Autor Wątek: Bydgoskie Panny Młode 2014  (Przeczytany 384906 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline delfinek60
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2014
Odp: Bydgoskie Panny Młode 2014
« Odpowiedź #630 dnia: 10 Września 2013, 20:34 »
Cześć Dziewczyny :)
widzę że wszystkie tu jesteśmy świetnie zorganizowane :D

Co  do wyboru sali kierowałam się opiniami na forum . . .  po dokonaniu wyboru okazało się że znajoma tam robiła też weselisko w zeszłym roku i była zachwycona . . .  więc za bardzo się nie martwię że będzie coś nie tak  :)

Z kościołem u nas było tak . . . . .  ja chciałam mały kameralny . . . .  narzeczony chciał kapelana . . . . .  i tak wybraliśmy kościół Garnizonowy . . .  ślub mamy o 17, przed    nami jest też ślub o 16 . . .  może nawet i będzie też jeszcze jeden wcześniej . . .  więc myślę, że co do strojenia kościoła dogadamy się z pozostałymi parami :)

Kolacja na prezent dla rodziców uważam za jeden z fajniejszych pomysłów . . .  u nas niestety nie da rady bo mama narzeczonego jest już wdową :( kombinuję    więc dalej :)

Pozdrawiam Was gorąco :D 

Offline mgielka86
  • maniak
  • data ślubu: 20.09.2014
« Odpowiedź #631 dnia: 10 Września 2013, 22:59 »
A to Garnizonowy bardzo blisko mojego miejsca zamieszkania:) My wybraliśmy kościół do którego należałam najdłużej. Gdybyśmy chcieli inny to musielibyśmy pojechać do każdego na mszę itp. Bo w ciemno bym nie brała:) musiałabym najpierw posłuchać chociaż jak ksiądz mszę prowadzi. Byłam raz na komunii gdzie ksiądz podczas kazania dosłownie wyzywał dzieciaki, że to przez nie rodzice mają tyle zmartwień itp. :/ My mamy na 16 i mam nadzieję, że nie będzie już nikogo przed Nami:) U Nas Proboszcz nie wpuszcza żadnych dekoratorów do kościoła:) Na szczęście naprawdę pięknie go stroi. Tzn jego ludzie:P

Offline mberry91

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 15 sierpnia 2014
« Odpowiedź #632 dnia: 10 Września 2013, 23:11 »
to tak jak u mnie mgielka... ja chcialam alejki slubne, ale niestety w moim kosciele stroja siostry zakonne. Dziewczyny tak off topic ile sie liczy wodki na osobe ?
Moi rodzice jada jutro sie rozejrzec do makro, carrefoura i biedronki. Podobno akcyza idzie w gore i wodki maja podrozec ok 3 zl... na wieksza ilosc butelek to jednak spora sumka i tak sie dzisiaj zastanawialam z mama i Pm czy 100 butelek czy 150 i po wiekszych i dluzszych ustaleniach wyszlo, ze kupimy 150 butelek soplicy. NIe wiem czy starczy na 100 osob.

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
  • Ja kocham tylko Ciebie, Ty jesteś moim niebem :*
  • data ślubu: 03.08.2013
« Odpowiedź #633 dnia: 11 Września 2013, 08:26 »
przyjęte jest 0,5 na osobę.

jak chcecie zobaczyć garnizonowy to w mojej relacji sa i będą zdjęcia z dekoracji i ze środka ;)

Offline Alis
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 7.06.2014
« Odpowiedź #634 dnia: 11 Września 2013, 09:18 »
0,5 na osobę powinno spokojnie starczyć, oczywiście musisz liczyć wszystkich, starszych, dzieci, kobiety w ciąży itp. wiadomo ze jeden wypije więcej a drugi wcale  8)

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #635 dnia: 11 Września 2013, 09:20 »
u nas na 56 osób ( w tym 3 dzieci  + 2 ciężarne) zeszło 30 butelek -  w tym konkursy.
ale mieliśmy barmanów, to u nich wszyscy tankowali ;)

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #636 dnia: 11 Września 2013, 09:23 »
u mojej siostry było kupione 60 butelek (wesele na 62 osoby) i zeszło ok 40, ale sami młodzi ludzie prawie byli, dodatkowo ok 10 zeszło na poprawinach, wiec niewiele zostało

Offline Vivka

• Chuck Norris
  • data ślubu: maj 2014
« Odpowiedź #637 dnia: 11 Września 2013, 10:53 »
tak jak dziewczyny piszą standardowo liczy się 0,5l wódki na osobę
więc Wasze 150 butelek na 100 osób myślę, że starczy spokojnie a jeszcze duzo Wam zostanie ;)

Offline mberry91

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 15 sierpnia 2014
« Odpowiedź #638 dnia: 11 Września 2013, 12:18 »
Dzieki wielkie :) Pozostane przy tych 150 butelkach.

Offline mgielka86
  • maniak
« Odpowiedź #639 dnia: 11 Września 2013, 12:31 »
My chcemy kupić 200 butelek 0,5 litrowych na 100 osób. A poprawin nie mamy. Tzn. może takie w domku się zrobi tylko dla rodziny. Hmm pewnie dużo za dużo ale wiem, że u mnie może trochę tego pójść:) Tym bardziej, że nie mamy żadnego stołu z alkoholami ani drink baru. A pójdzie też na zabawy, bramy, trochę tez się rozda znajomym których na weselu nie będzie. Na pewno się nie zmarnuje:) No i też myślimy żeby już kupić teraz. Tylko gdzie? W hurtowni i w Makro drożej niż w Kauflandzie...Więc trzeba będzie do jakiegoś marketu po to skoczyć.  Chciałabym kupić jeszcze jakieś winko. Tylko jeśli chodzi o to to w ogóle nie mam pojęcia ile? I jakie będzie najbardziej uniwersalne? Chyba półsłodkie...Jak myślicie dziewczyny? Jak to u Was wygląda?

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #640 dnia: 11 Września 2013, 12:42 »
mgielko a jaką wódeczke chcecie kupić?

My kupowaliśmy  w netto. Zamowliśmy, pare dni  i było do odbioru.
Wina kupiliśmy w macro. Kadarkę głównie. Pół słodkie i poł wytrwane zdaje się.

Zeszła nam jedna butelka , ale to znowu zasługa barmanów 8) 8)

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #641 dnia: 11 Września 2013, 12:44 »
Wow taka ilość robi wrażenie :) :) ja bym popatrzyła gdzie najtaniej, zajrzała i do hurtowni i do sklepów na promocje - tam tez się może tanio wódka trafić
Co do wina - zależy co się u ciebie w rodzinie pija, może poobserwuj kto po jakie wino sięga na rodzinnych spotkaniach, lub po prostu popytaj kto jakie lubi, ja tez kupie parę butelek wina bo są osoby u mnie co nie piją wódki a wino jak najbardziej, stawiam na martini, kupie parę białego i parę czerwonego słodkiego bo inne wiem ze nie będzie miało amatorów,
a tak poza tym słyszałyście ze ma akcyza na alkohol pójść w górę od nowego roku, butelka wódki zdrożeje o 2-3 zl ale przy takiej ilości to już jest spora kwota

Offline mgielka86
  • maniak
« Odpowiedź #642 dnia: 11 Września 2013, 12:47 »
My chcemy Finlandię. No tak jak mieliście barmanów to się nie dziwię:) A jak zamawialiście to policzyli Wam coś taniej, że większa ilość? Kadarka dobra jest:) Tylko też zależy która. Bo jest tyle rodzai....No i jeszcze jedno pytanie dziewczyny. Ozdabiacie jakoś tą wódkę? Tzn. jakieś naklejki lub zawieszki? Albo kokardki?

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #643 dnia: 11 Września 2013, 12:49 »
Ja chce nalepić nalepki

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #644 dnia: 11 Września 2013, 12:53 »
nie dali żadnej zniżki.
niestety. ale i tak mieliśmy poniżej 18 zł na butelce.

co do zawieszek, zrezygnowaliśmy z nich na rzecz różowych krawatów i podwiązek na butelki. super to wyglądało.

Offline mgielka86
  • maniak
« Odpowiedź #645 dnia: 11 Września 2013, 12:56 »
Ja właśnie słyszałam, że przyjmuje się 0,7 l na osobę. A że wolimy mieć zapas to policzymy 1 l. Hmmm ja myślałam właśnie o czerwonym półsłodkim, białym półsłodkim no i ewentualnie może Martini jeszcze. U mnie w rodzinie jeśli chodzi o wina to różne kojarzę z imprez:) a nie chcę mieszać:) na pewno były to półsłodkie:) Tylko ile liczyć na osobę? Tzn raczej na kobietę:) Właśnie słyszałam o tej podwyżce i dlatego myślę, że tą wódkę to kupimy już w tym roku. Oby wytrzymała do wesela:P Ja też chciałam naklejki ale ciężko mi znaleźć takie które się zmieszczą na Finlandię. Ona ma specyficzną butelkę. Myślę o zawieszkach, i żeby je ewentualnie podkleić i przymocować do butelki ale nie wiem jak to będzie wyglądało po wyjęciu z chłodni. Obawiam się, że będę musiała zadowolić się kokardkami...No mojemu się właśnie te krawaty nie podobają...a mi bardzo:)

Offline mgielka86
  • maniak
« Odpowiedź #646 dnia: 11 Września 2013, 13:01 »
A jaką mieliście wódkę AlicjaEwa? Ja się orientowałam w cenach to w Kauflandzie narazie widziałam najtaniej. W hurtowni droższa o złotówkę a w Makro o 2 złote...Więc pewnie trzeba będzie w jakimś markecie kupić. Chcieliśmy poczekać do okolic Nowego Roku, może jakieś promocje będą. Ale teraz przed tą podwyżkę pewnie szybciej ją kupimy. Tym bardziej, że na promocjach często są ograniczenia do do ilości.

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #647 dnia: 11 Września 2013, 13:01 »
Myślę ze półsłodkie i białe prawie każdy lubi, rożnie bywa z wytrawnym, ja na swoją liczbę gości (60) liczę 14 butelek wina, 7 białych, 7 czerwonych, w razie czego na przeciwko jest całonocny monopol, świadek poleci kupić   ;D ;D ;D ale nie sadze żeby zbrakło

co do naklejek mój mężczyzna wymyślił takie   http://allegro.pl/naklejki-etykiety-na-alkohol-wodka-weselna-hit-i3473300617.html

mam nadzieje ze o nich zapomni do wesela :)

Offline mgielka86
  • maniak
« Odpowiedź #648 dnia: 11 Września 2013, 13:10 »
Hehe Alis ja właśnie wczoraj natknęłam się na te naklejki na allegro:) Mi się nie podobają i mojemu też nie na szczęście:) ale różne są gusta przecież. Musisz mu coś ładniejszego podsunąć:) Mi się spodobały zawieszki na allegro, ale ta cena:/ http://allegro.pl/zawieszki-na-alkohol-perlowe-diament-kolory-i3537371179.html 

Jeśli chodzi o monopolowy to w promieniu 2 - 3 km od mojej sali raczej nie ma żadnego sklepu:P także nie będzie gdzie uzupełniać zapasów:D

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #649 dnia: 11 Września 2013, 13:15 »
Myślę ze nie powinno zbraknąć, te Twoje zawieszki bardzo ładne, ja się skłaniam ku naklejkom (oczywiście te powyżej odpadają   ;D  )  przeraza mnie tylko ze przed naklejeniem na butelkę trzeba zerwać oryginalną nalepkę, wiec będzie trzeba butelki oskubać  :)

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #650 dnia: 11 Września 2013, 13:20 »
Kurczę wcięło mi pierwsze zdanie,
Na Twoim miejscu kupiłabym z 35 butelek, myślę ze nie powinno zabraknąć  :)

Offline mgielka86
  • maniak
« Odpowiedź #651 dnia: 11 Września 2013, 13:23 »
Ja też bym wolała naklejki, ale niestety nie znalazłam jeszcze niczego w takich wymiarach jak bym potrzebowała. Tych zawieszek nie kupię raczej bo 1,40 za sztukę to jest trochę przegięcie:) Widziałam za to wczoraj na jakiejś aukcji, że te naklejki które się Twojemu podobają są w różnych kształtach na najróżniejsze wódki:P a jaką wódkę planujecie? jeśli macie wannę to wystarczy na noc włożyć wszystkie butelki, nalać wody do wanny i rano już na żadnej raczej naklejki nie będzie:) ja jak robiłam kurczaka na butelce to moczyłam butelkę chyba pół godziny- godzinę i ładnie zeszła sama. Właśnie też tak myślałam o 30 :) chociaż będzie u mnie laska która sama potrafi wypić ze 2 butelki na takiej normalnej imprezie wieczornej. A co dopiero będzie na weselu :D

Offline Vivka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #652 dnia: 11 Września 2013, 13:27 »
Alis

te naklejki nawet fajne :D tylko ze ja bym je dała na urodzinową wódkę lub coś takiego ;)

mgiełka

wydaje mi się, że taka jest własnie przeciętna cena zawieszek, pewnie te tańsze są z kiepskiej jakości papieru, moczą się i przyklejają do zimnych butelek co pewnie nie wygląda fajnie
zawsze możesz porobić sama :) chociaż ja np. nie mam cierpliwości do takich rzeczy ;)

Offline mgielka86
  • maniak
« Odpowiedź #653 dnia: 11 Września 2013, 13:29 »
Vivka ja też nie mam cierpliwości do takich rzeczy:) dlatego też pewnie będę musiała z nich zrezygnować bo mi szkoda 1,40 za sztukę. Ceny są w granicach 1 zł za sztukę, ale są wtedy z pojedynczej warstwy papieru.

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #654 dnia: 11 Września 2013, 13:34 »
Vivka tamte fajne i jajcarskie są ale na ślub odpadają  :)

mgielka86 mi się wydaje ze naklejki są praktyczniejsze niż zawieszki, nie wiem czy te zawieszki można do lodówki wsadzić, czy ten papier nie zmięknie  ??? a na allegro widziałam gdzieś naklejki na Finlandie, my natomiast chcemy kupić żubrówkę białą

Offline Vivka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #655 dnia: 11 Września 2013, 13:38 »
Alis

ale po co wkładać je do lodówki?
mi się wydaje, że po prostu kelnerzy je zawieszają na wódki gdy podają nowe butelki, tudzież robią to świadkowie

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #656 dnia: 11 Września 2013, 13:39 »
No tak tez może być robione w sumie  :)

Offline mgielka86
  • maniak
« Odpowiedź #657 dnia: 11 Września 2013, 13:40 »
Właśnie się obawiam o to, że zmiękną i będzie to kiepsko wyglądać. Dlatego będę szukać naklejek:) mam nadzieję, że coś znajdę:)
Dokładnie - takie śmieszne to na jakąś imprezę a nie na wesele:) a żubrówka nie ma naklejki na butelce? tzn takiej co można ją po prostu odkleić? tak mi się wydaje. Jeśli tak to nie będziesz miała tak dużo roboty i obejdzie się bez moczenia:)

Vivka mnie chyba by wkurzało jakby ta zawieszka tak "latała" i chyba byłoby denerwujące podczas polewania, dlatego myślałam, żeby ją podkleić i przymocować delikatnie do butelki dwustronna taśmą - a to raczej na pewno nie zda egzaminu w chłodni....

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #658 dnia: 11 Września 2013, 13:43 »
tak się zastanawiam, skoro oni robią etykiety wg "Państwa sugestii i projektu" to może wycięliby Tobie kształt taki jak potrzebujesz, może warto zapytać, i tak wycinają etykiety to co za różnica dla nich jaki ma kształt   ??? ???

http://allegro.pl/etykiety-na-wodke-alkohol-z-imionami-slub-naklejki-i3514008006.html

Ja cos takiego będę tez brała, tak drogo nie wychodzi

Offline Vivka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #659 dnia: 11 Września 2013, 13:45 »
Dziewczyny ale Wy macie rozkminki :D nie mam argumentu na latanie zawieszki podczas polewania :D
ale myślę, że skoro na tylu weselach są zawieszki to goście jakoś sobie radzą ;)