Autor Wątek: Bydgoskie Panny Młode 2014  (Przeczytany 385291 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Alis
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 7.06.2014
Odp: Bydgoskie Panny Młode 2014
« Odpowiedź #690 dnia: 12 Września 2013, 13:56 »
Mi osobiście bardzo się podobają lampiony, ale podpici goście + ogień jakoś mi do siebie nie pasują  ;D ;D ;D zastanawiam się coraz bardziej nad barmanem

Offline Sylwia1987dd
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 19.09.2014
« Odpowiedź #691 dnia: 12 Września 2013, 14:11 »
ja też myślę o lampionach :) ale nie wiem jak to wygląda ze strony formalnej, bo np na festynach musi być zgoda od np wójta, straż pożarna w pogotowiu itd ale może to przy jakiejś większej ilości. . .

Offline daphne87
  • debiutant
  • *
  • data ślubu: 12.09.2014
« Odpowiedź #692 dnia: 12 Września 2013, 14:19 »
Cześć dziewczyny  :) Czy mogę dołączyć? My ślubujemy we wrześniu 2014 - wesele w Telimenie, DJ prawdopodobnie Starsky, za dwie godziny mamy spotkanie i zobaczymy :) a reszta przygotowań na później :)

Offline mgielka86
  • maniak
  • data ślubu: 20.09.2014
« Odpowiedź #693 dnia: 12 Września 2013, 14:22 »
Ja nie planuję żadnych atrakcji typu tancerze ognia, lampiony czy fajerwerki. Uważam, że to nie jest odpowiednie miejsce na tego typu atrakcje. To już takie kombinowanie:) Jednak w tej kwestii cenię prostotę. Tancerze ognia to na jakiś pokazach lub w cyrku a fajerwerki na sylwestra:) No ale oczywiście jeśli ktoś chce to jego decyzja:) Z tych trzech rzeczy to ewentualnie na wesele najbardziej pasują mi lampiony. Widziałam zdjęcia gdzie wszyscy goście i Para Młoda puszczali i bardzo ładnie to wyglądało. Tylko właśnie czy goście będą w stanie w ogóle to zrobić:P bo jak już będzie ciemno to na pewno co niektórzy będą podpici:) I czy będą mieli ochotę w ogóle na taką atrakcję. To mi bardziej pasuje do Walentynek, gdzie zakochane pary wypuszczają lampiony do nieba. A jeśli chodzi o stronę formalną to słyszałam, że trzeba mieć pozwolenia od Straży Pożarnej i nie tylko chyba, że to tylko poza terenem zabudowanym można i jeszcze w grę wchodzi odległość od lotniska - jak jest blisko lotnisko to jest to zabronione. A wiejski stół Dziewczyny planujecie? :) Jeśli tak to jaką cenę Wam podali na sali i na ile osób?

Offline mgielka86
  • maniak
« Odpowiedź #694 dnia: 12 Września 2013, 14:24 »
daphne87 myślę, że nikt nie będzie miał nic przeciwko:) Starsky - dość znany Dj :) rozpoznawalna marka i podobno bardzo dobrze gra :) także powodzenia na spotkaniu :) a którego września?

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
  • Ja kocham tylko Ciebie, Ty jesteś moim niebem :*
  • data ślubu: 03.08.2013
« Odpowiedź #695 dnia: 12 Września 2013, 14:27 »
u nas grał.

nikt nie schodził z parkietu.

jak impreza to za konsoletą tylko on. fantastyczny fachowiec, ciepły człowiek, przemiły. do dzis mam z nim kontakt.

Offline Sylwia1987dd
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 19.09.2014
« Odpowiedź #696 dnia: 12 Września 2013, 14:36 »
My wiejskiego stołu nie planujemy, ale dodatkowo zamawiamy Łososia serwowanego przez kucharza :) Na naszej sali liczą 150 zł za dużą sztukę (ok2kg) my będziemy potrzebowali ok 3-4 sztuk :) a co do lampionów to byłam na weselu gdzie były i wszyscy goście byli zaproszeni na zewnątrz a lampiony puszczały pary, osoby które chciały :) wyglądało to pięknie :)

Offline daphne87
  • debiutant
  • *
« Odpowiedź #697 dnia: 12 Września 2013, 14:59 »
Dzięki dziewczyny :) ślub równo za rok - 12 września, więc czas się ujawnić na forum :) do tej pory tylko obserwowałam, podczytywałam i czerpałam inspiracje.  Jeśli chodzi o dj Starkiego to jestem dobrej myśli, jeśli cenowo nas nie zabije to będzie nasz wybór :) muszę przyznać, że nie byliśmy na spotkaniu z żadnym innym DJem, więc nie wiemy czego się spodziewać :D

Offline mgielka86
  • maniak
« Odpowiedź #698 dnia: 12 Września 2013, 15:07 »
No to równy rok wybił :) super:) to będziesz kilka dni wcześniej ode mnie świętować:) a w jakiej parafii? Od razu chcieliście d-ja? Czy nad zespołem też myśleliście?

Offline daphne87
  • debiutant
  • *
« Odpowiedź #699 dnia: 12 Września 2013, 15:17 »
My nie bierzemy ślubu kościelnego, tylko, albo aż cywilny :) ale wesele będzie, więc reszta spraw przede mną :) od początku chcieliśmy DJa, bo lubimy piosenki w oryginale, chociaż nie wątpię, że niektóre zespoły mają świetne wokale i instrumenty, co na żywo też ma swój urok.  U nas jednak DJ :)

mgielka86 a u Was jak przygotowania? co macie już załatwione? i czy też wybór padł na DJa czy zespół? Mam nadzieję, że w przyszłym roku pogoda będzie trochę lepsza niż dziś :)

Offline mgielka86
  • maniak
« Odpowiedź #700 dnia: 12 Września 2013, 15:28 »
My zdecydowaliśmy się na zespół:) dokładnie, każdy wybiera wg. siebie:) Wg. mnie DJ to również na pewno bardzo doba opcja, szczególnie jak jest dobrym wodzirejem to tak samo dobrze można się bawić:) no i te piosenki w oryginale są argumentem:) szczególnie jak DJ by sobie wypił to nie byłoby tego słychać:P hehe żartuję oczywiście - wiadomo, że profesjonalista sobie na takie coś nie pozwoli:) Nasz zespół sam Nam powiedział, że nie piją alkoholu na weselu w ogóle. I wydaje mi się, że czasy kiedy wokaliście plątał się język, już na szczęście minęły:) My już od kilku miesięcy mamy wszystko załatwione - tzn. sala, zespół właśnie, kamerzysta i fotograf:) Teraz jestem na etapie wybierania dekoratora:) Szukam też zaproszeń, winietek, zawieszek na wódkę. Tak orientacyjnie, zamawiam sobie powoli próbki:) a duże macie wesele?

Offline mgielka86
  • maniak
« Odpowiedź #701 dnia: 12 Września 2013, 15:30 »
A propo pogody to ja też mam taką nadzieję:) tylko żeby też upału nie było :P ale mam wymagania:P

Offline daphne87
  • debiutant
  • *
« Odpowiedź #702 dnia: 12 Września 2013, 16:20 »
hihi no też myślę, że czasy podpitych zespołów minęły :) super, że trafiliście na zespół, który was zachwycił :)
my fotografa mamy na oku, ale jeszcze nie byliśmy na spotkaniu,
z kamerzysty chyba nie skorzystamy, ale się zobaczy,
zaproszenia, winietki itp papierowe sprawy robię sama - robiłam mojej siostrze, która w tym roku ślubowała i wszystkim się podobało, więc sobie też muszę zrobić :P
 makijażystkę i fryzjerkę mam już też załatwione - na szczęście mam koleżanki, które się tym profesjonalnie zajmują. 
A jeżeli chodzi o dekoracje kwiatowe to też już mam to obcykane i wybrane :)
A więc zostały sukienka, garnitur, obrączki, tort i reszta szczegółów, które mogą poczekać (no może po sukienkę ruszę jakoś niedługo :P)

Offline nolska

• forumowicz
  • "Bo jesteś tu i proszę zostań już " <3
  • data ślubu: 06.09.2014
« Odpowiedź #703 dnia: 12 Września 2013, 17:38 »
Jak tak czytam,ze juz sie rozgladacie za wodka i zaproszeniami to ja jestem daleko w polu :D Ale przez Was zerknelam na ceny wczoraj jak bylam w Kauflandzie :P

- Finladnia ok 29zl
- Stock  ok 23zł
- Soplica ok 19zł

To sa ceny za 0,5l ;p Nie wiem czy wysokie czy niskie bo porownania nie mam poza tym chyba wodke beda zalatwiac tescie jakos taniej ale pisze zebyscie wiedzialy :)

W przyszla sb postaram sie wyciagnac mame na "rajd po salonach" poki pogoda w miare :)

daphne87 a jaka sale wybraliscie ? Bo nie doczytalam :D

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #704 dnia: 12 Września 2013, 17:46 »
Dorzucę informację - zubrowka biała jest w cenie 17-19 pln za pól litra w zależności od sklepu  :)

Offline mgielka86
  • maniak
« Odpowiedź #705 dnia: 12 Września 2013, 18:24 »
daphne87 jeśli masz już wprawę w robieniu ślubnej papaterii, zdolności i czas to ja też bym na Twoim miejscu robiła:) ja niestety zdolności takich nie posiadam:) ani cierpliwości do takich rzeczy :P a zdradzisz ile płacisz za dekorację sali? i co jest w tej cenie? Ja już sukienki oglądałam:) i wiem w jakim kierunku już muszę szukać:) a Ty chcesz taką ślubną kreację czy coś wieczorowego?

nolska właśnie też patrzyłam w Kauflandzie:) i jak narazie to tam jest najtaniej. Bo w Makro Finlandia 31 zł a w hurtowni 29,20...Ja nie wiem gdzie mogłabym poszukać wódki taniej skoro w hurtowni są ceny wyższe niż w markecie:P to będzie Twoja pierwsza wizyta w salonach? :)

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #706 dnia: 12 Września 2013, 18:38 »
mgiełka 86 jak moja siostra jeździła szukać wódki to właśnie w marketach na promocjach było najtaniej,  makro i hurtownie zawsze miały drożej nie zależnie od marki wódki,  może po prostu tam mają taniej ci co kupują na koncesje i mogą od razu kupić większą ilość

Offline mgielka86
  • maniak
« Odpowiedź #707 dnia: 12 Września 2013, 18:42 »
Alis dokładnie tak jak mówisz :) jak dzwoniłam do Makro to mi się pytała babka właśnie czy na koncesję czy nie :) będę polować na promocje :) a jak się nie uda to trudno - kupię w markecie w takiej cenie w jakiej jest - byle przed tą podwyżką :)

Offline daphne87
  • debiutant
  • *
« Odpowiedź #708 dnia: 12 Września 2013, 20:26 »
Dziewczyny, jesteśmy po spotkaniu z DJ Starskym i jestem zachwycona, wiele słyszałam o nim dobrych słów, ale nie spodziewałam się, aż takiego super faceta, dogadał się z moimi teściami, pogadali o swojej młodości itp, od razu podpisaliśmy umowę i nie mogę się doczekać wesela :P

nolska wesele będziemy mieć w Telimenie, tzn jutro jedziemy podpisać umowę wstępną :) byliśmy w kilku miejscach: w Magnolii w Kruszynie, w City Hotelu, w Hotelu pod Orłem, w Hotelu Pan Tadeusz, w Hotelu Brzoza i we wszystkich tych miejscach coś było super a coś nie - ostatecznie wybór padł na Telimenę, jednym z powodów był dojazd

mgielka86 kwiaty w Telimenie są w cenie, jeśli będę chciała mieć bogatsze dekoracje kwiatowe, to załatwię tę sprawę z przyszłą teściową, bo jest florystką :P oczywiście nie podaję namiarów ani ceny, bo nie chcę być posądzona o reklamę :)

A sukienka marzy mi się przylegająca do ciała, koronkowa - Justin Alexander albo Pronovias, ale coś mi się wydaje, że cena szybko sprowadzi mnie na ziemię.  Z resztą nigdzie jeszcze nie byłam, nic nie mierzyłam i nie wiem jak w czym wyglądam.  Może okaże się, że w koronce wyglądam idiotycznie i wybiorę coś innego :) ach te dylematy :P

Alis mgielka86 dzięki za info odnośnie cen wódki, przyda się taka informacja, bo podwyżki też nas załamały

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
  • Ja kocham tylko Ciebie, Ty jesteś moim niebem :*
  • data ślubu: 03.08.2013
« Odpowiedź #709 dnia: 12 Września 2013, 20:30 »
Daphne ja również miałam wesele w telimenie. I również jestem zachwycona. Ja nie doplacalam do dekoracji
 było pięknie.z klasa i gustownie.

Offline Vivka

• Chuck Norris
  • data ślubu: maj 2014
« Odpowiedź #710 dnia: 12 Września 2013, 20:34 »
hmmm dziewczyny czemu Wy macie takie bardzoooooo stereotypowe podejście do ślubów? :P

jak ślub to pytanie jaka parafia? ano żadna, przecież ślub nie musi być kościelny, może ktoś jest innego wyznania, jest ateistą albo po prostu nie chce takiego i już

albo sugerowanie ( w pytaniu) że ubrać się w coś wieczorowego... no najlepiej w garsonkę :D przecież i na cywiliny można ubrać bezę albo mega wypasioną księżniczkę ;)

cywilny jest tak samo ważny jak każdy inny, liczy się to co jest w sercu ;)

Offline nolska

• forumowicz
  • "Bo jesteś tu i proszę zostań już " <3
  • data ślubu: 06.09.2014
« Odpowiedź #711 dnia: 12 Września 2013, 20:54 »
mgielka86 Jedna z pierwszych ;) Bylam juz w kilku ale raczej z przyjaciolka niz dla siebie ;p Dla siebie bylam raz w Żninie przymierzyc kilka sukienek i ostatecznie chcialabym szyc ale chce jeszcze porownac sobie gotowe :) Wiem, ze teraz modne sa skromne i delikatne suknie ale ja bede beza. Chce duuuza princesse - chce wygladac jak ksiezniczka :)

Dziewczyny a jakiego macie kamerzyste ? Musze szukac jeszcze raz.. Fotografa znalazlam ale kamerzysty nie.. Chcialabym jakosc fullHD film ok 90min + skrót filmu + mozliwosc otrzymania nieobriobionego materialu dla siebie ale najlepiej nie w cenie powyzej 2 500zl  bo jeszcze w totka nie wygralam :D

Offline mgielka86
  • maniak
« Odpowiedź #712 dnia: 12 Września 2013, 22:03 »
Vivka wg. mnie również liczy się to co w sercu i ślub cywilny czy w innym wyznaniu nawet jest tak samo ważny bo liczy się tylko, że dwoje ludzi się kocha i chce spędzić ze sobą resztę życia. A pytanie o parafię padło tylko i wyłącznie dlatego, że nie pochodzę z Bydgoszczy, mieszkam tu od niedawna i może trafię na kogoś kto zna proboszcza z mojej tutejszej parafii i jego podejście do wiernych :) zresztą już kiedyś tu poruszałam ten temat a że dołączyła nowa osoba to zapytałam. I tyle:) I nic nie sugerowałam naszej nowej koleżance tylko ją zapytałam jak chce wyglądać w tym dniu. Nie mam nic przeciwko bezom i księżniczkom w USC. Akurat moje dwie koleżanki które brały ślub tylko w USC zakładały krótkie, proste sukienki wieczorowe. A widzę, że teraz dziewczyny również decydują się na typowo ślubne kreacje w USC. Tak więc pytanie wynikało z czystej ciekawości :)

nolska moda jest nieistotna jeśli chodzi o ten dzień :) liczy się to żebyśmy czuły, że to jest ta sukienka, ta jedna jedyna :) ja chcę taką pośrednią - w takiej się najlepiej czułam podczas przymiarek:) Ja kamerzystę mam w swoim rodzinnym mieście tam gdzie będzie wesele więc nie pomogę niestety.

daphne87  to super, że DJ załatwiony :) tak myślałam, że podpiszecie umowę :) a jeśli teściowa jest florystką to rozumiem :) na pewno w razie czego pięknie Wam przystroi salę :) mnie najbardziej rozwalił Tusk mówiąc, że może dzięki podwyżkom spożycie się zmniejszy :P

AlicjaEwa super fotki, ślicznie wyglądałaś :)

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #713 dnia: 12 Września 2013, 22:34 »
Byłam na kilku slubach u USC u nas w Bydgoszczy i nigdy panny młode nie były w garsonkach, zawsze w dlugich sukniach ślubnych,  ale może akurat tak trafiłam :) :) :) :)
Mamy naprawdę piękny USC, przez moment zawahalam się nawet czy brać ślub konkordatowy czy zrobić dwie ceremonie :) :) ;) ;)

Offline niedzwiedzica
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: luty 2014
« Odpowiedź #714 dnia: 12 Września 2013, 22:37 »
ja też tylko cywilnie.... Ale ja chcę sukienkę za kolano, a nie długą... Ale jeszcze jej nie mam, więc pogadamy jak już kupię, bo może się okazać, że założenie sobie a sukienka sobie  ;D

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #715 dnia: 12 Września 2013, 22:42 »
Ja jestem zdania że na ślubie,  nieistotne jakim,  panna młoda ma prawo zaszaleć z suknia bo to jednak jej wyjątkowy dzień i nie ma co się ograniczac  :)
Oczywiście pan młody jest równie ważny ale nie o nim mowa teraz

Offline AnnaMaria87

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 27.06.2014
« Odpowiedź #716 dnia: 15 Września 2013, 17:12 »
ja uważam jak Alis;)))) - Ja osobiście wieżę w Boga ale nie wierzę w kościół trochę się przejechałam na księżach i wielu pyta mnie DLACZEGO biorę ślub kościelny odpowiedź brzmi... dla siebie:)

Offline Eve25
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 14.06.2014
« Odpowiedź #717 dnia: 15 Września 2013, 22:32 »
Jestem osobą wierzącą ale podobnie jak AnnaMaria87 nie wierzę w kościół mój M. jest za to ateistą mimo że w jego domu wszyscy są wierzący. Bierzemy ślub konkordatowy dlaczego? Nie ważne że kościół jako instytucja traci sen to moja wiara i biorę ślub tak jak powinno być.

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #718 dnia: 15 Września 2013, 22:44 »
Mój facet jest ateista a ja do kościoła nie chodzę,  biorę ślub kościelny bo mam ochotę przejść się w pięknej sukni środkiem zabytkowego kościoła,  a ksiądz za pieniądze nawet ławki w kościele poustawia wg mojego widzimisię  :) jeśli będę miała kiedykolwiek chęć się pomodlic to nie musze iść w tym celu do kościoła,  Bóg jest wszędzie,  również w domu albo w samochodzie gdy rano jadę do pracy, mogę pomodlic się o dowolnej porze dnia czy nocy, nie tylko na pokaz kleczac w niedziele w pierwszym rzędzie. Natomiast rodzice narzeczonego są bardzo wierzący a u mnie mama wierząca a tata ateista 

Offline chupacabra88
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 23.08.2014
« Odpowiedź #719 dnia: 16 Września 2013, 11:30 »
dawno mnie nie było...

Kwestia wiary jest kwestią osobistą. Szanujmy się nawzajem i najlepiej za dużo o tym nie dyskutować, żeby nikogo nie urazić.  ;)

Chciałam Wam pisać o akcyzie... Ale czytam, że już wiecie. My zamierzamy kupić wódkę w tym roku. Tylko zastanawiam się ile. Max 60 osób będzie (w tym kilka os. nie pijących alkoholu w ogóle). Jak myślicie ile butelek policzyć na konkursy i bramy?