Autor Wątek: Wiktor i Oskar - brzdące Martulki i Topycia :)  (Przeczytany 340996 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline demka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25 grudnia 2005
Wiktor, Wiktor, Wiktor !!! - Martulka i Tomek są rodzicami !
« Odpowiedź #480 dnia: 16 Października 2006, 17:50 »
Cytat: "martulka"
No i jakoś poszło. Dzień w pracy minął dość szybko, szczególnie, że na brak zajęć nie mogłam narzekać.

ciesze sie bardzo :D W takim razie życzę, aby piatek nastapił szybciej :D
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #481 dnia: 16 Października 2006, 20:14 »
Cieszę się, że nie było źle, oby tak dalej!!!  :D

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #482 dnia: 17 Października 2006, 08:06 »
to dobrze, że miałaś sporo zajęc. Najgorsze jest chyba siedzenie w pracy i czekanie jak na zbawienie do 15.

Byle do piątku...

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #483 dnia: 17 Października 2006, 08:43 »
martulka, cieszy mnie tak bezbolesny pierwszy dzień bez malucha. Z czasem na pewno docenisz ten krok. To dobrze mieć inne zajęcia, poza opieką nad dzieckiem, w końcu dzieci dorastają i trzeba umieć żyć bez nich...ale mnie na refleksje zebrało :mrgreen:
Jeszcze trochę a najmilsze będą powroty do oczekującego synka, jego radośc w oczach i wyciągnięte łapki do mamy - a w pracy można w jakiś sposób odpocząć od tego rozgardiaszu, może się człowiek wśród ludzi pokazać :mrgreen:
Z pokarmem nie kombinujesz powiadasz, cóż ja chyba bym jednak wykorzystywała tę przerwę - bo ja będę miała kawałek do domu, a dzięki temu szybciej dojadę.

Offline martulka

• Chuck Norris
  • 2+2+2=nasza rodzinka :)
  • data ślubu: 18-06-2005
« Odpowiedź #484 dnia: 17 Października 2006, 21:19 »
W pracy na szczęście czas leci ekspresowo, a po pracy sprintem do domciu. Mam niecałe 10 minut drogi więc szybciutko jestem z synkiem. Malutki bawi się z babcią i nie tęskni za mamą :( Chyba będę zazdrosna. Ale od 15.30 jest cały mój :)
Wszyscy w pracy namawiają mnie żebym napisała podanie o tą gidzinę przerwy, ale ja naprawde nie chcę oszukiwać. Może to dziwnie brzmi, ale to wcale nie znaczy, że nie spieszno mi do syna, poprostu u nas w pracy czasami są chore klimaty. Ludzie potrafią byc zawistni. Teraz wszyscy namawiają, a później w razie W będą mieli argument przeciwko mnie. Już wolę sie umówić z szefową, że w razie nagłej konieczności pozwoli mi szybciej wyjść do domu bez utraty dnia urlopu. Zostawiłam sobie 6 dni tak na wszelki wypadek.
A Wiktorek jest słodziutki, ale coraz częściej marudzi, a to wszystko przez zęby. Szczują nas od jakiegoś czasu, ale ujawnić się nie chcą.
W bujaczku tak przebiera nogami, że sie zastanawiam czy go pięty nie bolą. Jak zacznie chodzić to pewnie wszędzie biegiem i babcia za nim nie nadąży. A póki co  czekamy aż zacznie się przewracać, kulać i raczkować.

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #485 dnia: 17 Października 2006, 21:39 »
Martulka super wieści :-) ciesze się że tak w miarę bezbolesnie wróciłaś do pracy, oby tak dalej :-)

Offline martulka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #486 dnia: 17 Października 2006, 21:54 »
Żeby nie było, że teraz tylko o pracy piszę to powiem Wam, że Wiktorek od jakiegoś czasu zaczął budzić się w nocy, a już ładnie przesypiał całe noce. Teraz budzi się ok.2-3 i muszę mu podać herbatkę do picia bo inaczej nie chce się uspokoić. Po wypiciu zasypia i śpi tak do 5-6, wtedy jest czas na mleko i znowu zasypia i śpi różnie do 7-9. I jeszcze wieczorkiem po zaśnięciu budzi się ze 2-3 razy z płaczem, ale szybciutko zasypia. To pewnie wszystko przez te zęby  :twisted:

Offline Tajusia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.09.2005
« Odpowiedź #487 dnia: 18 Października 2006, 08:24 »
oj biedaczek :(
niech juz te ząbki wyjdą  :twisted:
"...Jest na ziemi jedno moje małe miejsce, gdzie poza biciem serca nie liczy się NIC więcej..."

Offline asiek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.08.2004
« Odpowiedź #488 dnia: 18 Października 2006, 10:34 »
martulko!!!! ogromnie się cieszę, że wszystko z pracą ok, że psychicznie z rozłąką sobie radzisz.Najtrudniejsze zwykle bywają początki, a u Ciebie przebiega "bezboleśnie" prawie, więc  im dalej, to będze tylko lepiej!!!!
 co do nocek-moga to byc zabki  :cry: ale wyjda i bedzie ok. żeby sie wyspac,powinnas szybko razem z syniem klasc sie spac.no chyba,ze masz taka prace,ze musisz posiedziec wieczorem....

pozdrawiamy i zyczymy dalej wytrwalosci ui PRZESPANYCH  nocek!!!!!

Offline martulka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #489 dnia: 19 Października 2006, 17:15 »
Dzisiaj w nocy Wiktorek budził się chyba z 5 razy. Piszę chyba bo z czasem przestałam liczyć i wstawałam automatycznie. Najgorszy ból był jak budzik zadzwonił o 5.30 i musiałam wstać do pracy. Oj pospałoby się dłużej.

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #490 dnia: 19 Października 2006, 18:35 »
To pewnie przez ząbki, tak to już bywa...

Offline topyciu

• uzależniony
« Odpowiedź #491 dnia: 19 Października 2006, 19:52 »
Na brzuszku u tatusia

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #492 dnia: 19 Października 2006, 19:58 »
Śliczne fotki Tatusia z syniem :-)

Offline Pyrdulka

• entuzjasta
« Odpowiedź #493 dnia: 19 Października 2006, 20:42 »
No, no Marta! Szczęściara z Ciebie! Dwuch takich facetów mieć koło siebie  :wink:

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
« Odpowiedź #494 dnia: 19 Października 2006, 20:49 »
Przerwy na karmienie nie załatwiam, bo wolę być uczciwa. Pokarmu nie mam i nie chcę oszukiwać, bo czasami przez zawiść ktoś mógłby donieść i byłby klops

i za to Cię podziwiam.tymbardziej,że mówisz,że sa chore klimaty.A o dobrą posadę trzeba dbać.generalnie ta przerwa jest dla matek karmiących piersią.Więc po co oszukiwać.A powiem Ci martulka,że mój Marcelek też super przesypiał mi całe nocki(raz się budził na karmienie).A tak od 4 mies. życia wybudza mi się w nocy.Wali głową w szczebelki i się podnosi i ryczy.Te ząbki to jeszcze nie wyszły.A już 7 miesiąc.Tyle się trza męczyć.Mam nadzieję,że u Was będzie szybciej i bezboleśnie.pozdrawiamy.
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline martulka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #495 dnia: 20 Października 2006, 17:46 »
Wiktorek zaczął kombinować z unoszeniem pupy do góry. Kładziemy go na brzuszku, już teraz się nie buntuje, a on albo macha nogami albo podciąga je pod siebie i unosi pupcię do góry :) Wreszcie zaczyna się coś dziać. Kiedys wrócę z pracy a on będzie zasuwała po podłodze :D

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
« Odpowiedź #496 dnia: 20 Października 2006, 20:43 »
o widzisz jakie postępy!on widać z tych co ksiązkowo się rozwijają.Tylko Marcel i Kubik jakoś tak z rozwojem do przodu zasuwaja ponad normę.Jak ostatnio byłam u pediatry 2 dni temu, to się zdziwiła,że Mały sam na nogach do gabinetu zasuwał.Z moją pomocą oczywiście
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #497 dnia: 20 Października 2006, 21:44 »
Mariolka, mój Kuba do raczkowania wrócił, bo może dzięki temu szybciej się przemieszczać  :mrgreen:

Martuś, to teraz już z górki ;-)

Offline martulka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #498 dnia: 23 Października 2006, 21:20 »
Dzisiaj Wiktorek zrobił mi niespodziankę i odwiedził mnie w pracy!!!!!
A wszystko za sprawą tatusia, który miał dzisiaj wolne i wybrał się z synkiem na spacer. Najpierw zadzwonił do mnie, że jest z Wiktorkiem na spacerze a za chwilkę już byli u mnie w biurze :D Ze szczęścia mało mi  :serce: z klaty nie wyskoczyło i cała zaczęłam sie trząść. Wycałowałam malucha i poszłam pokazać go wszystkim ciociom. Chodziliśmy od biura do biura i w każdym słyszeliśmy inne opinie na temat podobieństwa. Raz było "cały tata", a za chwilę "no cała mamusia". Ubaw po pachy.
Szkoda, że takich niespodzianek nie będzie częściej :D

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #499 dnia: 23 Października 2006, 21:44 »
Czyli miałaś cudowny dzień, super :-)

Offline demka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25 grudnia 2005
« Odpowiedź #500 dnia: 23 Października 2006, 22:42 »
No martulka to sie nazywa piekny dzień w pracy :D
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #501 dnia: 24 Października 2006, 07:14 »
ale super niespodzianka....gratuluję mężowi pomysłu  :mrgreen:

Offline Tajusia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #502 dnia: 24 Października 2006, 07:43 »
Ale fajniutko :)
Musiałaś być bardzo dumna z synusia i mężusia też  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:
"...Jest na ziemi jedno moje małe miejsce, gdzie poza biciem serca nie liczy się NIC więcej..."

Offline asiek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #503 dnia: 24 Października 2006, 10:48 »
ale pewnie potem już Ci się nie chciało pracowac,co?? hihi
Cudowna niespodzianka.Napisz co tam u Was,jak sobie radzicie i babcia???
Pozdrawiamy

Offline martulka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #504 dnia: 25 Października 2006, 21:05 »
U nas wszystko w porządeczku. Wiktorek jest zdrowiutki i prawie cały czas się uśmiecha. Czasami tylko pomarudzi chwilkę, ale po posmarowaniu dziąsełek żelem humor mu sie poprawia.
Do pracy wzięłam sobie zdjęcie Wiktorka i umieściłam na pulpicie w komputerze i teraz w wolnych chwilach mogę na niego patrzeć jak sie pieknie do mamusi uśmiecha.
Dzisiaj wieczorem po kąpieli poraz pierwszy na poważnie zainteresował się swoimi nóżkami. Najpierw przyglądał im się z zaciekawieniem, później próbował chwycić sie za duży palec i udało mu się :D
Babcia radzi sobie świetnie, przewija, karmi, ubiera i codziennie chodzi na długie spacerki :D Przydadzą się babci te spacerki :D Cieszę się z tego, bo dzięki temu mogę spokojnie pracować.
Wczoraj wieczorem wybrałyśmy się z mamą do kina na "Karol -  Papież, który pozostał człowiekiem", a tatuś został z Wiktorkiem i musiał nie tylko go wykąpać (to akurat robi codziennie, chyba, że jest w szkole) ale i całą resztę, czyli oliwkowanie i ubieranie :D Poradził sobie bardzo dobrze. Teraz spokojnie będę mogła czasami wychodzić z domciu na jakieś babskie spotkania :D

Offline asiek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #505 dnia: 25 Października 2006, 21:21 »
Wiktorek jest zdrowiutki i prawie cały czas się uśmiecha

no to wspaniale!!

Do pracy wzięłam sobie zdjęcie Wiktorka i umieściłam na pulpicie w komputerze i teraz w wolnych chwilach mogę na niego patrzeć jak sie pieknie do mamusi uśmiecha.

to pomaga na pewno - mój mąż ma Miłka na swoim pulpicie,a że duży bardzo,to ma na co popatrzeć,hihi

później próbował chwycić sie za duży palec i udało mu się  

to super widok!!! Pamiętam dzień (na spacerku) jak Miłek wziął do buzi swoje nóżki!!!! (to było lato,więc na spacerku mógł to uczynić :mrgreen: )

Babcia radzi sobie świetnie, przewija, karmi, ubiera i codziennie chodzi na długie spacerki  Przydadzą się babci te spacerki  Cieszę się z tego, bo dzięki temu mogę spokojnie pracować.

no to wspaniale i gratulacje dla babci

Poradził sobie bardzo dobrze. Teraz spokojnie będę mogła czasami wychodzić z domciu na jakieś babskie spotkania

tak tak :!:  :!:  :!: polecam i to oby jak najczęściej

powodzenia i całuski dla Wiktorka

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #506 dnia: 25 Października 2006, 23:05 »
Ależ miło się czyta Twoje posty, niesamowite wrażenie robi na mnie to, w jakim stylu wróciłaś do pracy :-) bez histerii, płaczy, itp...i nadal bije od Ciebie szczęście, radość, spełnienie, super i oby tak dalej!!!!!

Offline Tajusia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #507 dnia: 26 Października 2006, 07:48 »
podziwiam Cię Martulko że tak spokojnie do tego podchodzisz, wiem że musiałaś wrócić do pracy, takie życie u nas ... ale za to radzisz sobie bardzo dzielnie  :mrgreen:

ucałowanka dla Wiktorka, ktróry rośnie i rozwija się jak na drożdżach (a raczej na mamusiowo-tatusiowo-babcinej miłości  :serce: )

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #508 dnia: 26 Października 2006, 09:11 »
Ja przezde wszystkim podziwiam Tatusia, należą mu się wyrazy uznania. Dzięki takiemu zaangażowaniu Martulka może spędzać wolny czas bez wyrzutów sumienia :wink: .
A pomysł z maluchem na tapecie - baaaardzo mi się podoba.

Offline morgaina

• Chuck Norris
« Odpowiedź #509 dnia: 26 Października 2006, 16:10 »
Super że wszystko przebiega bezproblemowo to na pewno ciężki moment zostawić takie maleństwo i iść do pracy. No ale masz super wsparcie w rodzinie i baaaaardzo grzecznego synusia no i sama jesteś bardzo pogodną osobą oby tak dalej. :serce:  :serce:  :serce: