Autor Wątek: Bydgoskie Panny Młode 2014  (Przeczytany 384568 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mgielka86
  • maniak
  • data ślubu: 20.09.2014
Odp: Bydgoskie Panny Młode 2014
« Odpowiedź #900 dnia: 7 Października 2013, 14:47 »
Napoje normalnie w butelkach. Dlatego najlepiej sprawdzają się butelki 1 l.

Offline Alis
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 7.06.2014
« Odpowiedź #901 dnia: 7 Października 2013, 14:57 »
Ja jednak zostane przy 2l bo cenowo wyglądają ładniej  ;D ;D ;D

Offline mgielka86
  • maniak
« Odpowiedź #902 dnia: 7 Października 2013, 14:58 »
To fakt:) chociaż teraz jest promocja chyba w Żabce, że 1l wychodzi za 2 złote.

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
  • Ja kocham tylko Ciebie, Ty jesteś moim niebem :*
  • data ślubu: 03.08.2013
« Odpowiedź #903 dnia: 7 Października 2013, 15:01 »
jeżeli chodzi o cole to polecam kupić w biedronce 1,75 l butelki.

często mają na nią fajne promocje:)

Offline tymtyrymtym

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 23 sierpnia 2014
« Odpowiedź #904 dnia: 7 Października 2013, 15:34 »
ja też mam napoje bez ograniczeń wliczone w cene talerzyka, więc nie muszę się martwic... zastanawiam się tylko nad wodą, bo rzeczywiście przydałoby się mieć w dzbankach z lodem, cytryną i miętą... muszę zatem dopytać :)

Offline KasiX90
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 15.08.2014
« Odpowiedź #905 dnia: 7 Października 2013, 16:45 »
Z kawy i herbaty mogłam zrezygnować i kupić swoje i płace tylko 1zł za wodę a normalnie koszt filiżanki to  5zł. .  :-\ tak wiec wolę sama kupić lepsze różnego rodzaju kawy itp.  ;) Ponoć dodatkowo będą ekspresy do kawy na boku i samemu będzie można z nich  korzystać. .

Offline delfinek60
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2014
« Odpowiedź #906 dnia: 7 Października 2013, 20:17 »
Cześć dziewczyny . . . .
jak się orientowałam w cenach napoi . . .  to znalazłam w necie taki kalkulator weselny. 
Wpisujemy ilość gości i przelicza nam ile czego schodzi :)
Mają jakieś średnie dane , sprawdzone czego ile idzie najczęściej . . .
i tam wam ładnie wyliczy ile coli schodzi a ile sprita ile soku pomarańczowego a ile innych itp.
Niestety nie zapisałam tej strony :( ale przeliczałam sobie na niej ile czego potrzebuje :) zdecydowaliśmy się w końcu na opcje talerz + wszystkie napoje + alkohole w cenie bo wyszło nam podobnie. 

Pozdrawiam :)

Offline Olimpia87

• uzależniony
  • data ślubu: 07.09.2013
« Odpowiedź #907 dnia: 7 Października 2013, 21:15 »
z mężem bardzo długo zastanawialiśmy się czy wziąć all inclusive 9czyli wszystko w restauracji) czy alkohol i napoje we własnym zakresie...w ostateczności zdecydowaliśmy się, że alkohol kupimy sami a napoje zimne od nich (wyszło nas taniej u nich za soki niż byśmy mieli kupić sami - mieliśmy ograniczone możliwości w wyborze producenta)...w sumie wyszliśmy na tym na plus...alkohole co zostały były dla nas, soki zostały z tłuczenia butelek...nie chcieliśmy robić poprawin, ale tyle nam tego zostało (w tym jedzenia), że zrobiliśmy w ogrodzie...więc jak widać to każdego indywidualna sprawa jest :) z napoi mieliśmy soki cappy, wodę mineralną, cola, sprite, fanta, tonic...gazowane były w małych buteleczkach i każdy z gości podchodził do lodówki i brał ile chciał ;)

Offline blankowa
  • zapaleniec
  • data ślubu: 05.07.2014
« Odpowiedź #908 dnia: 7 Października 2013, 22:36 »
Odradzam zakup napojów gazowanych w dwu litrówkach - nie wygląda to za dobrze na stołach, szybko się wygazowuje i jeszcze szybciej się robi ciepłe. I niby oszczędzamy, ale tracimy, bo ludzie ciągle otwierają nowe butelki, pijąc z tego dwie szklanki. Ja najchętniej kupiłabym takie butelki 0,2 lub puszki 0,33 (choć szklane buteleczki ładniej wyglądają), maksymalnie to 0,5 litra, ale to moje zdanie. Czasami można znaleźć promocję na puszki za 0,99 gr, co daje 6 zł za litr, czyli dramatu nie ma.

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #909 dnia: 7 Października 2013, 22:45 »
Oj nie zgodzę się że się szybko rozgazowuja czy szybko robią się cieple. Ja tam w totka nie wygrałam żeby wydawać 6 zł za l:) wolałam kupić cokolwiek innego za to:) ale to moje zdanie. Goście i tak olewają to z jakich butelek pija:)

Offline blankowa
  • zapaleniec
« Odpowiedź #910 dnia: 7 Października 2013, 22:57 »
Ja planuję tylko 40 osób, więc to nie będą jakieś wielgaśne kwoty, więc te 2 zł (bo dwulitrowa cola w promocji kosztuje jakieś 4 zł) różnicy, nie będzie aż takim majątkiem.

I ja akurat na imprezach zwracam na to uwagę, bo nie cierpię ciepłych napojów gazowanych, a niestety tak się działo na weselach gdzie były dwulitrówki. Oczywiście dramatu nie ma po prostu zamiast coli piłam zimne soki z dzbanka.
No i nie ukrywam, że ze względów czysto wizualnych nie zdecyduje się na duże butelki.

Offline mgielka86
  • maniak
« Odpowiedź #911 dnia: 7 Października 2013, 23:03 »
blankowa pomijając kwestię ceny, to dla mnie 0,2 czy 0,33 to jest przesada:) jeśli na stole jest butelka 1 litrowa to rozlewamy ją na 4 osoby i po butelce:) a wiadomo, że przecież taka butelka nie stoi przy każdym talerzyku:) dlatego wg. mnie optymalna jest butelka 1 l. Większa jest bardzo nieporęczna, ale jak miałabym wybierać to wolałabym 2 l niż puszki czy małe butelki po które goście będą musieli non stop chodzić:)

Na 40 osób to rzeczywiście nie będzie takiej tragedii. A 2 litrową colę można już dostać w promocji za 2,5 zł :) - w to lato było baaardzo dużo promocji że dwie butelki 2 l były za 5-6 zł.

Offline blankowa
  • zapaleniec
« Odpowiedź #912 dnia: 7 Października 2013, 23:20 »
Byłam na weselu z buteleczkami i nie musieliśmy nigdzie po nie chodzić. Było to bardzo wygodne jedna butelka - jedna szklanka i po sprawie. Kelnerzy to szybko zabierali i dostawiali nowe zimne buteleczki.

Najtańsza 2 litrowa coca cola jaką widziałam to bodajże 3,50. 2,50 to jak za darmo ;) Ale tak czy inaczej nie wybrałabym dwulitrówek.

Offline mgielka86
  • maniak
« Odpowiedź #913 dnia: 7 Października 2013, 23:23 »
blankowa a no jeżeli była taka świetna obsługa to rozumiem :) w to lato mnóstwo było promocji 2 x 2 l za 5 zł :) w wielu marketach, jak w jednym sie kończyła promocja to w innym zaczynała:). To w sumie promocja , że 4 litry za 5 zł, ale w przeliczeniu wychodzi 2 l za 2,5:)

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #914 dnia: 8 Października 2013, 08:18 »
gdy ja kupowałam cole dorwałam promocje w biedronce, te butelki 1,75 i wtedy wychodziło jakieś 1,20 za litr.

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #915 dnia: 8 Października 2013, 09:24 »
Ja tez widziałam w zeszłym roku pepsi, mirinde i cos jeszcze 4 litry w cenie 2 za 5 pln, wychodziło 1,25 za litr, mam nadzieje ze w tym roku tez będzie ta promocja  :) :) :) i raczej nie będę się przejmowała ze duże butelki na stole

Offline Karola19xm
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 05.09.014
« Odpowiedź #916 dnia: 8 Października 2013, 21:41 »
Jak tam Was czytam to cieszę się że napoje i alkohol mamy w cenie przynajmniej coś z głowy ;)
A tak zmieniając temat jak tam z Waszymi sukienkami ? bo ja jakoś zabrać się nie mogę za to i ciągle przekładam tą wyprawę po sukienkę aż w końcu bedzie za późno :/

Offline nolska

• forumowicz
  • "Bo jesteś tu i proszę zostań już " <3
  • data ślubu: 06.09.2014
« Odpowiedź #917 dnia: 8 Października 2013, 21:55 »
Nie przejmuj sie Karola ;) Ja też jeszcze daleko w polu a wesele mam dzień po Tobie ;) Ostatecznie do końca stycznia chcę zamknąć ten temat ;p

Offline blankowa
  • zapaleniec
« Odpowiedź #918 dnia: 8 Października 2013, 22:13 »
To ja Was pocieszę - planujemy ślub latem przyszłego roku, a nie mamy nawet sali :D Ogółem nie mamy niczego - nawet konkretnej daty, więc o sukience w ogóle na razie nie ma mowy (muszę najpierw schudnąć ;)) Na razie przygotowuję się teoretycznie ;D

Offline nolska

• forumowicz
  • "Bo jesteś tu i proszę zostań już " <3
  • data ślubu: 06.09.2014
« Odpowiedź #919 dnia: 8 Października 2013, 22:22 »
blankowa - podziwiam ;) chociaż nie do końca wierzę,że Wam się uda.. jeżeli chcecie w mieście to może być ciężko z jakimś konkretnym terminem chyba,że dopasujecie się do jakiegoś narzuconego np. przez salę ;) W każdym razie 3mam kciuki ! :)

Offline mgielka86
  • maniak
« Odpowiedź #920 dnia: 8 Października 2013, 22:58 »
Blankowa ja też trzymam kciuki i życzę powodzenia :) jak znajdziecie salę - pewnie w jakimś mało obleganym terminie, to może Wam być ciężko znaleźć dobry wolny zespół czy DJa. Zacznijcie szukać, tyle frajdy Was omija:)

Karola jeśli chodzi o sukienkę to ja mam zamiar wziąć się za to luty-marzec. Teraz są wyprzedaże, więc nie ma nic ciekawego - tylko znudzone panie ekspedientki. Czeka się 4 miesiące, więc spokojnie zdążysz :)

Offline ASR

• nowicjusz
  • *
  • https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=48115.0
  • data ślubu: 05.10.2013
« Odpowiedź #921 dnia: 9 Października 2013, 00:20 »
Dziewczyny, ja juz po slubie :) zaczelismy organizowac wesele w marcu tego roku....suknie kupowalam 3 miesiace przed slubem....wszystko sie uda, jesli sie tylko chce :) jakby co to sluze rada i trzymam kciuki za Wasze przygotowania :)

Offline blankowa
  • zapaleniec
« Odpowiedź #922 dnia: 9 Października 2013, 01:34 »
To mnie pocieszyłaś. Mam znajomych którzy załatwili wszystko w 2 miesiące (sala, suknia, fotograf, DJ), więc jestem dobrej myśli :) My planujemy skromnie 40 osób, więc z restauracją będzie łatwiej. Nie mamy żadnej upatrzonej daty, jest to nam obojętne, z różnych względów ma być po prostu latem.

ASR - a gdzie miałaś przyjęcie weselne?
Swoją drogą - przygotowania długo przed czyli np. zaklepywanie daty 2 lata wcześniej, chyba by mnie wykończyło. Sama ta myśl i odliczanie ;) Także jestem w komfortowej dla mnie sytuacji i wierzę, że wszystko wyjdzie. Ale za trzymanie kciuków jak najbardziej dziękuję, na pewno się przydadzą :) A póki co nadal zdobywam wiedzę teoretyczną, myślę, że do praktyki przejdziemy niebawem.

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #923 dnia: 9 Października 2013, 08:57 »
Blankowa a czemu nie miałoby się udać,  jak się chce to wszystko się da  :) :) ja tam trzymam za was kciuki i jestem pewna Waszego powodzenia  :) :) :)
A ja suknie już mam,  kupiłam jakiś czas temu bo mi się spodobała i była na nią obniżka

Offline Vivka

• Chuck Norris
  • data ślubu: maj 2014
« Odpowiedź #924 dnia: 9 Października 2013, 08:59 »
na pewno się uda, my właściwie mamy tylko umowę z restauracją podpisaną ;) i jestem dobrej myśli ;)

Offline ASR

• nowicjusz
  • *
  • https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=48115.0
  • data ślubu: 05.10.2013
« Odpowiedź #925 dnia: 9 Października 2013, 12:02 »
Blankowa - mialam wesele w Autosie w Solcu Kujawskim. Robilismy przyjecie na 100 osob wiec potrzebowalismy duzej sali, a ze ja nie pochodze z Bydgoszczy to dla polowy gosci z moich stron rezerwowalosmy noclegi w hotelu. Z czystym sumieniem moge polecic Autos, bo zarowno jedzenie, obsluga, sala i pokoje byly przygotowane na 5 :) no i wyszlo nas to najkorzystniej cenowo, a porownywalismy z wieloma restauracjo-hotelami w Bydgoszczy i w okolicach. No i dopelnieniem byl dj Starsky, ktory rewelacyjnie poprowadzil nasza impreze :)

Offline blankowa
  • zapaleniec
« Odpowiedź #926 dnia: 9 Października 2013, 12:18 »
Sprawdziłam na szubko ten Autos i podoba mi się ich oferta cenowa. !70 zł i mnóstwo jedzenia, napoje bez ograniczeń. 3 pokoje w cenie. Dobrze to wygląda. Do tego od razu jest Hotel i nie trzeba kombinować co zrobić z gośćmi po weselu. A ile płaciliście za resztę noclegów?

Sala ładna. Minus (dla mnie przy 40 osobach), że duża. No i lokalizacja - Solec Kujawski to jakieś 15-20 km dojazdu. Ale cieszę się, że Ci się tak wszystko udało. Żeby takie ceny przy takiej ilości jedzenia i tak ładnym wystroju były w Bydgoszczy...

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #927 dnia: 9 Października 2013, 13:17 »
poza tym jak jeszcze nie goni Was termin to tym bardziej nie masz się co stresować  :) :) :) a planujecie raczej początek lata czy koniec ? ?

Offline promyczek3
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #928 dnia: 9 Października 2013, 21:17 »
My mamy wódkę Pana Tadeusza :) I też kupowlaiśmy w hurtowni ;)

A butów jeszcze nie kupiłam, ale wynalazłam stronkę bialebuty. com i kilka osób mi ją polecało, że fajnie sprawnie i ładne butki :) Duży wybór mają, i białych i kolorowych, już sobie upatrzyłam jedne :)

Offline blankowa
  • zapaleniec
« Odpowiedź #929 dnia: 9 Października 2013, 23:05 »
Alis - jest nam obojętnie czy początek lata czy koniec. Tak do 15 sierpnia dobrze by było się wyrobić ;) Ja na razie podchodzę do wszystkiego na luzie i stwierdzam, że mam czas. A skoro Ty miałaś Starsky'ego (bardzo na tym forum polecanego) to znaczy, że aż tak źle u niego z terminami nie jest. Ja chciałabym kogoś tańszego, bo ceny za jedną noc jak na mój gust są bajońskie. Ogólnie trzeba się trzymać za portfel, bo wszystko co ślubne jest 3 razy droższe! >:(

Promyczek - weszłam na tę stronę rzeczywiście ładne buciki, zwłaszcza te kolorowe, bo zastanawiam się czy kupno białych butów się opłaca, skoro i tak ich później nie założę. I wstępnie kombinuję czy nie kupić w kolorze wiązanki i dodatków. I w sumie rzadko można spotkać ślubne buty na małym obcasiku, a jak któraś z dziewczyn jest wysoka to niezwykła wygoda. Ja niestety wzrostem nie grzeszę, więc szukam czegoś na obcasie.

Ps. Fajna w moim poprzednim poście wyszła cena !70 - oczywiście miało być 170 zł :)