Autor Wątek: Wiktor i Oskar - brzdące Martulki i Topycia :)  (Przeczytany 337384 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline agulkaaa
  • Chuck Norris
  • MISIO 13.05.2007, MACIUŚ 21.10.2009
Odp: Wiktor, Wiktor, Wiktor !!! - Martulka i Tomek są rodzicami !
« Odpowiedź #1260 dnia: 24 Maja 2007, 12:11 »
martulka wiktorek normalnie jest taki podobny do ciebie
twooje zdjęcie w czapecce super:)

Offline martulka

• Chuck Norris
  • 2+2+2=nasza rodzinka :)
  • data ślubu: 18-06-2005
« Odpowiedź #1261 dnia: 24 Maja 2007, 17:31 »
Tego mojego zdjęcia miało nie byc, ale nie sprawdziłam co Tomek wkleja  :Kill:

Kurcze już się nie mogę doczekać soboty. Cały czas myślę co jeszcze muszę kupić.

Offline topyciu

• uzależniony
« Odpowiedź #1262 dnia: 24 Maja 2007, 22:17 »
Bujanko na działce :)

Offline martulka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1263 dnia: 24 Maja 2007, 22:36 »
Wiktorek uwielbia się bujać. Teraz jak chce bujać to idzie do huśtawki leżącej na kanapie, stuka w nią i mruczy, a jak się pytam czy chce się bujać to się uśmiecha.

Moja mama powiedział mi dzisiaj, że mały mówi da (daj) jak chce ciastko lub chrupkę. Najgorsze jest to, że wpycha całe ciastko na raz do buzi, a później sie krztusi lub ma odruch wymiotny :mdleje:

Z kolorem kupek jest już lepiej. Przestaliśmy mu podawać kaszkę na noc bananowa z melisa. Być może ona była przyczyną.

Nie pamiętam czy pisałam już o tym, że danonki też mu nie służą. W zeszłą sobotę mu dałam, ale po kilku godzinach wszystko zwymiotował. Zostają nam tylko jogurty z Hippa lub Gerbera ze słoiczków.

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1264 dnia: 25 Maja 2007, 09:01 »
Martuś, skoro coś mu nie służy, to trzeba to odpuścić i tyle, bez żalu widocznie to nie dla niego :-)

A co hustawki, to własnie kupilismy taką zieloną i szykujemy Kubiemu mały plac zabaw :-)

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
« Odpowiedź #1265 dnia: 25 Maja 2007, 12:17 »
Wiktorek uwielbia się bujać. Teraz jak chce bujać to idzie do huśtawki leżącej na kanapie, stuka w nią i mruczy, a jak się pytam czy chce się bujać to się uśmiecha.

Moja mama powiedział mi dzisiaj, że mały mówi da (daj) jak chce ciastko lub chrupkę. Najgorsze jest to, że wpycha całe ciastko na raz do buzi, a później sie krztusi lub ma odruch wymiotny :mdleje:

Z kolorem kupek jest już lepiej. Przestaliśmy mu podawać kaszkę na noc bananowa z melisa. Być może ona była przyczyną.

Nie pamiętam czy pisałam już o tym, że danonki też mu nie służą. W zeszłą sobotę mu dałam, ale po kilku godzinach wszystko zwymiotował. Zostają nam tylko jogurty z Hippa lub Gerbera ze słoiczków.
Boże!A można cytować teraz wybrane fragmenty?:  Marta Marcel na poczxątku też nie tolerował jogurtów takich normalnych i podawałam te z Hippa ze słoiczków. Lekarka powiedziała,że tak naprawdę to nie ma granicy od której można podawać jogurt.Że nieiwadomo dokładnie.Każde dziecko inaczej reaguje.Mój teraz Danonki je.
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline asiek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.08.2004
« Odpowiedź #1266 dnia: 25 Maja 2007, 12:33 »
Widzę,że Wiktorek uwielbia się bujać w huśtaweczce tak samo jak MIłek !!!

Ale on ślicznie się uśmiecha!!

No i pomysł z grilem jestt bardzo trafiony - nie ma to jak impreza na świeżym powietrzu!!!!

Powodzenia w szykowaniu i pogody życzymy!!!

Offline agulkaaa
  • Chuck Norris
  • MISIO 13.05.2007, MACIUŚ 21.10.2009
« Odpowiedź #1267 dnia: 25 Maja 2007, 12:43 »
ale superanckie te ruszające fotki

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1268 dnia: 25 Maja 2007, 20:50 »
Kurcze to juz w sobotę ta impreza !! :) :) :) zaraz zaraz ! JUTRO !! ??

"wszystkie zwieŻęta są rUwne, ale świnie są rUwniejsze"
Orwell G. "Folwark Zwierzęcy"

Offline martulka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1269 dnia: 26 Maja 2007, 21:44 »
I już po imprezce wszystko się udało, ale na dokładną relację będziecie musiały czekać do jutra bo teraz potężna burza u nas i muszę wyłączyć kompa.

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1270 dnia: 26 Maja 2007, 21:49 »
Cieszę się, że sie udała imprezka i z niecierpliwością czekam na fotki!!!

Offline asiek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1271 dnia: 27 Maja 2007, 20:34 »
Po opisach Tomka,domyślam się,że impreza się baaardzo udała!!!!
Czekamy na relację i fotki  ;D

Offline topyciu

• uzależniony
« Odpowiedź #1272 dnia: 27 Maja 2007, 21:42 »
Mam do Was pytanie. Przeważnie wieczorami jest tak, że to ja usypiam małego. Prawie, że od początku było tak, że mały zasypiał na naszych rękach (sporadycznie na foteliku), a w ostatnim czasie na naszym łóżku. Postanowiliśmy to zmienić i nauczyć małego zasypiania w swoim łóżeczku. Niestety wiąże się to z wielkim płaczem, a babka zaraz przylatuje i ma do mnie pretensje. Kto ma rację ? Czy ja, że chcę małego nauczyć samodzielnego zasypiania (czy może jest on jeszcze za mały na to) czy też babka? Jestem w rozterce. Czy mam się jeszcze wstrzymać z tą nauką?

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1273 dnia: 27 Maja 2007, 21:57 »
Tomuś, uczyć, uczyc i jeszcze raz uczyć!!!!!!! Takie przynajmniej jest moje zdanie...

Może na początek jesli płacze, to wyjdzcie z pokoju i co jakiś czas zaglądnijcie, żeby wiedział, że jesteście powiedzcie mu, że jesteście i że czas na spanie, czy coś w tym stylu i wyjdźcie...od płaczu nic mu nie będzie, ale nie zostawiajcie go na cały czas samego, zaglądajcie koniecznie!

Jak nie będzie mógł zasnąc, to może niech on będzie w łóżeczku, a Ty obok i np. śpiewaj mu kołysankę, czy opowiadaj bajeczkę...

Nie wiem jaki sposób akurat dla Wiktorka bedzie lepszy, ale napewno trzeba żeby nauczył się sam zasypiać w łóżeczku.

i jaka "babka"??? Nie rozumiem, Wy chyba mieszkacie sami??? Skołowana jestem...

Ale jesli to jedna z babć Wiktorka, to ją ustawcie!! Ja to samo miałam z moim tata, nie mógł słuchac jak Kuba w łóżeczku płacze przed zasnięciem, to mu powiedziałam, żeby wyszedł i że małemu krzywda się nie dzieje...
« Ostatnia zmiana: 27 Maja 2007, 22:01 wysłana przez merkunek »

Offline martulka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1274 dnia: 27 Maja 2007, 22:56 »
Asiu ta "babka" to jest moja mama, bo my niestety mieszkamy z moją mamą. Ona po prostu nie znosi jak dziecko płacze, wg niej dziecko nie powinno, nie może płakać i przez to była wojna. W dzień mama usypia małego bujając w wózku lub bujaczku.
Ale powiedziałam mamie, że to my jesteśmy rodzicami Wiktorka i sami wiemy jak mamy go wychowywać. W końcu mały ma prawie roczek.

Offline martulka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1275 dnia: 29 Maja 2007, 08:20 »
A teraz obiecana relacja z imprezki urodzinowej naszego Wiktorka

W sobotę pogoda była piękna. Z samego rana Tomek z teściem pojechali na działkę wszystko przygotować. Porozwieszali linki i przeczepili do nich balony. Dla dzieci kupiliśmy czapeczki i piszczałki. Na działce zebraliśmy się ok. godz. 12-tej. Najpierw były życzenia i prezenty, a później tort truskawkowy. Musieliśmy pomóc zdmuchnąć świeczkę, a potem wybieranie zawodu na przyszłość. Kim będzie nasz synuś dowiecie się z filmiku, który Tomasz zamieści 31.05.
A potem to juz było wielkie żarcie. Najpierw na stół wjechały ziemniaczane gołąbki mojej teściowej, a potem różne smakołyki z grilla. Szefem kuchni był Tomasz. Dzieciaki miały frajdę, bo i basen był i piłka i kręgle. Humory dopisywały każdemu. Do domciu zlecieliśmy ok. 19-tej. Wszystkie dzieciaki popadały jak muchy :D
Jedynym minusem sobotniej imprezy sa moje spalone ramiona i plecy, które do tej pory mnie pieka i bolą. Masakra :mdleje:
My nie robiliśmy za dużo zdjęć bo mieliśmy inne zajęcia, ale dziadek bawił się w paparazzi. Musimy je wszystkie pozbierać i wtedy jak zwykle wklei je Tomasz.

Offline demka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25 grudnia 2005
« Odpowiedź #1276 dnia: 29 Maja 2007, 10:28 »
Jaki on słodziutki :D a na foteczki oczywiście czekam z niecierpliwościa :D
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline megi28

• uzależniony
  • data ślubu: 30.09.2006
« Odpowiedź #1277 dnia: 29 Maja 2007, 11:11 »
Oj już się nie mogę doczekać tych foteczek, super że impreza się udała w końcu pierwsza ważna impreza waszego synka!!!!

Offline asiek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1278 dnia: 29 Maja 2007, 11:25 »
martulka cieszę się,że impreza się udała,z opowieści wynika,że naprawdę było fantastycznie!!!
Czekamy na foteczki niecierpliwie!!

topyciu dołączam do wypowiedzi merkunek !!! Podpisuję się rękoma i nogami pod tym,co napisała.
Miłęk miał pół roczku,jak uczyłam go (i nauczyłąm w kilka dni) samodzielnego zasypiania w łóżeczku!
Cieszę się,że Ty,jako tata (najczęściej to mamy hihi) zacząłeś naukę zasypiania.Babci dobrze powiedzieliście, ale mam nadzieję,że jak Wiktorek nauczy sie zasypiać w łóżeczku sam,to mama Wam tego nie popsuje.A Wiktor wyczuje,że u babci może i nie zaśnie inaczej z nią...
Moja rada jest taka - zacznij od usypiania wieczorem.Jak już się nauczy zasypiać wieczorem sam,to potem zacznijcie naukę zasypiania w dzień.No i tu babci musi być twarda.Dziecko ma prawo płakać,a nie pozwalanie mu na to doprowadzi go do rozpieszczenia (tak myślę)

Jak MIłęk płakał,to podchodziłam,brałam na ręce i jak sie uspokajał-odkładałam go i głaskałm po główce.Bywało tak kilkanaście razy,ale jak Wiktor zobaczy,że jesteś konsekwentny to w końcu zaśnie i następnego dnia sprawdzi raz jeszcze,co kombinujesz,a potem sam zobaczysz-uśnie prawie od razu!!
To nie jest łątwe-ale warto,bo sobie bat na szyję ukręcicie,jak nie nauczycie go teraz.On już jest nawet juz "stary" na takie numery,więc będzie próbował Was .. przekabacić..Nie dajcie się!!!
TRZYMAM KCIUKI!!!

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1279 dnia: 29 Maja 2007, 12:47 »
Super ze imprezka udana :) alez jestem ciekawa co wybrał Wiktorek jako przyszły zawód :) :) :) :)

Co do usypiania... moja Nina od urodzenia spi w łóżeczku... i jakbyscie mieli pytac mnie o zdanie to uwazam ze roczne dziecko
powinno juz spac samo  wiec trzyma kciuki aby się szybko udało :) bo uda si ena 100% tylko kwestia czasu :)
i porozmawiajcie z babcią ... musi tez Wam pomóc w tym ...

no i czekamy na foteczki :)

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
« Odpowiedź #1280 dnia: 29 Maja 2007, 19:13 »
Marta cieszę się,że imprezka się udała. super,że mogliście zrobić na świeżym powietrzu.
Odnośnie zasypiania.Ja miałam bardzo podobny problem.Marcel nie chciał wogóle spać w swoim łożeczku. Bardzo długo usypiany był bujaniem na rękach. Przez jakiś czas mąz musiał się ewakuować do drugiego pokoju spać, bo Marcel spał ze mną w łóżku. Ale pewnego dnia powiedziałąm dośc.Nie było łatwo, bo mój synek jest zawzięty i dośc głośny jesli chodzi o płacz. potrafił wyć nawet 2 godziny(raz zastosowałam metodę jak się zmęczy to zasnie.niestety na niego nie działała.Zresztą nie polecam). kładłam Marcela do łózka po kąpieli i karmieniu i kładłam się naswoim łózku obok.Żeby wiedział,że jestem. Oczywiście był lament straszny. Czasami bvałam się,że jeszcze jakiś sąsiad policję wezwie. Bo tak siuę darł. Ale brałam go na ręce aż sie uspokoi i odkładałam znowu do łóżeczka. Czasami chyba po 20 razy.Miałam serdecznie dość. Aha i nie gadałam do niego i unikałam kontaktu wzrokowego. W końcu się pzyzwyczaił po kilku dniach. teraz nauczyłam,że nie musze z nim siedzieć. Po prostu zostawiam otwarte drzwi od pokoiku i on widzi,że jestem,że się krzątam po mieszkaniu. Jak zaśnie to zamykam drzwi.
A babci musicie wytłumaczyć,że to wy wychowujecie jak uważacie. i nie może sie wtrącać.to są własnie minusy mieszkania z rodzicami. jak dziecko zapłacze to zaraz lecą i o co chodzi. zresztą ja zaczęłam uczyć zasypiania w łózeczku napewno przed roczkiem.więc nie mozecie z tym czekać.
dacie radę.
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline martulka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1281 dnia: 29 Maja 2007, 22:07 »
Dzięki kochane za opinie. Wiem, że troszke późno się wzięliśmy, ale damy radę. W ogóle to wcześniej Wiktorek najczęściej zasypiał przy butli jeszcze na leżaczku lub na ramieniu przy odbiciu i ładnie spał całe noce w swoim łóżeczku. Później, jak zaczęło się ząbkowanie to mały zaczął sie wybudzać i czasami dla świętego spokoju i żeby się wyspać to braliśmy go do łóżka. Kolejnym błędem było karmienie na naszym łóżku i potem mały kręcił się i turlał tak długo aż zasnął. Potem przekładaliśmy go do łóżeczka i spał do 3-4 nad ranem, budził się z płaczem i automatycznie (na śpiąco) braliśmy go do naszego łóżka i spał z nami do rana. Teraz chcemy, żeby znowu zaczął zasypiać i spać w swoim łóżeczku. Wczoraj była mała wojna, którą niestety wygrał nasz synio. Ale noc przespał w swoim łóżeczku. Za to dzisiaj poszło mi o niebo lepiej. Po kąpieli położyłam Wiktorka do łóżka i dostał butlę z kaszką. Zjadł ją do końca, przekręcił się na boczek i spokojnie zasnął. Oby tak było częściej.

Offline asiek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1282 dnia: 30 Maja 2007, 11:49 »
martulka super,że są już postępy,ale pamiętaj o jednej ważnej rzeczy- Wiktorek nie powinien zasypiać przy butli,czy nawet zjesć do końca i przwewrócić się na boczek i spać.Ząbki niestety trzeba umyć.

Ja od jakiegoś czasu (pisam kiedyś już Wam o tym),że daję MIłkowi butlę w naszym łóżku, ma w rączce swoją pieluszkę,a obok nas stoi szklaneczka z woda i szczoteczką do zębów i z pastą (kiedyś myłam mu podczas toalety wieczornej ząbki z pastą,a po kaszce z woda,ale od jakiegoś już czasu myję tylko po kaszce-z pastą do ząbków).Jak wypije butlę to sadzam go na kolankach i myję ząbki (trochę sie buntuje,bo juz zasypia hihi-ale sie nie daję) no i potem podnoszę go na ręce,a on już mi się od razu wygina,że chce sie położyc do wyrka swojego  ;D.A jak chce spać zanim mamy swoje rytualły-to pokazuje rączką aaa.

Trzymam więc kciuki,coby każdego razu wygrana była Wasza, anie Wiktorka,hihi
pozdrawiamy

Offline martulka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1283 dnia: 30 Maja 2007, 19:45 »
asiek mycie ząbków odpuściłam tylko wczoraj bo tak odkąd wyszły mu ząbki to mu myję co wieczór. Wczoraj ucieszyłam sie że od razu zasnął w swoim łóżeczku dlatego już mu tych ząbków nie umyłam.

Offline martulka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1284 dnia: 30 Maja 2007, 20:29 »
Dzisiaj już nie było tak kolorowo z tym usypianiem, a to wszystko przez te wychodzące zęby. Musieliśmy podać mu paracetamol bo nawet na rękach nie chciał się uspokoić, ale teraz już słodko śpi w swoim łóżeczku.

Od jakiegoś czasu nasz synuś nie chce butli mleka z rana, nawet jak się obudzi o 5 lub 6, dopiero ok.7 zjada kaszę na gęsto. Musieliśmy poprzestawiać trochę godziny i rodzaj posiłków ale teraz jest ok.
I jeszcze jestem ciekawa czy wasze dzieci też tak mają, że uciekają podczas przewijania. Od zeszłego tygodnia jak tylko zdejmę małemu pieluchę (czasami nawet to graniczy z cudem) to mały od razu ucieka i nie daje się położyć do umycia pupy i założenia czystej pieluchy. Masakra :mdleje:

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1285 dnia: 30 Maja 2007, 22:37 »
Martuś, widzę, że nauka idzie ku dobrej stronie, niestety na to trzeba czasu, ale dacie radę :-) no i dobrze, że powiedziałaś mamie co myslisz, bo to bardzo wazne, no i że trzymasz stronę Tomka, powinniście stać murem za sobą :-)

A co do zwiewania z pieluchy, to mój mały już chyba wyrósł z tego, ale przerabialiśmy to dość długo ::)

No i czekam na fotencje!!!!!!!!!!! ;D

Offline topyciu

• uzależniony
« Odpowiedź #1286 dnia: 30 Maja 2007, 23:00 »
Fotencje i filmik pojawią się po północy :)

Offline topyciu

• uzależniony
« Odpowiedź #1287 dnia: 31 Maja 2007, 00:15 »
Dzisiaj Wiktorek kończy roczek.
Relacja z sobotniej imprezy urodzinkowej

Urodzinki na działce

Poranek zaczął się od pierwszych gości (kuzyn Kacperek) no i oczywiście prezentu (zdjęcie prezentu będzie w późniejszym terminie bo jeszcze nie zostało zrobione).

A na imprezie nie mogło zabraknąć czapek, baloników i gwizdków (mama założyła mi coś na głowę i dała coś kolorowego do ręki). :)

Dziwne miny też były. :)

Truskawkowy tort wyglądał bardzo apetycznie - a na torcie jedyneczka. Czyżbym miał już roczek? :)

Razem z rodzicami zdmuchiwałem świeczkę…

…a potem wszyscy bili brawo - ja też. :)

Kolejnym etapem był pierwszy w życiu wybór - kim by tu zostać?  ;)
Pod zdjęciem kryje się filmik więc kliknijcie w zdjęcie.

A po części oficjalnej zaczęła się wyżerka i zabawy na świeżym powietrzu:

W baseniku

I na trawce - Badałem czy jest miękka

A czasem na kocyku wspólnie z innymi

Zaraz, zaraz a co tam tak ładnie pachnie ? :)

A to tata pichci na grillu i coś tam podjada  :obiad:

Troszkę się zmęczyłem i odjechałem do krainy pięknych snów

Po pobudce miałem ochotę na „przytulanko”  :przytul:
Do mamusi

Do tatusia

U taty to mi się dobrze siedzi

Uśmieszek dla wszystkich cioć forumkowych :)

No i na koniec nie mogło oczywiście zabraknąć huśtawki

THE END
Ps. Może w następnych moich wypowiedziach pojawią się jeszcze fotencje, jak wszyscy fotografowie podrzucą je do nas.

« Ostatnia zmiana: 31 Maja 2007, 00:17 wysłana przez topyciu »

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1288 dnia: 31 Maja 2007, 08:40 »
Idzie misio...Idzie slonik...
Idzie lalka...No i konik...
Wszyscy razem z balonami...
Z najlepszymi zyczonkami...
Bo to dzien radosny wielce...
Masz juz jeden roczek wiecej...

« Ostatnia zmiana: 31 Maja 2007, 08:42 wysłana przez merkunek »

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1289 dnia: 31 Maja 2007, 09:11 »
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO !! :)