Autor Wątek: Odliczanko Marty i Rafcia do najpiękniejszego dnia w życiu!!  (Przeczytany 67912 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
Odliczanko Marty i Rafcia do najpiękniejszego dnia w życiu!!
« Odpowiedź #450 dnia: 14 Czerwca 2006, 23:28 »
Cytat: "asia"
Tak trzymaj Martuś! To wyróżnienie i olbrzymie szczęście mieć wspaniałego, kochanego i kochającego męża

Napewno Asiu masz rację. :) Będę się bardzo cieszyć mówią mój mąż to czy tamto.  :mrgreen:
To bardzo dużo szczeście mieć obok siebie kogoś kogo się bardzo kocha i jest się kochanym.  :serce:  Ja mam bardzo dużo znajomych i powiem szczerze, że jakoś się im nie układa, albo nie mogą sobie znaleźć odpowiedniej osoby. Są to ludzie, którzy są przeważnie starsi ode mnie. Nie wiem czemu tak się dzieje. Z niektórych historii moich znajomych to można by nakręcić niezłą telenowelę...sukces gwarantowany. Nie wiem czemu tak się jest...to przykre.  :roll:

Relacja i fotki z naszego pięknego dnia:
https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=4077

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #451 dnia: 15 Czerwca 2006, 15:49 »
Moja koleżanka z bloku i kolega z bloku mojego Rafała w sobotę mają ślub. Też taka osiedlowa para jak my. Ślub mają w tym samym kościele co my i wesele też na tej samej sali.  :)  Już od początku tego tygodnia widać całe zamieszanie u nich, zwozenie produktów itd. Jak tak sobie pomyślę, że to samo nas czeka na niecałe 2 miesiące to aż ciśnienie mi się podnosi.  :mrgreen:

Offline monika_mb

• entuzjasta
  • data ślubu: 29 lipiec 2006
« Odpowiedź #452 dnia: 15 Czerwca 2006, 16:01 »
Cytat: "Marta"
Moja koleżanka z bloku i kolega z bloku mojego Rafała w sobotę mają ślub. Też taka osiedlowa para jak my. Ślub mają w tym samym kościele co my i wesele też na tej samej sali.  Już od początku tego tygodnia widać całe zamieszanie u nich, zwozenie produktów itd. Jak tak sobie pomyślę, że to samo nas czeka na niecałe 2 miesiące to aż ciśnienie mi się podnosi.

no to będziecie mogli poczuć klimat :) Ja do waszego kościółka idę w przyszłą sobotę na slub koleżanki... i jak sobie pomyślę, że od tego dnia juz tylko za niewiele ponad miesiac my będziemy w takiej sytuacji....to aż mi ciarki okropne po plecach przechodzą i takie dziwne podniecenie ogarnia ;)
Liwia Łucja B. - zawdzięczam Ci swoje życie.....

31.08.2007r, godz.19:50... Liwia..nasz maleńki wielki Cud... 53cm, 3650g

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #453 dnia: 15 Czerwca 2006, 16:14 »
Cytat: "monika_mf"
no to będziecie mogli poczuć klimat

Taak klimat poczujemy już jak tylko w sobotę zaczną przychodzić goście do nich i jak zobaczę koronę nad drzwiami, mają przyjechać też panowie, którzy będą grać....jak pomyślę to mam gęsią skórkę. :)
A tak wogóle to u mnie na osiedlu w tym roku jest dość dużo ślubów. Tydzień przed nami koleżanka z bloku Rafał wychodzi za mąż.  :)
Także klimat ślubny mamy gwarantowany. :D

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #454 dnia: 16 Czerwca 2006, 09:26 »
57 dni[/size]

Właśnie przyszły balony, które zamówiliśmy. :jupi:
Najważniejsze, że mają śliczne metaliczne kolory. Mam nadzieję, że będą nam pasować do sali. Sala będzie w dwóch kolorach: biały i fiolet.  :)
Materiały i kwiaty sztuczne mamy już kupione i teraz balony, czyli wszystko do dekoracji jest. :)

A to balony - biały:

I fiolet:

Offline Agutka

• maniak
  • data ślubu: 26.08.2006
« Odpowiedź #455 dnia: 16 Czerwca 2006, 10:08 »
Materiały i kwiaty sztuczne mamy już kupione i teraz balony, czyli wszystko do dekoracji jest

no to super Martus! teraz nie pozostaje juz nic innego jak tylko udekorowac sale :wink: to juz coraz blizej :mrgreen: super baaardzo sie ciesze i juz nie moge sie doczekac :D  a balony faktycznie maja ladne kolorki!
Relacja z tego Jedynego Dnia :) Zapraszam  Gość
http://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?p=119076#119076

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #456 dnia: 16 Czerwca 2006, 11:43 »
Cytat: "Agutka"
no to super Martus! teraz nie pozostaje juz nic innego jak tylko udekorowac sale

Dziękuję Agutko! Sama jestem ciekawa jak ta nasza sala będzie wyglądać. :roll:  Mamy dużo pomysłów. Moja Mama szyje specjalny obrus dla nas na którym będą rozrzucone płatki róż. I jeszcze jest do szycia specjalny pokrowiec na łuk, który będzie za nami.  :)

a balony faktycznie maja ladne kolorki!

Balony w rzeczywistości są jeszcze ładniejsze niż na zdjęciu.  :)

Offline Anielka

• maniak
  • data ślubu: 15.08.2006
« Odpowiedź #457 dnia: 16 Czerwca 2006, 12:41 »
Ale miałam postów do przeczytania :id_juz: . Jejku Martuś masz tyle załatwionych spraw, że właściwie, to możesz wychodzić za mąż jak tylko odbierzesz suknię :D

Obrączki macie faktycznie oryginalne, ja też takich nie widziałam. To jakiś chyba nowy wzór, co?? Ciekawa jestem jak na pluszkach wyglądają. Prezentują się zacnie :D

A co do tańca to nie martw się Martuś za bardzo. Ogólenie jest chyba tak, ze panowie do tańców się nie rwą - widzę to na przykładzie mojego Darusia. Ze sprawnościowych rzeczy, to dla niego chyba tylko latanie za piłką ma sens. Heheh.... Ogólnie od miesiąca wybieramy się na kurs tańca i trafaić nie możemy. Wprawdzie ja też ostatnio nie mogłam, a teraz to nie wiem chyba w lipcu dopiero się wybierzemy (o ile w ogóle).

Rafi ma buty, suknię masz już prawie, Twoja Mama ma kreację. Hmmm.... no to do wesela wszystko gotowe :D

Offline monika_mb

• entuzjasta
  • data ślubu: 29 lipiec 2006
« Odpowiedź #458 dnia: 16 Czerwca 2006, 12:55 »
Cytat: "Anielka"
Jejku Martuś masz tyle załatwionych spraw, że właściwie, to możesz wychodzić za mąż jak tylko odbierzesz suknię  

oj tak tak...nasza Martusia zdecydowanie jest juz gotowa żeby stanąć na ślubnym kobiercu :) a ja podziwiam was, że tak wszystko sami załatwiacie, praktcznie od podstaw (az po sam sufit :)) i ze każdy szczegół będzie dopracowany w 100%!
Liwia Łucja B. - zawdzięczam Ci swoje życie.....

31.08.2007r, godz.19:50... Liwia..nasz maleńki wielki Cud... 53cm, 3650g

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #459 dnia: 16 Czerwca 2006, 13:00 »
Jejku Martuś masz tyle załatwionych spraw, że właściwie, to możesz wychodzić za mąż jak tylko odbierzesz suknię  

Tak tylko jeszcze moja suknia musi być gotowa. :)  Aha i jeszcze moja przyszła teściowa nie ma kreacji.

Obrączki macie faktycznie oryginalne, ja też takich nie widziałam. To jakiś chyba nowy wzór, co??

Dziękuję Anielko.  :)  
Obrączki kupowaliśmy w chyba styczniu lub lutym już dokładnie nie pamiętam. I już chyba 3 miesiące wcześniej nam się spodobały. Nie wiem dokładnie kiedy zostały wprowadzone do sprzedaży.  :roll:  

A co do tańca to nie martw się Martuś za bardzo. Ogólenie jest chyba tak, ze panowie do tańców się nie rwą - widzę to na przykładzie mojego Darusia.

Anielko właśnie zauważyłam, że nie jestem sama...dużo dziewczyn skarży się na swoich przyszłych, że nie kwapią się do tańca.  :|

Rafi ma buty, suknię masz już prawie, Twoja Mama ma kreację. Hmmm.... no to do wesela wszystko gotowe

Jeszcze tylko do księdza musimy iść podać dokumenty spisać protokół i zakupy spożywcze zrobić i mogę już wychodzić za mąż.   :)

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #460 dnia: 16 Czerwca 2006, 13:05 »
oj tak tak...nasza Martusia zdecydowanie jest juz gotowa żeby stanąć na ślubnym kobiercu

Jeszcze zakupy spożywcze trzeba zrobić.  :)

a ja podziwiam was, że tak wszystko sami załatwiacie, praktcznie od podstaw (az po sam sufit )

Niewiele jest osób na forum, które wszystko same organizują. Chodzi mi tutaj o robienie zakupów spożywczych i dekorację sali. mnie to nie sprawia problemu mogą całą sobą odczuć, że wychodzę za mąż i to jest piękne...to całe zamieszanie, planowanie itd.  :)

ze każdy szczegół będzie dopracowany w 100%!

Dziękuję Moniczko!  :)
Znająć życie to nie da się tak w 100% wszystkiego zaplanować, bo zawsze może coś niespodziewanego wypaść. Niestety. :|

Offline demka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25 grudnia 2005
« Odpowiedź #461 dnia: 16 Czerwca 2006, 13:56 »
Mamy dużo pomysłów. Moja Mama szyje specjalny obrus dla nas na którym będą rozrzucone płatki róż. I jeszcze jest do szycia specjalny pokrowiec na łuk, który będzie za nami.

Martuś musisz mieć zdolną mamę skoro podjęła się realizacji Twoich marzeń... Mam nadzieję, ba jestem pewna, że dekoracje szyte przez mamę będą cudowne...czego oczywiście gorąco zyczę...

I tak jak mówią dziewczyny masz juz chyba wszystko gotowe...tak więc wypoczywaj przed slubem...a zakupy...cóż...dla kobiet to czysty relacks...będzie dobrze :D
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #462 dnia: 16 Czerwca 2006, 16:26 »
Cytat: "demka"
Martuś musisz mieć zdolną mamę skoro podjęła się realizacji Twoich marzeń... Mam nadzieję, ba jestem pewna, że dekoracje szyte przez mamę będą cudowne...czego oczywiście gorąco zyczę...

Muszę się pochwalić, że moja Mama umie szyć. A takie obrusy i inne rzeczy to dla mniej nic wielkiego. Odziedziczyła to po mojej Kochanej Babci  :serce: , która była krawcową.   :)

Cytat: "demka"
I tak jak mówią dziewczyny masz juz chyba wszystko gotowe...tak więc wypoczywaj przed slubem...a zakupy...cóż...dla kobiet to czysty relacks...będzie dobrze

Tak, tak Demeczko masz rację.  :)  Ja uwielbiam robić zakupy...jak wszystkie kobiety.  :)
Jeszcze tylko sesja spędza mi sen z powiek.  :?

Offline Lea

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Nelcia mój kawałek nieba
« Odpowiedź #463 dnia: 16 Czerwca 2006, 23:10 »
Sala będzie w dwóch kolorach: biały i fiolet.

Moja też, moja też :D:D:D:D:D

Niewiele jest osób na forum, które wszystko same organizują. Chodzi mi tutaj o robienie zakupów spożywczych i dekorację sali

Do tych ,,Niewielu" możesz mnie też zaliczyć :D:D:D:D:D
Życie jest jak gra planszowa...czasem ktoś stoi na twoim polu.

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #464 dnia: 17 Czerwca 2006, 10:43 »
Cytat: "Lea"
Marta napisał/a:
Niewiele jest osób na forum, które wszystko same organizują. Chodzi mi tutaj o robienie zakupów spożywczych i dekorację sali

Do tych ,,Niewielu" możesz mnie też zaliczyć

Dziewczyny podziwiam Was niesamowicie!! Ja się ledwo wyrabiam z szykowaniem wesela w lokalu, a co dopiero robić wszystko samodzielnie...zakupy, dekoracje!! Jesteście niesamowite!!!

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #465 dnia: 17 Czerwca 2006, 11:43 »
Marta, moja mamuska była przerażona tym że chcemy zrobić wesele na sali
"tyle latania kupowania kto się tym zajmie"
ale4 my chcieliśmy zaoszczędzić a zresztą to jest niesamowite samemu tak się angażować
przez cały tydz czujesz narastającą atmosferę a prawda jest taka że takie żarcie jak zrobia kucharki to w żadnej knajpie nie zjesz
my nie żałujemy że mieliśmy na sali, żałujemy tylko że to tak szybko się skończyło

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #466 dnia: 17 Czerwca 2006, 13:39 »
Lea ja wiem, że nie jestem sama...jest nas tu kilka. :)

Dziubasku jakoś dajemy sobie radę nie narzekam.  Jak na razie przynajmiej, bo później to będzie urwania głowy. :)

Cytat: "jagodka24"
a zresztą to jest niesamowite samemu tak się angażować
przez cały tydz czujesz narastającą atmosferę a prawda jest taka że takie żarcie jak zrobia kucharki to w żadnej knajpie nie zjesz

To jest w tym wszystkim najlepsze. :)  :)  :)

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #467 dnia: 18 Czerwca 2006, 22:53 »
Wczoraj był ślub mojej koleżanki z bloku o której już kiedyś wspominałam. Oczywiście klimat ślubno-weselny baardzo nam się włączył.  :)  Jak zobaczyłam w sobotę to całe zamieszanie to aż ja sama się zaczełam denerwować.  :roll: A jak składałm im życzenia to miałam łzy w oczach...tak pięknie razem wyglądali tacy eleganccy. :)  Przed ich wyściem z domu zaczepił nas facet z zespołu, który ich wyprowadzał z domu i zaczeliśmy z nim gadać i powiedziliśmy mu, że się trochę stresujemy, bo za niecałe 2 miesiące nas czeka to samo. A on wtedy zaczął nam udzielać rad, że np. pan młody w kościele nie powinien siedzieć z bardzo rozkraczonymi nogami, że jak będziemy szli to mamy iść wolno, że mamy się cały czas uśmiechać, że ja muszę mieć tzw. niezbędnik czyli , nitkę, igłę, tabletki przeciwbóloweitd.  :)  Bardzo symapatyczny był ten gościu.  :)

Offline Agutka

• maniak
« Odpowiedź #468 dnia: 19 Czerwca 2006, 09:35 »
Bardzo symapatyczny był ten gościu.

no naprawde mily facet :D nic zlosliwie , tylko dobre rady tak od serca-super, aby wiecej takich osob :D

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #469 dnia: 19 Czerwca 2006, 12:59 »
Cytat:
Bardzo symapatyczny był ten gościu.

no naprawde mily facet  nic zlosliwie , tylko dobre rady tak od serca-super, aby wiecej takich osob

Ja byłam naprawdę bardzo mile zaskoczona. :)  Mama mojego Rafcia stwierdziła, że to jakiś dobry duszek. :wink:

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #470 dnia: 19 Czerwca 2006, 13:26 »
54 dni[/size]
Dzisiaj kupiłam sobie w aptece preparat do wybielania zabków "Biała Perła".
Podobno to bezpieczny preparat, który wybiela ząbki. Zawiera 10% stężenie nadtlenku karbamidu. Zobaczymy czy będą jakieś efekty. :)

Offline Agutka

• maniak
« Odpowiedź #471 dnia: 19 Czerwca 2006, 14:14 »
Martus-moja kolezanka kiedys tego uzywala i troszeczke jej to pomoglo-usunelo szarawy nalot po kawie i herbacie, ale jakichs spektakularnych efektow nie bylo.Ale zobaczymy jak na Twoje zabki to zadziala :D

Offline aniula

• entuzjasta
« Odpowiedź #472 dnia: 19 Czerwca 2006, 14:23 »
jagodka24 napisał/a:
a zresztą to jest niesamowite samemu tak się angażować

To jest w tym wszystkim najlepsze.  

No właśnie, ja tez nie moge się doczekać robienia zakupów, a przede wszystkim dekoracji  :D  Cieszę, się że sama bede miała na wszystko wpływ i ze potrawy wymyslamy sami a nie wybieramy tylko z oferty restauracji. Mam nadzieję tylko, że wytrzymam to fizycznie  :D

Moja siostra tez miała, trochę pomogło, ale dużo też zależy od tego jakie mamy zęby.

Offline Anielka

• maniak
« Odpowiedź #473 dnia: 19 Czerwca 2006, 14:41 »
Marta my też będziemy robili sami zakupy, ale dekorację robi nam znajoma, więc nasze zaangażowanie będzie nieco mniejsze niż Wasze, bo wszystko robicie sami od "a" do "z".

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #474 dnia: 19 Czerwca 2006, 20:37 »
Martus-moja kolezanka kiedys tego uzywala i troszeczke jej to pomoglo-usunelo szarawy nalot po kawie i herbacie, ale jakichs spektakularnych efektow nie bylo.

Czytałam opinie ludzi w internecie na temat tego preparatu i większość była zadowolona. Kuzynka mojego Szwagra jest stomatologiem i mówiła, że jest to bezpieczny środek, bo kilka jej znajomych stomatologów używało tego środka. Dlatego zaufałam, że jest to bezpieczne.
Z resztą rozmawiałam kiedyś z Monią i sama mówiła, że 10% stężenie tlenku karbamidu jest bezpieczne. Ja chciałam początkowo sobie kupić 32% stężenie, ale Monia mnie uprzedziła, że by mi to dziąsła wypaliło. :roll:

Ale zobaczymy jak na Twoje zabki to zadziala

Sama jestem bardzo ciekawa.  :)

Cytat: "aniula"
No właśnie, ja tez nie moge się doczekać robienia zakupów, a przede wszystkim dekoracji  Cieszę, się że sama bede miała na wszystko wpływ i ze potrawy wymyslamy sami a nie wybieramy tylko z oferty restauracji. Mam nadzieję tylko, że wytrzymam to fizycznie  

Aniula ja też się bardzo cieszę, że mogliśmy sami sobie uzgodnić potrawy. I też mam wielką nadzieję, że fizycznie to wytrzymam.  :)
Aniula będzie dobrze.  :D

Marta napisał/a:

Moja siostra tez miała, trochę pomogło, ale dużo też zależy od tego jakie mamy zęby.

Też właśnie słyszałam, że to bardzo dużo zależy jakie ma się ząbki. Jedna osoba będzie widzieć duży pozytywny efekt druga natomiast może nie być, aż tak zadowolona.

Marta my też będziemy robili sami zakupy, ale dekorację robi nam znajoma, więc nasze zaangażowanie będzie nieco mniejsze niż Wasze, bo wszystko robicie sami od "a" do "z".

Anielko czyli można powiedzieć, że też wszystko załatwiacie prawie sami. :)

Offline Agutka

• maniak
« Odpowiedź #475 dnia: 20 Czerwca 2006, 09:15 »
Martus za jakis czas daj znac jak ta biala perla na Ciebie dziala:)

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #476 dnia: 20 Czerwca 2006, 13:04 »
Martus za jakis czas daj znac jak ta biala perla na Ciebie dziala:)

Dobrze Agutko. Dam znać napewno! :)

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #477 dnia: 20 Czerwca 2006, 13:34 »
53 dni[/size]

Dzisiaj przyszły obrączki, które będę naklejać na winietki na stół.
Planuję zacząć robić winietki już po sesji czyli w lipcu, bo na razie do końca czerwca to jestem zawalona nauką.  :x

A to te obrączki (były jeszcze sreduszka, ale mnie się bardziej podobały obrączki):

Offline Anielka

• maniak
« Odpowiedź #478 dnia: 20 Czerwca 2006, 14:46 »
Martuś śliczne. Mnie się podobają i te obrączki i serduszka - chyba nie umiałabym wybrać, bo jedno i drugie śliczne jest :D

Offline Agutka

• maniak
« Odpowiedź #479 dnia: 20 Czerwca 2006, 14:48 »
Mi tez sie bardzo podobaja :D

Planuję zacząć robić winietki już po sesji czyli w lipcu, bo na razie do końca czerwca to jestem zawalona nauką.  

ja tez na lipiec zostawiam sobie robienie zawieszek i wypisywanie wizytowek, bo teraz przede mna egzamin- :?