Autor Wątek: Bydgoskie Panny Młode 2014  (Przeczytany 384749 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline nolska

• forumowicz
  • "Bo jesteś tu i proszę zostań już " <3
  • data ślubu: 06.09.2014
Odp: Bydgoskie Panny Młode 2014
« Odpowiedź #480 dnia: 13 Sierpnia 2013, 19:48 »
chupacabra88 zazdroszcze rowniez talentu bo mi go brakuje :D Wole zamowic gdzies gotowe niz sie narobic i byc niezadowolona :D
mgielka86 : mam szczescie to fakt :D Ale nie bylo tego w planach bo sama mialam slubowac 28.06 wiec 2 tyg przed slubem byloby za pozno na probna a tak jest idealnie zeby w razie czego cos zmienic :)
Wyprzedaze slyszalam,ze sa zawsze pod koniec roku ale widze,ze sie przeslyszalam ;p Sama zamierzam zaczac szukac we wrzesniu poki jeszcze nie bedzie zimno i nie trzeba bedzie sie rozbierac z tysiaca kurtek i bluzek ;p

Offline mgielka86
  • maniak
  • data ślubu: 20.09.2014
« Odpowiedź #481 dnia: 13 Sierpnia 2013, 20:40 »
W jakimś salonie mi powiedzieli, że w listopadzie to już nowa kolekcja będzie:D

Offline PPaulina

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 06.09. 2014.
« Odpowiedź #482 dnia: 13 Sierpnia 2013, 21:11 »
oki dzieki za inf ;))

Offline kissi77
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #483 dnia: 13 Sierpnia 2013, 21:24 »
hej mam wielką nadzieje, że jakoś mi pomożecie.  Nie chodzi o podjęcie decyzji za mnie, ale nakierowanie.
Kompletnie od kiedy nie ma mojej mamy z nami nie potrafie sie na niczym skupić i nic ważnego podjąć. 
Czas na zajęcie sali naciska na mnie a ja mam mętlik w głowie i nie potrafie zadecydować.

Wybieram sale pomiędzy dwoma hotelami:

Akor:
Sala duża, przestronna w kształcie litery L , panele na parkiecie , prawie na każdej ścianie duże okna.
Meni nie jest jakieś wykwintne, ale podstawowe, można cokolwiek sobie domówić i meni ułożyć po swojemu w cenie 130-170 zł
Pokój dla gości 40 zł no i soki 100l w cenie za 160 w meni jest, wystrój sali gratis sa dodatkowe atrakcje do zamówienia
Minus to to ze sala jest na pierwszym pietrze i ze przed hotelem jest brzydki parking ( poniszczony beton) i nie ma ogródka czy czegoś takiego ale palarnia jest.  Wokół terenu hotelu jest las

Best inn
Sala jest średnia sala do tańczenia obok mniejsza , jest ładny ogródek z altana i brukowany parkin, wszystkie sale na parterze
Meni podobne co do akoru, ceny plasują sie wyżej 160-200zł , noleg za osobe 40 zł, rownież można domówić dodatkowe atrakcjie.
Minus to ze sala jest mniejsza, jest 6 km od kościoła no i niedaleko straży pożarnej, można powiedzieć straż mieści się wizawi bramy wjazdowej no i nie gwaranuja w zadnej cenie soków tylko wode

acha i w obu hotelach para mlodych otrzymuje pokój o podwyzszonym stanardzie z jacuzzi, i daty są w obu hotelach w takim terminie jak chce

co byście wy wybrały , jakby była mowa tylko o tych dwóch

Offline nolska

• forumowicz
  • "Bo jesteś tu i proszę zostań już " <3
  • data ślubu: 06.09.2014
« Odpowiedź #484 dnia: 13 Sierpnia 2013, 21:50 »
Nie bylam w zadnym z nich , nie wiem jak wygladaja ale z tego co opisujesz wybralabym akor ;) Nie chcialabym miec dwoch osobnych sal do jedzenia i tanczenia...cena korzystniejsza a parking nie jest taki wazny tak samo jak ogrodek.. najwazniejsza jest sala ;)

Offline mgielka86
  • maniak
« Odpowiedź #485 dnia: 13 Sierpnia 2013, 22:04 »
Hej kissi77  :) Postaram się pomóc:) Chociaż ciężko mi będzie trochę bo niestety ani jednej ani drugiej nie widziałam na żywo. . . Spojrzałam na strony tych hoteli i jak dla mnie to obie prezentują się bardzo dobrze.  Jeśli chodzi o Akor to kształt litery L oddziela gości tych siedzących przy stołach od tych tańczących? Menu jak dla mnie nie musi być wykwintne - też myślałam o jakiś bardziej wymyślnych daniach, ale raczej tego nie zastosuję bo wg.  mnie wszyscy i tak będą chcieli jeść zwykłego schabowego:) Takie jedzenie się najlepiej sprawdza do wódki:) Hmm czyli w hotelu jest sala i na parterze i na piętrze? Tu jest pytanie czy jak będą jednocześnie dwa wesela to zespoły i goście nie będą sobie nawzajem przeszkadzać.   Ja też mam salę przed którą jest zniszczony beton na podjeździe ale jest bardzo ładna i nowoczesna w środku:) Miałam też do wyboru piękny dworek który robił wrażenie na zewnątrz, ale w środku już standard.  A przecież goście nie będą się bawić przed salą tylko na niej:) No i w tym dworku też były dwie sale.  A tam gdzie ja mam jest tylko jedna i mam pewność że nikt obcy mi się na wesele nie wkręci:) I że pokoje hotelowe będą do mojej dyspozycji a potrzebuje wszystkie 60 miejsc:) A brzydki parking zakryją samochody:) Szkoda, że nie ma ogródka, ale skoro jest palarnia to dobrze.  Wypalą i wrócą:) Byłam ostatnio u kumpeli na weselu i 3/4 młodego towarzystwa przeniosło się do ogródka właśnie i tam sobie grali w coś. . . To było bardzo chamskie wg.  mnie.  Można wyjść, przewietrzyć się, ale nie spędzić tam połowy wesela! A Best Inn też ma rozdzieloną salę do jedzenia i tańczenia? Kurczę ja wolę jak to jest połączone:) ale z tego co piszesz to tam tez jest kilka sal.  Kiedy masz termin w ogóle?:) Na ile osób i na ile są te sale? Wiesz mniejsza nie znaczy gorsza:) Jak jest za duża to też niedobrze.  Ja bym się zdecydowała na Akor chyba z tych dwóch:) Mogłabym ocenić tak na 100% jak bym je na żywo widziała.  No i jest jeszcze dużo innych czynników jak np.  ile porcji na osobę jest w każdym z hoteli no i ważne jest też podejście właściciela do klienta.  Ale się rozpisałam:) A to pewnie i tak połowa z tego co chciałam powiedzieć:) Przepraszam za ten bałagan myślowy:P

Offline Alis
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 7.06.2014
« Odpowiedź #486 dnia: 13 Sierpnia 2013, 22:11 »
Wybaczcie dziewczyny bo nie było mnie tu trochę ale moj narzeczony spędził ostatni tydzień w szpitalu i ja przy okazji razem z nim :-\ Kissi77 ja zdecydowanie wybrałbym Akor na Twoim miejscu bo nie chciałabym mieć dwóch osobnych sal  :)

Offline chupacabra88
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 23.08.2014
« Odpowiedź #487 dnia: 14 Sierpnia 2013, 08:15 »
We wrześniu dopytam o te nauki, bo jak byliśmy rezerwować termin to ksiądz proboszcz miał urlop i tylko sekretarka nas na termin wpisała. Dokumenty mam, więc byłoby fajnie... :)

Czy mam talent nie wiem, ale lubię takie rzeczy robić :) Napewno wkleje wam tu zdjęcia to będziecie mogły ocenić jak wyszło.

Offline Vivka

• Chuck Norris
  • data ślubu: maj 2014
« Odpowiedź #488 dnia: 14 Sierpnia 2013, 08:40 »
Alis mam nadzieję, że z Twoim narzeczonym to nic powaznego  ::)

a my już oficjalnie wiemy że 10 maja to nasz dzień :D
Telimena zarezerowowana!  ;D  ;D  ;D
i co najwazniejsze w umowie przedwstępnej jest zawarta cena orientacyjna :) a bałam się, że tego nie będzie więc miłe zaskoczenie ze strony Telimeny :)

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #489 dnia: 14 Sierpnia 2013, 08:59 »
Na szczęście już mam go z powrotem w domu ale były chwilę grozy ;)
Ciesze się Vivka że zarezerwowaliscie sale, to duży krok do przodu no i macie konkretny termin :skacza:

Offline KiM
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 17.08.2013
« Odpowiedź #490 dnia: 14 Sierpnia 2013, 09:18 »
Kissi77 w sobote mam swoje wesele w Akorze, więc pod koniec miesiąca zdam Ci relacje czy warto :) jak na razie jestm bardzoo zadowolona z kontaktu z obsługą (m.in. dzisiaj- 3 dni przed imprezą zawozimy tam alko. i napoje gdzie w innych salach mówili że najwcześniej w piątek wieczorem,a  wiadomo wtedy jest 1000 innych rzeczy do robienia...) :)

Offline Mania88
  • nowicjusz
  • *
  • Dreams come true
  • data ślubu: 04.10.2014
« Odpowiedź #491 dnia: 14 Sierpnia 2013, 14:58 »
Dziewczyny, a ja mam pytanie o kościół.  Gdzie ślubujecie tzn.  w jakim kościele? Któraś z Was ślubuje np.  w Św.  Trójcy? Nie pochodzę z Bydgoszczy, ale będę tu ślubować i szukam "miłego" kościoła:)

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #492 dnia: 14 Sierpnia 2013, 15:24 »
Mania88 ja slubuje w kościele św Mikołaja w Fordonie,  ładny kościół,  sympatyczny bezproblemowy ksiądz i nie wymaga grubej koperty  :) ponadto nie musimy chodzić na nauki przedmalzenskie bo zaliczył nam nauki z liceum i będziemy mieli tylko jedną spowiedź bo mieszkamy razem ;D

Offline Mania88
  • nowicjusz
  • *
  • Dreams come true
  • data ślubu: 04.10.2014
« Odpowiedź #493 dnia: 14 Sierpnia 2013, 15:45 »
Alis Ja bardzo chciałabym w Fodonie, bo tutaj mieszkam, ale daleko do sali i nie wiem czy chcę ciągnąć gości przez całą Bydgoszcz;/ A słyszałam same  pozytywy o tej parafii! Ale Wam dobrze z tą spowiedzią i naukami;) Chyba to jeszcze przemyślę:)

Offline mgielka86
  • maniak
« Odpowiedź #494 dnia: 14 Sierpnia 2013, 15:57 »
Alis jak to jest z tym mieszkaniem przed ślubem? Tzn jak się ma to do spowiedzi? Bo się nie orientuję:)

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #495 dnia: 14 Sierpnia 2013, 16:01 »
Mgiełka normalnie są dwie spowiedzi a jak ktoś jest już po ślubie cywilnym lub po prostu mieszka z partnerem i się do tego przyzna to masz tylko jedna spowiedz dzień przed ślubem bo wczesniejsza jest bez sensu  :)

Offline mgielka86
  • maniak
« Odpowiedź #496 dnia: 14 Sierpnia 2013, 16:04 »
Ja się obawiam, że jak bym się przyznała do mieszkania z Narzeczonym to mój ksiądz w ogóle by Nam ślubu nie udzielił niestety...:/

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #497 dnia: 14 Sierpnia 2013, 16:09 »
Ja się tez tego trochę balam ale przed ślubem jak bedziemy szli spiswac protokół to i tak będziemy mieli już ten sam adres w dowodach więc i tak się wyda :) postanowilam wiec zaryzykować,  oczywiście była gadka umoralniajaca ale jakoś poszlo  :P

Offline mgielka86
  • maniak
« Odpowiedź #498 dnia: 14 Sierpnia 2013, 16:15 »
A no jak oboje w dowodach no to nie było wyjścia:) u mojego by to na pewno nie przeszło. To jest choleryk:P A w dowodach mamy inne adresy i będziemy mieli do ślubu na pewno. Ja w ogóle to będę miała wesele i ślub w rodzinnym mieście, ale mieszkam i zameldowana jestem w Bydgoszczy i w dowodzie już bydgoski adres. Muszę iść w takim razie do mojej parafii tu w Bydgoszczy po zgodę na wzięcie ślubu w innej parafii?

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #499 dnia: 14 Sierpnia 2013, 16:18 »
Myślę że jeżeli zameldowana jesteś w parafii w której bierzesz ślub to nie,  ale spytnij ksiedza, bo oni maja różne wizje, ale wg mnie to nie :)

Offline mgielka86
  • maniak
« Odpowiedź #500 dnia: 14 Sierpnia 2013, 16:23 »
No właśnie tam gdzie biorę ślub to już jestem wypisana:) jestem zapisana do parafii w Bydgoszczy i tutaj tez zameldowana. Chyba będę musiała się przejść do tego proboszcza w Bydzi...A wiecie może jaki jest ten proboszcz z parafii Jadwigi na Wzgórzu Wolności?

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #501 dnia: 14 Sierpnia 2013, 16:44 »
To nie powinien chcieć od Ciebie żadnej licencji bo mieszkasz w Bydzi i chodzisz do tej parafi  :) a księdza z tej parafii niestety nie znam

Offline AnnaMaria87

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 27.06.2014
« Odpowiedź #502 dnia: 16 Sierpnia 2013, 15:06 »
Hej Laski ! \
Nauki są ważne cały czas ale! muszą je mieć oboje z małżonków jeśli jeden nie ma muszą chodzić oboje ale.. jak rozmawiałam z księdzem to ogólnie mają znieść te licealne nauki i mają już nie być uznawane...

Ogólnie to fryzjera jakiegoś polecacie????

ja już mam prawie wszystko poza sukienką i fryzjerem termin 27 czerwca

Offline Ani@

• maniak
  • „Przypadek–to Bóg przechadzający się incognito”A.E
  • data ślubu: 08.06.2013
« Odpowiedź #503 dnia: 16 Sierpnia 2013, 15:13 »
ja się czesałam i malowalam w salonie SecesjaNova na ul. Cieszkowskiego byłam bardzo zadowolona zarówno z fryzury jak i makijażu mogę śmiało polecić :)

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #504 dnia: 16 Sierpnia 2013, 16:24 »
AnnaMaria87 mogę Ci podać adres do mojej fryzjerki do której chodze co miesiąc na farbowanie i przy każdej okazji sie czesac, mieszcza sie w centrum ale też można się dogadać żeby przyjechała do domu,  tylko daj znać czy jesteś zainteresowana  ;)

Offline AnnaMaria87

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 27.06.2014
« Odpowiedź #505 dnia: 16 Sierpnia 2013, 16:45 »
poproszę:) a ładnie czesze????? ja bym chciała LOKI.. jakoś lelkko podpięte taki artystyczny nieład żeby buzia była odsłonięta z boków podpięte a tył luźno

Offline Ani@

• maniak
  • „Przypadek–to Bóg przechadzający się incognito”A.E
  • data ślubu: 08.06.2013
« Odpowiedź #506 dnia: 16 Sierpnia 2013, 21:18 »
ja miałam loczki :) upięte lużno na jeden bok grzywka podwinięta też na bok i z jednej strony bardziej gładko zaczesane z warkoczem i mi się trzymało :)

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #507 dnia: 16 Sierpnia 2013, 22:04 »
Wszystko robią,  co będziesz chciała to Ci zrobią,  laski są mlode ale czesze się u nich od 3 lat i nigdy nie narzekam,  pracują na profesjonalnych kosmetykach więc się nic mi nigdy nie rozwaliło, wyślę Ci na prv, ceny też mają przystepne

Offline Mandinka

• bywalec
  • nothing really matters
  • data ślubu: 29.06.2013
« Odpowiedź #508 dnia: 18 Sierpnia 2013, 10:52 »
AnnaMaria87, z tymi naukami to tak jest... mój mąż też miał zrobione, ale chodził ze mną. Może nawet nie musiał, ale dziwnie bym się czuła sama wśród samych par (pojedynczych osób nie było).

Offline Precelek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011
« Odpowiedź #509 dnia: 18 Sierpnia 2013, 19:06 »
Nam ksiądz na naukach w Bazylice powiedział, że jak ktoś mieszka  z narzeczonym, to nie idzie wcześniej do spowiedzi. Potem proboszcz w Św. Józefie potwierdził - jeśli mieszkamy razem, to idziemy do spowiedzi tylko raz- dzień przed ślubem, chyba, że się czeka z czystością do ślubu, to wtedy mimo mieszkania razem, można iść dwa razy... bo to przecież o to się rozchodzi.
Nie słyszałam, żeby ksiadz się denerwował na parę, bo zamierz wziąć ślub... przecież to chęć zmiany i wyjścia w z grzechu, więc o co chooo? u nas tylko wspomniał, że dobrze, że chcemy już dalej żyć po bożemu i tyle w temacie :)

Never run faster than your guardian angel can fly ....