Autor Wątek: Bydgoskie Panny Młode 2014  (Przeczytany 382060 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
  • Ja kocham tylko Ciebie, Ty jesteś moim niebem :*
  • data ślubu: 03.08.2013
Odp: Bydgoskie Panny Młode 2014
« Odpowiedź #1380 dnia: 9 Grudnia 2013, 16:14 »
koniecznie pan młody musi mieć koszule w kolorze sukni!

jeśli będzie miał białą a panna młodą ecru to wyjdzie że panna młoda ma suknie żółtą, brudną itp itd.

najlepiej isć z kawałkiem materiału sukni do sklepu i dobrać ::)

Offline Vivka

• Chuck Norris
  • data ślubu: maj 2014
« Odpowiedź #1381 dnia: 9 Grudnia 2013, 16:16 »
tylko gorzej, że ja sobie właśnie wymyśliłam ze poźniej przebiore suknię na inną :D na białą....

ehh...

ale przecież pan młody też może koszule przebrać :D

Offline mberry91

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 15 sierpnia 2014
« Odpowiedź #1382 dnia: 9 Grudnia 2013, 16:42 »
Alicja ja to chyba bym taka ciotke utukła !!!!!!! Kurcze ludzie w ogole nie maja wyobrazni ... tak jak moja przyszla tesciowa mowi ze ci co robia na wsi ze placa nie za talerzyk tylko za cala sale i jedzenie to sobie moga pozwolic "3 mniej lub wiecej nie robi" ale jako, ze my placimy za tzw. talerzyk i to nie male pieniadze to kazda osoba "jest na wage zlota". Jestem ogolem konsekwentna osoba, jednak z drugiej strony co zrobisz? Ciotki nie wyprosisz .... ehh ... mam nadzieje, ze u nas nie bedzie takich problemow. Pamietam, ze u mojego brata mial przyleciec jego przyjaciel i potwierdzal , ze bedzie , a jednak zrezygnowal bo cos tam... tylko tak jak wspomnialam oni nie placili za talerzyk.

Oj bede dzwonic, bede bardzo natretna ;)

My obraczki dopiero w marcu - kwietniu zobaczymy jednak zamowimy osobiscie w salonie. Jak narazie mam dylemat z fryzjerka... nie wiem nie znam sie i nie mam zielonego pojecia kto jest dobry  ! Bede musiala sie dobrze zorientowac zeby nie plakac w dniu slubu

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1383 dnia: 9 Grudnia 2013, 16:50 »
Vivka- u nas Mąż miał dwie koszule . Co prawda drugą na poprawiny i powiem szczerze że to był super pomysł, bo mimo iż pierwsza z długim rękawem bawełniana to po całej nocy była po prostu nie świeża i żadna przyjemność w takiej paradować. A tak to miał świeżutką z krótkim rękawem. :)

mberry91- w sumie cieszyłam sie że przyszła. najpierw miała być, potem odwołała bo miała w lipcu operacją na stope i powiedziała że nie będzie w stanie, namawialiśmy ją by przyszła choć na chwilkę  , ale mówiła że nie. Mieliśmy to jedno puste miejsce przewidziane więc nie był to problem, ale ona twardo nie. Przyszła do kościoła, zobaczyła całą rodzinę i nagle zachciało jej sie być...
Zła byłam tylko że nie usiadła na miejscu dla nagłego gościa, gdzie była pusta winietka , tylko rozsiadła sie na miejscu przeznaczonym dla kogo innego i cała logistyka poszła...
a  i tak posiedziała tylko do pierwszej czy drugiej piosenki.

ale i tak mojego kuzyna nic nie przebije , który obraził sie że ma miejsce takie a nie inne, i sie po prostu z krzesłami i talerzami przesiedli do stołu prezydialnego , koło mojej chrzestnej i gdzieś mieli że wywalili z miejsca wujka męża, który miał być osobą towarzyszącą mojej cioci.
także...

nie była podana jeszcze zupa a ja już prawie płakałam.

Offline Alis
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 7.06.2014
« Odpowiedź #1384 dnia: 9 Grudnia 2013, 17:17 »
a ja mam taką zagwostkę  ::)

jeśli panna młoda ma suknię ecri to czy pan młody musi mieć też koszulę ecri? bo mi sie wydaje że jak będzie miał ecri i pozniej zdejmie sobie marynarkę to będzie wyglądał jakby miał tą koszulę pożółkłą  :P ale z drugiej strony czy to nie bedzie dziwnie wyglądać gdy on będzie miał białą koszulę a jak suknię ecri? ( btw. to się pisze ecri, ecru czy jak?  ;D a może EKRI  ;D )

Wg mnie Pan młody powinien mieć koszule białą ewentualnie śmietankową na pewno nie żadną żółtą, to nic ze Ty masz np. suknie ecru, wg mnie nie będziecie siedzieć cały czas obok siebie i właśnie dlatego on będzie lepiej wyglądał w białej, a nie żółtej. A Twoja suknia ma kolor ecru wiec dlaczego ma wyglądać na pożółkła ? przecież ma taki kolor dlatego ze taki ma a nie dlatego ze jest stara

U moje siostry właśnie ona miała suknie ecru a on koszule białą i oboje wyglądali elegancko a w kolorze fioletowym mieli dodatki oboje żeby do siebie pasowali

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1385 dnia: 9 Grudnia 2013, 17:25 »
wciągło mi resztę posta:

Pan młody ma pasować do okazji a na ślub najodpowiedniejsza koszula to właśnie biała a nie jakaś kolorowa, to właśnie dodatki czyli krawat, muszka czy fular można dobrać pod kolor sukni czy dodatków a nie koszule

taka jest moja opinia w tej kwestii

Offline kissi77
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #1386 dnia: 9 Grudnia 2013, 17:28 »
Witam długi czas mnie nie bylo.

Zdecydowanie wybrałam Dj na wesele the singer. Dj bardzo miły, sprawia super wrażenie i nieobiecuje gór ze złota, przyznaje ze wiele również zalezy od gości. jestem zadowolona z wyboru.

Jendkaże nie znalazłam jeszcze kamerzysty.
Może polecicie kogoś oczywiście cenowo chciałabym do 1500. Nie musi być jakiś bomowy bo mam super fotografa.

Sukienki jeszcze nie mamma :(:( ceny mnie przerażają.
Nie znam zadnego salonu co miałby przystepne ceny do 1500 o rozmiarach 40. Wszystko takie maluszki 34 36.

Ach i dziewczyny wiecei moze jak z naukami przedmalżenskimi . Kiedy się odbywaja , słyszałam o weekendowych.

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1387 dnia: 9 Grudnia 2013, 17:34 »
Sukienki jeszcze nie mamma :(:( ceny mnie przerażają.
Nie znam zadnego salonu co miałby przystepne ceny do 1500 o rozmiarach 40. Wszystko takie maluszki 34 36.

A patrzyłaś na allegro ?  ;)

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1388 dnia: 9 Grudnia 2013, 17:43 »
W bazylice robią. W zeszłym roku były jakos po nowym roku , kolejne w kwietniu. Koszt chyba 80zl od osoby
Sprawdź na stronie bazyliki lub zadzwoń :)

Offline Vivka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1389 dnia: 9 Grudnia 2013, 18:25 »
im więcej się nad tym wszystkim zastanawiam to mniej wiem  ;D ja jeszcze sukni nie mam żadnej ale dzisiaj widziałam piękną ecri i dlatego takie przemyślenia mnie naszły ;)

Offline Karola19xm
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 05.09.014
« Odpowiedź #1390 dnia: 9 Grudnia 2013, 18:34 »
Ja mam suknie w kolorze ivory i Panie praktycznie w każdym  salonie mówiły że PM musi mieć w takim samym bo moja suknia będzie źle wyglądała i zgadzam się z tym. Załóż sobie suknie w kolorze ivory i wygląda jak biała ale porównaj ją ze śnieżnobiałą i widać dużą różnicę. Poza tym ten kolor koszuli będzie wyglądał jak biały dopiero jak się porówna ze śnieżnobiałym to widać różnicę.

Dzięki dziewczyny za namiary na pasy :)

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1391 dnia: 9 Grudnia 2013, 18:34 »
ja uważam że powinniście mieć koszule  i suknie w jednym kolorze.

na zdjęciach wyjdą te różnice kolorystyczne i nie będzie to ładnie wyglądało. ;)

Karola - 100% racji!

Offline mgielka86
  • maniak
  • data ślubu: 20.09.2014
« Odpowiedź #1392 dnia: 9 Grudnia 2013, 18:48 »
Wg mnie dla Pana Młodego koszula tylko i wyłącznie biała. Niezależnie od koloru sukni Panny Młodej. Tylko biała koszula wg mnie wygląda elegancko i nadaje się na ślub. Spójrzcie sobie na zdjęcie np. Anny Czartoryskiej ze ślubu. Dla mnie suknia nie wygląda jak pożółkła a to, że Pan Młody ma białą koszulę nie razi.

Offline Vivka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1393 dnia: 9 Grudnia 2013, 18:55 »
ale jakby ta suknia co mi się podoba była w kolorze Ivory to by nie było problemu, ale ona jest Ecri, takie prawdziwe Ecri... jest też taka sama w kolorze typowo białym- ale jak w takiej prawdziwej bieli nie wyglądam dobrze....
no pomyślę jeszcze bo muszę z to moim lubym obgadać ;)

ale dzięki za opinie :*

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1394 dnia: 9 Grudnia 2013, 19:10 »
Ja jestem tego samego zdania co mgiełka,  koszula powinna być biała a panie w salonach to różne rzeczy gadają  :P :P

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1395 dnia: 9 Grudnia 2013, 19:11 »
Tak naprawdę odcienie bieli są tak delikatne ze dam głowę sobie uciac ze jeśli będzie miał koszule w kolorze Twojej sukni to nikt nie pomysli " o mlody ma koszule w kolorze ivory" - tylko będzie białe to białe. Jak dla mnie nie dopuszczalny jest inny odcień u młodych ale to moja opinia:) mój maz miał koszule ecru, w relacji możecie sobie zobaczyć.  I wyglądał uroczyście i wszystko grało. I nadal jest to biały a nie jakiś żółty.:)

Offline tymtyrymtym

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 23 sierpnia 2014
« Odpowiedź #1396 dnia: 9 Grudnia 2013, 20:22 »
Ja jestem zdecydowanie za biala koszula :)

Co do potwierdzen przybycia - tez bedziemy dzwonic, dopraszac o potwierdzenie, bo co zrobic.
W sumie nasze wesele nie bedzie az tak wielkie, wszyscy zaproszeni to albo bliska rodzina albo bliscy znajomi/przyjaciele, wiec na pewno bedziemy wiedziec kto da rade byc a kto nie.

Jedyne czego sie obawiam, to ze spora czesc rodziny PM nie przybedzie.

My mamy juz zaproszenia, zabookowany kosciol, fotografa, DJ-a, pania od makijazu no i oczywiscie sale. Plus wybranego dostawce ciast i tortu.

Offline doksik86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06.09.2014
« Odpowiedź #1397 dnia: 9 Grudnia 2013, 21:11 »
My zamieściliśmy prośbę o potwierdzenie, ale właścicielka restauracji ustaliła z nami tak, że podajemy orientacyjną liczbę osób, a rozliczamy się po weselu, więc jeśli będzie mniej gości- mniej zapłacimy, jak dojdzie kilku- dopłacimy za nich i tyle :) dlatego my się nie martwimy :)
Co do koszuli- ja bym brała białą, a krawat ecru i już.

Offline karina.jezierska
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 27.09.2014
« Odpowiedź #1398 dnia: 9 Grudnia 2013, 22:19 »
Ja mam białą suknię i PM włoży białą koszulę. Ale gdybym miała suknię ecri, to i tak byłabym za białą koszulą u PM. Pod kolor sukni to byłyby krawat, ewentualnie inny dodatek.

Offline blankowa
  • zapaleniec
  • data ślubu: 05.07.2014
« Odpowiedź #1399 dnia: 9 Grudnia 2013, 22:31 »
Dziewczyny dzięku za informacje dotyczące ciasta i ewentualnych dodatkowych płatności w restauracji. Ja prawdopodobnie będe płacić około 10% za serwis - nie wyjdą to duze pieniądze, ale zawsze.

mberry - moje przygotowania wyglądają tak, że spotykamy sie teraz z DJ i powoli musimy zdecydować się na konkretną datę (a to nastapi po wyborze DJ, bo w restauracji nie ma problemu z terminami) Czyli jestem w szczerym polu. O sukni nawet nie myślę, muszę schudnąć :D za zaproszeniami powoli się rozglądam. Ogólnie sajgon.

Co do potwierdzeń - wszyscy znajomi mówia, że zawsze znajdzie się ktoś, kto zlekceważy datę potwierdzenia. Co do osób, które powiedzą, że ich nie będzie, a jednak by przyszły (choć u nas nie podejrzewam, żeby tak ktoś zrobił, no może jedna ciotka ;)) to niestety, ale będziemy zmuszeni po prostu powiedzieć, że nie została przewidziana, bo płacąc za talerzyk po prostu dla nadprogramowych osób nie będą przewidziane żadne miejsca.

co do koszuli - nie doradzę, bo sama nie wiem co lepsze. Mi śnieżnobiala koszula kojarzy się z elegancją i klasyką, ale z drugiej strony może rzeczywiście dziwnie to wyglądać w zestawieniu z innym odcieniem sukni. Może pooglądaj zdjęcia innych par i popatrz jakie rozwiązanie najbardziej Ci pasuje.

Offline mberry91

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #1400 dnia: 10 Grudnia 2013, 02:29 »
ja tez jestem zdania , ze bialy ecru i ivory przez wszystkich i tak jest uznawany za bialy. Pani w salonie romanticy tez mi kity wciskala , ze to "hiszpanska biel" lol a jaka jest polska biel ?! Moja mamcia oczywiscie haczyk polknela i teraz jak mowi jaka mam suknie to "hiszpanska biel" beka ... Mlody bedzie mial zwykly czarny garnitur z muszka + trampki czarne wiec pewnie tez biala koszule bedzie mial. I nie jakos nie sadze aby to zle wygladalo bo i tak dla kazdego bedzie to biale ;)

wielbiam mojego tate ! Złoto czlowiek... mama miala dziwne przeczucie ze powinni pojechac do makro, wiec pojechali ;) Upolowali soplice 0,5 l za 17,90 wiec od razu kupili 10 kartonow ;) Biedny tata po dwa kartony dzwigal i rundki robil ! :) Z Pm sie smiejemy, ze trzeba bedzie przemowe przed pierwszym kieliszkiem zrobic , ze bez taty nie bylo by tej wodki w kieliszkach ;) Kaufland mial po 19 zl a polo 21 masakra !!!!

hmmm my chyba wszystko na te chwile co zalatwione byc powinno mamy reszte obcykam w marcu czy tam kwietniu jak bede w PL

Offline doksik86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06.09.2014
« Odpowiedź #1401 dnia: 10 Grudnia 2013, 07:57 »
My tez Soplica,ale z kauflanda  :D

Offline agnieszka90
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 04.10.2014
« Odpowiedź #1402 dnia: 10 Grudnia 2013, 10:27 »
My chcemy kupić wódkę Pan Tadeusz, tylko czekamy na promocje fajną gdzieś.

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1403 dnia: 10 Grudnia 2013, 12:35 »
My już na szczęście wódkę kupiliśmy,  zubrowke białą,  na 60 osób 75 butelek,  mam nadzieję że wystarczy  :)

Dziewczyny a macie już jakąś wizję odnośnie bukietów ślubnych ?

Offline mberry91

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #1404 dnia: 10 Grudnia 2013, 13:23 »
Wizje tak, ale nie wiem czy da rade zrobic bo np w sierpniu nie ma sezonu na peonie ... ktore nam bardzo mi sie marza. Moze jakas kwiaciarnia bedzie w stanie spowadzic ale nie wydaje mi sie. Moze irysy ...

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1405 dnia: 10 Grudnia 2013, 13:26 »
Mi się właśnie bardzo podobają peonie, najbardziej białe ::)

Offline tymtyrymtym

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #1406 dnia: 10 Grudnia 2013, 14:49 »
Irysy tez maja sezon koniec maja czerwiec jak peonie... Mi sie zawsze marzylo miec ogromne narecze konwalii, ale niestety podobnie jak z innymi kwiatami, sezon o wiele wczesniej...

Offline blankowa
  • zapaleniec
  • data ślubu: 05.07.2014
« Odpowiedź #1407 dnia: 10 Grudnia 2013, 14:53 »
A mi w kolorze fuksji  :o jeśli tylko się na nie załapię, to chętnie zrobię z nich bukiet. Ostatnio jestem zauroczona wszelkimi bukietami monochromatycznymi i chyba na taki się zdecyduję.

mberry - czytałam caly wątek o peoniach, bo dziewczyny też chciały sprowadzać - da się, ale jest to koszmarnie drogie i po prostu nieopłacalne. I najdłużej podobno to do połowy lipca można je dostać, bo kończą się powoli już na początku miesiąca (mówię o krajowych)

Swoją drogą gdzie w Bydgoszczy są hurtownie kwiatowe (bylam tylko w tej na początku Fordońskiej) i które polecacie?

A my cały czas testujemy wódki ;) Ale do końca roku trzeba się zdecydować, żeby zdążyć przed podniesieniem akcyzy. W Kauflandzie są fajne promocje, aległównie na te same wódki - Żubrówkę, Krupnik i Soplicę. A jak zdecydujemy się na inną to trzeba raczej szukać gdzie indziej.

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1408 dnia: 10 Grudnia 2013, 14:59 »
blankowa ja tam mogę Ci polecić zubrówkę, naprawdę dobra i na drugi dzień zero kaca a widziałam ja w kilku miejscach w dobrej cenie  :)

Offline tymtyrymtym

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #1409 dnia: 10 Grudnia 2013, 16:01 »

A my cały czas testujemy wódki ;) Ale do końca roku trzeba się zdecydować, żeby zdążyć przed podniesieniem akcyzy.

serio bedzie akcyza podniesiona? musze zatem przyspieszyc zakup wodki...