Autor Wątek: Wątek zniecierpliwionych z 2007, czyli ponad 400 dni do...  (Przeczytany 1052675 razy)

Offline Lilkuś

• uzależniony
Wątek zniecierpliwionych z 2007, czyli ponad 400 dni do...
« Odpowiedź #3990 dnia: 27 Października 2006, 13:35 »
Cytat: "cafe"
Czemu? bo nie patrzą na innych i a raczej na siebie i jak maja możliwość wyboru to rezerwuja sobie slub przed nami co by własnie.... ich wesele było pierwsze.

JAKBY WSZESNIEJSZY ŚLUB MIAŁ IM COS GWARANTOWAĆ  :roll: nie rozumiem takich ludzi, ale neistety istnieja

Ważne jest ze my bierzemy slub 18 sierpnia i na ten dzien bede czekac z niecierpliwosci a zamierzam znalesc plusy tego ze mogliby miec wczesniej ślub: np fryzure i makijaz probny

i tak trzymaj  :!:  :mrgreen: nie ma co sie niepotrzebnie stresować ślubem kuzyna... ehh Ty jestes ważniejsza i juz  :twisted:

Wiecie? jak Wam powiedziałam o tym to tak mi ulzyło i sobie mysle "pies ich trącał"  

od tego nas masz :) by sie wyżalic, ulżyc i pomyśleć - nie taki diabeł straszny... :D:D:D
Cytat: "AndziaK"
Kij im w oko !!!!!  
Nie ma się co przejmować takimi elementami    

DOKŁADNIE!

Offline cafe

• zapaleniec
« Odpowiedź #3991 dnia: 27 Października 2006, 13:42 »
Cytat: "Anusia"
i tak tamta panna mloda bedzie brzydsza

Masz całkowita racje ;)

AndziuK Ja jestem pewna ze moja bliska rodzina przyjdzie zarówno i do mojego kuzyna jak i do mnie :) I chodzi to własnie o prezenty  :twisted:  Mam nadzieje, że  pieniazkami sprawiedliwie obdziela ;) Ehhhh :) Teraz to ja jestem okropna  :twisted:
[/url]

Offline epox

• maniak
  • data ślubu: 18.08.2007 ... podejście x uda sie?...
« Odpowiedź #3992 dnia: 27 Października 2006, 13:43 »
zgadzam się znajomi to jedno,a rodzina drugie,ale na naszym weselu będą praktycznie sami znajomi i to ci sami co byli na weselu naszej koleżanki,bo tworzymy jedną całość,zawsze idziemy na wesele w tym samym składzie i tez byłby to problem dla niektórych,ale jednak unikneliśmy tego  :wink:

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
« Odpowiedź #3993 dnia: 27 Października 2006, 13:46 »
JA bym tak nie zrobiła, byłoby mi cholernie głupio, nawet jakby brała ślub kolezanka ale wiedziałabym ze szykuje sie do slubu zdecydowanie dłuzej niz ja to nie zrobiłabym jej tego.

a gdyby się okazało, że np. kuzyn będzie miał dziecko i zalezy mu na czasie :?:  niestety u mojej koleżanki była tak smutna historia..ona miała już zaplanowany ślub..wstępne rezerwacje ustalone..i okazało się, że jej siostra zaszła w ciąże..szybko zaczęli tej siostrze organizować przyjęcie..moja kolezanka przeniosła wesele na rok następny..i co się stało :?:  jej narzeczony znalazł inną i już było po ślubie :( dlatego nie ma się co przejmować, że ktoś chce mież w tym samym czasie, czy też wpycha się przed nas..poprostu trzeba robić swoje ..

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.06.2007 r.
« Odpowiedź #3994 dnia: 27 Października 2006, 13:50 »
Cytat: "oosta"
jej narzeczony znalazł inną i już było po ślubie

Noooo nie, a to .......piiiii... Chociaz może w ten sposób Opatrzność uchroniła ją przed szybkim rozwodem :( Napewno będzie szczęśliwa :)

dlatego nie ma się co przejmować, że ktoś chce mież w tym samym czasie, czy też wpycha się przed nas..poprostu trzeba robić swoje ..

Swięta racja !!!!!

Offline myszata

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 30 czerwiec 2007
« Odpowiedź #3995 dnia: 27 Października 2006, 13:53 »
Dziewczynki Wy mowicie o dwoch weselach w rodzinie. u mnie w tamtym roku bylo az 5 a zaczelo sie od mojego brata ktory sie hajtal w styczniu a potem poszla juz lawina. ja mam tylko nadzieje ze przede mna juz nikt nie wskoczy, bo po mnie to juz wiem ze bedzie i to na pewno jedno bo moj mlodszy brat hajta sie 25 sierpnia. ma chlop szczescie ze nie wskoczyl przede mna bo bym chyba zabila  :evil:

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3996 dnia: 27 Października 2006, 13:55 »
Cytat: "AndziaK"
Chociaz może w ten sposób Opatrzność uchroniła ją przed szybkim rozwodem  Napewno będzie szczęśliwa  

oby tak było, ale oni byli naprawdę fajną parą..ona patrzył na nią jak zakochany kundel..jak kiedyś zobaczyłam go z tą drugą, nie widziałam tego zachwytu w jego oczach..ale wierzę, że to miało jakiś cel i że i moja koleżanka będzie mogła jeszcze w naszym forum uczestniczyć :)

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.06.2007 r.
« Odpowiedź #3997 dnia: 27 Października 2006, 14:16 »
że i moja koleżanka będzie mogła jeszcze w naszym forum uczestniczyć

Jasne że tak będzie !!!!!  A my ją ciepluytko przyjmiemy. Zobaczysz Gosiu, że za niedługo bedziesz prosić o radę w co ubrac sie na jej wesele :)  :mrgreen:

Offline Dotiy

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #3998 dnia: 27 Października 2006, 14:35 »
No to ja tez wpisuje sie do gorna zniecierpliwionych
Slub odbedzie sie 18 sierpnia 2007 rou. Mamy juz sale kamere fotografa i termin w kosciele zaklepany. Ehhhh zeby ten czas szybko minal bo juz mnie teraz nosi a co dopiero bedzie pozniej ale mi sie wydaje ze po zimie to czas szybko minie bo zwlaszcze ze musze jeszcze obronic mgr.... Ale tak swoja droga fajie by bylo pstryknac palcami i juz przeskaujesz o kilka miesiecy.........

Offline Lilkuś

• uzależniony
« Odpowiedź #3999 dnia: 27 Października 2006, 14:42 »
Dotiy witaj w naszym wątku :):)

Cytat: "Dotiy"
Mamy juz sale kamere fotografa i termin w kosciele zaklepany

no to macie juz duzo :) masz juz wymarzona suknie? jak tak to czym prędzej pokazuj fotki bo forumki je uwielbiaja...

Gosiu Na pewno ten przypadek przesuniecia slubu uchronił twoja koleżankę przed rychłum rozwodem - to było zrządzenie losu.... swoja droga skoro zwiazek sie rozpadł po przesunięciu terminu slubu to chyba nie była prawdziwa miłosć; skoro tak na siebie patrzyli, to cos musiało zakłócić ich szczęście, ze sie rozstali.... moze własnie przesuniecie ślubu??

Offline Kasia-Wrocław

• uzależniony
  • data ślubu: 16.06.2007
« Odpowiedź #4000 dnia: 27 Października 2006, 14:43 »
Cafe... Tak sobie pomyślałam, że w sumie dobrze, że tamta para ogłosiła już teraz, że też planują ślub i wesele w przyszłym roku. Gorzej by było, gdyby po prostu rozdali zaproszenia np. w kwietniu na lipiec. Wtedy ludzie mieliby ciężki wybór. A tak, już teraz wiadomo, że będą dwa wesela i można się jakoś do tego przygotować!

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4001 dnia: 27 Października 2006, 14:54 »
a jeszcze jest jeden plus tego, ze ktoś nie fair wciśnie się z weselichem przed nas..można podpatrzyć, jak jego wesele wygląda i zobić lepsze ucząc sie na jego błedach..

Offline akto
  • bywalec
« Odpowiedź #4002 dnia: 27 Października 2006, 15:40 »
wiecie, a ja w ogole nie widze problemu że ktos z rodziny mialby ślub i wesele kilka tygodni przed nami, jakbym miala siostre w podobnym wieku to bardzo bym chciala zebysmy slubowaly jednego dnia...

dziś rozpoczynamy szykowanie naszego gniazdka :D => wielki bajzel w domu, musimy posprzatac strych na którym chcemy sobie zrobić kuchnie :)

Offline jumi_1979

• uzależniony
  • samodzielna mama
« Odpowiedź #4003 dnia: 27 Października 2006, 15:56 »
Cytat: "akto"
dziś rozpoczynamy szykowanie naszego gniazdka

No to gratulacje :D

Offline Dotiy

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #4004 dnia: 27 Października 2006, 16:10 »
Lilkuś Ja mam wymazone suknie ale jeszcze nie bylam w przymiarce ni nic w styczniu rusze na podobuj salonow ale i tak chyba bede szyla bo nosze rozmiar 48/50/52 Ale najpierw chcialam poporzymierzac w ktorym fasonie mi najlepeje. caly czas zastanawiam sie czy dwu czesciowa czy jedno......  Widze ze ty tez z moich regionow moze polecisz mi ajkies sklepy gdzie moge  zaopatrzyc sie w obuwie ( na niskim obcasie) bo jak narazie to wszedzie widzialam same szpileczki a to raczej nie dla mnie

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4005 dnia: 27 Października 2006, 16:18 »
Dotiy,  witaj wsrod nas :hello:
ale i tak chyba bede szyla bo nosze rozmiar 48/50/52

ale w salonie tez ci uszyja a zawsze sobie mozna pomierzyc :mrgreen:
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline Dotiy

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #4006 dnia: 27 Października 2006, 16:22 »
anusiaaa zgadza sie w salonach tez moga ci uszyc ale w salonach to jest  troche drozej a ja mam tu taka krawca na miejscu tez zajmuje sie szyciem sukni i ma maly salonik w domku . za uszycie zaplace u niej 900 zl i chyba to jest troszke taniej jak w salonach....takich duzych

a z przymierzaniem bylo ciezko i jest bylam w 8 w szczecinie i tylko w jedenym byly wieksze rozmiary. bo nie problem jest uszyc ale najpierw sprzawdzic czy wymarzona suknie pasuje do twojej figury....

Dziekuje wszystkim za serdeczne przywitanie  :D

Offline akto
  • bywalec
« Odpowiedź #4007 dnia: 27 Października 2006, 16:35 »
Dotiy, zobacz w relacjach ślubnych groszka jaką ona miala sukienke...

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #4008 dnia: 27 Października 2006, 16:42 »
Dotiy WITAJ! slubujesz tydzień przede mna- super bo bedziemy prawie razem sie przygotowywac no i jeszcze kochana Gosia( cafe) ! a trudno z rodzinka tak bywa ,zew chcą sie wciskac! Trudno- nie przejmowałabym sie( skoro tacy as ambitni) znajomi tez by mi nie przeszkadzali - ale rodzinka gorzej bo niektórych moze nie byc stac na 2 wesela pd rząd!
A Dotiy to rzeczywiscie masz problem z mierzeniem ja nosze 40 - tke a niestety w salonie były same 36 ! I za fajnie to to nie lezało na mnie1 Ale czy ty widz suknie szyte przez ta krawcowa- wykończenia itp? Bo moja szwagierka przyszła tak szyła suknie i popwiem ci w połowie wesela jej sie aplikacje poodrywały, gniotła sie niem,iłosiernie! wykonczenie nie było zbyt ładne! Teraz w salonacxh as obnizki! Ja na swojakiecke dostałam 200 zł rabatu i welon za 3 stówki gratis!

Offline Dotiy

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #4009 dnia: 27 Października 2006, 16:43 »
Akto Widzialam juz ta  relacje suknie  Groszka byla  sliczna. Ja myslam o jakies odcinanej pod biustem ale zobacze jeszcze.....

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #4010 dnia: 27 Października 2006, 16:56 »
Dotiy a jestes wysoka? wiesz ale zalezy jak odcinana pod biustem! bo jak szeroka od biustu to Cie poszerzy zdecydowania! moze byc odcinana ale nie poszerzana!
A teraz jest tyle sukienek ,ze na pewno znajdzoesz cośdla siebie- no i chyna CXie jeszcze nie widziałysmy co?

Offline akto
  • bywalec
« Odpowiedź #4011 dnia: 27 Października 2006, 17:06 »
Cytat: "Aniutek83"
Ja na swojakiecke dostałam 200 zł rabatu

ja kupilam za 1700 taniej i wypożyczenie halki gratis... za welon bede musiala jeszcze ze 100zł dopłacić...

zasnanów się czy taka suknia odcięta pod biustem to najszczęśliwszy pomysł... ja założyłam taka sukienkę w salonie w czasie moich poszukiwań (bo sama mam odstające żebra i chcialam to ukryć), wyglądała super, tylko moja siostra od razu powiedziala ze bedą komentarze... a teraz jest tyle możliwości, poszukaj moze w salonach które prowadzą też komisy (w komisach często jest większy wybór jeżeli chodzi o numeracje)...

Offline Lilkuś

• uzależniony
« Odpowiedź #4012 dnia: 27 Października 2006, 17:43 »
Widze ze ty tez z moich regionow moze polecisz mi ajkies sklepy gdzie moge zaopatrzyc sie w obuwie ( na niskim obcasie) bo jak narazie to wszedzie widzialam same szpileczki a to raczej nie dla mnie

ja swoje buciki (póki co jeszce nie kupione) znalazłam w sklepie Ryłko i to w Gdyni (przypadek). W Szczecinie jeszce się za butami nie rozglądalam bo jakos nie było okazji :D:D

jak sŁusznie zauwazya Ania jescze Cie nie widziałyśmy - zatem zapodaj jakąś swoją fotke :):)czekamy niecierpliwie  :mrgreen:

Cytat: "akto"
wyglądała super, tylko moja siostra od razu powiedziala ze bedą komentarze...

niech zgadne... że jesteś w ciąży??

Offline Katrinka
  • My:)
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.08.2007
« Odpowiedź #4013 dnia: 27 Października 2006, 17:45 »
Dotiy, witaj! na pewno znajdziesz cudowną suknię !! pochodzisz troszke po salonach, na pewno znajdziesz wieksze rozmiary! albo w jakis komisach poprzymierzaj jaki fason do Ciebie pasuje:)

ja to nie zazdroszcze paru wesel w rodzinie! ja osobiscie wsieklabym sie jakby ktos przed nami mial wesele!!   :evil:   po nas niech mają .. np. moja kuzynka ma 06.10 na szczescie daleka rodzina!! wiec nie wszyscy beda Ci sami goscie:) ale wiecie co??
tą samą sale zamówiła co My  :evil:
ale u nas najpierw ją zobaczą :):) :)

akto, To nizla okazja z ceną sukni:) a jest bardzo ładna:)
ja jadę do salonów 4.11  :)  przynajmniej tak planuje! bo to jedyna sobota wolna w tym roku;)) tak to mam szkołe !!

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
  • data ślubu: 2.8.2008
« Odpowiedź #4014 dnia: 27 Października 2006, 18:25 »
Cytat: "Kasia - Wrocław"
Cafe... Tak sobie pomyślałam, że w sumie dobrze, że tamta para ogłosiła już teraz, że też planują ślub i wesele w przyszłym roku. Gorzej by było, gdyby po prostu rozdali zaproszenia np. w kwietniu na lipiec. Wtedy ludzie mieliby ciężki wybór. A tak, już teraz wiadomo, że będą dwa wesela i można się jakoś do tego przygotować!

Całkowicie się zgadzamz Kasią, ja tam wiem, że wesele się nie zwróci a i na prezenty jakoś specjanie nie liczę. My mieliśmy co roku kilka wesel i nie było źle, raczej ciężko bybyło gdyby każdy brał łśub co roku, wtedy ja msiałabym czekać duuuuuuuuuuużo dłużej niż te (niecałe :wink: ) dwa lata :!: gorzej by było, gdyby mi ktoś salę podebrał, oj to już by było naprawdę źle.

Dotiy witaj, wiesz moja koleżnka bierze kościelny w przyszłym roku i nosi zbliżony rozmiar, już znalazłyśmy odpowiednią kiecę dla niej, tylko mam ja wklejoną w wordzie i mam prblem z wklejeniem tu.

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
« Odpowiedź #4015 dnia: 27 Października 2006, 18:35 »
Dotiy, jak wybierałyśmy jakis fason byłby najlepszy, to najpierw przewertowałyśmy zdjęcia sukien na allegro o większych rozmiarach, potem poszperałyśmy na necie i znalazłyśmy i będzie szyta kiecka u krawcowej, jeśli chcesz to podaj maila wyślę Ci.

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
« Odpowiedź #4016 dnia: 27 Października 2006, 19:00 »
Dotiy witaj w zniecieprliownych  :serce:
Jestem pewan ze znajdzies zjakis fasonik sukni w sam raz dla ciebie :)
A jezlei chodiz os zycie to rizumie, ze sam fakt robocizny 900zł, bo materiął to chyba odzielnie?? bo te na suknei - kornki, tilue, tafty sa pierońsko drogie :)

Offline myszata

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 30 czerwiec 2007
« Odpowiedź #4017 dnia: 27 Października 2006, 19:33 »
Zamowilismy juz obraczki  :jupi: beda nas kosztowac cos kolo 400 zlociszy ze swoim materialem (troszke nam brakowalo) i grawerem (jedna literka kosztuje 2 zl). jak na zlotnika w krakowie i to w centrum miasta to prawie jak za darmo. oczywiscie Pan nam zrobi takie jakie sobie wymarzylam :)

Offline Dotiy

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #4018 dnia: 27 Października 2006, 19:50 »
Wiec takŁ 900 zl to juz z materialem..... ale teraz juz zglupialalam chyba bede musiala sie jeszcz przejsc do tej krawcowej ale no przeciez tak pamietam jak mowila ze 900 zl i jej material i 900 zl to caly koszt ale ja jej potem oddaje ta suknie. widzialam juz kilka sukni w wykonaniu tej pani i byly naprawde ladne  :)  
Jesli chodzi o suknie oddcinan pod biustem no podobaja mi sie ale niemierzylam jeszcze takieje wiec niewiem jak to bedzie. Tak jak mowilam niewiem jeszcze  konkretnie jaka suknie i   wiem jedno ze spudnica napewno gladka ale gora czy gorset nie wiem ....

Nie jeszcze mnie nie wiedzialyscie ale newiem czy interesuja was takie zdjecia po " cywilnemu" :lol:  a pozatym musze sie jeszcze nauczyc jak sie wkleja zdjecia bo jeszcze tego nie rozgryzlam.... moze jakies wskazowki?  :oops:  dla niedoswiadczonej

a wzrostu mam 165 cm

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
« Odpowiedź #4019 dnia: 27 Października 2006, 19:54 »
moze jakies wskazowki?

parę stronic do tyłu oosta wkeiła link, bo tez miałam z tym problem