Autor Wątek: Bydgoskie Panny Młode 2014  (Przeczytany 383470 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline gosiawhite

• zapaleniec
  • data ślubu: 06/09/2014
Odp: Bydgoskie Panny Młode 2014
« Odpowiedź #780 dnia: 25 Września 2013, 20:42 »
Dokładnie jak my więc fotograf był bardzo ważny.  Troszkę sama fotografuje ale tylko amatorsko

Offline Alis
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 7.06.2014
« Odpowiedź #781 dnia: 25 Września 2013, 21:35 »
Ja mam naprawdę hopla na punkcie zdjęć,  w domu wszędzie na ścianach mamy powieszone zdjęcia :) a Ty widziałaś na co zwracać uwagę,  jeśli sama fotografujesz sama ;) ;)

Offline promyczek3
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #782 dnia: 26 Września 2013, 21:25 »
O Ostromecko, a my mamy wesele w Dąbrowie Chełmińskiej :)

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #783 dnia: 27 Września 2013, 09:14 »
to niedaleko  :)

Offline gosiawhite

• zapaleniec
« Odpowiedź #784 dnia: 27 Września 2013, 22:37 »
Spedzilam 2 miesiące na przeglądania zdjęć i chciałam coś bardziej reportazowego. Każdy lubi coś innego. Strasznie ciężki wybór bo zdjęcia to pamiątka do końca życia.
A co z muzyka w kościele? Ja sobie skrzypce wymyśliłam i spiewaczke, a potem żeby jeszcze grali przez godzinę na tarasie jak my będziemy mieć sesje fotograficzna, żeby goście sie nie nudzili.
 A gdzie w Dabrowie? Strasznie sie Bydgoszcz zmieniła przez ostanie kilka lat, tyle fajnych restauracji powstało.

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #785 dnia: 28 Września 2013, 07:27 »
Ja muzyki do kościoła nie będę dodatkowo wymyślać,  organy wystarcza ;) ;) a sesje mamy w ogóle w inny dzień
Dla mnie też zdjęcia są bardzo ważne bo kamerzysty nie chcemy wiec to będzie nasza jedyna pamiątka :)

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
  • Ja kocham tylko Ciebie, Ty jesteś moim niebem :*
  • data ślubu: 03.08.2013
« Odpowiedź #786 dnia: 28 Września 2013, 08:50 »
u nas były skrzypce.

cudowne to było :)

Offline gosiawhite

• zapaleniec
« Odpowiedź #787 dnia: 28 Września 2013, 19:26 »
My tez tylko zdjecia, slyszalam, ze coraz wiecej par decyduje sie na dobrej jakosci zdjecia zamiast miec kamerzyste.
Zawsze marzylam o skrzypcach w kosciele. Jakie utwory byly grane w kosciele? Ja bym chciala Ankh kraina umarlych, ale to chyba nie bardzo na slubie w kosciele.

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #788 dnia: 28 Września 2013, 19:48 »
my na wejście mieliśmy hallelujah ze shreka.

wejście bez organów, same skrzypce.

Offline gosiawhite

• zapaleniec
« Odpowiedź #789 dnia: 28 Września 2013, 20:02 »
Pewnie bylo super, tez o tym myslalam ale po, na wejscie mysle o 'merry you' Bruno Mars, ale nie wiem jak by to wyszlo zaspiewane przez kobiete.

Offline kissi77
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #790 dnia: 29 Września 2013, 18:36 »
Witam, co u was dziewczyny, mam wielkie pytanie, szukam na swój ślub dobrego i nie za drogiego kamerzystę.   
No i mam dylemat nie wiem czy zamówić Dj który jest wodzirejem) czy lepszy jest zespół.  Co do zespołu mam obawy, a na ślubie z dj nie byłam nigdy.  proszę was o pomoc

Offline mberry91

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 15 sierpnia 2014
« Odpowiedź #791 dnia: 29 Września 2013, 19:32 »
Marry you wydaje mi sie zbyt skoczne... ale kazdy ma przeciez swoje upodobania i jezeli to ma sprawic ze ten dzien bedzie niesamowity to czemu nie ? Ja postawilam na tradycyjne ave maria... zobaczymy jak to bedzie :)

Co do sprawy dj czy zespol - sadze ze to indywidualne podejscie. My z moim P co chwile zmienialismy zdanie w tej kwestii az poszlismy za podpowiedziami rodziny i wybralismy zespol - ale taki ktory nam sie podobal (bylismy juz na weselu gdzie grali). Sadze, ze i dj i zespol maja swoje plusy i minusy i mozna je wyliczac w nieskonczonosc. Jezeli sami nie jestescie pewni podpytajcie rodzicow, swiadkow bliskich co o tym sadza, oczywiscie nie musicie slepo sie kierowac tym co zasugeruja poprostu bedziecie mieli odzwierciedlenie tego jakie sa gusta a wybierzcie i tak to co wam sie bardziej podoba :)

Tak off topic :

W koncu z P zapisalismy sie na nauki ... zaczynamy 10 pazdziernika koszt 60 funtow ... myslalam, ze to rozboj w bialy dzien ale mama mnie uswiadomila , ze moj brat placil 100 funtow ... takze to mnie troche uspokoilo jednak i tak uwazam to za rozboj ... bo sa to nauki obowiazkowe takze tak czy siak trzeba je zrobic, a co jak ktos nie jest w stanie zaplacic ? Dobrze, ze Papiez nawolywal aby ksieza zaprzestali oplat !

Offline gosiawhite

• zapaleniec
« Odpowiedź #792 dnia: 29 Września 2013, 19:48 »
Gdzies mi uciekla moja odpowiedz. Ja mam tylko fotografa, ale kamerzyste mozna znalesc na youtube z przykladami filmikow.
Wybralam DJ, bo moim zdaniem jest bardziej elastyczny, ale kazdy lubi cos innego.
My tez musimy zrobic nauki, straszne zdzierstwo....!!!!

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #793 dnia: 29 Września 2013, 21:03 »
W PL  60 ale zł od osoby. ;)

Offline tymtyrymtym

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 23 sierpnia 2014
« Odpowiedź #794 dnia: 29 Września 2013, 21:41 »
jeśli chodzi o nauki, to na pewno da się wszystko załatwić za odpowiednią stawkę, niestety takie realia...

Offline gosiawhite

• zapaleniec
« Odpowiedź #795 dnia: 29 Września 2013, 22:32 »
Slyszalam, ze gdzies robia jednodniowe, mowili mi w Polskiej Misji Katolickiej, ale nie zapisalam numeru wiec musze zadzwonic jeszcze raz. Bede chyba musiala bank obrabowac, mam nadzieje ze w tych 60 dostane rowniez rozgrzeszenie ;)

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #796 dnia: 30 Września 2013, 08:57 »
Jak czytam te stawki to ciesze się ze nam ksiądz zaliczył nauki na podstawie zaświadczen z liceum,  czyste zdzierstwo  :-\

Offline gosiawhite

• zapaleniec
« Odpowiedź #797 dnia: 30 Września 2013, 11:28 »
To dobrego księdza masz, my musimy zrobić nauki, bo mój przyszły dopiero robi teraz kurs roczny na katolika i nigdy nie był na lekcji religii. Ja już sie poddalam z trzymaniem budżetu, bo sie samoistnie rozrasta :(

Offline tymtyrymtym

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #798 dnia: 30 Września 2013, 11:44 »
Moja siostra ślubowała w tym samym kościele, w którym my będziemy i udało jej się właśnie zrobić taki przyspieszony dzienny kurs przedmałżeński. Tylko, że wtedy inny proboszcz był... Nie mniej jednak liczę, że może mi również się coś takiego uda.

Offline gosiawhite

• zapaleniec
« Odpowiedź #799 dnia: 30 Września 2013, 11:56 »
Na pewno jest coś takiego w Anglii, tylko namiary można dostać od katolickiej misji w Anglii i Walii, tylko nie wiem ile kasuja

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #800 dnia: 2 Października 2013, 10:03 »
Pytałam w swoim odliczaniu ale zapytam tez tutaj:

jak u Was wyglądała/będzie wyglądać  kwestia poprawin  ? ? ?  :)

Offline KasiX90
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 15.08.2014
« Odpowiedź #801 dnia: 2 Października 2013, 13:58 »
U mnie niestety nie będzie poprawin ponieważ w sobotę następne wesele mają . .  ale jakoś nie jestem zawiedziona tym faktem :)

Offline blankowa
  • zapaleniec
  • data ślubu: 05.07.2014
« Odpowiedź #802 dnia: 2 Października 2013, 23:35 »
Ja na razie jestem na etapie wstępnego planowania.  I o ile zdecydujemy się organizować wesele, to poprawiny będą raczej w domu.  Jakoś tak bardziej na luzie niż w lokalu, będzie można swobodnie pogadać, a jak komuś będzie zależeć na tańcach to sprzęt grający mamy  ;) No i niewątpliwie wyjdzie taniej.  Chyba, że restauracja zaproponuje jakąś super promocję (w co wątpię) to się zastanowimy.  Gdybym miała ogród to bym zrobiła garden party, a że nie mam to odpada.  Chyba, że zdecydujemy się na organizację wesele w lokalu nad jeziorem to na drugi dzień poprawiny byłyby na powietrzu w formie grilla (w razie deszczu przenieślibyśmy się do środka).  To na razie takie moje wstępne wizje, co z tego wyjdzie zobaczymy w przyszłym roku.

Offline mgielka86
  • maniak
  • data ślubu: 20.09.2014
« Odpowiedź #803 dnia: 3 Października 2013, 13:50 »
Ja nie lubię poprawin, wszyscy raczej siedzą jak za karę i smęcą przy stole:P ale to tylko moje zdanie:) dlatego ja poprawin nie robię. Mój tata był bardzo zawiedziony tym faktem. Powiedziałam mu, że jak mu bardzo zależy na poprawinach to niech sobie w domu zrobi:P Ja mam zamiar się wyspać po weselu i odpocząć.

Offline nolska

• forumowicz
  • "Bo jesteś tu i proszę zostań już " <3
  • data ślubu: 06.09.2014
« Odpowiedź #804 dnia: 3 Października 2013, 21:09 »
U mnie poprawin też nie będzie ;) Zbędne koszta jak dla mnie. Zapłacisz powiedzmy za połowę a przyjedzie 1/3 albo 3/4 i co wtedy ? Jak ktoś będzie chciał to przyjedzie na garden party :)

Offline chupacabra88
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 23.08.2014
« Odpowiedź #805 dnia: 4 Października 2013, 07:46 »
Dziewczyny muszę się wygadać. Od początku rodzina Tż była nastawiona do zaręczyn i slubu sceptycznie. Dziadkowie i ojciec dość szybko zmienili zdanie i cieszą się razem z nami. Problem z jego rodzeństwem. W żartach wiecznie nam dopiekają. Jakie to oni by wesele zrobili. "Nie ma to jak biedni studenci ślub wyprawiają" "Białą żubrówkę?? Jak nie będzie Finlandii to nie przyjdziemy"
 Więcej tekstów padło ostatnio. O sukience, o sali... itd.

Czy ja jestem przewrażliwiona i nie znam się na żartach? Być może... ale po każdym spotkaniu z nimi chodzę struta cały dzień.

Czy któraś była na weselu z białą żubrówką? Jak reagowali na nią goście . przyznam że dla mnie każda wódka jest ohydna :P

Offline Vivka

• Chuck Norris
  • data ślubu: maj 2014
« Odpowiedź #806 dnia: 4 Października 2013, 08:26 »
a co Twój ukochany na to? nie może ich zgasić jakąś porządną ripostą?  8)

a biała żubrówka do dobra wódka, jak chcą to niech sobie przyjdą z własną finlandią albo niech nie przychodzą wcale  8) co za ludzie  ::)

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #807 dnia: 4 Października 2013, 09:10 »
Biała żubrówka jest bardzo dobra, ja ją będę miała na swoim weselu  :) :) :) byłam na kilku weselach na których właśnie była ta wódka

A jak są tacy mądrzy wszyscy to niech zrobią takie wesele a nie się tylko chwalą

Offline gosiawhite

• zapaleniec
« Odpowiedź #808 dnia: 4 Października 2013, 09:59 »
Nie przejmuj sie, wiem ze trudno ale wesele ma sie raz. Można właściwie mieć więcej, ale takie z pompa to tylko jedno. Jak sie komuś nie podoba to niech niebprzychodza. Głowa do góry :)
My mamy poprawiny bo Ostromecko nam zaproponowało dobra cenę i chciałam pokazać Anglikom dwudniowe wesele, niektórzy sie już doczekać nie mogą i bookuja bilety na samolot:) w Anglii jest zwyczaj ze goście płaca za hotel wiec nam dużo kosztów odeszło

Offline tymtyrymtym

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #809 dnia: 4 Października 2013, 10:57 »
Dziewczyny muszę się wygadać. Od początku rodzina Tż była nastawiona do zaręczyn i slubu sceptycznie. Dziadkowie i ojciec dość szybko zmienili zdanie i cieszą się razem z nami. Problem z jego rodzeństwem. W żartach wiecznie nam dopiekają. Jakie to oni by wesele zrobili. "Nie ma to jak biedni studenci ślub wyprawiają" "Białą żubrówkę?? Jak nie będzie Finlandii to nie przyjdziemy"
 Więcej tekstów padło ostatnio. O sukience, o sali... itd.

Czy ja jestem przewrażliwiona i nie znam się na żartach? Być może... ale po każdym spotkaniu z nimi chodzę struta cały dzień.

Czy któraś była na weselu z białą żubrówką? Jak reagowali na nią goście . przyznam że dla mnie każda wódka jest ohydna :P

Biala Zubrowka jest mega! Normalna porzadna wodka nie rozumiem w ogole o co sie czepiac... Ja tez mam problem z siotra mojego - wyobraz sobie ze sie obrazila ze bedziemy slubowac w przyszlym roku... Sprawa wyglada tak, ze ona sie zareczyla w styczniu tego roku a my w sierpniu i ona planuje slub na 2015 rok a my 2014... i stwierdzila, ze kradniemy jej burze ;) (steal the thunder takie angielski okreslenie jak komus kradniesz uwage, ktora powinna byc skupiona na tym kims)...

Postanowilam zlac sprawe bo po co sie szarpac?

gosiawhite - mnie tez bardzo cieszy ze wzgledow finansowych ta angielska tradycja, ze goscie placa za swoje hotele ;)