Autor Wątek: Bydgoskie Panny Młode 2014  (Przeczytany 383946 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline gosiawhite

• zapaleniec
  • data ślubu: 06/09/2014
Odp: Bydgoskie Panny Młode 2014
« Odpowiedź #1140 dnia: 10 Listopada 2013, 03:24 »
Ja tez bede miala sportowe obuwie, na wszelki wypadek, ale takie na koturnie, bo podobnie jak blankowa jestem niewysoka.
My płacimy 230 za osobę: przystawka, zupa, 5 dań do wyboru, zimny bufet, północna ciepła przekąska i ranna zupa, kawa i herbata i napoje bez ograniczeń. Zmieniłam sporo, i dodałam wegetariańskie dania plus crem brûlée na deser.
Na drugi dzień robimy tam poprawiony: grill 30 od osoby.
Mam nadzieje, ze pomogłam i powodzenia w poszukiwaniach

Offline Alis
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 7.06.2014
« Odpowiedź #1141 dnia: 10 Listopada 2013, 09:58 »
Ja place 170 za osobę i mam w tym zupę,  obiad 2, 5 porcji mięsa na łepek + dodatki,  ciasto lub deser,  kolacja 3,5 porcji na osobę,  zupa po oczepinach, kawa, herbata,  owoce, woda z cytryna i mięta bez ograniczeń

Offline kissi77
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #1142 dnia: 10 Listopada 2013, 10:06 »
Ja place od 140-159 zł niepamiętanie dokładnie bo mam sklerozę hehe ale ja na obiad miałam chyba 2,5 lub 3 porcje, na kolacje 4 albo 5 porcji na osobę plus deser. Napoje:  Woda z cytryna i mięta , kawa i herbata bez ograniczeń. Soki i ciasto w swoim zakresie.
Ja wyprawiam w Akorze.

Offline kissi77
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #1143 dnia: 10 Listopada 2013, 10:23 »
Przepraszam sprawdziłam umowę wycofuje co mówiłam:
(podpisana mam ze od 130 do 160 zł może mnie wynieść koszt zależnie od menu jakie zamówię)

zestaw obiadowy wynosi 3-4 porcji na osobę
deser
zakąski 2,5 -4 porcji
ciepłe danie o 23
ciepłe danie o 1 w nocy

Kawa herbata nieograniczone

soki 100l

stól wiejski do wyboru z chelbem wiejskim smalcem ogorkiem kiszonym salceson i sucha kielbasa wiejska (ale z tego ja rezygnuje )

Offline blankowa
  • zapaleniec
  • data ślubu: 05.07.2014
« Odpowiedź #1144 dnia: 10 Listopada 2013, 13:31 »
Dziękuję dziewczyny :-*
Musze pozbyć się uczucia, że jedzenia będzie za mało, z drugiej strony nie chciałabym się z nim potem męczyć przez miesiąc.
Nam zaproponowano za 170 zł: obiad: zupa + 3 sztuki mięsa na osobę różne rodzaje (drób, wieprzowina i wołowina, jeśli się zdecydujemy też na rybę to będzie trochę drożej), lody bądź inny deser, 4,5 porcji zakąsek, 2 ciepłe kolacje, kawa i herbata bez ograniczeń.
Cena nie zawiera: ciast, owoców, tortu, napojów. Jako atrakcję i trzecią kolację można zamówić jakieś płonące szynki za 10 zł za osobę.
Jest też możliwość (chyba jak wszędzie) zorganizowania swojskiego stołu. Co myślicie o tym? Bo byłam na weselach, na których cieszył się popularnością. A jakie są Wasze spostrzeżenia?

Gosia - te buty na koturnie już posiadasz czy masz dopiero w planach? Bo też myślałam o takich na zmianie - muszą być wysokie, ale na koturnie powinny być wygodne. A materiałowe planujesz, z tworzywa, ze skóry? Jak coś Ci wpadnie w oko to pisz gdzie i za ile, bo chętnie skorzystam :)

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
  • Ja kocham tylko Ciebie, Ty jesteś moim niebem :*
  • data ślubu: 03.08.2013
« Odpowiedź #1145 dnia: 10 Listopada 2013, 15:32 »
Blankowa na która sale się zdecydowałaś? Bo podobnie do Telimeny masz... Mberry91- mój welon był całkiem wygodny. Śmiałam się tylko ze najpierw kolejność ja-welon-maz:D

Offline mgielka86
  • maniak
  • data ślubu: 20.09.2014
« Odpowiedź #1146 dnia: 10 Listopada 2013, 16:13 »
blankowa Ja myślę, że stół wiejski to jest bardzo dobra opcja. Na weselach gdzie byłam również cieszył się dużym powodzeniem. Goście lubią do wódeczki przekąsić sobie coś swojskiego:) jakąś kiełbaskę czy ogóreczka:) My też będziemy taki stół zamawiać.

Offline gosiawhite

• zapaleniec
« Odpowiedź #1147 dnia: 10 Listopada 2013, 16:43 »
Ja mam biedna świnke ale myśleliśmy o stole tez. Myśle, ze to dobry pomysł. Szukam tych na koturnie, widziałam reeboki w kolorze kości słoniowej. Prześle Ci linki, 26 grudnia są w Anglii są ogromne przeceny i wtedy zamierzam kupić buty. Najpierw poprzymierzam w sklepie, a 26 z domu zamówię:) i sportowe i szpilki.

Offline nolska

• forumowicz
  • "Bo jesteś tu i proszę zostań już " <3
  • data ślubu: 06.09.2014
« Odpowiedź #1148 dnia: 10 Listopada 2013, 18:37 »
Ja Was podziwiam dziewczyny bo nie wyobrażam sobie ubrać na wesele ( a tymbardziej na ślub ! ) sportowego obuwia. Może dlatego,że prawie nigdy go nie noszę i nawet nie mam adidasów .. Na pewno postaram się wytrzymać jak najdłużej w tradycyjnych szpilach ale w zapasie będę miała baleriny lub jakieś niskie obcasiki ;)

U nas będzie wiejski stół. Teściowa twierdzi, że to super sprawa bo u szwagra też był i cieszył się dużym zainteresowaniem w ich rodzinie więc u nas też będzie. W tym temacie nie mam nic przeciwko jak chcą to niech organizują  ;) Pewnie wiele gości skusi się na smaluszek z ogóreczkiem  ;D

Długi welon baaardzo mi się podoba ale też się boję o wygodę i pewnie skończę na krótkim ale to jest super opcja na plener ! AlicjaEwa ma piękne zdjęcia w nim :)

Offline mgielka86
  • maniak
« Odpowiedź #1149 dnia: 10 Listopada 2013, 21:18 »
Mi się długi welon nie podoba - kwestia gustu:)
Od początku wiedziałam, że będę miała tylko krótki.

Offline kissi77
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #1150 dnia: 10 Listopada 2013, 21:24 »
Wiejski stół to super sprawa, lecz takie stoły co oni proponują nie mają zbyt wielu dodatków z mięs. Ja zamiast osobnego stołu będę chciala dodatkowy plater wlaśnie z wędlinami swoiskimi itp dostawić na stół. Nie każdy zajdzie do takiego stołu stojącego w innej części sali.

A obuwie to już kwestia gustu.

Offline gosiawhite

• zapaleniec
« Odpowiedź #1151 dnia: 10 Listopada 2013, 23:29 »
Znalezione na aldoshoes

Offline mberry91

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 15 sierpnia 2014
« Odpowiedź #1152 dnia: 11 Listopada 2013, 00:43 »
Welon bede zakupywac dopiero przy poprawkach sukni takze mam jeszcze czas na zastanowienie.

Ze stolu wiejskiego rezygnujemy na rzecz pieczonego miesa o 24:00.

My placimy ok 170 zl na osobe, z tego co pamietam mamy 5 rodzajow miesa na obiad, ciasto i napoje wliczone w cene plus wlasnie te mieso polnocne i dalej nie pamietam, byla zupa na przystawke i kolejne w pozniejszej godzinie plus zimne zakaski i przystawki typu ziemniaki frytki czy tam kuleczki ziemniaczane. COs bylo o cieplym daniu typu strogonow ale juz sama nie pamietam.

Bym musiala mame wypytac.
Ostatnio sie z nia smialam bo byla na weselu u mojego kuzyna i podawali przed oczepinami bigos z biala kielbasa i wszystkim gosciom tak smakowal ze nic nie zostalo (sama mowila, ze byl pycha) i sie smiala, ze moze my cos takiego zrobimy... sek w tym ze moj PM bigosu nie je :) Ja uwielbiam plus jeszcze biala kielbasa no ale wchodzimy w sfere kompromisow;)

Co do butow to bywa roznie dla mnie conversy sa mega wygodne sama mam 2 pary, a moja przyjaciolka jak do mnie przyleciala i sobie kupila conversy to po tygodniu je oddala bo nie dala rady w nich chodzic, a dla mnie nie ma wygodniejszych butow. To wszystko zalezy od stopy i trybu zycia  :)

Dalej mam metlik co do koloru przewodniego. Najpierw byl kremowy, potem brzoskwiniowy, gdzies myslala o szarym , a teraz mi sie blekitny zaczal podobac. Pewnie mi sie jeszcze zmieni ze sto razy :D

Offline blankowa
  • zapaleniec
« Odpowiedź #1153 dnia: 11 Listopada 2013, 01:21 »
Alicja Ewa - myślimy intensywnie nad maratonem, zniechęca nas tylko cena noclegów i jak się zdecydujemy to trzeba będzie poszukać spania raczej gdzie indziej. Za to obsługa pierwsza klasa, a to na pewno ważne. Czyli mówisz, że tyle jedzenia starczy i jeszcze zostanie?

mgielka86 - ja tez nie gustuje w długich welonach (nie gustuje w ogóle w welonach, a w długich tym bardziej) i tak jak może mi się odmieni sprawa welonu, tak temat jego długości raczej nie. Kojarzy mi się ze ślubami królewskimi, a w moim przypadku nie jest to dobre skojarzenie.

kissi77 - swojskie jadło podane bezpośrednio na stół to na pewno dobry pomysł i więcej osób z tego skorzysta, bo nie wszyscy podchodzą do takich stołów. Też to rozważamy. I poza tym na zwykłych stołach nie musi być tego multum, bo na typowym swojskim stole trzeba wszystkiego dużo, żeby to nie wyglądało biednie.

Gosia - ja myślałam o czymś mniej sportowym. Takie półbuty, tyle że na koturnie, albo w jasnych kolorach, albo ku czemu się skłaniam w kolorze przewodnim. Będzie lato więc może to być coś a'la sandałki. A nie będzie Ci w tym obuwiu za gorąco? ;)

mberry91-ja nie kwestionuję "wygodności" conversów  :) Ja kwestionuję ich zabójczą cenę ;) Bo czy to conversy czy zwykłe trampki to jakby nie patrzeć trochę gumy i materiału.
Co do koloru przewodniego nad żadnym z przez Ciebie wymienionych nie myślałam. Kremowy jak dla mnie jest za mdły, zlewa się z bielą, błękit kojarzy mi się jakoś z komunią chłopców, szary jest elegancki, ale smutny. Odpada tez fiolet, bo na wielu ślubach się pojawia (i nie twierdzę, że jest brzydki) i mi się opatrzył. Kiedyś miałam fazę za jasną intensywną zieleń. Teraz przerzuciłam się na amarant - świetnie współgra z bielą sukni i czernią garnitury. Jest intensywny i wyrazisty. Na razie się tego trzymam. Ale kto wie, czy nie zmienię zdania, chociaż już zebrałam sporą kolekcję amarantowych inspiracji :)
Twój jadłospis brzmi jak za taka cenę dobrze :)

Offline gosiawhite

• zapaleniec
« Odpowiedź #1154 dnia: 11 Listopada 2013, 10:45 »
Blankowa myśle, ze nie bedzie, ale masz racje, sandały na koturnie tez przygotuje. Pewnie wezmę z 5 par butów tak na wszelki wypadek, conversy myślałam ze najwygodniejsze na świecie dopóki nie zaczęłam nosić trampek adidas i nie zamieniłabym na nic, dwa lata noszę i pewnie następne dwa jeszcze będę.
Moje kolory przewodnie to czekoladowy brąz z dodatkiem złotego i żółtego - słoneczniki.
Zielony tez mi się podoba i turkus. W Anglii coraz bardziej popularne są czarno-białe śluby i goście maja wytyczne żeby się ubrać w te kolory tez. Średnio mi się podoba

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1155 dnia: 12 Listopada 2013, 09:16 »
Ja buty tez na zamianę planuje ale zwykłe półbuty na koturnie w kolorze brąz akurat  :P  żadnych trampek, osobiście nie podobają mi się w połączeniu z suknia ślubną ale wszystko kwestią gustu  :) :) :)

ja tez się zastanawiałam nad kolorem przewodnim i jak na razie złapałam się na tym ze wszystkie dodatki wybieram w bieli lub czerni wiec chyba taki pozostanie mój kolor przewodni  ;D ;D

Offline nolska

• forumowicz
  • "Bo jesteś tu i proszę zostań już " <3
« Odpowiedź #1156 dnia: 13 Listopada 2013, 20:48 »
blankowa - ja też będę miała amarantowy za kolor przewodni :) Ale w połączeniu z elementami srebra ( kryształki itp ) i zielenii ( w kwiatach ) :)

Offline blankowa
  • zapaleniec
« Odpowiedź #1157 dnia: 15 Listopada 2013, 00:47 »
nolska- dobry wybór  :) Co do bukietu miałam różne wizje, ale ostatnio bardziej podobają mi się wiązanki jednokolorowe, bez żadnych dodatków, więc nie będzie chyba nawet zieleni, albo jeżeli już to niewiele. Podobają mi się np. piwonie, ale one są w maju i na początku lipca, a że terminu jeszcze nie mam to nie wiem czy się załapię ;)

Mam pytanie z innej beczki do "okularnic" - co robicie lub co robiłyście z okularami w dniu ślubu, bo ogolnie pasują mi do twarzy, ale jakoś nie widzę ich przy sukni, myślałam nad kontaktówkami, ale to nie będzie dziwne? Na co dzień ich nie noszę i wszyscy są przyzwyczajeni do mnie w okularach. Sama nie wiem. Może zacznę nosić szkła już wcześniej?  :-\

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1158 dnia: 15 Listopada 2013, 09:27 »
blankowa ja stawiam właśnie na piwonie w bukiecie ślubnym  :)

a co do okularów - moja siostra nosi na co dzień a na ślubie wystąpiła w kontaktach, stwierdziła ze będzie jej wygodniej  8)

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1159 dnia: 15 Listopada 2013, 09:42 »
ja mam sporą - wadę wzroku , miałam mieć kontakty, ale nie dałam rady sie przezwyciężyć i je nauczyć sie zakładać i wystąpiłam na ślubie...

bez niczego.

ślepa ;)

Offline mgielka86
  • maniak
« Odpowiedź #1160 dnia: 15 Listopada 2013, 10:05 »
blankowa jeśli chcesz soczewki to radzę zacząć jak najszybciej je nosić:) ja noszę już od lat, początki były trudne ale szybko się nauczyłam:) musisz też wiedzieć jak oczy reagują, znaleźć najlepsze dla siebie. Ja noszę takie miesięczne do stałego noszenia w dzień i w nocy - na miesiąc zapominam o mojej wadzie, są świetne:) Ja okularów nie lubię, w ogóle mi nie pasują żadne:P ale np. moja kumpela bez okularów wyglądała dziwnie:P Zależy od twarzy. Miała okulary na ślubie i wyglądała ślicznie:)

Offline blankowa
  • zapaleniec
« Odpowiedź #1161 dnia: 15 Listopada 2013, 12:19 »
mgielka - masz rację, muszę przyzwyczaić oczy, bo różnie może być. Na pewno będzie wygodniej niż w okularach, tylko muszę zobaczyć czy bez nie będę wyglądac dziwnie i czy nie będę się źle czuc (bo póki co to nawet nie wiem jak wyglądam bez okularów, bo nie widzę ;))

Alicja - moja wada jest na tyle spora, że opcja bez niczego odpada - nic bym nie widziała, bo bez okularów widzę na odległość maksymalnie 20 cm :(). No i dobrze byłoby widzieć z kim się bierze ślub :D

Alis - piwonie są śliczne :)

Jeszcze mam pytanie odnośnie przymierzania sukien - czy w salonach te panie pomagają ubrać suknię czy trzeba mieć kogoś do pomocy? Może głupie pytanie, ale nigdy nie byłam na takich przymiarkach i się ostatnio zastanawiałam jak to jest.

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1162 dnia: 15 Listopada 2013, 12:43 »
Rozbierasz się w przymierzalni do stanika i gatek (lub ja miałam na sobie zawsze leginsy bo się wstydziłam, w każdym razie jeansy odpadają) i jak już się rozbierzesz Pani przychodzi z suknią i pomaga Ci w przymierzalni ubrać i zawiązać  :)
tak to zazwyczaj wygląda  :P miałam takie same dylematy jak Ty także spoko  8) 8)

Offline blankowa
  • zapaleniec
« Odpowiedź #1163 dnia: 15 Listopada 2013, 12:50 »
To muszę się wziąć za siebie, bo w samej bieliźnie i w sztucznym świetle mogę wyglądać nie za ciekawie :D Patent z leginsami dobry, chyba go wykorzystam ;)

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1164 dnia: 15 Listopada 2013, 12:51 »
Stanik też się ściąga.  8)

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1165 dnia: 15 Listopada 2013, 12:59 »
Ja nie sciagalam akurat ale pewnie też można ;D ;D ;D
Blankowa nie masz się co wstydzić te Panie na pewno wiele różnych figur widziały,  na pewno nie powinna komentować Twojego wyglądu  :) ja po prostu jestem wstydliwa trochę w tej kwestii i stąd te leginsy   ;)

Offline Vivka

• Chuck Norris
  • data ślubu: maj 2014
« Odpowiedź #1166 dnia: 15 Listopada 2013, 13:16 »
stanika nie trzeba sciągać jeśli nie chcesz ;) ja nie ściągałam i nawet jak trzeba by było nie ściągnęłabym przed obcą kobietą ;)

Offline doksik86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1167 dnia: 15 Listopada 2013, 17:58 »
hihi, jestem pod wrażeniem :) jednego dnia zaklepałam termin w Kosciele, a następnego już załatwiałam restaurację :) Wesele do 24, na obiad dwie zupy do wyboru, po 2 porcje mięsa na osobę- 6 rodzajów  plus dodatki (5 różnych), deser- lody, owoce, wszelkie napoje bez ograniczeń, kolacja- 3 porcje/os przy 6 rodzajach dań i dwie sałatki. Apartament z dwoma łożami małzeńskimi gratis, fotograf et. 50% ceny menu :) teraz suknia ;)

Offline karina.jezierska
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 27.09.2014
« Odpowiedź #1168 dnia: 15 Listopada 2013, 19:10 »
doksik86 to w tydzień jak tak dalej pójdzie wszystko załatwisz :)))

Offline doksik86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1169 dnia: 15 Listopada 2013, 19:29 »
No ja mam nadzieję  ;) zaproszenia mam na oku. Zastanawiam się czy zespół zamawiać czy skorzystac ze sprzetu restauracji, bo u mnie więcej starszych ludzi będzie, rodzinna impreza na ok. 30 osób. Tylko kilku znajomych.