Autor Wątek: Bydgoskie Panny Młode 2014  (Przeczytany 383595 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Alis
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 7.06.2014
Odp: Bydgoskie Panny Młode 2014
« Odpowiedź #1110 dnia: 4 Listopada 2013, 09:23 »
delfinek60 myślę ze i tak już dosyć zapewniliście gościom i zapłatę za taksówki możecie sobie darować  8) 8)

ja temat noclegów odpuściłam bo musielibyśmy zapewnić noclegi wszystkim gościom bo z Bydgoszczy jest tylko parę osób, a wracając pamięcią do poprzednich wesel które były za to poza Bydgoszczą zawsze musieliśmy sami się martwic się o powrót co kończyło się tym ze zazwyczaj nie piłam i robiłam za kierowcę wiec doszłam do wniosku ze ten koszt nam odpada i tyle, myślę ze nikt nie będzie się czuł urażony skoro poprzednio było tak samo
Druga sprawa ze w fordonie chyba nawet nie ma blisko żadnego spadnia wiec musiałabym doliczyć jeszcze taksówki lub busik, trochę za dużo kosztów jednak by nam wyszło

Offline mberry91

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 15 sierpnia 2014
« Odpowiedź #1111 dnia: 4 Listopada 2013, 18:01 »
pare dni mnie nie bylo a tu juz pare stron do przeczytania.
Wybor sali ... najpierw z PM zrobilismy selekcje przez internet i kontakt z managerami. Ci co nie odpowiadali od razu byli odrzucani ... bo wydaje mi sie, ze zyjemy w takich czasach gdzie kazdy tym bardziej manager powinien miec dostep do maila i przynajmniej raz dziennie go sprawdzac i odpowiadac zwlaszcza jezeli chodzi o taka impreze duza jak wesele. Oczywiscie patrzylismy na sale na okolo 80-100 gosc i koniecznie z duza iloscia pokoi gdzie cena za nocleg nas nie powali jak to niektore hotele nam podawali to nie wiedzialam co mnie drozej wyjdzie. W Agacie podobal mi sie wystroj wewnatrz, i na zewnatrz (parking, okolica, ogrodzony teren, taras) nie bylam przekonana do podzialu na dwie sale ale teraz o tym nie mysle. Na ogladaniu sali bylo nas 4 kazdy zamowil inne danie zeby posmakowac i kazdy zadawal duzo pytan. Potem po jakims czasie przyjechala z nami mama PM i tez byla zachwycona. Takze, jak za te cene i za to co bedziemy mieli jestem zadowolona. Pewnie, ze sa obawy ale sadze , ze bedzie dobrze.

Zobaczymy.
:D

Offline malinowamamba123
  • debiutant
  • *
  • data ślubu: 25.07.2014
« Odpowiedź #1112 dnia: 4 Listopada 2013, 22:05 »
Hej dziewczyny :)
Bardzo proszę o namiary na priv i opinie o kamerzystach z Bydgoszczy i okolic.  Niestety jakość=cena :-\ a ja chciałabym mieć jakość za cenę na średnim poziomie.  Mam nadzieje że pomożecie bo liczę się że jednak pogodzę się wyższą ceną ale chciałabym wiedzieć czy warto? Na razie oglądani kamerzyści sprawiają wrażenie że są na równym poziomie usług ???.  Liczę że pomożecie :)

Offline gosiawhite

• zapaleniec
  • data ślubu: 06/09/2014
« Odpowiedź #1113 dnia: 5 Listopada 2013, 19:58 »
Czytam i czytam, i strasznie się cieszę ze moi goście płaca za siebie. Strasznie bym się wkurzyła gdyby moi goście olali pokoje za które zapłaciłam

Offline delfinek60
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2014
« Odpowiedź #1114 dnia: 5 Listopada 2013, 22:41 »
Cześć:)

Dziewczyny a czy będziecie miały twarz zasłoniętą welonem podczas ceremonii ??? :)

Offline gosiawhite

• zapaleniec
« Odpowiedź #1115 dnia: 6 Listopada 2013, 00:51 »
Delfinek60 ja tez wlasnie o tym myslalam I mysle, ze wejde do kosciola z welonem na twarzy I podejde do oltarza, a przy oltarzu PM mi odsloni twarz. Martwie sie troche, ze on zapomni albo, ze to bedzie wygladac nieco teatralnie

Offline mberry91

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #1116 dnia: 6 Listopada 2013, 02:08 »
Szczerze to mi sie to kojarzy ze scena z serialu brazylijskiego (zazwyczaj w ostatnim odcinku na sam happy end) poza tym mam wrazenie, ze glupio bym ja osobiscie wygladala z welonem na twarzy ... wiec chyba pozostane z odslonieta twarza :D

Offline mgielka86
  • maniak
  • data ślubu: 20.09.2014
« Odpowiedź #1117 dnia: 6 Listopada 2013, 07:57 »
Ja na pewno będę miała cały czas odsłoniętą:)

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1118 dnia: 6 Listopada 2013, 09:09 »
Nie ja tez nie chce żadnego odsłaniania twarzy  :)
poza tym welon mam jednowarstwowy  :P :P

Offline gosiawhite

• zapaleniec
« Odpowiedź #1119 dnia: 6 Listopada 2013, 10:31 »
Mi się podoba taka doza sekretu tymbardziej, ze PM nie bedzie mnie widzieć przez tydzień wiec na pewno bedzie ciekawy. Poszukam w necie i zobaczę jak to wyglada

Offline chupacabra88
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 23.08.2014
« Odpowiedź #1120 dnia: 6 Listopada 2013, 10:51 »
Ale tu się dzieje :)
Opuszczanie głodnych gości na zbyt długo to moim zdaniem nie jest dobry pomysł. Ale pamiętajmy, że to przede wszystkim nasz dzień i to my mamy zapamiętać go jako najpiękniejszy w życiu. Ja osobiście wraz z PM czmychniemy na jakieś 20 minut w okolicach 21, jak już impreza się rozkręci. Niedaleko sali (wystarczy przejść przez las, ale my chyba podjedziemy na około samochodem co by sukienki nie ubrudzić) jest cmentarz, na którym leży mama PM, osoba której najbardziej tego dnia będzie brakować.

Co do noclegów, to większość z osób przyjezdnych będzie nocować u rodziny PM i jest to w pewien sposób naturalne. Nie zdecydowałam jeszcze czy załatwiać noclegi dla kilku znajomych.. Zależy od finansów.

Dziewczyny, z innej beczki ;-). Moja sukienka jest koloru: biel śmietankowa podobno :P chociaż moim zdaniem bliżej jej do Ivory, jasnego ecru. Dekolt serduszko. Jaka waszym zdaniem pasowałaby do tego biżuteria? Czy klasyczne perły w odcieniu jasnego ecru? Ciężko znaleźć coś ciekawego. Może polecicie jakieś stronki z biżuterią ślubną?

Offline gosiawhite

• zapaleniec
« Odpowiedź #1121 dnia: 6 Listopada 2013, 13:55 »
Ja na pewno bede bizuterie kupowac na gdanskiej w galerii. Wyjatkowy dzien - wyjatkowe dodatki

Offline gosiawhite

• zapaleniec
« Odpowiedź #1122 dnia: 6 Listopada 2013, 14:07 »
Zobaczcie co znalazlam na deszczowe sluby:)

Offline blankowa
  • zapaleniec
  • data ślubu: 05.07.2014
« Odpowiedź #1123 dnia: 6 Listopada 2013, 14:16 »
Ja najprawdopodobniej nie będę mieć welonu, więc twarzy nie będę miała czym zakrywać, inni będą musieli znieść ten widok ;) A gdybym nawet zdecydowała się na welon, to nie podoba mi się pomysł z zakrywaniem. Takie amerykańskie mi się to wydaje, a nie wszystko co ze Stanów jest moim zdaniem fajne. Wiem, ze ślub to szczególny dzień, ale chciałabym zachować umiar i nie robić wszystkiego z pompą lub oryginalnie.

Co do biżuterii - na szyi na pewno nie będę mieć niczego, bo nie lubię. Kolczyki i bransoletka wystarczą. Co do sklepów z biżuterią, pochodzę i popatrzę, jak coś wpadnie w oko to kupię. Po zakupie kolczyków z promocji za 10 zł, które zrobiły "furorę" stwierdzam, że nie musi być drogo, byleby nie było tandetnie (po tych kolczykach widzę, że jednak się da kupić tanio, bo wyglądają naprawdę dobrze). Jednakże jak spodoba mi się coś droższego to nie będę się hamować, a że nie lubię drogiej biżuterii bo szkoda mi kasy, więc myślę że w 100 zł się spokojnie zmieszczę  :)

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1124 dnia: 6 Listopada 2013, 14:45 »
Blankowa podobnie jak Ty nie chciałam welonu, ale póki co kupiłam taki welonik do ramion  ::) ::) a cos planujesz mieć na głowie ?

Jeśli chodzi o biżuterie to na pewno kolczyki, nie za długie, może nawet wkrętki, poza tym cos naprawdę drobnego na szyje i zawsze mi się podobała bransoletka  :) mam bardzo zdobiony gorset wiec musze zachować umiar, wszystko w białym złocie/srebrze

widziałam bardzo ładna biżuterie w tym sklepie z dodatkami koło smyka w galerii pomorskiej (nie wiem jak to się nazywa  :P )

Offline blankowa
  • zapaleniec
« Odpowiedź #1125 dnia: 6 Listopada 2013, 15:02 »
"Świat spinki"?:)
Albo żywy kwiat we włosach, albo co teraz chyba nawet bardziej mi się podoba, tak opaska (wstążka) w kolorze przewodnim. Welony póki co mi się nie podobają, może zmienię zdanie jak przymierzę.

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1126 dnia: 6 Listopada 2013, 15:56 »
Nie nie świat spinek, ten sklep koło smyka na przeciwko jedzenia, o ten mi chodzi  :)

żywy kwiat we włosach tez mi się podoba  :)

Offline Mania88
  • nowicjusz
  • *
  • Dreams come true
  • data ślubu: 04.10.2014
« Odpowiedź #1127 dnia: 6 Listopada 2013, 16:33 »
Moja przyjaciółka miała zasłoniętą twarz i przy ołtarzu P.M jej odkrywał. Też miałam zdanie, że to strasznie amerykańskie, ale wyszło bardzo fajnie. Także jak macie dziewczyny takie marzenie to śmiało korzystajcie, wygląda to całkiem przyjemnie;) Mi osobiście nie pasuje welon do sukienki i mam problem co na głowę. Chyba zostanę przy żywych kwiatach.

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
  • Ja kocham tylko Ciebie, Ty jesteś moim niebem :*
  • data ślubu: 03.08.2013
« Odpowiedź #1128 dnia: 6 Listopada 2013, 17:10 »
pewnie, jeśli  Wam sie coś marzy to spełniajcie marzenia.:)

ja marzyłam o dłuuugim welonie na ceremonię. bliscy pukali sie w czoła a ja postawiłam na swoim i było cudownie.

a tak apropo jeśli wahacie sie nad długim welonem, polecam! ;)

Offline gosiawhite

• zapaleniec
« Odpowiedź #1129 dnia: 6 Listopada 2013, 20:48 »
Ślicznie Alicja wyglądałas, bardzo mi się podobają niebanalne dodatki i odwaga żeby spełniać marzenia nawet jak inni pukają się w czoło, bo widać ze to Ty miałaś racje :)

Offline delfinek60
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2014
« Odpowiedź #1130 dnia: 6 Listopada 2013, 23:16 »
Cześć Dziewczyny :)

No dla mnie welon jest najważniejszy :) Nie wiedziałam o tym dopóki go nie przymierzyłam. Byłam mierzyć suknie, powiem wam, że myślałam, że będzie to dla mnie wzruszające przeżycie ... suknia ślubna ... ale nic specjalnego nie czułam. Było na zasadzie - musi być tak i tak uszyte. Bez większych emocji. Ale jak ubrałam welon ...
(i to przez przypadek przy wybieraniu koronki ) dziewczyny poczułam się panną młodą, tysiąc myśli... Wydaje mi się, że to jest dla mnie symbol ...
Nie wyobrażam sobie osobiście go nie mieć. I to taki zasłaniający twarz. I nie ma to nic wspólnego z amerykańskimi filmami. Tradycja pochodząca z Biblii .
Wbrew pozorom, welon to nie symbol dziewictwa!!  Welon miał zupełnie inne zadanie: uchronić Narzeczoną przed tzw. "złym spojrzeniem" Dotąd przed wpływem klątw chronili dziewczynę rodzice, od zaślubin tę rolę przejmował Mąż. A ponieważ Narzeczony Mężem stawał się formalnie dopiero po przysiędze małżeńskiej i wymianie obrączek, to właśnie wtedy wolno mu było unieść welon Panny Młodej. Ten gest oznaczał deklarację "odtąd JA biorę Cię pod swoją opiekę i dbam o to, by nawet włos z Twojej głowy
nie spadł, i żadne złe spojrzenie nie dosięgło".

To tak dla wszystkich Pań niezdecydowanych :) lub dla tych które chcą odeprzeć atak, że osłonięta twarz welonem to tylko fanaberia zaciągnięta z amerykańskiego filmu :D

A jak robicie z nocą poprzedzającą zaślubiny ?? :)
Ja mam zamiar tę noc spędzić w domu rodzinnym, biorąc pod uwagę paru gości którzy przyjadą już dzień wcześniej może być zabawnie :) Chyba będę spała z rodzicami w ich małżeńskim łóżku jak za dziecięcych lat. :)

Miłego wieczorku :D

Offline blankowa
  • zapaleniec
« Odpowiedź #1131 dnia: 6 Listopada 2013, 23:46 »
Ja nie wiem czy się przekonam do welonu, kojarzy mi się z firaną.

delfinek60-najważniejsze żeby Tobie się podobało, chcesz żeby Twój narzeczony odsłonil Ci twarz osłonietą welonem to tak zrób. Myślę, że nikt tu nie chciał odpierać, żadnych ataków ;) A że kojarzy się taka scenka z filmem amerykanskim, cóż.

Co do Biblii - o tych złych spojrzeniach nie słyszałam by była o tym mowa w piśmie, ale chętnie zgłębię ten temat. Kojarzę natomiast, że było wówczas w zwyczaju swatać pary młode i czesto pan młody do dnia ślubu nie widział swojej przyszłesz żony i by sie nie rozmyślił w trakcie ceremoni (a konkretniej by nie przestraszył sie jej oblicza ;)), mógł dopiero odsłonić welon po przysiędze. Dochodziło też do oszustw, jak słynna historia Jakuba, który służył przez siedem lat swojemu przyszlemu teściowi w zamian, że ten odda mu swoją córkę Rachelę. Jakub zostal oszukany i dopiero w noc poślubną zobaczył, że jego żoną została nie Rachela, a jej brzydsza siotra Lea.

Ja noc przed ślubem spędzę też w domu rodzinnym.

Offline blankowa
  • zapaleniec
« Odpowiedź #1132 dnia: 6 Listopada 2013, 23:48 »
Gosia - masz avatarek  ;D Te psiaki to wszystkie Twoje? :)

Offline gosiawhite

• zapaleniec
« Odpowiedź #1133 dnia: 7 Listopada 2013, 00:12 »
Blankowa niestety nie moje, czasami się nimi zajmuje :( ja mam tylko jednego i dwa koty, więcej dopiero po ślubie :)
Delfinek ja dokładnie wiem o co Ci chodzi, tak samo poczułam. Jak przywiozę sukienkę to będę szukać jeszcze jednego welonu żeby porównać. Moja sukienka jest u mojej światowej w innym miescie, ledwo ja pamietam

Offline blankowa
  • zapaleniec
« Odpowiedź #1134 dnia: 7 Listopada 2013, 00:19 »
Kto wie, może i ja takie coś poczuję i wystąpię na ślubie w welonie  ;D Póki co jestem na nie, ale nie zarzekam się.
Pies i dwa koty to dobry wynik ;)

Offline gosiawhite

• zapaleniec
« Odpowiedź #1135 dnia: 7 Listopada 2013, 00:44 »
Dzięki, ale poprawie na pewno:)
Ja spędzę w hotelu żeby się zrelaksowac, a PM bedzie u mojej rodziny :) niech się uczy pic polskiej wódki

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1136 dnia: 7 Listopada 2013, 09:16 »
Co do spełniania marzeń jestem jak najbardziej za  - moja mama do tej pory nie może uwierzyć ze kupiłam suknie z tak długim trenem  ::) ::) a bo będzie Ci niewygodnieeeee ....... a bo się będzie zachaczaaaaał ..... przy zakupie suknie jej nie było i może nawet lepiej bo nikt nie marudził (moja mama jest strasznie wybredna i pewnie nic bym nie kupiła)  :P :P :P :P :P :P a ja jestem szczęśliwa ze mam taką suknie jaką chciałam  :) :) chociaż to ze jej nie było to nie był zamierzony cel, po prostu tak wyszło

Dzień przed ślubem jest polter u rodziców i koło 22 wracamy do siebie do domu i będziemy spać normalnie u siebie w domu, ja rano wezmę swoje rzeczy i pojadę najpierw do fryzjera potem do makijażu i do domu rodzinnego, tam się ubiorę i przyjedzie po mnie Pan Młody  :)

blankowa ja tak samo się zarzekałam, na razie kupiłam welonik i jestem pewna ze ubiorę go na wesele ale do kościoła na razie nie jestem taka pewna, może dlatego ze jeszcze nie przymierzałam sukni razem z welonem i nie wiem jak to razem wygląda  :P :P :P

Offline kissi77
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #1137 dnia: 9 Listopada 2013, 17:44 »
Witam ponownie.

Szukanie Dj nadal jest w toku, dlatego mam do was kolejne pytanie.

Zna któraś z pan ( słyszała lub widziała na weselu) jak grają ci Dj:

-Dj dw wojtas Wojciech liponoga
-Dj bond (http://djbond.manifo.com/)
-Dj The Singers (http://thesingers.pl/oferta.html)
-Dj mario Mariusz Nowicki
-Dj Team

Wszyscy z bydgoszczy

Proszę o odpowiedź, to ważne.

Offline mberry91

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #1138 dnia: 9 Listopada 2013, 23:50 »
Co do napomnianego spelniania marzen... :D Z PM postanowilismy, ze na weselu (on i w kosciele) bedziemy w conversach ... moja mama nie moze tego przebolec. Nie robi nam jakis glupich komentarzy, czy kategorycznie zabrania :D Ale widac, ze nie pasuje jej to, pare razy sie pytala czy jestesmy pewni. Bratowa rowniez nie widzi tego. Jednak my tak i wiekszosc znajomych jest pozytywnie na to nastawiona :) Sami tez chca przyjsc w conversach :D Fajne zdjecia beda. Takze nalezy byc upartym i dazyc do swoich celow bo to jest nasz i tylko nasz dzien !

Co do dlugiego welonu tzn. takiego do kostek czy tam ziemi jak bardzo "niewygodny" on jest ? Ja mam sukienke do ktorej nie chce miec bolerka jak juz to dlugi welon lub welon zakrywajacy ramiona. I z mama sie tak zastanawialam czy czasem dlugi welon nie bedzie moim weselnym koszmarem ?

Offline blankowa
  • zapaleniec
« Odpowiedź #1139 dnia: 10 Listopada 2013, 02:36 »
Conversy - fajna sprawa, ja też lubię trampki tylko nigdy nie mogłam pojąc czym takie conversy różnią się od trampek za 30 zł. Mój znajomy po wypróbowaniu stwierdził że niczym, a mi szkoda pieniędzy na sprawdzenie, więc pomykam w takich z marketu  ;)
A myślę by ubrać je na sesję. Na weselu jakoś nie będę mi się komponować, poza tym niska jestem, więc muszę się ratować obcasami :)

kissi77 - byłam na imprezie, którą prowadził dj bond i nie polecam, facet miał słabą gadkę i widać było po nim, że nie ma dużego doświadczenia (było to niecały rok temu, więc na tym polu pewnie niewiele się zmieniło), niektóre piosenki leciały po 5 razy! Co było nudne, a po którymś razem po prostu denerwujące. Reszta repertuaru też bez szału, bo było mnóstwo piosenek które słyszałam pierwszy raz, a znam ich trochę. Zabrakło natomiast uniwersalnych hitów (tzn. były, ale niewiele). Ja na pewno bym się na niego nie zdecydowała.

Alis - kto wie, jak to z tym welonem będzie.

Byliśmy dzisiaj na spotkaniu z właścicielką lokalu, który nam się podoba i mam mieszane uczucia - plus za poświęcony czas, dużo informacji jednak niektóre niekonkretne. Ogólnie nie jest źle, ale mogło być lepiej (tzn. jeśli chodzi o właścicielkę, bo reszta raczej bez zarzutu). Dziewczyny ile płacicie za osobę i co macie w cenię?