wczoraj tylko spacer, a dziś nie wcisnę nic, bo wyjeżdżamy do rodziców.
prócz tego zebrana woda i chęć na wyjedzenie wszystkiego co znajdę w lodówce i szafkach - nie jest łatwo 8)

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 16.09.2006
« Odpowiedź #4713 dnia: 28 Marca 2014, 12:19 »
anusiaaa dzięki za odpowiedź, może się kiedyś skuszę choćby dla sprawdzenia własnych sił :)
i co do Ewki mam podobne zdanie jak Ty - nigdy mnie specjalnie nie podniecała :P ale akurat większośc jej ćwiczen mi odpowiada i tyle, jestem w stanie zrozumieć, że kogos moze już irytowac jej sposób motywacji czy rutyna ćwiczeń, jeśli długo z nią trenuje, ale sam fakt ze wykorzystuje swoje pięć minut to juz nie...caril jeśli dla kogoś jest ona bezkrytyczna wyrocznią to się kłania wizyta u dobrego psychologa...
AnioOlek nie wiem, czy dobrze kojarze, ale Ty masz kurs z UP? Doradcę zawodowego przekonał argument, ze chcesz go zrobić tylko dla siebie? ;D

Offline .caril.

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22.08.2009
« Odpowiedź #4714 dnia: 28 Marca 2014, 12:24 »
caril jeśli dla kogoś jest ona bezkrytyczna wyrocznią to się kłania wizyta u dobrego psychologa...

wystarczy poczytać komentarze na fb, czy pod jakimikolwiek materiałami. chociaż nie... odradzam ;)

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4715 dnia: 28 Marca 2014, 12:52 »
AnioOlek nie wiem, czy dobrze kojarze, ale Ty masz kurs z UP? Doradcę zawodowego przekonał argument, ze chcesz go zrobić tylko dla siebie? Grin
Tak, powiedziałam, że chcę robić to co kocham. Ewentualnie jeśli nie znajdę pracy w tym zawodzie pójdę za biurko pracować.

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4716 dnia: 28 Marca 2014, 13:15 »
ok robić to co kochasz ale z perspektywą pracy - jako instruktorka u kogos lub na swoim....bo gdyby finansowali kursy tylko dlatego, ze ktos chce spełnić swoje marzenia bez  żadnych perspektyw zawodowych to życie byloby zbyt piękne :) ale ok zbaczamy z tematu głównego

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4717 dnia: 28 Marca 2014, 13:26 »
Druga Chodakowska na pewno nie bede ;)
Chodzilo mi wlasni robic zawodowo, to co kocham.

Offline baska98

• Chuck Norris
  • data ślubu: 31 maj 2008
« Odpowiedź #4718 dnia: 28 Marca 2014, 14:00 »
to jeszcze ja dorzucę swoje 3 grosze do Ewki - miłością do niej nie pajam ale w większości lubię jej treningi - są według mnie dobrze zaplanowane. A to, że zrobił się wokoło niej szum medialny to tylko jej pogratulować, bo jest w PL masę zdolnych i dobrych instruktorów, którzy zarabiają marne pieniądze ciążka pracą.
Też męczy mnie czasami jej gadka i te "mądre myśli na fb" ale oprócz jej pasji w tym wszystkich jest też biznes...
jaka by nie była potrafiła ruszyć dupska wielu kobiet w PL i za granicą i za to jej się szacun należny ;D
Ja nie mam nic do niej - cieszę się, że potrafiła się wybić i zarobić kupę kasy w tak krótkim czasie :D a najbardziej dogryzają jej Ci, którzy jej po prostu zazdroszczą ;D

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4719 dnia: 28 Marca 2014, 14:07 »
AnioOlek spoko, w wielu dziedzinach ludzie się wybijają i zarabiają kase, a robią to co kochają :) chodziło mi tylko o doprecyzowanie Twoich słów, bo wcześniej tak to zabrzmiało, jakby Ci sfinansowali kurs  po to, żebyś tylko dla siebie nauczyła sie odpowiednio ćwiczyć...
ja czasem rzucę okiem na  wstawki Ewki  na fb, czasem nie, ale komentarzy nie czytam ;) a że mięśnie lubia urozmaicenie to probuje tez waszych propozycji, które tu wstawiacie  :)

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4720 dnia: 28 Marca 2014, 15:46 »
Ejjj Basia ja jej nie zazdroszcze niczego! Bo ja wszystko mam to co ona a nawet wiecej...  ;D

5go zaczynam swój kurs! Miska wywolalysmy wilka z lasu hehe   :)

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4721 dnia: 28 Marca 2014, 17:09 »
oj tam każda wymiana myśli jest wskazana - w końcu bycie fit to nie tylko ciało, ale i umysł :ok:
w takim razie powodzenia na kursie, mam nadzieje ze po jego ukończeniu zapodasz nam tu jakiś swój wypracowany zestaw ćwiczeń :)

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4722 dnia: 28 Marca 2014, 17:50 »
Chcialabym bardzo :)
Pokladam wielkie nadzieje w tym kursie i sobie.  ::)

Offline Edzia
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.07.2008
« Odpowiedź #4723 dnia: 28 Marca 2014, 18:01 »

A ja się dziwie, co się ludzie podniecają tak tą Ewa CH. Ja mam na FB ją polubioną ale czytam jak chce. Ni mnie to ziębi, ni grzeje czy ona sie tłumaczy, czy pisze coś w komentarzach. Ludzie ją odbierają jako swoją "przyjaciółkę" - dziwne. Dla mnie to obca baba, która dała mi zestaw ćwiczeń i ruszyłam znowu tyłek.
Nie przywiązuje się do tego jaka jest, co mówi itp. Ja chcę tylko ćwiczyć.

A to, że jest wszędzie uważam, za naturalną kolej rzeczy...na nią trafiło, że ludzie ją polubili i poszła za ciosem. Chce zarobic na tym kasę, bo sie udało i uważam, że to też dobrze!
Bo każdy z trenerów nie jest dla ludzi ot, tak - tylko, żeby zarobić kasę - no ludzie - to jest ich zawód.
Ania wyjelas mi to z ust.
Ludziska sie do wszystkiego przyczepia. W innych krajach trenerzy (i nie tylko) wycisna co sie da z takiej popularnosci. Reklamy, gadzety... Twarz na kartonie z mlekiem i na papierze toaletowym. A w PL nagonka i narzekanie. A robia to najczesciej ludzie, na ktorych nie zarobila nawet zlotowki, bo nie kupili zadnej jej ksiazki czy cwiczen legalnie. Tylko sciagneli z chomika ;)

Offline baska98

• Chuck Norris
  • data ślubu: 31 maj 2008
« Odpowiedź #4724 dnia: 28 Marca 2014, 18:58 »
Ejjj Basia ja jej nie zazdroszcze niczego! Bo ja wszystko mam to co ona a nawet wiecej...  ;D
nie chodziło mi o Ciebie :D napisałaś tylko, że przejadła Ci się już ;D
bardziej chodziło mi o osoby, które na necie obrabiają jej d...doszukują się błędów itp.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #4725 dnia: 28 Marca 2014, 20:30 »
teraz wiem jak wygląda Chodakowska...
ale nadal żadnego treningu z nią nie obejrzałam  ;D
zmienię lokum, będę mieć więcej miejsca, to może obejrzę i poćwiczę  :D

liliann mam nadzieje, ze to przejściowy gorący okres i czas na fitness wygospodarujesz (choć i tak nieżle wyglądasz ;))

ja mam zastrzeżenia...
nadal mało mięśni...
na dolne partie ostro poszłam z obciążeniem, zwiększamy z Kaśką regularnie i ja piszczę, że nie boli...
ale góra...ręce, barki, klatka .... 
jest lepiej, ale średnio...i trójgłowy jest "miękki" napina się, pracuje, ale miękki...

a co do czasu....
znowu w poniedziałek mam gabinet - po 12 godzinach pracy nie mam sił często niestety... :-[

dzisiaj odbyłam trening personalny nr 8...
mam kryzys...  :-[
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4726 dnia: 28 Marca 2014, 21:04 »
Znowu to zrobił....Tony H. mnie wykończył.

Jezu laski, jakie on ma ćwiczenia, nawet mi się nie śniło, że można takie coś wymyślać. Chryste.

"The Warrior" - tak się zwał dzisiejszy mój pogromca!

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4727 dnia: 28 Marca 2014, 21:05 »
brzmi MOCNO  ;D
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4728 dnia: 28 Marca 2014, 21:06 »

Reklamy, gadzety... Twarz na kartonie z mlekiem i na papierze toaletowym.

hyhy Edzia..Ty mi nie mów, że Tonym Hortonem tyłek wycierasz 8) 8) 8) 8) Ale jakby był z Chodakowską to by pewnie miał wzięcie. :P

Offline Edzia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4729 dnia: 28 Marca 2014, 21:23 »

Reklamy, gadzety... Twarz na kartonie z mlekiem i na papierze toaletowym.

hyhy Edzia..Ty mi nie mów, że Tonym Hortonem tyłek wycierasz 8) 8) 8) 8) Ale jakby był z Chodakowską to by pewnie miał wzięcie. :P

Nie, bo pewnie by mi odplyw zapchal swoimi miesniami ;)

Gdyby Ch. zarabiala tyle co Horton (How much money does Horton make), to by ja ukrzyzowali ;) Dlaczego Polacy sa tak zawistni o sukcesy innych?
Ale to nie watek na takie dyskusje :P

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4730 dnia: 28 Marca 2014, 21:25 »
Edzia  - nasza cecha narodowa  :) :) :)

Mnie Pani Ewa, ani ziębi ani grzeje...
Potrafiła się wypromować i brawo dla niej za to...
— Richard M. Devos

Offline selena

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10.10.2009r.
« Odpowiedź #4731 dnia: 28 Marca 2014, 21:29 »
Dlaczego Polacy sa tak zawistni o sukcesy innych?

Zawistni są ci bez sukcesów przeważnie. Smutne to. Mnie np. motywują sukcesy innych  ;D

Offline Edzia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4732 dnia: 28 Marca 2014, 21:34 »
Edzia  - nasza cecha narodowa  :) :) :)

Sie nam trafilo ;)

Zawistni są ci bez sukcesów przeważnie. Smutne to. Mnie np. motywują sukcesy innych  ;D
Ja tez tak mam, dlatego jak widze jakie efekty mozna osiagnac to az samej mi sie chce :)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4733 dnia: 28 Marca 2014, 21:37 »
..a ja jak zawsze robię swoje i dla siebie :-)
— Richard M. Devos

Offline sarmaxarica

• maniak
« Odpowiedź #4734 dnia: 28 Marca 2014, 22:28 »
Odnośnie Ewki i jej podobnych zdanie mam,jak Anusiaaa i Edzia. ;)
Obserwuję z doskoku na fb profile zagranicznych trenerów/ek i tam nie ma takiej zawiści,doszukiwania się Bóg wie czego czy wyliczania,że to dla kasy.Wszyscy oni,nawet mocniej niż Ch. namawiają do zakupu swoich płyt czy gadżetów i nikt się temu nie dziwi.Sama gdybym miała wolną kasę i możliwości zakupiłabym ich płyty,raz że lubię "mieć",dwa że dużo robią,aby leniwe tyłki ruszyć z miejsca,by zadbały o kondycję/zdrowie/wygląd,więc zwyczajnie należy im się za to zapłata.Póki co pozostaje mi yt czy chomik,ale nigdy nie złorzeczę,że programy mają za drogie czy przesadzają w swej "medialności".
Fakt,Ewka jest póki co ewenementem w Polsce i chyba większość rodaków nie była na to gotowa,a to że teraz zaczęła się tłumaczyć to,jak dla mnie zrozumiałe - ma prawo mieć dość po 2 latach spokojnego przyjmowania "hejtów" od znawców i nie-znawców (nagle okazało się,że większość Polaków,oprócz doktoratów z medycyny ;) skończyła też co najmniej AWF).Są wyliczanki,czy ma stosowne "papiery" by nas trenować-motywować,czy dobrze podnosi prawą nogę itd :P nie widziałam w necie opinii negatywnych odnośnie metod trenowania Osmin'a Hernandez'a () a ten to raczej hardcorowy gościu,nie przejmuje się zbytnio technikami. ;) Za Odrą czy Oceanem ludzie cieszą się z pomocy trenerów i ich sukcesów.
Koniec wywodu. ;)

Dziś nieco zdycham,więc tylko tiffoczki (widziałyście nowszą wersję?),Mel B brzuch,pośladki,ramiona i rozciąganie.Może jutro uda mi się wstać o 5:00 to wezmę się za coś mocniejszego. ;D

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4735 dnia: 28 Marca 2014, 23:08 »
Basiu spoko, juz rozumiem ;D
Lila ma racje, robic swoje i sie nie przejmowac...
z reszta sama po dzisiejszym dniu do tego doszlam...

Ale wiecie... Ewka robiac treningi musiala sie z tym liczyc, ze przyjdzie fala krytyki, a ona chyba sobie z tym nie bardzo radzi sadzac po jej wypowiedziach... sama nie jest lepsza od tych, ktorzy hejtuja...

Offline selena

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10.10.2009r.
« Odpowiedź #4736 dnia: 29 Marca 2014, 08:36 »
Tu się zgodzę - ja nie mam nic do jej treningów, bo po prostu jej styl mi nie odpowiada, także ta cała gadanina właśnie, odpieranie ataków, tłumaczenie się... Widać, że ona przeżywa każdą krytykę bardzo osobiście, powinna olać hejterów - prawdziwy talent obroni się sam  :D.
Ale to właśnie specyfika Polaków...

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4737 dnia: 29 Marca 2014, 08:40 »
jeśli faktycznie źle temat znosi (nie wiem, bo się tym nie interesuje) to powinna  sięgnąć po pomoc profesjonalisty który jej pomoże...
tłumacząc się nakręca spiralę krytyki;
i to może być początek jej końca...
a szkoda...
bo jednak udało jej się dotrzeć do ludzi, do których do tej pory nie dotarł nikt...
— Richard M. Devos

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4738 dnia: 29 Marca 2014, 09:03 »
ja się w temat psychiki Ewki nie wczuwam ;) ale jeśli ma faktycznie problem z krytyką to chyba na dobrego psychoterapeutę ją stać ;D liliann Ty w swoim dążeniu do perfekcjonizmu chyba nigdy w pełni ze swojego ciała nie będziesz zadowolona, ale próbuj, próbuj :) ja dziś zaliczyłam wklejany już abs +cardio http://www.youtube.com/watch?v=pNZe01hqMW8&feature=youtu.be, do tego mel B brzuch, pośladki i rozciąganie oraz tiffoczki - Sandra zapodaj ta nowszą wersję :) także naładowana energetycznie życze wszystkim udanego weekendu

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
« Odpowiedź #4739 dnia: 29 Marca 2014, 09:53 »
Ja wczoraj zrobiłam fittapy Cardio i Tiffany boczki :-) spodobały mi się. Mężowi też, bo o.aktywowane okazję oglądać mój tył podczas ćwiczeń he he akurat siedział za mną ;-)
Nie Kocham Ewy miłością bezgraniczna. Nie będę pisać do niej wierszy ;-) Lubie jej treningi i na mnie jej motywacyjne gadanie działa. Nie Kocham jej ale faktem jest ze ona jako jedyna dala rade ruszyć mój tylek do ćwiczeń i w dużym, ogromnym stopniu przyczyniła się do zmiany mojego stylu życia. Jeśli ludziom się nie podoba to niech jej nie czytają. Nie muszą przecież wciąż krytykować i szukać błędów... masie ludzi pomogła i dobrze plus dla niej. Teraz jest jej czas i skoro korzysta to znaczy ze ma łeb na karku bo wiecznie na topie nie będzie ;-)
i chociaż teraz ćwiczę i Lubie też inne treningi, do jej ćwiczeń pewnie będę zawsze wracała.