Autor Wątek: Wątek zniecierpliwionych z 2007, czyli ponad 400 dni do...  (Przeczytany 1053656 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
Wątek zniecierpliwionych z 2007, czyli ponad 400 dni do...
« Odpowiedź #3960 dnia: 27 Października 2006, 09:22 »
Cytat: "Aniutek83"
ja tez chciałam tylko cywilny

ja początkowo także :)
ale dowiediząłm sie tak samo  :arrow:
taki slub to nie ślub

I jak dłuzej zaczełam sie zastanwiac..to zaczeło mi sie cora zbardziej podbac :)

Offline paulina861

• forumowicz
« Odpowiedź #3961 dnia: 27 Października 2006, 09:34 »
My bardzo chcemy slub koscielny ja o niczym innym nie marze lecz w naszej sytuacji narazie slub koscielny musimy przelozyc :( Niestety :( Maciek studiuje i nauki przedmalzenskie starszn iekoliguja z jego zajeciami i laborkami z ktorych niemoze sie urwac :( No i my bysmy mieli jeszcze wiecej załatwiania papierkowej koscielnej roboty bo Maciek jest osoba niewierzaca i koscioly robia problemy a jak sie nawet uda wszystko sprawnie zalatwic to i tak trzeba te papiery rozne załatwic :/ ja nie mam do tego głowy teraz  :| a moja rodzina wie ze Maciek jest nnie wierzaca osoba i koscioly robia problemy :| Ale na szczescie moj misiu est bardzo tolerancyjny jezeli chodzi o religie :) On ten slub koscielny chce wziasc dla nas i dla mnie i dlatego ze cala ta otoczka jest piekna a nawet powiedzial ze jezeli by mial cos do religi to i tak bysmy wzieli en slub koscielny ze wzgledu na mnie :)Wiecie co nigyd nie spotkalam tak bardzo tolerancyjnego ateiste :) Maciek jest taki kochany jezeli chodzi o tolerancje religijna i jego rodzina takze jest taka :) jestem naprawde pod wrazniem :) A jezlei chodzi o dzieci to bedziemy je chrzcic itd Maciek tego chce bardzo :)

Pozdrawiam :*

Nasz maly synek 23.02.07

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.06.2007 r.
« Odpowiedź #3962 dnia: 27 Października 2006, 09:36 »
Dziewczynki Witajcie !!!  :serce:

Ja tylko na sekundę. Dzis znów nie moge byc all time :( Ale od 13.15 bedę z Wami napewno i nadrobię duuuuuuużo zaległości :)
Chyba się uzalezniłam od Was  :mrgreen:

Pozdrówka dla wszystkich  :mrgreen:

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3963 dnia: 27 Października 2006, 09:38 »
Cytat: "paulina861"
Maciek jest osoba niewierzaca i koscioly robia problemy a jak sie nawet uda wszystko sprawnie zalatwic to i tak trzeba te papiery rozne załatwic :/ ja nie mam do tego głowy

Paulinka wiem, ze to ejst duzo pracy, paierologii...ale nie sadze zeby to było cos nie dowykonania..kazda z nas pracuje, uczy sie..niektóre mieszkaja na odległosc...niektórzy musz abarc urlopy zbey załawtaic sprawy...
Ja mam wrażenie, ze wy za szybko poddaliscie sie, tzn..ty skorów mówsz ze bardzo chcesz, z emarzys zo koscielnym :roll: moze jednak warto...

Offline Lilkuś

• uzależniony
« Odpowiedź #3964 dnia: 27 Października 2006, 09:39 »
Cytat: "Vall"
biurokracja kościelna  bo jak aj o niej pomysle, to mi sie cisnienie podnosi

Vall nie tylko tobie  :roll: chyba wszystkie o tej kościelnej biurokracji myślimy   :klnie:  

Miałam kolezanki, które brały tylko cywilne no i rzeczywiście były one wcześniej!

faktycznie śluby cywilne są raczej o wczesnych godzinach...

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3965 dnia: 27 Października 2006, 09:39 »
Cytat: "AndziaK"
Ale od 13.15 bedę z Wami napewno i nadrobię duuuuuuużo zaległości

no ja tez planuje do 10-13 wyoutowac sie chwilow z forum, zbey cos napisać:)

Offline paulina861

• forumowicz
« Odpowiedź #3966 dnia: 27 Października 2006, 09:41 »
Kochana Vall masz racje :) Warto bardzo ja caly czas sie motam i nie wiem co mam robic :( Ale wkoncu sie chyba wybiore do tej kancelarii. Tylko nie wiem czy moge sama czy musze isc z Mackiem? :) Maciek dzisiaj ma do samego wieczora zajecia  i nie moze si z nich zwolnic bo to sa jakies tam cwiczenia :(

Nasz maly synek 23.02.07

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3967 dnia: 27 Października 2006, 09:42 »
Cytat: "paulina861"
nie wiem czy moge sama

mozesz..z uwagi z enarzeczony praucje, uczy sie..jest nieobecny - dowiedz sie wsyztskiego..mzoe to nei ebdzie takie trudne :)

Offline paulina861

• forumowicz
« Odpowiedź #3968 dnia: 27 Października 2006, 09:44 »
Masz arcje to ja dzis ruszam do kancelarii :) Dzieki i zmykam sie myc bo jestem jeszcze w pizamie  :id_juz:

Nasz maly synek 23.02.07

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #3969 dnia: 27 Października 2006, 09:45 »
ja myśle Paulina ,że warto jesli bardzo tego chcesz! Ja wiem ,ze mojej kolezanki tata tez był niewierzacy i wzieli normalnie kościelny a dzieliła jej rodziców niemała odległość bo DG i pomorze ! i wiem ,ze nie było to aż takie skomplikowane!Własnie podobno rozchodzi sie o to potomstwo( czy chcecie wychowywac w wierze) i tyle! mY tez chodzimy na nauki gdzie indziej bo nas dzieli odległosc ok 80 km i mojemu W. tez nie pasuje tu jexdzić w tygodniu o godz 16 lub 17! I są nauki weekendowe .To mozna pogodzic naprawdę!

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3970 dnia: 27 Października 2006, 09:49 »
To mozna pogodzic naprawdę!

dokładnie.... bez dwóch zdan, musisz spórbowac :)

Offline Lilkuś

• uzależniony
« Odpowiedź #3971 dnia: 27 Października 2006, 10:15 »
Paulina861 do ślubu macie jescze duzo czasu, zatem na pewno znajdziecie czas na zrobienie nauk :) ślub z osoba niewierzącą to nie takie skomplikowane, ja to sie wydaje... w sumie jak powiedziała Aniutek - rozchodzi sie o potomstwo. Poza tym, na ślubie osoba niewierząca nie wypowiada części przysie gi "Tak mi dopomóz...." i ocziwście musi sie zgodzic na wychowanie potomstwa zrodzonego z małżeństwa w eirze katolickiej... tak wiec nie warto z powodu kilku drobnych przeszkód rezygnować ze slubu koscielnego jeżeli naprawde tego pragniesz.

To mozna pogodzic naprawdę!

tak to wszystko mozna pogodzić  :!:
Paulino, nie poddawaj sie tak łatwo  :!:

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3972 dnia: 27 Października 2006, 10:15 »
Dzien doberek dziewczynki.

Witam Cie w naszym wateczku nowa zniecierpliwiona paulina861,
ja tez jestem za tym zebys mykala do kancelarii i mam nadzieje zdasz nam relacje :mrgreen:  my jestesmy baaaardzo ciekawskie :mrgreen:
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline Lilkuś

• uzależniony
« Odpowiedź #3973 dnia: 27 Października 2006, 10:19 »
Cytat: "anusiaaa"
my jestesmy baaaardzo ciekawskie

oj bardzo, bardzoooooooooooo:):) na dodatek  nie tylko zniecierpliwione ale i bardzo niecierpliwe :D:D  :wink:

Offline paulina861

• forumowicz
« Odpowiedź #3974 dnia: 27 Października 2006, 10:33 »
Dziewczyny Dzieki za wsparcie i porady :) O 11tej otweraja moja kancelarie parafialna wiec tam sie wybieram sama bo Maciek jest na zajeciach ;) Nic mu jeszcze nie mowilam ze ide. dowie sie jak sie zobaczymy :) Mam nadzieje ze te nauki przedmalznskie mozna pogodzic i np. wlasnei w wekeendy chodzic to by ułatwilo nam sprawe bo ja pracuje!!!! Teraz w pracy mam przestuj bo ni ma zlecen i siedze w domku wiec dlatego tak szperam i buszuje po forum :D Ja tez jestem starsznie ciekawska i rozumiem was :D hahahahaha   :skacza:  . Wiec jak tylko przyjde zdam cala relacje z pogaduszek w kancelarii :D hahahahaha :D Ale to chyba taka nasza natura kobiet ze lubimy ploteczki damskie  :P ale przynajmniej nasz swiat jest weselszy  :D

Pozdrawiam :*

Nasz maly synek 23.02.07

Offline cafe

• zapaleniec
« Odpowiedź #3975 dnia: 27 Października 2006, 12:36 »
Ehhh, a ja sie dzis dowiedziałam, ze moj brat cioteczny 11 listopada sie zaręcza no i ślub planuja na ......czerwiec-wrzesien :( Ja sie ciesze, naprawde, bo juz wszyscy mysleli, ze zostanie starym kawalerem ale istnieje groźba, że wpakuja mi sie ze slubem przede mna :( Tzn to nie jest dyzy problem, bo rodzinka przyjdzie na slub jego i tak samo na moj ale... ja sie przygotowoje od stycznia tak własciwie a oni od listopada przedemna jeszcze wskoczą z terminem :( Musze to sobie jakos wytlumaczyc ze wszsytko jest ok, ze trudno, ze u mnie tez beda sie dobrze bawic, ale ja nikomu bym sie nie wpychała ze swoim weselem :( Niestety ludzie inaczej mysla czasami :(
[/url]

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
  • data ślubu: 29.12.2007
« Odpowiedź #3976 dnia: 27 Października 2006, 12:39 »
:glaszcze: cafe pewnie ze u Ciebie tez sie beda dobrze bawic. Niektorzy ludzie niestety tacy są.

Offline cafe

• zapaleniec
« Odpowiedź #3977 dnia: 27 Października 2006, 12:47 »
Istnieje jeszcze prawdopodobienstwo ze nie zarezerwuja nic ciekawego z sali na wczesniej przedemna ;) W sumie w czerwcu czy kwietniu by mi nie przeszkadzalo bo jest spory zapas do mojego ale jak w lipcu sobie wybiora termin to....... :evil:
[/url]

Offline Lilkuś

• uzależniony
« Odpowiedź #3978 dnia: 27 Października 2006, 12:55 »
cafe   :przytul:    :uscisk:  nie przejmuj sie, bedzie dobrze i na obu weselech rodzinka bedzie bawic sie przednie, a na twoim napewno dużo, dużo lepiej :)
Cytat: "cafe"
Istnieje jeszcze prawdopodobienstwo ze nie zarezerwuja nic ciekawego z sali na wczesniej przedemna

to jest pozytywne myslenie  :wink:  :wink:  :wink:

Ja sie dowiedziałam ostatnio, ze mój kuzyn jest zareczony... póki co nic nie mówią o ślubie, ale jak juz to na pewno nie przede mna  :mrgreen: niewiele ludzisk chce sobie slubowac w styczniu czy lutym. W marcu jest post...

Offline epox

• maniak
  • data ślubu: 18.08.2007 ... podejście x uda sie?...
« Odpowiedź #3979 dnia: 27 Października 2006, 13:03 »
Cześć dziewczyny,u mnie nic nowego,z moich znajomych tylko jedna może z czymś wyskoczyć,bo w rodzinie to juz raczej nikt nie ma zamiaru się żenić czy wychodzić za mąż

Ps. Lilkuś bardzo ładny nowy awatarek ;)

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
« Odpowiedź #3980 dnia: 27 Października 2006, 13:06 »
Istnieje jeszcze prawdopodobienstwo ze nie zarezerwuja nic ciekawego z sali na wczesniej przedemna ;) W sumie w czerwcu czy kwietniu by mi nie przeszkadzalo bo jest spory zapas do mojego ale jak w lipcu sobie wybiora termin to....... :evil:

jeśli nawet zdecydowaliby się na lipiec, to przecież tylko o nich świadczyć będzie..ale myślę, że nie zrobią Ci takiego świństwa..

Offline cafe

• zapaleniec
« Odpowiedź #3981 dnia: 27 Października 2006, 13:07 »
Tylko wiecie co jeszcze? Ja sobie myslałam, ze chociaż na jednym weselu bede juz jako małzonka a tak, jesli wczesniej beda miec slub to znowu panienka a sluby w naszej rodzinie juz by sie skonczyly :) Ehhh, nie ma co sie martwic, jak wczesniej beda miec to trudno :) Kiecke uszyje sobie to od razu bede miec na poprawiny do siebie  :mrgreen:
[/url]

Offline Lilkuś

• uzależniony
« Odpowiedź #3982 dnia: 27 Października 2006, 13:08 »
epox dziekuję  :mrgreen:

może to nie ejst miłe tak narzekać, ze ktoś w rodzinie chce sie pobrać, ale czemu ludzie wyskakuja z takimi pomysłami, jak my juz o tym oznajmimy?? (my jakoś pary, nie ja konkretnie - tak dla jasnosci). Nie rozumiem ludzi, którzy wyznaczaja sobie na złosc date wcześniejszą niż kuznka, koleżanka, etc.
Nie ejst miło jak dowiemy sie, ze chcą slubować akurat przed nami...
Mam nadzieje, ze zadna z Was forumki, która sie o takim fakcie dowiedziała, źle nie życzy kuzynce, koleżance, etc?? (jakos mnie na takie refleksje naszło  :oops: )

Offline cafe

• zapaleniec
« Odpowiedź #3983 dnia: 27 Października 2006, 13:19 »
Cytat: "Lilkuś"
czemu ludzie wyskakuja z takimi pomysłami, jak my juz o tym oznajmimy??

Czemu? bo nie patrzą na innych i a raczej na siebie i jak maja możliwość wyboru to rezerwuja sobie slub przed nami co by własnie.... ich wesele było pierwsze. JA bym tak nie zrobiła, byłoby mi cholernie głupio, nawet jakby brała ślub kolezanka ale wiedziałabym ze szykuje sie do slubu zdecydowanie dłuzej niz ja to nie zrobiłabym jej tego. No ale nie wszyscy tak mysla, ale moze mysla, tylko sie nie przejmuja bo w koncu ich wesele bedzie pierwsze wiec maja w nosie innych..
[/url]

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3984 dnia: 27 Października 2006, 13:24 »
Witajcie Kochane Moje Forumki !!!  :serce:
Jak ja sie stęskniłam za Wami, a nie było mnie tylko 1,5 dnia :)

Paulina861 Witaj wśród nas !!!!

Gosiuniu (cafe) nie jestes jedyna z tym problemem... niestety. Z tego co Vall mówiła to ma podobną sytuację, a i ja mam tak samo. Moja kochana  :evil: kuzynka bierze ślub 21.04.2007 czyli dokładnie 2 miesiące przede mną. Nie musi ale nagle po 2 latach mieszkania razem miłość ich wzięła i wtrynili się przed nas. Kij im w oko !!!!!  :mrgreen:
Nie ma się co przejmować takimi elementami  :twisted:  :twisted:  :twisted:

Martusia chyba się zakochała w sukienusi !!! i dobrze bo cudnie w niej wygląda :)

Offline epox

• maniak
  • data ślubu: 18.08.2007 ... podejście x uda sie?...
« Odpowiedź #3985 dnia: 27 Października 2006, 13:27 »
Nie mam do nikogo zalu z tego powodu i napewno bym nie miała,jakby ktos pobierał się przed nami,zawsze sobie mówie"ach ta miłość  :mrgreen: " w tym roku bylaby o mało taka sytuacja,poniewaz ja i moje słońce chcieliśmy pobrac się  w sierpniu,a moja kolezanka wypaliła z lipcem,strasznie sie cieszylismy,ze mozemy wymieniac się informacjami co, gdzie,jak i za ile,ale sytuacja finansowa moja i mojego słonca była baaaardzo niestabilna i poprostu zrezygnowalismy,a dzięki temu mogę teraz z wami się do tego dnia przygotować  :D

Offline cafe

• zapaleniec
« Odpowiedź #3986 dnia: 27 Października 2006, 13:29 »
Wiecie? jak Wam powiedziałam o tym to tak mi ulzyło i sobie mysle "pies ich trącał" ;)

Ważne jest ze my bierzemy slub 18 sierpnia i na ten dzien bede czekac z niecierpliwosci a zamierzam znalesc plusy tego ze mogliby miec wczesniej ślub: np fryzure i makijaz probny  :mrgreen:
[/url]

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3987 dnia: 27 Października 2006, 13:31 »
Epox znajomi to co innego jak dwa wesela w rodzinie... Trzeba wziąć pod uwagę to, ze nie wszyscy przyjdą na 2 wesela, bo nie wszystkich na to stać i nie chodzi tu o prezenty ale nawet dojazd czy ubranie (tak jest w moim przypadku)....
Znajomi to mogą brać ślub nawet tydzień przede mną i ja nie mam nic przeciwko !!!!!

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3988 dnia: 27 Października 2006, 13:32 »
"pies ich trącał"

:hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha:

Jezu. prawie sie posikalam ze smiechu...to chyba jakies szczescinskie haslo :mrgreen:
Cafe nie przejmuj się, i tak tamta panna mloda bedzie brzydsza :twisted:  :twisted:  :twisted: <Ania jest wredna dzis> :twisted:  :twisted:  :twisted:
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline cafe

• zapaleniec
« Odpowiedź #3989 dnia: 27 Października 2006, 13:32 »
Masz racje Epox mozna sie wymienic doswiadczeniami i nawet wzajemnie sobie pomoc w jakis info na temat gdzie tansza wodka ;) Nie ma co sie denerwowac, nawet sie ciesze, ze beda dwa wesela w przyszłym roku  :lol:
[/url]