Autor Wątek: Wiktor i Oskar - brzdące Martulki i Topycia :)  (Przeczytany 334458 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
Odp: Wiktor, Wiktor, Wiktor !!! - Martulka i Tomek są rodzicami !
« Odpowiedź #1350 dnia: 12 Czerwca 2007, 18:38 »
to faktycznie Marta nieciekawie,że tak wyszło z wasza mamą.No że musicie teraz niani szukać.Wyobrażam sobie jakie to stresujące.Oddać dziecko obcej osobie. Ale dasz radę.A na ile twoja mam chce wyjechać?
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1351 dnia: 12 Czerwca 2007, 21:24 »
A co Ty sie czepiasz swoich nóg ?!! !!

daj znac jak po zakupach :)
"wszystkie zwieŻęta są rUwne, ale świnie są rUwniejsze"
Orwell G. "Folwark Zwierzęcy"

Offline martulka

• Chuck Norris
  • 2+2+2=nasza rodzinka :)
  • data ślubu: 18-06-2005
« Odpowiedź #1352 dnia: 12 Czerwca 2007, 21:34 »
Mariola moja mama jak wyjedzie to pewnie na tak długo jak długo będzie żyła babcia. A babci ogólnie nic nie jest tylko się leniwa zrobiła i chce żeby jej usługiwać i płacze do słuchawki jaka to ona biedna i samotna.
Na miejscu mamy jeszcze Tomka mamę ale boję się, że może sobie nie poradzić, poza tym mały nie jest do niej za bardzo przyzwyczajony.
Wiem, że powinnam rzucić pracę i sama wychowywać Wiktorka, ale ja strasznie boję się takiego całkowitego zamknięcia w domu przy garach. Niby wszyscy w koło twierdzą, że ja od dawna jestem typem mamci i gospochy, ale ja tak na prawdę tego nie chce. Mama zaproponowała, że zostawi nam swoją rentę więc na pensję dla niani będzie. Tylko czy ja kogoś znajdę na ok. 9-godz. dziennie 5 dni w tygodniu.
Martuś nogi mam byle jakie, krótkie, grube i zarośnięte jak małpa. A na zakupach dzisiaj nie byłam bo poszłam do fryzjera. Jutro mam wolne bo idę z Wiktorem na szczepienie więc przejadę się z małym do centrum.

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #1353 dnia: 13 Czerwca 2007, 07:53 »
Martulko - przesyłam Ci troche swojej energii! jak tylko się przyda to bierz ile potrzebujesz!!!

Co do niani to cie rozumiem, ja też nie wyobrażam sobie siebie bez pracy...może na spokojnie kogoś znajdziesz? W końcu miliony matek na świecie pracuje i ich dzieci pozostają pod opieką opiekunek.

Co do nów - co ty za bzdury opowiadasz??? Byle jakie to ma żaba...a kobiecie wystarczy odpowiedni strój i nogi uratowane! może zamiast sukienki lepsze fajne, lużne lniane spodnie???

Offline megi28

• uzależniony
  • data ślubu: 30.09.2006
« Odpowiedź #1354 dnia: 13 Czerwca 2007, 10:39 »
Martulka głowa do góry napewno jakoś wszystko się ułoży, najważniejsze, że Wiktorek jest już duży i o nianię do rocznego dziecka łatwiej niż do niemowlaczka. Ja muszę wrócić do pracy jak malutka będzie miała 5 m-cy, babcie mam pracujące więc nie wiem jak to będzie ale narazie staram się nie myśleć o tym, tylko żeby malutka zdrowo sę urodziła. A potem albo niania albo żłobek w najgorszym wypadku.

Offline Kastor (Olcia)

• Chuck Norris
  • data ślubu: 29.04.2006cywilny 28.04.2
« Odpowiedź #1355 dnia: 13 Czerwca 2007, 10:51 »
Martulka zobaczysz jakos to sie ulozy Wiktorek to juz duzy chlopak wiec nianie znajdziesz napewno wiem ze to trudne bo ja sama mam zawsze obawy mimo ze Tomek zostaje z prababcia O rzuceniu pracy nawet nie mysl bardzo ciezko bedzie Ci potem wrocic
Jak urodzilam Tomeczka tez sie zastanawialam czy wracac na uczelnie bylo ciezko ale wrocilam i nie zaluje Dasz sobie rade  ;)

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #1356 dnia: 13 Czerwca 2007, 11:09 »
Martulka, a jakieś pół etatu nie wchodzi w grę? Łatwiej byłoby Ci znaleźć nianię, a Ty miałabyś kontakt z pracą, tyle, że mniej godzin dziennie.
Głowa do góry, bo widzę, że na prawdę łapiesz doła  :przytul:

Offline martulka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1357 dnia: 13 Czerwca 2007, 13:38 »
Rybko kochana dziękuję ci, z twojej energii będę czerpać pełnymi garściami (oby tylko coś dla ciebie zostało).
A jeśli chodzi o spodnie to ja bardzo chętnie chodzę w spodniach, ale teraz wolałabym założyć sukienkę. Mam już coś upatrzonego. Teraz muszę kupić majtki opinające brzuch bo mam taki mały flaczek z przodu nad blizną po cc.

megi28, Kastor mam nadzieję, że uda mi się znaleźć nianię, na razie popytam koleżanek które ostatnio korzystały z niań.

PumoRi w mojej pracy raczej nie ma szans na 1/2 etatu a szukać zupełnie nowej to mi się nie uśmiecha. Ja pracuję w godz. od 7 do 15-tej, czyli dość fajnie, a gdzie indziej to pewnie by było od 9-tej.

Dzisiaj byłam z Wiktorkiem na szczepieniu. Mieliśmy się zjawić w przychodni między 9 a 10. Ale mały zasnął mi przed 9-tą i spałby sobie w najlepsze, ale niestety niedobra mama obudziła synka w pól do 10-tej bo inaczej byśmy nie zdążyli, a ja specjalnie brałam wolne. Do przychodni wpadłam mokra jak szczur ale zdążyliśmy. Pani dr zbadała Wiktorka, zważyła (10,800) zmierzyła ale tak niedokładnie (80 cm) i jako, że wszystko jest :ok: Wiktorek został zaszczepiony na odrę, świnkę i różyczkę szczepionką MMR II. A tak przy tym płakał i spojrzał na mnie z takim wyrzutem, że i ja się poryczałam. Na szczęście następne szczepienie dopiero w grudniu.

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #1358 dnia: 13 Czerwca 2007, 14:14 »
w mojej pracy raczej nie ma szans na 1/2 etatu a szukać zupełnie nowej to mi się nie uśmiecha. Ja pracuję w godz. od 7 do 15-tej, czyli dość fajnie, a gdzie indziej to pewnie by było od 9-tej.
no tak, szukać nowej to bez sensu  :-\ a dobre godziny pracy to bardzo ważna sprawa... no szkoda, że 1/2 etatu nie wchodzi w grę :(

biedne te dzidziulki na szczepieniach :( chyba nie znam dziecka, które by to znosiło bez płaczu :(

Offline demka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25 grudnia 2005
« Odpowiedź #1359 dnia: 13 Czerwca 2007, 14:19 »
Martus często mamy płacza przy szczepieniu ich maleństw...Także się nie martw :S
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1360 dnia: 13 Czerwca 2007, 17:46 »
Na miejscu mamy jeszcze Tomka mamę ale boję się, że może sobie nie poradzić, poza tym mały nie jest do niej za bardzo przyzwyczajony.
Ale może jednak babcia to jednak babcia( w sensie rodzina.Moze sie będziesz mniej stresowała niż z obcą?).Ale dlaczego się tak boisz,że nie poradzi sobie?Nie jest tak energiczna?nie masz zaufania?czy coś jeszcze innego?
Wiem, że powinnam rzucić pracę i sama wychowywać Wiktorka, ale ja strasznie boję się takiego całkowitego zamknięcia w domu przy garach. Niby wszyscy w koło twierdzą, że ja od dawna jestem typem mamci i gospochy, ale ja tak na prawdę tego nie chce.
Nie gadaj głupot!!!Jak masz dobrą pracę.(a wiem,ze masz dobrą.zazdroszczę ci jej troszkę), to nie rezygnuj z niej, bo potem ciężko jest znaleźć drugi raz taką i takie dobre godziny pracy. A żłobek?Jest szansa na miejsce?czy tego nie bierzesz wogóle pod uwagę?A od kiedy mamy nie będzie?ile masz czasu na znalezienie niani?
Martuś nogi mam byle jakie, krótkie, grube i zarośnięte jak małpa
no teraz to przegięłaś.ja widziałam Martę osobiście i powiem Wam dziewczyny,że ona kłamie... Ty wogóle gruba nie jesteś!!! :bredzisz:
Masz chyba jakiegoś teraz doła, może z powodu Wiktorka(że się tak sprawy związane z opieką nad nimi poukładały.Ale to minie i wszystko będzie dobrze). :glaszcze:
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline martulka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1361 dnia: 13 Czerwca 2007, 21:15 »
Mariolka moja teściowa to pewnie chętnie by się nim zajęła, ale ona jest przyzwyczajona do zachowania pierwszego wnuka, a nasz jest zupełnie inny i nie lubi pewnych zachowań mojej teściowej (Tomek nie gniewaj sie, że tak piszę). Z zaufaniem jest różnie, wiesz jednak mama to mama, a teściowa to teściowa. Wydaje mi się że zawsze lepiej się ufa swojej mamie.
A energii to teściowa ma za dwóch, nawet więcej niż moja mama. A do tego ma jeszcze inne zobowiązania i nie wiem czy by mogła tak codziennie po 9 godz. Prawda jest taka, że jeszcze z nią o tym nie rozmawialiśmy, bo dokładnie to jeszcze nie wiemy kiedy mama pojedzie.
A pracę mam może nie rewelacyjną, ale spokojną i w dobrych godzinach. Tylko płacić by mogli lepiej.

Wiktorek dostał dzisiaj popołudniu katarek. Jak kicha to od razu ma "świeczkę" pod nosem. Psiknęłam mu do noska krople homeopatyczne i na noc posmarowałam maścią majerankową. Mam nadzieję, że pomoże.

A teraz coś radośniejszego. Mam już strój na sobotni ślub. A wyglądam tak

Do tego założę czerwoną biżuterię i już jestem umówiona na makijaż. I jak może być? Tylko szczerze :)

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1362 dnia: 13 Czerwca 2007, 22:21 »
Marta ja wiem,ze mamie się bardziej ufa, bo to nasza mama.a teściowa to teściowa.Ale z drugiej strony jeśli masz do wyboru teściową(która nie skrzywdzi ci dziecka) czy obcą kobietę, to rodzina chyba lepeij.Ale różnie bywa(merkunek jest wyjątkiem). Sama musisz podjąc decyzję.

Offline demka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1363 dnia: 13 Czerwca 2007, 23:04 »
Wyglądasz obłędnie :!: podoba mi sie bardziuchno...tylko wiesz co...ja tych grubych łydek dopatrzyc się nie moge... ;D
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline martulka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1364 dnia: 13 Czerwca 2007, 23:05 »
A Wiktorek ma teraz mega katar. Budzi się co chwilkę z wielkim płaczem. Oddycha przez buzie, a nie da sobie skubany wyciągnąć fridą :mdleje: coś czuję, że nic mam z głowy.

Offline demka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1365 dnia: 14 Czerwca 2007, 08:47 »
Biedny Wiktorek...jak nocka Martuś :?: Mam nadzieję, że dzisiaj jest juz troszkę lepiej...
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline Kasia-Wrocław

• uzależniony
  • data ślubu: 16.06.2007
« Odpowiedź #1366 dnia: 14 Czerwca 2007, 09:56 »
Martulko, wyglądasz bardzo, bardzo ładnie w tej sukience! I o czyich nogach pisałaś wcześniej? Bo na pewno nie o swoich! Sama chciałabym mieć takie zgrabne łydki... :) A za Wiktorka trzymam kciuki, żeby był zdrowiutki!

Offline martulka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1367 dnia: 14 Czerwca 2007, 10:37 »
demko, Kasiu dziękuję wam , jesteście kochane. Łydek nie wid, bo długośc sukienki jest odpowiednia ;)

A jeśli chodzi o Wiktorka to niestety nie jest za dobrze. Budził sie w nocy co chwilkę. Raz dałam mu herbatkę, a o 4.30 mleko. Nawet wypił wszystko, ale niestety o 6.20 wszystko zwrócił. Pewnie katarek mu podrażnił gardło, a że on taki delikatny to było chlup. Udało mi sie trochę mu wyciagnąc fridą. Na szczęście rano zjadł mojej mamie kaszę. Mam nadzieję, że zostanie w brzuszku.
Posmarowałam mu maścią, zakropiłam krople i nie wiem co jeszcze mogę zrobic. Posmarowac mu na noc pulmexem? A może kupic sól morską. Radźcie mamuśki.

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #1368 dnia: 14 Czerwca 2007, 10:47 »
Kochana po pierwsze wyglądasz SUPER KOBIECO! Jak przyjade nad to morze to wiadro zimnej morskiej wody dostaniesz na głowe za bzdury o nogach! Zarośniety to mozę masz dywan a nie nogi wariatko :)

Z katarkiem...ciężka sprawa. Zrobiłabym tak jak ty i czekała na efekty. Możę tylko dodałabym mokrą szmatke nad główką kiedy śpi i pokropiłabym poduszke kropelkami, np Olbas żeby lepiej mu się oddychało...

Offline martulka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1369 dnia: 14 Czerwca 2007, 11:01 »
Rybko za kubeł morskiej wody podziękuję :D

A dobrze, że mi przypomniałaś o tej mokrej szmacie na łóżeczko. Po pracy idę do apteki po kropelki. Dzięki kochana.

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1370 dnia: 14 Czerwca 2007, 11:20 »
Marta Tobie musiał upał zaszkodzic jak nic za gadanie takich bzdur !! :P
Rybka jedno wiadro ode mnie  ;D

W sukience wyglądasz bardzo dobrze a jak beda czerwone dodatki będzie jeszcze lepiej :)

Co do opieki nad Wiktorkiem ... to pojecia nie mam jak Ci doradzic....

Offline agulkaaa
  • Chuck Norris
  • MISIO 13.05.2007, MACIUŚ 21.10.2009
« Odpowiedź #1371 dnia: 14 Czerwca 2007, 12:38 »
martuś wyglądasz super na ślub będzie bomba

Offline Kastor (Olcia)

• Chuck Norris
  • data ślubu: 29.04.2006cywilny 28.04.2
« Odpowiedź #1372 dnia: 14 Czerwca 2007, 14:23 »
marciu wygladasz bardzo fajnie w tej sukienusi Mam nadzieje ze katarzysko Wiktorkowi szybko przejdzie Sproboj mu dac Nasivin 0,01% u nas pomaga U mnie Tomus tez sie scfanil i fride wyciaga z nosa ;)

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #1373 dnia: 14 Czerwca 2007, 14:29 »
Na to Marta szykują się dwa wiadra! Podziękujesz jak dostaniesz :) A za uwage o szmatce to bardzo prosze :)

Offline demka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1374 dnia: 14 Czerwca 2007, 16:11 »
jak mozna sie podczepić to i ode mnie Martę zlej :!: Biedny Wiktorek nic mu nie pomaga, ale mma nadzieję, że niedługo katarek pójdzie presz...po co dziec ma się męczyć :?: Buziaczki dla Syneczka :skacza:
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1375 dnia: 14 Czerwca 2007, 20:03 »
 ;D ale będzie lanie :)

Offline martulka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1376 dnia: 14 Czerwca 2007, 21:16 »
Hola hola dziewczynki, śmigus dyngus był już jakiś czas temu, więc o zlaniu nie ma mowy.
Dziękuję za wszystkie komplementy, umiecie człowieka podnieść na duchu.

Kastor Nasivin w domu mam ale na razie używam tych homeopatycznych kropelek. Na szczęście Wiktorek nie ma zatkanego noska tylko cały czas mu woda leci i ciągle ma dwie świeczki, bo nie daje się wytrzeć. Posmarowałam go na noc Pulmexem. I kupiłam Ihalol to dodam do wrzątku i postawię obok łóżeczka. Mokra pieluszka już wisi.

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1377 dnia: 14 Czerwca 2007, 21:24 »
Marta ja wiem,ze mamie się bardziej ufa, bo to nasza mama.a teściowa to teściowa.Ale z drugiej strony jeśli masz do wyboru teściową(która nie skrzywdzi ci dziecka) czy obcą kobietę, to rodzina chyba lepeij.Ale różnie bywa(merkunek jest wyjątkiem). Sama musisz podjąc decyzję.

wyjątek potwierdza ponoć regułę ;-) a tak całkiem powaznie, rzeczywiście ja swojej teściowej nie ufam ale mam powody i rzeczywiście musisz sama decyzję podjąć.

A image super, chciałabym tylko efekt końcowy zobaczyć.

« Ostatnia zmiana: 14 Czerwca 2007, 21:26 wysłana przez merkunek »

Offline martulka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1378 dnia: 14 Czerwca 2007, 22:12 »
Na razie póki mama siedzi cicho to ja też nie wspominam o tym wyjeździe, żeby niepotrzebnie się nie nakręcać.

A zdjęcia z efektem końcowym na pewno będą tylko nie wiem kiedy :drapanie:

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #1379 dnia: 14 Czerwca 2007, 22:28 »
Fiu Fiu jaka laska z ciebie :D
Na tym pierwszym zdjeciu Wiktorej wygląda tak jak by chciał ci z piesci dac w bok :D

To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -