Autor Wątek: Wątek zniecierpliwionych z 2007, czyli ponad 400 dni do...  (Przeczytany 1050100 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
Wątek zniecierpliwionych z 2007, czyli ponad 400 dni do...
« Odpowiedź #2610 dnia: 28 Września 2006, 11:23 »
mania,  witaj serdecznie w naszym wateczku i swietnie ze znowu jakas slazaczka do nas dolacza.

Super ze masz juz tyle zalatwione, tylko pogratulowac :mrgreen:

Cytat: "mania"
powiedzcie mi jak to jest z fajerwerkami? fajny to jest pomysl? kiedy sie je odpala?

Jezeli chodzi o fajerwerki to widzialam na forum watek dotyczacy tego i jak dobrze pamietam to nie jest to takie proste bo musi to robic jakas specjalna osoba przeszkolona. Takie fajerwerki kosztuja ok 2000 ale jak masz kase to czemu nie bo na prawde slicznie to wyglada kiedy po oczepinach zapraszasz gosci na zewnatrz i na Wasza czesc wybuchaja ognie sztuczne. Sliczny, niezapomniany widok :)
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline mania

• forumowicz
« Odpowiedź #2611 dnia: 28 Września 2006, 11:24 »
anusiu, ja znalazlam fajerwerki, ktore mozna samemu odpalac, kosztuja od 50 zl do 500 zl

Moje odliczanie : link

Nie żeń się dla pieniędzy, można je taniej pożyczyć :)

Offline szajo

• maniak
  • data ślubu: 28.IV.07
« Odpowiedź #2612 dnia: 28 Września 2006, 11:30 »
samemu fajerwerki :/ nie wiem czy to dobry pomysl... troche ryzykowny...

Offline szajo

• maniak
« Odpowiedź #2613 dnia: 28 Września 2006, 11:33 »
kto mialby puszczac fajerwerki? ;) ktos "doswiadczony" takimi zabawami w sylwestra  :mrgreen:

Offline mania

• forumowicz
« Odpowiedź #2614 dnia: 28 Września 2006, 11:35 »
kurcze no juz sama nie wiem, w tej sali co ja mam wesele organizowane sa rowniez piekne imprezy sylwestrowe i oni z tego co pamietam tez puszczali takie fajerwerki...zagadam z nimi, moze da rade :)

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.06.2007 r.
« Odpowiedź #2615 dnia: 28 Września 2006, 11:42 »
Mania skoro oni potrafią sami a Ty masz kogoś rozsądnego kto o 00.00 bedzie mógł ostrożnie zapalić fajerwerki to czemu nie????
Bierz i nie zastanawiaj się !!!!!

Offline mania

• forumowicz
« Odpowiedź #2616 dnia: 28 Września 2006, 11:44 »
w piatek wrzuce zdjecia sali i dam Wam znac czy da rade rozswietlic Kuznie 15 wrzesnia 2007 roku o godzinie zero zero :D

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2617 dnia: 28 Września 2006, 11:45 »
w piatek wrzuce zdjecia sali i dam Wam znac czy da rade rozswietlic Kuznie 15 wrzesnia 2007 roku o godzinie zero zero

Super czekamy z niecierpliwością :)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2618 dnia: 28 Września 2006, 11:48 »
Cytat: "szajo"
samemu fajerwerki :/ nie wiem czy to dobry pomysl... troche ryzykowny...

Tez tak sadze ze to nie jest zbyt szczesliwy pomysl

Offline szajo

• maniak
« Odpowiedź #2619 dnia: 28 Września 2006, 11:52 »
Cytat: "anusiaaa"
tak sadze ze to nie jest zbyt szczesliwy pomysl

nom zwlaszcza jak by sie cos stalu TFU TFU...
jak ja bym chciala fajerwerki to wolalabym juz dac komus kase (komus dowswiadczonemu)i miec swiety spokoj...  :mrgreen:
Na forum Beth miala fajerwerki...

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
« Odpowiedź #2620 dnia: 28 Września 2006, 11:54 »
Cytat: "szajo"
Na forum Beth miala fajerwerki...

i nic się nikomu nie stało..trzeba to po prostu zrobić z głową..

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2621 dnia: 28 Września 2006, 11:56 »
Ejjj dziewczyny bez paniki !!!!
Skoro obsługa sali cos takiego robiła to może mają jakieś doświadczenie, albo mogą kogoś polecić i nie musi to być ekspert za 1000 zł za samo odpalenie  :?

Warto popytać może okaże się że nawet w rodzinie jest ktoś kto się na tym zna. I ważne by było to robione w jakieś odległości od sali nie przed samą salą, bo dzieci jak zobaczą to będą chciały pooglądać z bliska i wtedy moze byc tragicznie :(

Offline mania

• forumowicz
« Odpowiedź #2622 dnia: 28 Września 2006, 11:59 »
wg mnie to wcale nie musi sie odbywac w okolicy 5 m od sali, tylko ktos kto to bedzie robil moze udac sie w pobliskie "bezpieczne miejsce", przeciez w nocy bedzie widac nawet jakby to bylo 100 m dalej a efekt moze byc ciekawszy

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2623 dnia: 28 Września 2006, 11:59 »
a z tymi fajerwerkami to nie jest tak, ze zamawiacie pokaz razem z "odpalaniem" ich przez profesjonalistów??  :roll:
inaczej to rzeczywiście mogłoby  być niebezpiecznie...
pogadajcie z Beth - ona miała pokaz fajerwerków na ślubie

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
« Odpowiedź #2624 dnia: 28 Września 2006, 12:02 »
Cytat: "Anusia-szczecin"
a z tymi fajerwerkami to nie jest tak, ze zamawiacie pokaz razem z "odpalaniem" ich przez profesjonalistów??

nie zawsze..wielu moich znajomych na sylwestra kupuje na własną rękę fajerwerki i potem odpala..jakoś nikomu nigdy nic sie nie stało i wcale nie trzeba mieć do tego specjalnych umiejętności oprócz rozwagi..
przeciez w nocy bedzie widac nawet jakby to bylo 100 m dalej a efekt moze byc ciekawszy

oczywiście, ze tak możesz zrobić..

Offline szajo

• maniak
« Odpowiedź #2625 dnia: 28 Września 2006, 12:15 »
Cytat: "oosta"
nie zawsze..wielu moich znajomych na sylwestra kupuje na własną rękę fajerwerki i potem odpala.. jakoś nikomu nigdy nic sie nie stało i wcale nie trzeba mieć do tego specjalnych umiejętności oprócz rozwagi..

no wlasnie... umiejetnosci specjalnych to moze i nie... ale lepiej zeby to byl ktos kto juz sie bawil takimi rzeczami... ot chocby na sylwestra...
i najlepiej ciut starszy (czyt. rozwazny)
 :mrgreen:

Offline mania

• forumowicz
« Odpowiedź #2626 dnia: 28 Września 2006, 16:36 »
jade ogladac autko do Tychów :D jak wroce to napisze jak bylo i jak bede mogla to zrobie fotki ;) buzka!

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
« Odpowiedź #2627 dnia: 28 Września 2006, 17:26 »
Witaj Mania!! Jak czytam to widze, ze sporo juz macie załatwione - gratuluje :) tylko pozazdrościć!!

:id_juz:

Offline Katrinka
  • My:)
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.08.2007
« Odpowiedź #2628 dnia: 28 Września 2006, 18:48 »
mania, witaj wsrod nas zniecierpliwionych:)
dobrze ze juz zalatwiliscie tyle rzeczy!przynajmniej bedzie wszystko dograne:)

Offline nicole_lucy

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #2629 dnia: 28 Września 2006, 21:56 »
Witam witam!!
Wprawdzie nikt za mna nie teskni, ale i tak nie omieszkam sobie dzis cosik napisac.
Rany Dziewczyny ale naklikalyscie. Zanim zdaze przeczytac wszytsko juz nie pamietam co bylo na poczatku.
Krotka relacja:
Indeks w dziekanacie, wszystko zaliczone, kolejny rok z glowy. No i zostal jeszcze jeden.

W sobote wybieramy sie posluchac jednej kapeli i to bedzie ostatnia jaka sprawdzamy. Jak nie spasuje to bedzie DJ, bo juz mam dosc.
A procz tego to nic nie mamy zalatwionego dalej. Czyli ciagle pozostaje zestaw sala+kościół. Ale bym juz chciala miec cos wiecej. Jeny. Dobija mnie to nieco.

Nie wiem ktora wklejala ta sukienke, ale jest cuuuuuuuuuuuuuuudna :!:  :!:  :!:  Wlasnie czegos podobnego szukam, ale sie wszystko okaze po przymiarkach.

Fajerwerki to fajny pomysl, ale tylko z osoba, ktora tym sie zajmuje profesjonalnie. Ja bym sie bala. To jest wesele, ludzie maja rozne pomysly, mniej i bardziej madre.

Dobra juz nie pamietam co bylo wiecej. Ach ta skleroza.

I na koniec, ale bardzo serdecznie i cieplo witam Nowa Foremke  :koncert:  :koncert:  :koncert:

Offline mania

• forumowicz
« Odpowiedź #2630 dnia: 28 Września 2006, 21:57 »
:)

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
  • data ślubu: czerwiec 2007
« Odpowiedź #2631 dnia: 29 Września 2006, 11:57 »
Witam serdecznie Mania!!! gratuluje juz tylu pozałatwianych spraw.

a u mnie...za wiele sie nie dzieje poza tym że zaczynam mysleć  o tym by suknia jednak była jednoczesciowa. już tyle fasonów tego typu mi sie spodobało że szok. hmm jesli wydłuża to pewnie i tez nieco wysmykla a to zapene może mi sie przydać. jak zaczne coś przymierzac to sie przkonam jak to jest. jedyne czego sie obawiam to...rodzaj figury...niom ja to taka raczej gruszeczka ( też dobry owocek) i jak twarz, dekold, plecki i gora brzuszka jest szczupła to jednak pozostaje cos w rodzaju lekko odstjacego brzuszka na dole...czy tego nie bedzie widac w przypadku sukni jednoczesciowej?? ma ktos doswiadczenie?? poza tym ciagle mi chodzi po głowie to "odkształcanie sie sukni/gorsetu". widziałam to w przypadku własnie sukni z gorsetem. pani młoda była lekko przy kosci, po jakims czasie gdy siedziała (już w samym kościele) zaczął jej sie powoli odkształcać dół gorsetu..w efekcie już przed oczepinami gdy stała prosto gorset na dole brzuchu odstawał. niefajny widok.
nie wiem czy potraficie sobie wyobrazic o co mi chodzi ale np jak założy sie dopasowaną bluzkę i posiedzi w niej np.w pracy / szkole to podobnie sie dzieje jesli jest z grubszego materiału.

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2632 dnia: 29 Września 2006, 17:16 »
uhuhuhuhuhu ale tu dzis cisza i spokoj :shock:

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2633 dnia: 29 Września 2006, 17:18 »
hihi.. Anusiu a ty co myslisz o tym co napisalam w sprawie odkształcania kiecki?

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2634 dnia: 29 Września 2006, 17:24 »
Cytat: "Ewelina_Michał"
nie wiem czy potraficie sobie wyobrazic o co mi chodzi

Cholewcia chyba mam dzis wyobraznie wyczerpana (w koncu piatek to moze byc zmeczona) bo nie wiem o co biega  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:

Offline nicole_lucy

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #2635 dnia: 29 Września 2006, 20:43 »
Ewelinka ja sie wlasnie zastanawiam, bo niedawno mi kolezanka powiedziala, ze jak chodzila ze swoja bratowa za sukienkami to wszyscy mowili, ze jednoczesciowa bardziej uwydatnia niedoskonalosci figury, wiec trzeba byc szczupla osoba.
Chyba wiem o co Ci chodzi z tym gorsetem, choc do konca nie jestem pewna bo mi sie tak nie dzieje, bo razcej moje bluzki nie sa "sztywne".

Dochodzac do wniosku wychodzi na to, ze najlepiej przymierzyc taka i taka i wtedy sie okaze, ktora lepiej lezy.

Mam nadzieje, ze w przyszlym tygodniu wybiore sie w koncu na rajd po salonach. Co mnie cieszy i stresuja.

Offline mania

• forumowicz
« Odpowiedź #2636 dnia: 29 Września 2006, 20:47 »
Ewelincia, wiem dokladnie o co Ci chodzi. Ja tez niestety szczupla nie jestem. Oprocz tego, ze nosze rozmiar 44 to  do tego mam brzuch po ciazy ( w dolnej czesci taki flak). Jak zaloze gorset to odksztalca sie dokladnie tak jak siedze. Czyli na samym dole odstaje a w tali sie wcina. Suknia, ktora mieszylam, jednoczesciowa, tez miala fizbiny, takie jak sa w gorsecie, i tez tak miala je odksztalcone. No ale... mimo wszystko w jednoczesciowej wygladalam o niebo lepiej niz w sukni gorset+spodnica. Poprzymiezaj i sama zobaczysz jak sie bedziesz czuc. :) Pozdrawiam  :id_juz:

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2637 dnia: 29 Września 2006, 20:56 »
hihi tak myslałam że troszke zagmatwałam z tym opisem "odkształcania sie" góry sukni.
może jeszcze jedym zdaniem...jak masz gorset na sobie to ta część na dole która kładzie sie już jakby na dole brzuszka, tam gdzie łączą się elementy sukni (gorset i spudniac) zaczyna odstawać ku przodowi. tworzy to niezbyt ładny efekt który moim zdaniem zdecydowanie mocniej uwydatnia że ktoś ma jakiś tam brzuszek.
łaaa jak schudne to może przestane sie o to obawiać. na razie jednak ja powiedziałam mojej siostrze że mam jeszcze z 13 kg do zrzucenia  :waga:  to powiedziała że zwariowałam iże sie za bardzo wyniszcze. tylko...hmmm w sumie mam na to jeszcze około 6 miesiecy. poza tym tyle co chce wazyć to była to kiedyś moja normalna waga i wcale jakoś za chudo nie było. no nic, może faktycznie taka wartość przeraża.

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2638 dnia: 29 Września 2006, 20:59 »
Mania - dzieki wielkie. hehe już myslałam że nikt mnie nie zrozumie hihi i troszke dyskomfortowo zaczełam sie czuć, że źle tłumacze czy coś takiego. ufff. A rozmiarek 44 tez jeszcze całkiem nie tak dawno nosiłam. schudłam 9 kg od czerwca, teraz u swojego M. troszke przytyłam ale spowrotem walcze i mam zamiar sie wyrobić do ślubu. to w koncu w pewnym sensie element mojego przygotowania. teraz nosze 42 a myśle że za jakieś 5 kg zacznie sie 40. oby.

piszesz że przymierzałas już suknie... ja tez chciałabym ale nie znajduje rozmiarów na siebie. wszedzie gdzie byłam sa tylko 36 i 38 ;/. szkoda.

Offline mania

• forumowicz
« Odpowiedź #2639 dnia: 29 Września 2006, 21:12 »
ewelinko, ja w ciagu 1,5 miesiaca zrzucilam 11 kg :waga:  , nie mialam diety tylko plywalam codziennie 15-20 minut w jeziorku :D Ah co to byly za czasy... Ale lato minelo i od tego czasu moja waga skoczyla 2 kg wiecej i tak stoi. Mam jeszcze zamiar dyszke spalic :twisted:  

Co do mierzenia to nie ma problemu. Panie zakladaja Ci spodnice przez glowe i nie zapinaja , potem gorset i tez go nie wiaza na amen :) Przegladasz sie pienie w lustereczku a ono Ci podpowie w czym jest najpiekniej  8)  Ja Ci szczerze powiem, ze wbrew temu co niektorzy mowia, ja naprzyklad wygladam super w sukni jednoczesciowej, moze dlatego, ze mam wciecie w talii i duzy biust  :evil:   :glowa_w_mur:    :klnie:    :beczy:    i mam jednak ta rownowage. Jesli Panie w salonie Ci pomoga i nie odstrasza haslami typu : "to jeszcze za wczesnie..." lub "w Pani rozmiarze mam..." i pokazuje jakis wór a w gruncie rzeczy wcale w tym szczuplo nie musisz wygladac ( wrecz przeciwnie ), to mysle, ze przymierzanie bedzie mile i przyjemne. Tego Ci zycze, buzka !