Autor Wątek: Bydgoskie Panny Młode 2014  (Przeczytany 383326 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Alis
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 7.06.2014
Odp: Bydgoskie Panny Młode 2014
« Odpowiedź #960 dnia: 11 Października 2013, 12:04 »
Ja tak sobie pomyślałam ze te dwa stoły nie będą złączone,  będą stały w literę L ale z przejściem pomiędzy to więcej widać, no sala jest przystosowana do takiego ustawienia wiec rozpaczać nie będę  ;D ;D ;D

ale gdybym miała wybór to wybrałabym U  :) :)

Offline Mania88
  • nowicjusz
  • *
  • Dreams come true
  • data ślubu: 04.10.2014
« Odpowiedź #961 dnia: 11 Października 2013, 13:34 »
Ja zawsze chciałam mieć okrągłe i takie będę mieć, ale stwierdziłam ostatnio, że dobrze posadzić gości przy takich stołach to sztuka

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #962 dnia: 11 Października 2013, 13:44 »
A gdzie wtedy para mloda siedzi ? ? ?  :)

Offline Mania88
  • nowicjusz
  • *
  • Dreams come true
  • data ślubu: 04.10.2014
« Odpowiedź #963 dnia: 11 Października 2013, 13:57 »
Para młoda siedzi przy prostokątnym stole pod ścianą naprzeciwko wejścia i tak jakby przed nią są te wszystkie stoły.  ;)

Offline nolska

• forumowicz
  • "Bo jesteś tu i proszę zostań już " <3
  • data ślubu: 06.09.2014
« Odpowiedź #964 dnia: 11 Października 2013, 21:10 »
Ja mowie,ze będę miała widelki bo w podkowę mi się chyba nie zmieszczą goście... ::)

Offline niedzwiedzica
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: luty 2014
« Odpowiedź #965 dnia: 11 Października 2013, 21:13 »
Dziewczyny mam pytanie zupełnie z innej beczki, czy wiecie gdzie w BDG znajdę wybór fajnych sukienek wizytowych ale PLUS SIZE?

Offline tymtyrymtym

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 23 sierpnia 2014
« Odpowiedź #966 dnia: 13 Października 2013, 10:44 »
u nas jest opja w litere T, ale szczerze wolalaabym U... okrogle stoly sa bardzo fajnie, ale moze sprawic wiele wysilku odpowiednie usadzenie gosci ;)

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #967 dnia: 14 Października 2013, 12:49 »
Dziewczyny mam pytanie zupełnie z innej beczki, czy wiecie gdzie w BDG znajdę wybór fajnych sukienek wizytowych ale PLUS SIZE?

Niedaleko mnie, na skrzyżowaniu głowackiego i wyszyńskiego na rogu jest sklep odzieżowy w którym oferują większą odzież w tym tez dla kobiet w ciąży, jest tam na miejscu tez krawiec, nie wiem na ile mają tam sukienki wizytowe ale wiem ze ciuchy XXXL mają, z doświadczenia mogę powiedzieć ze krawcowa bardzo mila i rzeczowa

Offline delfinek60
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2014
« Odpowiedź #968 dnia: 14 Października 2013, 19:57 »
No mi się również marzyły zawsze okrągłe stoły.  I takie też będą :) Może to troszkę po " amerykańsku " ale wydaje mi się wygodne.  Nie ma ścisku można          posadzić od 8 do 12 osób ( tak jest akurat u nas ), do jedzonka ma każdy blisko i nie musi się wychylać . . .  też wygoda przy odchodzeniu od stołu. . .   Przyznam szczerze, że nigdy nie byłam na weselu z tak ustawionymi stołami ale miałam z nimi do czynienia na innych imprezach i sprawdziły się doskonale.  Faktycznie z usadzeniem gości są małe problemy, ale wszystko do ogarnięcia.  Przy innym ustawieniu czy L czy U też trzeba się nagłowić kto obok kogo, kto na przeciwko i po skosie :D tak samo jak przy okrągłych :)
Miłego wieczoru dziewczęta :) 

Offline nolska

• forumowicz
« Odpowiedź #969 dnia: 14 Października 2013, 20:34 »
Mi się także baaardzo podobają okrągłe stoły. Są prześliczne ale słyszałam że nie ma komunikacji między ludźmi. Posadzisz starszych ze starszymi i młodych z młodymi ( każda z rodzin osobno )to raczej wątpie,że się zintegrują... Dlatego zdecydowałam,że u mnie będą tradycyjne stoły :) Może trudniej jest się z nich wydostać ale wychodząc mogą przy okazji zostać zaczepieni przez innych i już jest nowa znajomość :)

Offline gosiawhite

• zapaleniec
  • data ślubu: 06/09/2014
« Odpowiedź #970 dnia: 14 Października 2013, 20:52 »
Ja tez mam okragle, chce posadzic pol angielskiej I pol polskiej strony, mam nadzieje, ze wodka ich zintegruje. Ja bylam na wiekszosci wesel z okraglymi stolami I chyba juz sie przyzwyczailam. Kwiaty na srodku kazdego stolika wygladaja bardziej symetrycznie, co dla mnie jest wazne. Ale kazdy lubi cos innego.
Co do sukienek Plus size to bym sprawdzila Wielka Brytanie, bo tutaj polski rozmiar plus to normalny rozmiar wiec maja wiekszy wybor

Offline delfinek60
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #971 dnia: 14 Października 2013, 20:53 »
Nolska :) Hmmm no mi właśnie o to chodzi ... młodzi z młodymi ,rodziny razem , Ci co się lubią razem , ci co nie bardzo osobno ... Prawda jest taka że każdy i tak bawi się ze swoimi i czuje się najlepiej w znajomym towarzystwie. Jak się ich rozsadzi to podkradają sobie i tak krzesła. Na parkiecie DJ będzie dbał o integracje gości ... aby się troszkę rodziny poznały ... :) Nie chcę nikogo uszczęśliwiać na siłę ... bo większość osób będzie się widziała pierwszy i ostatni raz :)  (No potem część rodziny na chrzcinach komunii  jak powiększymy rodzinkę ...)  przy stole niech sobie poplotują powspominają :) Wiadomo że część stolików będzie mieszana bo inaczej nie da rady. Brałam jednak pod uwagę wiek, co kto lubi, charakterki ... aby się dobrze czuli w swoim towarzystwie.
 I tak tak tak od 2 miesięcy mam już plan rozsadzenia gości :D
Każdy jak widać ma inne zdanie  :)  i dobrze bo inaczej byłoby nudno, gdybyśmy wszystkie chciały robić wszystko tak samo :D:D

Offline delfinek60
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #972 dnia: 14 Października 2013, 20:56 »
Co do sukienek XL to asos ma bardzo fajne ... tylko trzeba poszperać :) Bo duży wybór ... i ceny bardzo różne. Ale są wyprzedaże :) www.asos.com

Offline wojwit
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #973 dnia: 14 Października 2013, 21:17 »
Proszę wybrać się na prezentacje ślubne - Pałac Myślęcinek w niedzielę od godz 11. Będą pokazy także sukien ślubnych i oczywiście nowatorskich rozwiązań ws filmu (także ujęć ze śmigłowca).
Pozdrawiam

Offline niedzwiedzica
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: luty 2014
« Odpowiedź #974 dnia: 14 Października 2013, 22:51 »
Alis dzięki, wybiorę się tam na pewno :)
gosiawhite, delfinek60 dzięki za podpowiedź dziewczyny :)

Offline gosiawhite

• zapaleniec
« Odpowiedź #975 dnia: 15 Października 2013, 22:13 »
Powodzenia z sukienka niedzwiedzica, daj znac jak znajdziesz

Offline beata_i_rafał
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 1 sierpień 2015
« Odpowiedź #976 dnia: 21 Października 2013, 14:03 »
Witam
Czy jest tutaj ktoś, kto planuje ślub w maju 2014? :)
My się zastanawiamy nad ty terminem...mieliśmy brać w sierpniu tego roku, ale musimy zmienić termin i teraz z terminami ciężko...

Offline mberry91

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 15 sierpnia 2014
« Odpowiedź #977 dnia: 22 Października 2013, 13:55 »
Hej dziewczyny :) Jak tam przygotowania ida ? :D Ja niestety ostatnio tylko wchodze i czytam, bo nie mam czasu skleic posta. Szkola - nowa praca - przygotowania. Tyle tego, ze ledwo siadam na komputer ;) Niby mialam wczoraj wolne od pracy ale trzeba bylo leciec na uczelnie ... takze, takie wolne - nie wolne ;)

My w ten czwartek wybieramy sie na 3 z 7 zajecia z kursu :D Na poprzednich juz otrzymalismy zaswiadczenie z poradni takze jedno do odhaczenia ;)

Stoly ze wzgkledu na ilosc gosci beda jak ktos chyba wczesniej okreslil w widelki :)  I my bedziemy rozsadzac gosci ... jak ? Nie mam pojecia nie zastanawialam sie nad tym... pewnie bedziemy sie glowic z mama i tesciowa jak to wykombinowac , zeby kazdy byl zadowolony.  U mojego brata na weselu sami goscie wybierali siedzenia i niestety nie bylo za ciekawie bo mlodzi usiedli z para mloda, a rodzice nie mieli juz miejsca i musieli siedziec dalej ... a bylo za duzo ludzi ok. 180-200 zeby sie przesiadac i zmieniac miejsca. Rodziny sie pogrupowaly ... a w rodzinach jeszcze kazdy usiadl i tak malymi grupkami takze zero integracji. Moze tez zawinila orkiestra ale mimo wszystko ... zobaczymy ;)

Wlasnie z PM zabieramy sie za tworzenie evolution of dance (pewnie slyszalyscie) Moj PM sie uparl , a ja sadze, ze bedzie mila niespodzianka dla gosci (zwlaszcza , ze nie wychodzi nam taniec towarzyski).

Zaproszenia wybrane teraz tylko bedziemy czekac zeby je zamowic jakos na przelomie stycznia - lutego, gdyz pod koniec marca mamy zamiar wybrac sie do PL i je wypisac i rozdac. Obraczki bedziemy zamawiac od Pana Bienkowskiego ale to tez juz jak bedziemy w PL. 

Powodzenia z sukienka ;) CHyba nie ma bardziej przyjemnej czesci przygotowan ;)

Tak jak mowilam jeszcze sporo do zalatwienia przed nami ale ... to chyba sie wszystko rozwiaze w marcu :)

Pozdrowionka ! :D:D:D

Offline gosiawhite

• zapaleniec
« Odpowiedź #978 dnia: 22 Października 2013, 21:53 »
Mam nadzieje, ze zdazysz mberry91 bo ja wymiekam. Juz bylam 3 razy w Polsce zeby zalatwiac I nadal kilka rzeczy mam nie zalatwionych. strasznie ciezko jak wzystko jest nie na miejscu. POwodzenia zycze, daj znac jak sobie radzisz.

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #979 dnia: 23 Października 2013, 14:28 »
mberry91 super ze przygotowania idą u Ciebie  :) :) ja tak samo jak Ty na przełomie stycznia i lutego będę zamawiać zaproszenia

Dziewczyny a co miałyście/planujecie mieć za piosenkę na pierwszy taniec  ???

Offline mberry91

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #980 dnia: 23 Października 2013, 17:31 »
Byly rozne opcje chcielismy I dont wanna miss a thing, ale potem zaczelismy kombinowac z tymi skladankami evolution of dance i stwierdzilismy, ze oboje chcemy tanczyc do Unchained melody , a potem bedzie BOOM :D :D :D i dance evolution :)

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #981 dnia: 23 Października 2013, 21:03 »
Jak to to o czym ja myśle to odważnie  ;D ;D

Offline nolska

• forumowicz
« Odpowiedź #982 dnia: 23 Października 2013, 21:33 »
mberry91 - super ! Też myślimy o tym ale nie wiem czy zdobędziemy się na tyle odwagi :D

My myśleliśmy o piosence "Bo jesteś Ty " Krawczyka bo to nasza piosenka ale im dalej w las tym więcej pomysłów...  ;D

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #983 dnia: 23 Października 2013, 22:05 »
Ja wlasnie tez nie mam w ogole pomysłów  8) 8) najłatwiej by mi bylo zatanczyc do jakiegos kawałka który aktualnie w radiu leci  :P

Offline delfinek60
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #984 dnia: 23 Października 2013, 22:41 »
:) No ja pomału rozglądam się za szkołą tańca :) chcemy na pierwszy taniec tango :D coś mi się wydaje, że może wyjść zabawnie :D:D:D ale nie o to chodzi aby było idealnie :)

Ja dzisiaj jakoś tak więcej myślę o Wielkim dniu :) Miałam rano klientkę i jak tak leżała sobie na foteliku to się zgadałyśmy, że miała ślub w te wakacje :) I wyszło, że sala ta sama :) wizażystka ta sama :) Dj - jedna firma :D więc się wypytywałam co i jak, na co zwrócić uwagę :) Po dzisiejszych plotach jestem spokojna :)  Wyszło u niej wszystko jak sobie wymarzyła.

Miłego planowania i kombinowania dziewczyny  :D

Offline ASR

• nowicjusz
  • *
  • https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=48115.0
  • data ślubu: 05.10.2013
« Odpowiedź #985 dnia: 24 Października 2013, 18:41 »
Wiele z Was pisze, ze nie ma jeszcze sukni...Ja baaardzo długo szukałam...no i w kocu znalazlam...czulam sie w niej znakomicie....jesli szukacie bialej sukni r 36 w stylu ksiezniczki, ktora mieni sie w sloncu i w sztucznym swietle to zapraszam na przymiarke w Bydgoszczy ;)

tutaj link do ogloszenia: https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=48115.msg1990038#msg1990038

Offline martaipiotr
  • debiutant
  • *
  • data ślubu: 30.08.2014
« Odpowiedź #986 dnia: 26 Października 2013, 13:12 »
Czesc dziewczyny.
Jestem tu nowa i mam nadzieje ze mi doradzicie w paru sprawach :) w zeszlym tygodniu zdecydowalismy ze w 2014 chcemy zorganizowac nasze wesele. 
Sala spadla nam z nieba : Park Hotel w Bydgoszczy akurat mial nasza wstepnie wymyslona date wolna 30. 08. 2014  :D wesele bedzie na ok 120 osob a sala jest przepiekna.  Moze ktoras z was slyszala opinie o tym hotelu?
Zastanawialismy sie czy chcemy orkiestre czy dj'a ale wiadomo, skoro do wesela zostalo 10 miesiecy wiekszosc popularnych ma pozajmowane terminy. . .  Na szczescie udalo nam sie zarezerwowac pana Wojtka z Fiesta Music.  Widzialam duzo pozytywnych opinii na jego temat wiec mam nadzieje ze wszystko wyjdzie super. 
Teraz poszukuje dobrego fotografa i kamerzysty.  Mozecie mi kogos polecic? Zalezy mi na dobrej jakosci ale chcialabym sie zmiescic w 5000zl lacznie za obu ;) .  Jest to realne?

Offline nolska

• forumowicz
« Odpowiedź #987 dnia: 26 Października 2013, 14:15 »
Cześć martaipiotr  :D Ślubujecie krótko przede mną :) Moja koleżanka w zeszłym tygodniu miała wesele w Park hotelu i jest zachwycona. Powiedziała,że dużo jedzenia i dobre, że super obsługa i zero problemów z komunikacją. Poza tym naprawdę jest piękna ( sama się nad nią zastanawiałam ale zielone płytki na podłodze i to że schody są dosyć strome niestety spowodowały ,że się zdecydowaliśmy na coś innego.

Jeżeli chodzi o fotografa to my się zdecydowaliśmy na InstantImages na pakiet podstawowy ( 1900zł ) . Jakość super, zresztą sama wejdź sobie na ich stronę i sprawdź bo gusta są różne. Polecam też umówić się na spotkanie i "na żywo" obejrzeć albumy i okładki bo to też spowodowało,że się na nich zdecydowaliśmy.
Z kamerzystą podpisaliśmy niedawno umowę. Studio FilmEfekt. Pakiet na jednego operatora 2500zł , 2 operatorów 3000 zł. Także spokojnie zmieścisz się w założonej przez Was kwocie. ( Ja też chciałam się tak zmieścić i się udało :))  Na ich stronie zobaczysz filmiki ale na spotkaniu też mi się bardziej podobało ;) 

Wiadomo ,że w różnych pakietach są różne dodatki i musicie zdecydować na czym Wam zależy i co koniecznie chcecie mieć. Ja np. u kamerzysty chciałam koniecznie zapowiedź filmu i skrót + film długości ok 1 godz ale dodatkowo nieobriobiony materiał. Niestety ta opcja była przy 2-óch operatorach i nie ma możliwości otrzymania nieobrobionego materiału ale za to film będzie trwał ok 1,5 godz + na płycie będzie można sobie włączyć osobny folder gdzie będzie dodatkowa godzina zabawy nagrana żebym mogła go oglądać naokrągło ale żeby rodzina nie musiała tego robić  ;D

Offline mberry91

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #988 dnia: 26 Października 2013, 14:29 »
Nolska widze, ze dla Ciebie tez film jest mega wazny ! CHyba takiej wagi do zdjec nie przykladam jak do filmu ;)

My sie zdecydowalismy na Adamczewska Photography, nie chce sklamac (nie pamietam dokladnie cen), ale chyba za pakiet, ktory obejmuje od przygotowan az do godz chyba po oczepinach plus plener i w dodatku uzgodnilismy z Pania Angelika, ze kazdy gosc bedzie mogl sobie zrobic z nami zdjecie (bedzie poswiecone 10-15 min na to  (gosc lub para lub grupki, zobaczymy) zaplacilismy 1400 albo 1600 zl. JUz teraz sama nie wiem bo jeszcze dodatkowo zarezerwowalismy sesje narzeczenska za 200 zl i nie wiem czy razem to bedzie 1600 czy 1800 ale chyba 1600 za wszystko.

Kamerzyste polecil mi kolega z liceum (jego tata) Grupa Deix. Od przygotowan do Oczepin 1-2 w nocy materialy na plytach (chyba 3 ale tego nie jestem pewna), film trwa 1 - 1,5  godziny.  Plus dodatkowo klip z calego dnia ktory trwa okolo 10 min. I to kosztuje 1700 zl plus 500 zl plener calodniowy.  Czyli jezeli dobfrze pamietam 2200 za wszystko.

Naprawde nie jestem pewna cen (wszystko ma moja mama w BYdgoszczy). Najlepiej samemu wejsc na ich strone i sie z nimi skontaktowac :)

Offline nolska

• forumowicz
« Odpowiedź #989 dnia: 26 Października 2013, 14:43 »
mberry91 : Oczywiście, że film jest dla mnie bardzo ważny ! Prędzej bym zrezygnowała z fotografa niż kamerzysty  ;) To pamiątka do końca życia  :)

Jakbym wiedziała, że grupa Deix ma takie niskie ceny to też bym ich wzięła !! Myślałam ,że są drożsi... Na targach pani nam powiedziała,że kamerzysta w wersji fullHD min. 3000 albo 3500zł ( dokładnie nie pamiętam ) i od razu zrezygnowałam... Ich zdjęcia też są piękne ale całościowy pakiet był mega drogi jak dla mnie i pogodziłam się z tym,że trzeba szukać kogoś innego.. Teraz mnie zaskoczyłaś !  Trochę żałuję, nie powiem  ;D Ale i tak jestem zadowolona ze swojego wyboru  :)