co znaczy w teh chwili my tez mieliśmy torta z bitą śmietaną i owocami-flużeliną z wiśni i jak na razie kremów nie tykam
Maju ktoś kto miał już wesele tak jak Ty na przykład doskonale wie jaki jest torcik śmietanowy, a jaki z kremem. Ale wyobraź sobie, że jak wystawialiśmy cukiernie na targach ślubnych to mało kto był zorientowany, że tort śmietanowy jest dużo lepszy od kremów. A wiele osób nawet nie wiedziało, że takie torty isntnieją (moja Siostra, która miała wesele 8 lat temu też miała torty z bitą śmietaną). Dopiero po degustacji wszyscy jednogłośnie twierdzili, że bita śmietana to jest to.
Wiele osób przychodzi zamiawić z bitą śmietaną, a Ci którzy przychodzą i mówią, że chcą z kremem nawet nie wiedzą, żę bita śmietana teraz króluje.
Dla nas tort z bitą smietaną jest oczwisty, ale niektórzy chyba mało chodzą po imprezach.
na ostatnim weselu też był śmietanowy ale z jakimiś ulepszaczami a szkoda
Racja Maju...tort tortowi nie równy. A te wszystkie wymyślne kształty tortów są po prostu nie do zjedzenia. Odpowiedź jest prosta robiąć torta z bitą śmietaną (pysznego torta) nie da się zrobić wymyślnego kształtu, bo wszystko klapnie. Bita śmietana jest przecież lekka. Wymyślne torty z bitą śmietaną mają jak ja to mówię zabijająca dawkę sztucznych polepszaczy (E) i baardzo dużo żelatyny, żeby śmietana nie klapła.
Dlatego zanim zamówicie torcika do spróbujcie jego smak, choć są cukiernie, króre na degustację dają inne torty, a na weselu jest tort nie do zjedzenia.
Branża cukiernicza akurat jest mi bardzo dobrze znana.
Marta napisał/a:
Wielik plusem tortów ze śmietaną jest ich lekkość. Nie są bardzo słodkie, czyli nikogo nie zmulą.
dokładnie jestem jak najbardziej "za" ...nie ma to jak śmietankowa rozkosz
Dokładnie Maniarko.