Autor Wątek: Bydgoskie Panny Młode 2014  (Przeczytany 382169 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mgielka86
  • maniak
  • data ślubu: 20.09.2014
Odp: Bydgoskie Panny Młode 2014
« Odpowiedź #1050 dnia: 30 Października 2013, 15:36 »
Ja też uważam, że forum jest od wyrażania własnych opinii, które nie zawsze są zgodne z opiniami innych. Można o tym dyskutować i to jest fajne. A nie od razu obrażać kogoś:/

Offline mberry91

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 15 sierpnia 2014
« Odpowiedź #1051 dnia: 30 Października 2013, 15:38 »
Barmanow to będę zazdroscic bo sama uwielbiam koktajle :) także chyba w to warto zainwestowac jak już chodzi o atrakcje !!! Co do fontanny bylam na weselu gdzie byla z owocami na tace i było pycha ale facet ktory zlapal miala krawatke na oczepinach nosil ja i uwalil ja od czekolady podbiegl do mojego PM i pytal się " i co teraz" hahaha :) czyszczylismy u kucharek plynem do mycia naczyn masakra :D

W agacie jest bar na sali ale nie wiem czy barmani by się na niego zgodzili tzn pracowac na nim zamiast na mobilnym.... Bo nie wiem czy miejsce bedzie

Offline mgielka86
  • maniak
  • data ślubu: 20.09.2014
« Odpowiedź #1052 dnia: 30 Października 2013, 15:45 »
My myśleliśmy o barmanie, ale jednak nie bierzemy. Byłam na weselu gdzie był barman i super było, nie mówię, że nie :) ale u siebie nie chcę :)
To jest jedyna atrakcja poza wiejskim stołem, którą rozumiem:P ale fajerwerki czy jacyś tancerze to dla mnie za dużo, w końcu to wesele :)

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
  • Ja kocham tylko Ciebie, Ty jesteś moim niebem :*
  • data ślubu: 03.08.2013
« Odpowiedź #1053 dnia: 30 Października 2013, 15:46 »
ale czy ja sie na kogoś obraziłam ? 8)

kiedyś ktoś na mój post o bryczce do ślubu napisał że to żal kasy , bzdura itp itd.

Jeżeli chciałabym jechać czołgiem do ślubu to nie czekam na słowa że to przegięcie, a jak dobrze wsiąść i nie pognieść sukni. ;)

Nie kwestionuje niczyich marzeń , pragnień.

Ale też nie jest okej kwitować moich wyborów ' przegięciem'.

Zrobiłam co uważałam.

Wy także zrobicie.

Peace :Daje_kwiatka:

mberry91  i widzisz, sporo osób uważa że goście zmieszają i będzie zbiorowa ryga. A  wcale tak nie jest. Goście którzy preferują twardą wódeczkę piją wódeczkę, a reszta stała przy barze. Zresztą mieliśmy też propozycje z whiskey dla panów  więc wszyscy byli dosłownie zadowoleni. Poza tym potem już barmani miksowali każdy możliwy smak.

co do fontanny bałam sie ze w taki upał ( nas 35 stopni było ) nie byłaby  atrakcyjna, poza tym bałam się że będę cała w tej czekoladzie.

padło na drineczki , ale wiadomo że każdy ma inne marzenia.

mieliśmy mieć też pokaz barmański ale niestety szef uszkodził nogę więc nie było go, ale zwrócili nam kaske a goście i tak byli zachwyceni tym co było . :)

Offline Vivka

• Chuck Norris
  • data ślubu: maj 2014
« Odpowiedź #1054 dnia: 30 Października 2013, 15:53 »
gdybym miała kasę na pewno bym chciała barmanów ale niestety kasy na to nie mam ;) ale chętnie bym się przeszła na wesele gdzie będzie taka atrakcja, mam nadzieję, że kiedyś będzie mi dane  ;D

gosiawhite jak Ci odpiszą z tej Awangardy dasz znać?

Offline tymtyrymtym

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 23 sierpnia 2014
« Odpowiedź #1055 dnia: 30 Października 2013, 15:57 »
a może mi ktoś opisać dokładniej jak to wygląda z barmanem na weselu? czy to my kupujemy wszystkie potrzebne alkohole? i jaki jest to koszt?

Bo zaczęło mnie to interesować, chciałabym wiedzieć jeśli ktoś by był na tyle miły, jak to wygląda organizaycjnie ?? :)

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1056 dnia: 30 Października 2013, 16:51 »
tymtyrymtym  w większości ceny są podobne. opiszę Ci jak u nas to wyglądało.

Tak, więc opłata podstawowa to było jakieś 2000 zł , ( zabij nie pamiętam dokładnie )  w tym było dwóch barmanów, bar, szkło, słomki, likiery, purre .

my zapewnialiśmy twardą wódkę, wg rozpiski barmanów, soki, wodę, gazowane . mogliśmy to zlecić im, bo kupują w zaufanej hurtowni i taniej wódke, oraz owoce z pewnego źródła.

tak zrobiliśmy w kwestii owoców, soków, wody, ginu, whishey  a wódke daliśmy naszą weselną bo więcej mieliśmy :)

do tego opłata za dojazd ze szczecina do bdg 200 zł - ale akurat to mieliśmy gratis za podpisanie wcześniej umowy.

do tego dokupiliśmy welcome drinki na początek 2 zł za osobę, oraz karty z menu drinków.

u naszych barmanów wybiera się od 10-15 drinków - tam podane jest co jest do nich potrzebne. :)

generalnie zamknęliśmy sie jakoś w kwocie 3000 tyś całość.

aaaa barmani polewają 8 godz. :)

mogę poszukać dokładnej wyceny jeśli bardzo Ci zależy :)

Offline Alis
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 7.06.2014
« Odpowiedź #1057 dnia: 30 Października 2013, 16:53 »
Jeśli chodzi o tort to polecam cukiernie Rem Marco, moja siostra miała tam zamówiony tort na wesele i ja tez zamierzam u nich zamówić. Tort sam w sobie bardzo dobry, każde piętro może mieć inny smak, ładnie ozdobiony, oczywiście dowożą na sale weselną tego samego dnia co wesele, jedyna "niedogodność" jest taka ze po weselu trzeba im zwrócić metalowy stelaż na którym przyjechał tort, cen tez nie mają wygórowanych bo za 3 piętrowy tort siostra płaciła 550 zł

Offline gosiawhite

• zapaleniec
  • data ślubu: 06/09/2014
« Odpowiedź #1058 dnia: 30 Października 2013, 18:17 »
Każdy ma inne zasady. My jedziemy w podróż poślubna zaraz po wiec na pewno nie damy rady zrobić sesji. Ja rozumiem, ze goście są ważni, ale najważniejsi dla mnie na ślubie to PM i ja. W Ostromecku jest gdzie chodzić, bedą mieli kwartet smyczkowy i kelnerów z tacami przekąsek wiec ani głodni ani znudzeni nie bedą. Byłam na wielu służbach w Anglii i tu to jest norma, tylko faktycznie nic nie przygotowują dla czekających gości, dlatego ja o tym pomyślałam. No i nie będziemy jechać do Łeby na sesje, tylko gdzieś niedaleko, ale chce żeby fotografie uchwycily dzień ślubu, bo to tylko raz w życiu, taka mam nadzieje ;)
Jak ktoś ma czas pózniej na w zdjęcia to goście nie musza czekać to dobrze dla gości.
Vivka dam znać jak mi napiszą.
Ja nie chce mieć standardowego tortu bo chce mieć z czekolada, nie cierpię marcepanu.
My tez mamy czekoladowa fontannę, trochę się martwię ze bedzie się brudzic, ale uwielbiam czekoladę. PM chce mieć świniaka z rozna zamiast barmana. Ja wole barmana ale niech PM tez trochę podecyduje.
Chciałam lampiony ale czytałam, ze ogień może zniszczyć gniazda ptaków wiec się wycofałam.
Super tak czytać innych opinie, strasznie mi to pomaga w podejmowaniu decyzji. Dzięki dziewczyny

Offline gosiawhite

• zapaleniec
« Odpowiedź #1059 dnia: 30 Października 2013, 21:11 »
Vivka dowożą i rozkładają :)

Offline delfinek60
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2014
« Odpowiedź #1060 dnia: 30 Października 2013, 21:26 »
Halo halo :)
Jakie dyskusje :)
Osobiście też nigdy nie lubiłam czekać na parę młodą kiedy jechała na sesję. To czekanie było denerwujące :(
Ponieważ mamy taką możliwość ( mamy czas, sukienki nie trzeba oddawać ) to sesję robimy w inny dzień. Wiadomo, że może się to wiązać z dodatkowymi kosztami bo i makijaż jeszcze raz i fryzjer ...ale dla nas zdjęcia są bardzo ważne :)
My gości też na chwilkę zostawimy ... zaraz po ceremonii będziemy jechać na cmentarz do taty PM. Ponieważ jednak dla wszystkich gości mamy zarezerwowany nocleg mam nadzieję, że się wyrobimy w czasie kiedy będą się rozlokowywać po pokojach.

Co do piesków ... no ja też sobie nie wyobrażam aby w ten dzień zajmować się psiakami . A na prawdę kocham czworonogi. Jednak w tym dniu, najważniejsi są goście i My. Mamy możliwość zabrać pieska do hotelu gdzie mamy wesele, ale z tej opcji też nie mamy zamiaru korzystać. Są hotele dla piesków, i właśnie tam zawieziemy pieska na dzień przed weselem. Wiadomo, że jest to pewnego rodzaju stres dla pupila ale wiem, że krzywda mu się tam nie stanie. 

Miłego wieczoru drogie Panie

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1061 dnia: 30 Października 2013, 21:44 »
Dzisiaj rozmawiałam z mężem o hotelach dla zwierząt. Dla nas to schronisko tymczasowe. I bysmy nigdy psów tam nie zawieźli. A dyskusja się wzięła z planowania wakacji. Psiaki w razie czego albo jada z nami albo do rodziców. Inne opcja nie wchodzi w gre:) no ale co człowiek to opinia:):):)

Offline tymtyrymtym

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #1062 dnia: 30 Października 2013, 22:17 »
Dzieki wielkie AlicjaEwa, nie szukaj juz dokladnie... 3000 tysi dodatkowo to ciut jednak dla mnie za duzo...

troszeczke odbiegajac od tematu wesla, ale pozostajac caly czas przy psiakach : moj ukochany pupil byl raz w hotelu dla pieskow, i jak przyjechalismy po tygodniu go odebrac, okazalo sie, ze corka wlascicieli sie w nim zakochala (no ale moj kundelek jest tak przecudowny ze nie ma bata zeby go nie pokochac) i nasz pies zamiast w kojcach ze wszystkimi innymi psiakami, to spal u corki razem z nia w lozku w poscielach :D wiec raczej kochany traumy nie przezyl, dobrze mu bylo ;)

gosiawhite - podzielam zdanie, tez mi sie super tutaj czyta posty na prawde ogromna skarbnica wiedzy, i dolaczam sie do podziekowan ! :)

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1063 dnia: 30 Października 2013, 22:21 »
Twój psiak miał wielkie szczęście :D moze kiedys przekonam się do hotelu ... Ale nie chce ryzykować ze psy nabawia się traumy czy fobii. Samiec to luzak  na klatę by to przyjął ale dziewuszka to taka przylepa emocjonalna...

Offline blankowa
  • zapaleniec
  • data ślubu: 05.07.2014
« Odpowiedź #1064 dnia: 30 Października 2013, 23:10 »
Co do atrakcji - też nie za bardzo jestem za nimi. I mam podobne zdanie do mgielki to wesele, a nie karnawal w Rio. Myślę, że to czasami przerost formy nad treścią, żeby było oryginalnie, żeby zaskoczyć gości, zeby sie nikt nie nudził etc. A w końcu to sam fakt zawarcia małżeństwa jest najważniejszy a reszta to dodatek. I oczywiście nie uważam, że w takim razie można zaprosić gości do stodoły dac flaki i wódkę z wanny, ale jestem zwolenniczka umiaru. Szczudlarze, ogniomistrzowie, fajerwerki to jak dla mnie za wiele. Barmani nawet fajny pomysł, ale jak czytam te ceny, to jednak nie dla mnie. Tę kasę wolałabym przeznaczyć jednak na cos innego. Poza tym nie wiem, czy bym chciała by to bar był główną atrakcją wieczoru. Za lampionami tez nie jestem - po pierwsze robi się to juz po prostu nudne, ale co najważniejsze zasmieca pola, łąki i lasy. O możliwości wzniecenia pożaru nie wspominając, więc jak dla mnie sa rzeczy ważne i ważniejsze. Poza tym z kim nie rozmawiam, to stwierdza, że na weselu najważniejsze jest dobre jedzenie i jego duża ilość oraz wódka ;) I choc bysmy mialy tysiąc atrakcji, a żarcie będzie do d...y to będą to głównie pamiętać, bo tak to jest, że te gorsze rzeczy najszybciej się zapamiętuje...

Co do dyskusji nad psiakami. Juz dzisiaj się zastanawiam co zrobimy z naszym slodziakiem, ale na pewno ani ja ani TŻ nie będziemy jechać i jej wyprowadzać, ale rozumiem, że każdy robi jak uważa. Za hotelami dla zwierząt nie jestem, bo to dla nich duzy stres, ale wiem, że niektórzy naprawdę nie mają co z nimi  zrobić np. w wakacje, więc nie ma wyjścia. Najgorzej jak się czyta o psach porzuconych w lasach przywiązanych do drzewa, udusiłabym jakbym dorwała takiego "właściciela", ale to tak poza tematem.

Zostawianie gości na wlasnym weselu tez mi się średnio podoba i my nigdzie nie będzięmy się wybierać. Poza tym ten czas tak szybko leci, że byloby mi szkoda, gdyby coś mnie ominęło - muszę wiedzieć co się dzieje :D

Offline gosiawhite

• zapaleniec
« Odpowiedź #1065 dnia: 30 Października 2013, 23:32 »
Wy macie dobrze, ze psiaki na miejscu. Ja mojego wziąć nie mogę:( niektóre psiaki są ok w hotelach inne się stresują. Jak bym mogła to mój by był z nami, chociaż przez chwile. Nie wiem czy zdecydowałbym się na hotel dla zwierząt, jak bym nie miała opcji to tak, ale wolałabym chyba dać komuś klucze albo samej wyskoczyć i wyjść na spacer. Jak wychodzę do pracy to mój piesio sam zostaje, tzn z kotami wiec wesele to tylko trochę dłużej:)

Offline tymtyrymtym

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #1066 dnia: 31 Października 2013, 09:23 »
ja mam zupełnie inne obawy i zmartwienia przed weselem.... boję się, że mi 3/4 gości zmyje się chwilkę po północy i oczepinach, a niektórzy nawet przed oczepinami :/

przyszła bratowa już mi to zapowiedziała, nie będę się wdawać w szczegóły, ale mam mocne podstawy, żeby przewidywać, iż ona pojawi się tylko po to, żeby wszystko krytykować, po czym zmyje się pewnie około 11tej...

ponadto rodzina PM przyzwyczajona do wesel, które kończą się o 23:00, pewnie z grzeczności posiedzą do tej północy, a moja rodzina głupole się poskłócali, i jeśli nawet przyjadą to symbolicznie do obiadu i wypad...

i marzenia o upojnej zabawie do białego rana ch...j strzelił...

Offline Vivka

• Chuck Norris
  • data ślubu: maj 2014
« Odpowiedź #1067 dnia: 31 Października 2013, 09:35 »
Vivka dowożą i rozkładają :)

rewelacja :D zatem torta zamawiam w Awangardzie :)  ;D ;D ;D

Offline gosiawhite

• zapaleniec
« Odpowiedź #1068 dnia: 31 Października 2013, 09:36 »
My tez się tego obawiamy, dlatego wszystkim trąbimy od pół roku, ze polskie wesela są do rana. Mam nadzieje, chociaż cześć zostanie. Na poprawinach to pewnie ambulans będę dla gości potrzebować, żeby ich ruszyć z pokoju ;)

Offline Alis
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 7.06.2014
« Odpowiedź #1069 dnia: 31 Października 2013, 09:37 »
tymtyrymtym pomyśl sobie ze jak mają się kłócić to nawet lepiej żeby wyszli, zaoszczędzi Ci to nerwów  :P :P :P :P

Ja bym nawet wolała żeby pewne osoby po prostu odmówiły, bo zaprosić musze bo to najbliższa rodzina  ;)

Offline nolska

• forumowicz
  • "Bo jesteś tu i proszę zostań już " <3
  • data ślubu: 06.09.2014
« Odpowiedź #1070 dnia: 31 Października 2013, 15:29 »
O rany dziewczyny ale tu dyskusja ! Ile musiałam nadrobić  :o I też się wypowiem a co  ;D

Atrakcje - lampiony, fajerwerki nie podobają mi się. Gołąbki i balony z wielkiego pudła też jakoś do mnie nie przemawiają.. Bardzo za to podobali mi się szczudlarze ( anioły ) przed kościołem ale jaki to koszt ! ok 1000zł za głupie 15 min... DRAMAT.

Pieski - ok jak się z boku słyszy to rzeczywiście głupota żeby w trakcie wesela jechać i wyprowadzać psy ale z drugiej strony gdybym nie miała innego wyjścia i rodzice też nie mogliby jechać jej wyprowadzić to też bym pojechała. Przecież to jak członek rodziny :) Obcy nie mógłby mojej wyprowadzić bo strasznie się boi i w życiu by jej nie wyciągnął z domu , nie mówiąc o zostawieniu w jakimś hotelu.. chyba by zdechła ze stresu i tęsknoty.. Także podzielam zdanie każdej z Was  :P

Zabawa - Ja się raczej obawiam,że moja rodzina będzie chciała się bawić do 6 ( bo przecież "kiedy ranne " ) a sala jest do 4 ! Ale nie wiadomo jak to będzie u nas. Wiadomo, że zawsze znajdzie się ktoś kto będzie marudził , komu będzie za mało jedzenia, niedobre, zły zespół, a to tort niedobry, sala za daleko itd.. Moja rodzina taka nie jest ( przynajmniej nigdy się o czymś takim nie słyszało ) ale u PM jest taka rywalizacja i każdy chce być lepszy od drugiego...więc na pewno coś się nie spodoba..

A jakie chcecie torty ? Każde piętro na osobnym talerzu czy jednak jednoczęściowe ?

Offline delfinek60
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2014
« Odpowiedź #1071 dnia: 31 Października 2013, 22:22 »
Oj te Kochane Psiaki ... No ja jednak jestem dla nich za hotelem .... ciężko poprosić kogoś o opiekę ... bo to musi być osoba bliska ( nikt inny się nie zgodzi ) a bliscy są z nami w tym wielkim dniu.
Nie wiem może tak myślę bo mam Labladora - a on uwielbia każdego kto go pogłaszcze :) więc wiem, że sobie poradzi ... na pewno potęskni ... ale atrakcja w postaci wielu czworonogów w koło na pewno mu to troszkę wynagrodzi :)

Co do atrakcji ... moja mama wymyśliła motyle ... i znając ją będą :D raz na jednym filmie widziała i koniec :) niestety są do kupienia :D ja też wielkich wygłupów nie lubię, wiem jednak że mama szykuje dla nas troszkę niespodzianek o których nie chcę pisnąć słowa :) Powiedziałam że fajerwerków nie chcę, wiem że uszanuje moje zdanie ... ale co to za niespodzianki nie mam pojęcia :D
Chcemy też puścić lampion ... jeden symbolicznie ... bo ślub mamy w noc świętojańską ... W tym roku w noc świętojańską puszczaliśmy lampiony ... jeden poleciał właśnie za nasz ślub ( w tamtym czasie nie mogliśmy nic planować ze względu na pracę PM ) Parę miesięcy później rezerwując termin nie zdawaliśmy sobie sprawę, że wybraliśmy właśnie 21.06:) Przeznaczenie chyba, więc lampion musi być :D

Co do tortów ... znalazłam jedną Panią .... robi przepyszne (sprawdzałam) i prześliczne ...Piecze jednak w domowym zaciszu więc tortu na 120 osób nie da rady zrobić :) Ale jestem nimi tak zachwycona, że chcę tylko od niej ... będą więc dwa ... Trzypiętrowe ... jedne granatowy z białymi wstążkami i drugi biały ze wstążkami granatowymi :D Bo gdzie jest napisane, że musi być jeden :D

Miłego wieczorku drogie Panie

Offline mberry91

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #1072 dnia: 31 Października 2013, 23:08 »
Mam adres cukierni Rem marco  w kauflandzie. Bardzo tanio i podobno smacznie :)

Co do dlugosci wesela, tez mi sie cos wydaje, ze goscie beda chcieli zostac dluzej :)Zwlaszcza majac na uwadze kombinacje mojej i PM rodzinki razem :D

Atrakcje - wszystko fajnie ale kasy szkoda. Bardzo bym chciala np. barmanow albo tancerzy ognia bo sa swietni ale mimo, ze moze i pieniadze by sie udalo zaoszczedzic to szkoda bo to duzo :) CO do barmanow sie jeszcze obgadam z PM bo on jest negatywnie nastawiony za to ja bardzo pozytywnie ... ale nie wiem czy da rade.

Co do tortu kazde pietro na osobnym talerzu raczej i koniecznie juz chociaz to mamy uzgodnione musi byc kazde pietro inny smak :)

Offline blankowa
  • zapaleniec
  • data ślubu: 05.07.2014
« Odpowiedź #1073 dnia: 31 Października 2013, 23:21 »
Rem Marco - jadła kilka ciast z tej cukierni. Serniki i jabłeczniki mają smaczne, odradzam natomiast kostki, jak dla mnie za dużo alkoholu dają i ciasto robi się gorzkie, inna kostka była natomiast przesłodzona. tortów nie jadłam.

Jedynymi atrakcjami jakie na razie planujemy to swojski stół i stolik z różnymi alkoholami - whiskey, gin, żubrówka, wiśniówka, orzechówka itp. W porównaniu np. z cena barmanów to niewielki koszt i bedzie z korzyścia dla podniebienia gości, a nie tylko dla oczu  i duszy ;) A i zastanawiamy sie ewentualnie nad jakąś płonącą szynką o północy (bo tort prawdopodobnie będzie podany wcześniej).

Też jestem za tortami piętrowymi różnosmakowymi, bo np. nie każdemu podejdzie tort czekoladowy, czy owocowy, a tak będzie wybór. Najgorszy tort jaki jadlam na weselu to biszkopt i masa, która zawierala głównie margarynę i miała byc o smaku śmietankowym, ale nie była. I nie bylo to niczym przełożone. Nie polecam.

Offline gosiawhite

• zapaleniec
« Odpowiedź #1074 dnia: 1 Listopada 2013, 01:40 »
blankowa, a co myslisz o swiniaku z rozna? Moj sie uparl wiec biednego prosiaczka bedziemy mieli po polnocy. Ja nie chcialam, ale nie bede zaczynac wspolnego zycia od klotni wiec zaczynam od kompromisow.
Tort mam czekoladowy, tzn  na wierzchu, zamiast marcepana, bo nie cierpie marcepana. I wielopoziomowy, wygladajacy troche jak gora I troche jak zjazd saneczkowy I posypany owocami. Tez mam inne smaki co pietro I pamietam blankowa nie jeden tort z ta ochydna margaryna I cukrem. Ja takiego nie chce.
Czy ktos wie gdzie skroca I odswieza sukienke ale jej nie spierdziula?

Offline tymtyrymtym

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #1075 dnia: 1 Listopada 2013, 07:38 »
dla mnie istnieje tylko jeden smak tortu... cytrynowy :) mój ulubiony :)
ale oczywiście pewnie będzie kilka smaków ze względu na gości, nie bardzo się przejmuję jakie, byleby jedna z warstw była cytrynowa :D

blankowa -  święta racja, że najgorsze są torty sam biszkopt i masa, takie zazwyczaj podaje się w UK na weselach, wszyscy się podniecają tortem, a ja za każdym razem myślę, że w życiu bym czegoś takiego nie podała gościom :D może i z wierzchłu ładnie wygląda, ale smak też ma znaczenie...

atrakcje: zawsze chciałam mieć dzika pieczonego w całości, ale u PM w rodzinie sporo wegetarian i nie możeby mieć takowego, żeby broń Boże kogoś nie urazić...

Offline nolska

• forumowicz
  • "Bo jesteś tu i proszę zostań już " <3
  • data ślubu: 06.09.2014
« Odpowiedź #1076 dnia: 1 Listopada 2013, 09:23 »
A ja nie chcialam żadnego prosiaka czy dzika bo jakoś samo to jak wygladaja mnie zniecheca do jedzenia a juz w ogóle jak jest leb ! Grr wtedy nie mogę patrzeć bo mi zal... :-X ale tesciowa sie uparla .." no jak to, musi byc" bo u brata p byl i goscie byli zachwyceni ... ( swoja droga nienawidze tych porównań bo u brata p bylo..." :-\

Offline mberry91

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #1077 dnia: 1 Listopada 2013, 11:47 »
A ja bede miala pieczen ale nie prosiaka w calosci ... Rodzice chcieli z moim PM prosiaka ja nie lubie tlustego miesa wiec nie bylam przekonana, ale wlasciciel zaproponowal ze upiecze 4-5 duzych łopatek i bedzie podawal z roznymi sosami i bedzie to tak podane jak prosiak, ale kazdy gosc dostanie kawal miesa taki sam, a nie jak moglo by byc w przypadku prosiaka jeden lepszy kawalek a drugi wiecej sloninki :)

Pewnie nie bedzie tego efektu jak to kazdy widzi prosiaka w calosci , no ale ja ide na kompromisy PM tez musi :) Ale chyba mu nie przeszkadza to, wazne ze bedzie konkretne miesiwo :D

Offline Monisia87
  • debiutant
  • *
  • data ślubu: 12.07.2014
« Odpowiedź #1078 dnia: 1 Listopada 2013, 16:21 »
Cześć.  Właśnie się zarejestrowałam.  Mamy termin ślub na 12. 07. 2014.  Miejsce: hotel Słoneczny Młyn, sala malinowa.  Jesli mozna to prosze o opinie.  Czytalam rozne fora i za wiele niema.  Kościół na Szwederowie na Ugorach.  Szukamy fotografów.  Mamy wytypowanych dwóch.  Fotokunek- młode małżeństwo ( dość nietypowo, ze dwóch fotografów na jednym weselu).  I Jolanta Ryłko.  Z tą Panią mamy spotkanie umówione dopiero jutro.  Czy ktoś w Was miał może z Nimi styczność? I prawdopodobnie chcemy Dj-a. mamy klika namiarów.  Dj Czarny- Roman Cabaj.  Czytalam duzo pozytywów na jego temat.  I drugi Polanski.  Ale nie moge znalezc nic na youtubie by cos posluchac.  Jesli chodzi o reszte przygotowan to dopiero bede o nich myslec.  Wiemy tylko ze chcemy miec barmana.  Pozdrawiam wszystkie Panny Mlode:)

Offline gosiawhite

• zapaleniec
« Odpowiedź #1079 dnia: 1 Listopada 2013, 16:28 »
Witam Monisia87. Ja mam Polańskiego i wesele w Ostromecku, nie słyszałam o malinowej w Slonecznym wiec niestety nie podpowiem. Ja tez mam pare fotografów na swoim i myśle, ze to ciekawiej, tymbardziej, ze PM nie bedzie się ze mną przygotowywał wiec drugi bedzie z nim