Autor Wątek: Wiktor i Oskar - brzdące Martulki i Topycia :)  (Przeczytany 334665 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Tajusia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.09.2005
Odp: Wiktor, Wiktor, Wiktor !!! - Martulka i Tomek są rodzicami !
« Odpowiedź #1410 dnia: 21 Czerwca 2007, 11:17 »
Ale ze mnie gapcia :(
Nie pogratulowałam Wam z okazji 2 rocznicy ślubu - ale szczerze gratuluję z całego :serce:

Powiem tylko - ślicznie wyglądałaś na ślubie , bardzo kobieco i bardzo dobrze Ci w tym makijażu :ok:
piękna Mama :brawo:

Wiktorek ma super zębolki i jakie bielutkie :shock:
Powodzenia przy szukaniu mleczka !
"...Jest na ziemi jedno moje małe miejsce, gdzie poza biciem serca nie liczy się NIC więcej..."

Offline martulka

• Chuck Norris
  • 2+2+2=nasza rodzinka :)
  • data ślubu: 18-06-2005
« Odpowiedź #1411 dnia: 21 Czerwca 2007, 11:47 »
megi28 w pierwszej chwili to sie przestraszyła, że coś mu sie stało, Tomek mnie uświadomił, że Wiktorek zasnął.
Martaxyz11 zdjęcia nie mamy bo nie było na to czasu ani głowy do tego, ale uwierz mi wyglądało świetnie :)
Tajusia dziękuję za życzenia i komplementy (chyba będę musiała uwierzyć, że tak źle nie wyglądam).
A z mleczkiem na razie zrobiliśmy tak, że ociupinkę zagęszczam je kaszką owocową i jest ok.

Offline agulkaaa
  • Chuck Norris
  • MISIO 13.05.2007, MACIUŚ 21.10.2009
« Odpowiedź #1412 dnia: 21 Czerwca 2007, 13:37 »
no coś ty jak możesz myśleć że źle wyglądasz
wyglądasz super
i to sobie powtarzaj non stop

Offline Wercia

• Chuck Norris
  • K & M- 10 lat minęło...:))
  • data ślubu: [
« Odpowiedź #1413 dnia: 21 Czerwca 2007, 14:23 »
Martulko, Tomku spóznione ale najszczersze  życzenia z okazji 2 ROCZNICY ŚLUBU życzę Wam abyście dalej szli przez życie, trzymając się mocno za ręce, zawsze uśmiechnięci , zawsze razem, zawsze pewni swoich uczuć. :bukiet: :bukiet: :bukiet:

Foteczki Wiktorka są superowe, a najbardziej podoba mi się zdjęcie zębolków :grin: A Ty Martulko na weselu wyglądałaś ślicznie i pięknie miałaś zrobione pazurki :grin:

Offline demka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25 grudnia 2005
« Odpowiedź #1414 dnia: 21 Czerwca 2007, 23:21 »

padłam jak to zobaczyłam
SUPER :!:
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline martulka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1415 dnia: 22 Czerwca 2007, 11:37 »
agulkaaa, Wercia dziękuję za tyle ciepłych słów :przytul:

demka prawda, że fajne ujęcie :)

Offline Kastor (Olcia)

• Chuck Norris
  • data ślubu: 29.04.2006cywilny 28.04.2
« Odpowiedź #1416 dnia: 22 Czerwca 2007, 12:30 »
Martulka nie fajne ale swietne moj diabelek nie chce chwalic sie zabkami jak zauwazy ze cos chce zobaczyc to robi ustoszczek i nawet nie gada chociaz na codzien (po mamusi) buzia mu sie nie zamyka  ;)

Offline martulka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1417 dnia: 22 Czerwca 2007, 12:42 »
A u nas wczoraj znowu była akcja :mdleje: Ja byłam na spotkaniu z koleżankami, a w domu z Wiktorkiem został Tomek no i oczywiście moja mama.
O godz. 20 (Tomek usypiał małego) dzwoni do mnie moja mama z furią w głosie, że mały strasznie ryczy i że ona zaraz zadzwoni na policję i zgłosi, że Tomek się znęca nad dzieckiem :mdleje: Mówię wam ręce opadają. Moje biedne dziecko nie może sobie nawet popłakać bo od razu jest afera. Tak się zdenerwowałam że nie wiem.
Teraz to już naprawdę musimy się wyprowadzić. Musimy posprawdzać oferty kredytów hipotecznych i kupić mieszkanie bo zwariujemy. Tylko jaki bank udzieli nam kredytu z naszymi dochodami :drapanie:

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1418 dnia: 22 Czerwca 2007, 13:01 »
Marus ... spokojnie wytłumacz mamie ze teraz tresujecie Wiktorka w samodzielnym usypianiu i ze on teraz
bada krzykiem na ile to usypianie bedzie tak serio serio czy da sie uprosic tate :)
"wszystkie zwieŻęta są rUwne, ale świnie są rUwniejsze"
Orwell G. "Folwark Zwierzęcy"

Offline martulka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1419 dnia: 22 Czerwca 2007, 13:53 »
Wiesz Marta ogólnie Wiktorek ładnie już zasypia bez płaczu, wczoraj widocznie coś mu nie pasiło i płakał. A moja mama od razu z "gębą" na Tomka. Coraz częściej się go czepia o wszystko, Tomek chodzi struty, jeszcze trochę to się wszystko popsuje między nami. Tak dalej być nie może.

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1420 dnia: 22 Czerwca 2007, 14:13 »
Tu masz rację ze trzeba pilnowac bo jak to bywa z "kochanymi mamusiami" potrafia czasem dolac oliwy do ognia ...
Jak nic powazna rozmowa z mama ... >:(

Offline martulka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1421 dnia: 22 Czerwca 2007, 14:21 »
Wczoraj jak wróciłam do domu to wszyscy już spali, ale dzisiaj porozmawiam z mamą, od samego rana się denerwuję.

Offline Kastor (Olcia)

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1422 dnia: 22 Czerwca 2007, 14:30 »
oj to nie ciekawa akcja ze strony mamy  :o nie przejmoj sie ze mnie tesciowa robi wyrodna matke bo daje Tomusiowi chrupki ktorymi wg niej dziecko sie zakrztusi ;) nie ma co walczyc z wiatrakami szkoda nerwow  :)

Offline topyciu

• uzależniony
« Odpowiedź #1423 dnia: 22 Czerwca 2007, 14:41 »
A tak dla uśmiechu pomimo tego tego, że jest jak jest to myśmy wczoraj z Wiktorkiem byli na plaży o czym nawet mamusia nie wiedziała :)

Ja uwielbiam piaseczek :)

Halo tatku - tutaj mnie proszę fotografować :)

Zobaczcie jakie mamy piękne morze :)

To ja teraz tacie ucieknę :)

Lepiej sprawdzę, gdzie jest tata :)

Halo, tatku - tutaj, tutaj :)

hmm, to co by tu jeszcze zrobić?

Eee tam - Wracam do taty :)

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #1424 dnia: 22 Czerwca 2007, 14:49 »
Super fociaki no ale z takim pogodnym dzieckiem to się chyba złych fot nie da zrobić :D - myślę, że rozmowa z mamą to tylko chwilowe rozwązanie :-\ zawsze będzie jakieś ale...

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1425 dnia: 22 Czerwca 2007, 15:06 »
SUPERANCIE FOTKI :)

Offline megi28

• uzależniony
  • data ślubu: 30.09.2006
« Odpowiedź #1426 dnia: 22 Czerwca 2007, 15:13 »
Świetny ten wasz maluszek, no i zazdroszczę tego morza na miejscu:)

Offline Kastor (Olcia)

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1427 dnia: 22 Czerwca 2007, 15:58 »
siwetne fotki Tatus sie spisal na spacerku superowe fotki a Wiktorek jak zwykle taki radosny i usmiechniety  ;D Superowy Chłokak!!!!

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
« Odpowiedź #1428 dnia: 22 Czerwca 2007, 21:42 »
to ja Ci Marta współczuję.Ja zawsze powtrzałam,że Młodzi muszą mieszkać sami. I nie chciałabym mieszkać ani z moimi rodzicami ani z teściami. Bo wcześniej czy później takie syytuacje będą miały miejsce. Moja mam też sie lubi wtrącać, wszystko wie najlepeij, ja wszystko robię źle, nic o życiu nie wiem, a ona zjadła wszystkie rozumy świata. Chyba bym sie nerwicy nabawiła.Nawet jak bylismy na tydz. w Szczecinie, to jej wszystko przeszkadza.na początku fajnie jak przyjechaliśmy z Małym, ale potem Mały za głośno piszczy-mam go tego oduczać, stuka łyżeczką w kafle(to jej zepsuje), uderza kubeczkiem w panele-to jej porysuje. szkoda gadać. A ojcu to wogóle wszystko przeszkadza.
A Wy z Tomkiem mozecie starać się o mieszkanie z Wam-u?Sąsiadki naprzeciwko mąż jest pracownikiem cywilnym i dostał mieszaknie z WAMU. dlatego pytam.
A kłótnie z mamą potem odbiją się na relacjach miedzy wami. i Wy zaczniecie się kłócić, bo tak to się potem nakręca.
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline demka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25 grudnia 2005
« Odpowiedź #1429 dnia: 22 Czerwca 2007, 22:09 »
Marta niefajna sytuacja...współczuje bo wiem, o czym piszesz...tylko u mnie nie chodzi o moja mamę...Myslę, że rozmowa nie pomoże  ajak tak to na chwilkę...Ale zaciskam kciukasy...

A jak poszła rozmowa :?:

Wiktorek ma super foteczki :!: i opisy jakie fajne :skacza:
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #1430 dnia: 23 Czerwca 2007, 12:15 »
Oj Martusia współczuje sytuacji w jakiej jestescie... :( Moze uda sie załatwić jakis kredyt i spokojnie sobie sami zamieszkacie. A Wiktorek jest BOSKI ;D

Offline asiek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.08.2004
« Odpowiedź #1431 dnia: 23 Czerwca 2007, 12:22 »
Martulka świetny łobuziaczek z Wiktorka rośnie, urocze fotki z ząbkami, z mamusią w autku i te z plaży!!!!

Mamusia wyglądała superowo,no a oczy to rzeczywiście z bliska wyglądają rewelcyjnie -takie ciekawe spojrzenie i układ oczu!!

Co do kredytu - teraz banki mają bardzo ciekawe propozycje i dla nich jesteście kooejnym klientem.Wszystko trzeba osobiście posprawdzać,albo nawet każdy bank ma symulację na swoich stronachinternetowych.

Co do sytuacji z mamą- zgadzam się z Mariolą że młodzi powinni mieszkać sami.Wiem,że to nie zawsze sie udaje i stąd wiele rodzin mieszka "wielopokoleniowo".Jest to wygodne,ale i uciążliwe mocno często.

Najważniejsze,żebyście Wy z Tomkiem byli zgodni, bo może się konflikt z mamą przenieść na Was...

Trzymam kciuki za Wasze mieszkanko (może Mariola ma rację?-popytajcie!!)
Pozdrawiamy goroąco!!

Offline martulka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1432 dnia: 23 Czerwca 2007, 13:54 »
Dzięki wam kochane za wsparcie. Rozmowa z mamą przebiegała nawet spokojnie (o dziwo) i ustalenia są takie, że na razie Tomek ma schodzić mamie z oczu dopóki jej nie przejdzie. Na szczęście mama wyjeżdża w przyszły piątek, a my 5.07 i wracamy dopiero 15.07 więc może do tego czasu się uspokoi. Niemniej jednak zaczynamy rozglądać się za jakimś kredytem, tylko u nas ciężko jest ze zdolnością kredytową bo oboje pracujemy w wojsku, a tu wiadomo jak to w budżetówce pieniądze marne. Może się jakiś bank nad nami zlituje.
Mariolka szczerze ci powiem, że nawet nie dowiadywaliśmy się w WAM-ie, bo z tego co wiem to pracownikom wojska mieszkanie przysługuje dopiero po 5 czy 10 latach pracy w wojsku, a w ogóle to słyszałam, że WAM mają likwidować. Ale póki co masz rację może tam się podpytamy. Dzięki za przypomnienie.
A tak poza tym to ja też twierdzę, że młodzi powinni mieszkać osobno tylko nam tak było łatwiej, a i mamie weselej, ale teraz to już mam dość.
Napisane: Czerwiec 23, 2007, 13:48:15
A wczoraj naszemu bąblowi spać się nie chciało tylko chciał grandzić, co chwilę wchodził na kanapę i fotel lub z nich schodził. I tak przez cały wieczór, zasnął dopiero o 22.30 :mdleje:

Ale musimy się pochwalić, że od wczoraj Wiktorek potrafi zrobić samodzielne 2 kroczki :skacza:

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
« Odpowiedź #1433 dnia: 23 Czerwca 2007, 18:33 »
ustalenia są takie, że na razie Tomek ma schodzić mamie z oczu dopóki jej nie przejdzie
tylko,że to dziwne rozwiązanie.Przynajmniej dla Tomka. Bo przecież niby jest "u siebie w domu".No u teściowej, ale jakoś tak legalnie po slubie. I on ma schodzić teściowej z drogi, bo jej sie nie podoba,że on po swojemu usypia własne dziecko(zresztą to robi dobrze. tak jak powinno być). Przecież to on jest ojcem i powinien mieć największy wpływ na wychowywanie dziecka. Wiem,że Ty Marta jesteś w głupiej sytuacji, bo pomiędzy własną mamą a mężem.I nigdy nie będziesz bezstronna i nie spojrzysz na to z boku. Bo moim zdaniem Tomek nie zrobił nic złego,że ma teściowej schodzić z drogi.
Mariolka szczerze ci powiem, że nawet nie dowiadywaliśmy się w WAM-ie, bo z tego co wiem to pracownikom wojska mieszkanie przysługuje dopiero po 5 czy 10 latach pracy w wojsku, a w ogóle to słyszałam, że WAM mają likwidować. Ale póki co masz rację może tam się podpytamy.
tak tylko wspomniałam, bo sąsiadki mąz jest pracownikiem  cywilnym. coś tam chyba w magazynach. na 100% nie pamiętam.A na pewno nie pracuje tam 10 lat, ani nawet 5. bo oni są strasznie młodzi.Młodsi od nas i to sporo. dlatego się zastanawiałam.Lepiej sie podpytajcie.wiadomo,że nie dostaniecie nowych mieszkań, które są dla oficerów. całkiem możliwe że tylko Sojowa wchodziłaby w grę. nie wiem.ale warto popytać.
Bo to jest takie załatwienie sprawy na chwilę. A jeszcze wspominałaś,że przyjedzie babcia. To dopiero będzie KONGO. jak sie zgadają we dwie.
i gratulujemy pierwszych kroczków Wiktorka
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #1434 dnia: 23 Czerwca 2007, 18:56 »
Wiecie dziewczyny ja się z Mariolką zgadzam, nie wiem dlaczego Tomek miałby zchodzić z drogi teściowej - a co on takiego zrobił :?: - przecież nie maltretował dziecka tylko usypiał małego; nie może być tak, że za każdym razem, kiedy Twojej mamie coś się nie spodoba Tomek będzie musiał siedzieć, jak mysz pod miotłą...ja wiem, że mieszkacie u mamy i to ona jest u siebie ale chyba nadszedł najwyższy czas żeby poszukać własnego lokum - wszyscy na tym skorzystacie, jeśli oboje pracujecie to nie powinno być tak źle - spłacacie teraz coś, macie debet, karty kredytowe?

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #1435 dnia: 23 Czerwca 2007, 20:39 »
I ja też Wam nie zazdroszcze takiej sytuacji ...prędzej czy pózniej odbije się to na waszym zwiazku !
Musicie koniecznie coś na to poradzic !
Dziwnie się twoja mama zachowuje....policje wzywac bo tata maltretuje synka ?  :bredzisz: :bredzisz:
Sorry ale to dla mnie chore zachowanie !
Matko ! Jestescie dorośli !

Ja mama natomiast inne zdanie odnoscnie schodzenia tesciwej z drogi !

Lepiej schodzic z drogi bo bedzi ejeszcze gorzej ! ...jest takie powiedzenie ....(przepraszam Martulka bo to twoja mama)
gówna się nie tyka bo jeszcze bardziej smierdzi !

Po co mają się jeszcze bardziej kłucic ?
Ja natomiast jestem taka , że jak mnie tesciowa wkurzy to nie trzymam jezyka za zebami...raz tak se nawtykałysmy ze rok miałam zakaz przychodzenia do niej do domu :D

Na szczescie jest ok , a po tamtej sytuacji wie ze nie ma co sie wtrącac !

To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline Kastor (Olcia)

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1436 dnia: 23 Czerwca 2007, 20:52 »
Marcia jakos to sie wam pouklada ;) głowa do gory ;) 
:brawo_2: :brawo_2: :brawo_2: :brawo_2: :brawo_2: dla Wiktorka zdolniacha z niego samodzielny mały Mezczyzna ;)

Offline Kastor (Olcia)

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1437 dnia: 23 Czerwca 2007, 21:10 »
Martulka jak sie spodobal tacie prezent od Wiktorka ??  ;)

Offline martulka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1438 dnia: 23 Czerwca 2007, 21:20 »
Mariolka, Maja, ela doszłam do wniosku, że moja mama po prostu jest cięta na wszystkich facetów, tak było z moim ojcem, z moim byłym a teraz jest z Tomkiem, mimo, że sama namawiała mnie na Tomka.
Ja wiem, że mamie przejdzie, ale póki co nie chcę wojny. Ja zawsze będę po stronie Tomka, chociaż jest mi ciężko, bo każdy ma swoją wersję, a prawda jest pewnie gdzieś po środku.

Maja nie mamy żadnych kredytów i  debetu. Tomek ma kartę kredytowa ale jej nie używa. Naszym problemem są niskie zarobki. Razem mamy netto ok.2400 czyli malutko. Teraz czekamy na kontakt z doradcą z naszego banku. Zobaczymy, jak nic z tego nie wyjdzie to będziemy szukać w innych bankach. A może trafimy dzisiaj 6 w totka :)
Napisane: Czerwiec 23, 2007, 21:18:52
Kastor (Olcia) prezent będzie troszkę spóźniony bo mieli dużo zamówień i nie dali rady się wyrobić na dziś. A ty co wymyśliłaś?

Offline Kastor (Olcia)

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1439 dnia: 23 Czerwca 2007, 21:26 »
nic oryginalnego Tatus dostal praliny i podkladke pod mysz z Tomciem i mamcia ;P ( a co tez sie wkrecilam ;P) no i zaproszenie na lody ;)