Autor Wątek: Bydgoskie Panny Młode 2014  (Przeczytany 381201 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sycia88
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 14.06.2014
Bydgoskie Panny Młode 2014
« dnia: 2 Grudnia 2012, 22:10 »
Hej Dziewczyny:)

Skoro każdy rok ma swój wątek,postanowiłam założyć i nasz:)
My z moim Narzeczonym planujemy ślub 14. 06. 2014r   :hopsa:
Mamy juz dj i kamerzystę.  Salę mamy upatrzoną (Hotel Akor),ale nie jestesmy pewni w 100% tam samo fotograf:) mamy dwóch i ciężko nam między nimi wybrać:)
A jak to wygląda u Was?:)

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
  • Ja kocham tylko Ciebie, Ty jesteś moim niebem :*
  • data ślubu: 03.08.2013
Odp: Bydgoskie Panny Młode 2014
« Odpowiedź #1 dnia: 3 Grudnia 2012, 11:18 »
Akor to dobry wybór, bawiłam się tam na weselu i było naprawdę świetnie.:) będziecie zadowoleni. ;)

Offline mberry91

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 15 sierpnia 2014
« Odpowiedź #2 dnia: 3 Grudnia 2012, 15:29 »
My z moim planujemy na 15 sierpnia 2014.  Rozgladamy sie za sala , ale nie mozemy sie zdecydowac.  Bedziemy musieli zakwaterowac gosci i to okolo 30-40, a ceny noclegow sa nieziemskie takze jeszcze sie zastanawiamy.
Pod uwage bierzemy,
Hotel Brda, Restauracje Tango, Hotel Maraton i Hotel Pan Tadeusz . . .  na te chwile ale jak wiadomo wszystko moze sie zmienic :)
I procz tego jeszcze nic nie mamy zalatwione :) Troche czasu jeszcze mamy !

Offline sycia88
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 4 Grudnia 2012, 00:30 »
mberry91 wiem,że zarówno ja jak i Ty mamy duzo czasu ;) ale wolę mieć wszystko dopięte na ostatni guzik:) no i teraz jest zdecydowanie większy wybór:) Jak duże wesele planujecie? My z Damianem(mój przyszły mężulek :P) na 120 osób i także zależy nam na obiekcie z noclegiem.  Hotel Akor ma 45zł za osobę - także uważam,że to przyzwoita cena:) Myślimy również o Hotel Autos i Hotel Brzoza,ale najpierw musielbyśmy tam podjechać i się zorientować.  Nie ukrywam,że sama pracuje w tym fachu także mam dość duże wymagania:P i setki pytań:)

Offline mberry91

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 5 Grudnia 2012, 08:14 »
Tak jak mowilam wszystko sie zmienia.  Musielismy zrezygnowac z Pana Tadeusza i Maratonu bo cena ich noclegow nas porzadnie odstraszyla.  W Panu Tadeuszu 150 zl za 1 osoba lub 190 zl za 2 osobowy pokoj plus bajery typu, ze goscie moga korzystac z jacuzzi , basenu, silowni . . .  ale prosze po co mi to jak to tylko jeden nocleg a po weselu nikt nie bedzie mial sily isc na silownie, czy basen . . . . 

W maratonie rowniez cena za nocleg 150. . . .  takze zostal jedynie Hotel Brda,
ale za to doszedl Hotel Akor :) Dzieki twojemu poleceniu i Hotel Agat . . .  o ktorym czytalam, ze wlasciciel jest ciezki ale zobaczymy.  Za 2 tygodnie bede w Bydgoszczy to pozwiedzam owe sale :)

My planujemy wesele na 100-110 max.  I rowniez polowa gosci bedzie potrzebowala zakwaterowania.  Jedynie co mnie przeraza w hotelu akor to to, ze sala jest ogromna i przy 100 gosciach bedzie wygladala pusto. . .  ale zawsze chyba mozna wyszukac na to sposob . . .  np.  poprosic obsluge aby jakos odgrodzila niepotrzebna czesc sali np.  stolem bufetowym, kawowym. . .  czy jakas kotarke powiesila no nie wiem . . . tak jak napisalam za 2 tyg.  bede zwiedzac :)

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5 dnia: 5 Grudnia 2012, 09:23 »
wypowiadałam się już w wątku dotyczącym hotelu AGAT  i odradzam każdemu komu tylko moge. NIE NIE NIE  i jeszcze raz nie.
Właściciel chamski.
Szkoda nerwów. Zdecydowanie szkoda nerwów.

Offline sycia88
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 5 Grudnia 2012, 11:49 »
No też słyszałam,ze sala jest wielka. . . . ale jakos mi to nie przeszkadza:)))) bo naprawdę jest piękna(widzialam na zdjęciach co prawda tylko).  Planujemy w sobotę tam podjechać,zeby obejrzeć salę.  AlicjaEwa - wspominałaś,ze bylas tam na weselu?jak duze było?(jesli mozna spytac) :) jak rozwiązali problem dużej sali? i czy na stołach mają żywe czy sztuczne kwiaty?? :) to dla mnie bardzo ważne. . . . . nie znoszę sztucznych :(

Offline sycia88
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 5 Grudnia 2012, 11:55 »
Dziewczyny - ile wcześniej powinnam oglądać się za sukienką?nie mam pojęcia:(

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #8 dnia: 5 Grudnia 2012, 12:02 »
sycia88  myśle że jak zaczniesz mierzyć około października to będzie ok,  wtedy są wyprzedaże;) jeżeli zdecydujesz się na suknie nie wyprzedażową to okres oczekiwania na suknie to ok 4 miesiące.

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #9 dnia: 5 Grudnia 2012, 12:06 »
sycia88 co do Akoru, tak byłam we wrześniu na weselu, które było na miej mięcej 110 gości. Sala naprawdę przestronna. Stoliki były okrągłe, kwiatki żywe( tak mi sie wydaje, bo nie pamiętam :D) ale nawet jeśli byłyby sztuczne to zawsze można próbować negocjować z menagerem, lub po prostu dopłacić. Nie miałam wrażenia że sala jest zbyt duża, poza tym Młodzi mieli barmanów, oni także troche miejsca zajęli, zresztą tak nam sie spodobali że i my podpisaliśmy z nimi umowe.
A taka mała rada, jeżeli podpisujesz umowe, spisuj wszystko , niech menager podpisuje- np. obiecuje Wam darmowe pokrowce na krzesła- niech to podpisze.
bo w praktyce potem różnie bywa..

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #10 dnia: 5 Grudnia 2012, 12:10 »
Ach zapomniałam, po jednej strone sali były wystawione jeszcze przekąski i ciasta. :)

Offline mberry91

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #11 dnia: 5 Grudnia 2012, 12:13 »
Dobrze wiedziec co do spisywania wszystkiego :)
Ja dzisiaj doznalam niemalego szoku.  Powysylalam pare emaili do kilku orkiestr, 2 mi odpisaly , ze juz na sierpien 2014 maja pozajmowane terminy Oo . . .  przeciez tyle jeszcze czasu.  A inna mi odpisala, ze 3000 zl Taka cena to norma czy duzo przesadzona ?
Ja chyba jednak obstawie rowniez akor , przynajmniej goscie pojda z imprezy prosto do wyrka :)

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #12 dnia: 5 Grudnia 2012, 12:18 »
Niestety , lepsze zespoły są szybko obstawiane. My podpisaliśmy umowe z dj i też ledwo sie udało że miał akurat wolny termin , bo tez jest rozchwytywany.  Przecież kosmetyczke i fryzjerke rezerwowałam w październiku, a ślubujemy w sierpniu- ale ona też ma opinie jednej z najlepszych i polecanych w bdg.
Więc dziewczyny niektóre sprawy trzeba klepać szybko..;)
a co do spisywania- spisujcie:D dzieki temu właściciel sie u nas już nie wykręci i mamy pieczonego prosiaka w prezencie od lokalu( do wyboru mieliśmy prosiaka lub ksiegę gości, po sprawdzeniu cen wyszło co nam się bardziej opłaca:D właścicielka podpisała, a potem zaczęła myśleć że to jednak cenowo nie tak samo i chciała sie wykręcić, ale że parafke złożyła... także mamy prosiaka :D a księgę się na allegro zamówi :D)

Offline mberry91

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #13 dnia: 5 Grudnia 2012, 12:20 »
Mistrzu jak ty to zrobilas z tym prosiakiem :) Ja bede musiala tez cos ponegocjowac w koncu wesele na ponad 100 gosci i z 30-40 noclegow :) Trzeba bedzie sie ladnie usmiechnac do wlascicielki :)

Offline KiM
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 17.08.2013
« Odpowiedź #14 dnia: 5 Grudnia 2012, 13:17 »
ale milo czytac, ze hotel ktory wybralismy z N. na wesele Wam rowniez sie podoba :) czyt. mowie o Akorze :) co do Agatu to mam identyczne wrazenia odnosnie wlasciciela... a wracajac do Akoru to widze, ze cna noclegu juz podskoczyla, bo ja mam jeszcze w umowie wpisane 40zl/os :) ciekawe jak stawki za reszte sie klasuja ...

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #15 dnia: 5 Grudnia 2012, 13:34 »
hahah, nic specjalnego , po prostu w ofercie to było:) więc poprosiłam o wpisanie tego w umowe.:)
a że kobieta zrozumiała swój błąd- trudno, było już za późno;)
dlatego nie wierzcie na słowo, niech popdpisują.
my wynegocjowaliśmy jeszcze dodatkowo, jeżeli restauracja zerwie umowe i nie będzie chciała wyprawić nam tego wesela, to zwracają nam całą zaliczke + 15% dodatkowo jako rekompensate:)

Offline sycia88
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: 5 Grudnia 2012, 15:14 »
AlicjaEwa ja widzę,że Ty jestes dobrze przygotowana:) znasz sie na wszystkim:P to teraz zdradź proszę jaka masz kosmetyczke,fryzjera,dj i kamerzyste i fotografa? :P:P:P
My zaklepalismy termin u naszego znajomego Romana Cabaja:) jest świetny:) kamerzysta to Tomasz Nuckowski (musimy do niego zadzwonic:P) a fotograf :albo grupa deix albo Kamila Mądrzyńska . . . nie możemy wybrać:( reszty nie mam tzn kosmetyczka i fotograf no i strojenie kościoła :(

Offline sycia88
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: 5 Grudnia 2012, 15:17 »
no i tort! skąd będziecie miały? Mi się podobają z Awangardy rzemieślniczej...ale ceny mi dobiły:(((

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #18 dnia: 5 Grudnia 2012, 15:36 »
Dobrze , a więc tak:
makijażystka- Monika Madaj, fryzjerka - współpracowniczka u Pani Moniki w salonie
dj- Starski ;)
foto.-  Bartek Ćmiel, z Wałcza
kam- także z Wałcza
strojenie kościoła- najprawdopodobniej alejki ślubne. mam ich katalog na 2013 rok.

:)

tort- to na końcu, awangarda ma kosmiczne ceny ale kto wie, może wystawią się na targach. może rabaty
najprawdopodobniej weźmiemy cookies z sowy:)

Offline sycia88
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #19 dnia: 5 Grudnia 2012, 15:41 »
Hmmm a gdzie można nabyć taki katalog alejek? Widzielismy ich na targach...nawet nam się spodobalo,ale nie wiemy. a kwiaciarnia wybrana?kto Ci robi bukiet,butonierki i autko?
Mi się marzy bukiet półokrągly z aramantowych goździków....mój wymarzony :)

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #20 dnia: 5 Grudnia 2012, 15:47 »
wyślij mi maila na priv to Ci podeśle:)
kwiaciarki nie wybrałam jeszcze, a autkiem sie nie przejmuje gdyż jedziemy bryczką do ślubu- mamy już umowe podpisaną. ponad 10 lat konno jeżdżę, więc nie wyobrażam sobie bym mogła jechać do ślubu czym innym.
strojenie z alejek zaczyna sie od 400 zł.
ja nad bukietem jeszcze kompletnie nie myślałam, jedynie kolor bladoróżowy ... nasza sala jest bordowa więc taka mi się wizja urodziła.
no ale zobaczymy.
w styczniu kupuje buty ślubne, no i obrączki. nie wiem jak dojdziemy z moim PM do porozumienia bo jemu sie marzą z białego złota a mi tradycyjne z żółtego.
chyba pójdziemy na kompromis i zdecydujemy się na łączone. :)

Offline Myszk@

• bywalec
  • data ślubu: 22.09.2012
« Odpowiedź #21 dnia: 7 Grudnia 2012, 21:39 »
sycia88 Roman to zdecydowanie najlepszy wybór pod słońcem :) grał na naszym weselu i wszyscy goście (w większości z mazurskich, dość tradycyjnych, okolic) byli nim po prostu zachwyceni :) Bardzo dobrze robicie, że go zaklepaliście :)

Co do tortów, to nam też się podobała Awangarda, ale ceny nas dobiły :/ na szczęście trafiliśmy na przecudną dziewczynę, która zrobiła nam tort własnoręcznie  ;D nikt nie mógł uwierzyć, że powstał w domowych warunkach :) oto on: http://2.bp.blogspot.com/-mTJCk7GF6Po/UGDZn7wML9I/AAAAAAAAAUY/wZKh2wKnw-Q/s1600/tort+slubny.jpg (więcej jej dzieł na blogu torty tiny) :)

Makijażystkę polecać też będę wszystkim - Angelikę 'Ginę' Piotrowską. Babeczka jest świetna, potrafi doskonale dopasować makijaż nie tylko do karnacji i rodzaju cery, ale też przeprowadza kompleksowy wywiad odnośnie dodatków ślubnych i codziennych nawyków/ upodobań makijażowych:D

Miejsce na wesele - jak już pisałam w wątku o hotelu Akor, właśnie to miejsce polecam. Byliśmy bardzo zadowoleni :) także gdyby któraś z Was miała pytania to piszcie śmiało :)

A obrączki polecamy od Głębockiego-zrobi Wam takie jak chcecie i nie zedrze tyle co jubilerzy masow (Kruk, Apart itp.). Poza tym nie wiem czy wiecie, ale bydgoskie salony wszelkie niestandardowe zlecenia i poprawki do katalogowych wzorów zlecają właśnie bydgoskim, rodzinnym firmom złotniczym. :)

Offline mberry91

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #22 dnia: 8 Grudnia 2012, 10:17 »
Hey dziewczyny macie moze stronke tego dj Romana Cabaja ?

Hmm u mnie powoli sie rozjasnia. Dzwonilam osobiscie do Hoteliu Brda, Akoru i Agatu i poustalalam daty spotkan, takze prawdopodobnie za tydzien bede miala juz sale zarezerwowana :)

Z moim Ł jeszcze nie zdecydowalismy czy chcemy dj czy zespol. Obstawiamy narazie dj ale czekamy na odpowiedz od jednego zespolu na ktorym nam naprawde zalezy. Jezeli beda mieli wolny termin i przyjada do Bydgoszczy bierzemy ich bez dwoch zdan :) A tak to narazie obstawiamy na dj pawcia. Mlody chlopak, gra doslownie wszystko i ma pelno pomyslow na zabawy i konkursy co nam strasznie odpowiada bo na tym nam wlasnie zalerzy i nie zdziera ostatnich pieniedzy :)

Offline lebara

• maniak
  • data ślubu: 11.08.2012
« Odpowiedź #23 dnia: 11 Grudnia 2012, 12:27 »
mberry91 wiem,że zarówno ja jak i Ty mamy duzo czasu ;) ale wolę mieć wszystko dopięte na ostatni guzik:) no i teraz jest zdecydowanie większy wybór:) Jak duże wesele planujecie? My z Damianem(mój przyszły mężulek :P) na 120 osób i także zależy nam na obiekcie z noclegiem.  Hotel Akor ma 45zł za osobę - także uważam,że to przyzwoita cena:) Myślimy również o Hotel Autos i Hotel Brzoza,ale najpierw musielbyśmy tam podjechać i się zorientować.  Nie ukrywam,że sama pracuje w tym fachu także mam dość duże wymagania:P i setki pytań:)

Hotel Autos bardzo polecam, jednak trochę biorą za pokoje dla gości :) ale mimo wszystko wesele robią na wysokim poziomie, wiem bo mieliśmy tam wesele
,,Geny to nie wszystko, zdrowie i mądrość Twojego dziecka zależą od Ciebie"

Offline ulanowski

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #24 dnia: 11 Grudnia 2012, 13:42 »
Hey dziewczyny macie moze stronke tego dj Romana Cabaja ?

Hmm u mnie powoli sie rozjasnia. Dzwonilam osobiscie do Hoteliu Brda, Akoru i Agatu i poustalalam daty spotkan, takze prawdopodobnie za tydzien bede miala juz sale zarezerwowana :)

Z moim Ł jeszcze nie zdecydowalismy czy chcemy dj czy zespol. Obstawiamy narazie dj ale czekamy na odpowiedz od jednego zespolu na ktorym nam naprawde zalezy. Jezeli beda mieli wolny termin i przyjada do Bydgoszczy bierzemy ich bez dwoch zdan :) A tak to narazie obstawiamy na dj pawcia. Mlody chlopak, gra doslownie wszystko i ma pelno pomyslow na zabawy i konkursy co nam strasznie odpowiada bo na tym nam wlasnie zalerzy i nie zdziera ostatnich pieniedzy :)

Jeśli mogę zasugerować z punktu widzenia fotografa, to brałbym w ciemno albo Romana Cabaja albo chłopaków ze Starsky Music Team. Mają rewelacyjne światła, lasery, a do tego, a może przede wszystkim, nie mają sobie równych wśród DJ w okolicy. Kiedy oni grają to jestem pewny, że zdjęcia będą bardzo ok- potrafią rozruszać nawet stypę ;)

Pozdrawiam.

Piotr Ulanowski

Offline mberry91

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #25 dnia: 11 Grudnia 2012, 19:35 »
Wiem wiem :)
Właśnie skontaktowałam się z panami z Starsky music group.
Na razie informacje jakie posiadam są czysto zaczerpnięte z internetu, także wszystko wyjdzie za tydzień :) Mam zamiar skontaktować się telefonicznie z panem Wojtkiem z Fiesta Music i obgadać szczegóły. Również został mi Pan Panie Ułanowski polecony na fotografa i miałam się skontaktować ale właśnie dopiero jak będę w Bydgoszczy :) Także miła niespodzianka ! :D Proszę oczekiwać telefonu :)
Kamerzystę również mam już poleconego także również będę telefonować.

Ogółem mam zamiar wrócić z Bydgoszczy już z zarezerwowaną salą i dj'em, bo niestety nie wiem kiedy będę miała okazję znów przylecieć. I jak się uda z fotografem i kamerzystą.

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #26 dnia: 11 Grudnia 2012, 19:53 »
my podpisaliśmy właśnie z panem Starskym- dusza człowiek
Naprawdę godny polecenia. :)

Offline mberry91

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #27 dnia: 12 Grudnia 2012, 00:06 »
Wiem, prowadził wesele mojego kuzyna :) Zobaczymy :D

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #28 dnia: 12 Grudnia 2012, 11:42 »
ooo i jak wrazenia?

Offline mberry91

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #29 dnia: 12 Grudnia 2012, 12:20 »
To bylo pare lat temu. Przerw w ogole nie było od tańca bo w miedzyczasie i tak puszczał muzyczke takze jak ktos chcial to szedl i sobie tanczyl. Zabaw bylo pare, ale mi sie wydaje dlatego , ze para mloda nie chciala, a szkoda :) Kazdy lubi co innego, my wlasnie z moim Ł uwielbiamy wszelkiego rodzaju zabawy i konkursy. Smiesznie prowadzil, tzn. na wesolo. Potrafil zaprosic gosci do swego rodzaju "wspolpracy". My na poczatku chcielismy kogos innego, ale tak wlasnie powoli stwierdzamy, ze lepiej w najwazniejszym dniu nie eksperymentowac. Napewno bedziesz zadowolona :) Ja i tak mam maly zal do Pana Starskiego bo powinnam wygrac jeden konkurs (flaszeczke) ale ze wzgledu na urodziny jednej z uczestniczek konkursu trafilo sie jej ;) Moj Ł juz tylko mi nawija "Jak bedziesz w Bydgoszczy zadzwon do nich" :) Takze chyba postanowione ! :)