Autor Wątek: Miłość jest niepojęta dla tych, co jej nie dzielą 30.06.2012 - Odliczanie PANDI  (Przeczytany 58479 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sabineczka

• uzależniony
  • data ślubu: 26.08.2017 slub cywilny
  • Ślub w: Dąbrowa Górnicza
Znalazłam i coś dla siebie. Bardzo Dziękuje Pandi . Kolor Fioletowy magia :)

Offline Pandi
  • maniak
Aaaaaaaa, skasowałam i jeszcze raz musze skrobac :P

sylwusia085 płaska kokardka z perełka i pomaranczowy kolor  zgadza sie :P Nawet moj K stwierdził, ze bedzie dobrze wygladac. Bierzemy caly zestw zaproszenia/winietki i zawieszki. Tylko ksiega gosci bedzie ciut inna, ale tez od nich.
Teraz wprowadzili nowe wzory - widzialas - szalenstwo  ;D

Sabineczka nasza sala srednio wyglada w fioletowym, wiem bo widzialam, dlatego od razu mi odpadł

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
hm a jak to jest u nich jesli chce miec swoj wierszyk o kasie i kwaiatach tzn zlaczylam to w jeden wierszy... czy oni to gdzies wdrukuja? bo ja tylko dlatego chcialabym miec chyba 3 czesciowe zaproszenia zeby wszystko mialo swoje miejsce..

a nie widzialm nowych wzoro musez pozniej poogladac na spokojnie

Offline Sabineczka

• uzależniony
Pandi każdy ma inny gust mój fiolet będzie ładny :D co do zaproszeń itp. Co do sali to nie wiem jeszcze jaki kolorek będzie. Przybranie klatek będziemy robić w kolorach bieli i fioletu , oraz ozdoba samochodu wstążkami fioletowymi. A sale nie wiem jaką może klasyczną białą

Offline Pandi
  • maniak
Z grafikiem to ustalasz. Mas zprzykladowe wersje, ale mozesz miec swoja.

Sabineczka na pewno wybierzecie kolor - tylko ja widziałam efekty i nie przypadły mi do gustu. Byla ciemna, a ja chce aby sala byla jasna i pogodna. Byle u was bylo dobrze

Offline Sabineczka

• uzależniony

Offline Natysa

• To co na zawsze między nami, dodaje wiary w lepszy czas;*
  • uzależniony
  • data ślubu: 19.05.2012
Boski widok też bym tak chciała  :) :)
Gabriela
Zofia

Offline sylwiq

• Chuck Norris
a ja ulwielbiam fiolet odkad Monia forumka pokazala foty swojej sali, i wszystkiego co miala slubnego z tym fioletem ;D
ale moj wystroj saali bedzie zolto, bezowo, pomaranczowy ;]

Offline Sabineczka

• uzależniony
to tez będzie ładnie

Offline lebara

• maniak
  • data ślubu: 11.08.2012
Pandi pozwól że dołączę do Twojego odliczanka :)

Muszę stwierdzić, iż moja sukienka ślubna jest podobna do Twojej :) Wybraliście fajne miejsce na wesele, też myśleliśmy o Rojewie tylko jakoś przerażała mnie wizja dojazdu dlatego zdecydowaliśmy się na Autos.
,,Geny to nie wszystko, zdrowie i mądrość Twojego dziecka zależą od Ciebie"

Offline Pandi
  • maniak
lebara jak najbardziej zapraszam. Ja mam do rojewa rzut kamieniem z rodzinnej miejscowosci, wiec ucieszyłam jak pojawila sie opcja  ;). Pochwalilas sie gdzies swoja suknia? Chetnie bym podejrzała  :)

Offline Invis
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 13.07.2013
Pandi nadrobiłam wszystko więc też chciałabym się jeszcze przyłączyć do odliczanka  :)

Offline Pandi
  • maniak
Duzo jeszcze tego nie ma, wiec chetnie przyjmuje nastepne chetne.  ;D

Dzis dzien spedzony na nauce.. byłam jeszcze w placowce opiekunczo - wychowawczej i mi sie serce kroi, gdy patrze na te biedne dzieci. Łakną zainteresowania, przytulenia .. ehh - ciężka sprawa

Offline Sabineczka

• uzależniony
Pandi Dobry wieczór tobie i wszystkim forumowicz kom :):)

Ja przygotowania?   

Offline Pandi
  • maniak
Siakoś mamy za dużo na głowie. Czekamy na termin nauk przedmałżeńskich. Jade w tygodniu kupic mala kłódkę - zeby zrobic na niej greawer, aby poweisic na Wyspie Młynskiej - na moście - w Bydgoszczy to popularne miejsce na tego typu pamiatki  :). Mam sporo nauki i jakos przeloze termin zakupu butów, bo bym musiala troche pochodzic po miescie  :-\

Offline lebara

• maniak
Pandi odnośnie butów ślubnych  na Cieszkowskiego jest sklep z butami ślubnymi i ponoć mają duży wybór, moja bratowa właśnie tam kupiła swoje buty i poleciła mi ten sklep, sama wybieram się tam od dłuższego czasu ale jakoś dojechać nie mogę.

Offline moniq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.07.2010
ja też mam naukę a tak mi się nie chce za nią zabrać  :-\
fajne miejsce macie na takie pamiątki u nas nie ma takiego
Dane potrzebne do przekazania 1% podatku na naszego syna Maćka
W formularzu PIT wpisz numer KRS: 0000037904
W rubryce „Informacje uzupełniające - cel szczegółowy 1%” podaj:
23900 Kowalski Maciej Dąbrowa Górnicza
Dziękujemy

Offline Pandi
  • maniak
Ma warmińskiego bolerko., a na Cieszkowskiego buty .. dobrze, ze jest to odliczanie, bo człowiek wszystko moglby zapomniec. Cos mi wczoraj sie humor zepsuk, bo podobno inna pra z rodziny planuje slub na czerwiec.. nie wiem w ilu % to plotki, ale ciarki mnie przechodza. Półtora roku planowania, trabienia, latania, reerwacji, zeby na sam koniec usiasc i zaplakac .. zadna rodzina nie da sobie rady z 2oma weselami tydzien po tygodniu ..

lebara na wyspie mlynskiej albo przy operze -to tez idealne miejsce na plener, ale zbyt oblegane :P wiec ja wyjade poza miasto

Offline Mania82
  • zapaleniec
  • data ślubu: 07.07.2012
Pandi, nie martw sie!! U mnie w zeszłym roku, tez była podobna sytuacja, ba! gorsza! w jednym dniu 2 wesela w tej samej rodzinie. Drugie wesele zaplanowane z premedytacja z tą sama datą, co pierwsza para. Jak dla mnie to nie fair i oczywiscie, rodzina musiała się podzielić, ale na pewno lepiej postrzegana była ta pierwsza wczesniejsza para :) Tez tak zrobiłam i poszłam na ten wczesniej planowany ślub.Tamci drudzy, ponoc mieli problemy z goścmi i musieli dopraszac, co dla mnie jest żenadą :) Skoro nie masz zamiaru kogoś prosić to nie proś, a nie zaproszę jak mi ktoś odmówi... bez komentarza jak dla mnie.

No ale u mnie tez jest sytuacja taka, że w maju kuzyn, w lipcu, ja, we wrzesniu kolejny kuzyn :)
Ale tez mi ćwieka zabił moj ojciec chrzestny, otóż okazało się, ze chrześnica jego nowej narzeczonej tez bierze ślub 07.07.12 (musiała zmienic date własnie na tę :P ) Jestem bardzo ciekawa co zrobi wujaszek :) Ja byłam pierwsza, hihi :)

Offline Pandi
  • maniak
Ludzie nie ogarniaja chyba do konca kwestii wagi tego dnia. Ślub kościelny - raz w życiu. Każdy u nas wiedział. Ehh, podobno dziś badz jutro mamy wiedziec cos dokładniej, bo rodzina sie oburzyła, ze wszyscy na nasze pojda itd. a ja nie chce awantur, nie chce podziału rodziny, wolalabym sie dogadac. Ba, nawet pomoc im wczesniej zorganizowac wesele. Swoje wczoraj wykrzyczałam i dzis mi cisnienie opadło  :-\

Offline Natysa

• To co na zawsze między nami, dodaje wiary w lepszy czas;*
  • uzależniony
  • data ślubu: 19.05.2012
Tez bym się zdenerwowała Pandi...
Planuje swój slub od 1,5 roku, a kuzyn od listopada zaczął planować i wybrali datę tydzień przede mną.
Też powiedziałam co myślę, a bardziej wykrzyczałam... i na szczęście (moje) zmienili datę ślubu na kwiecień z czego ja jestem baardzo zadowolona :D
Gabriela
Zofia

Offline sylwiq

• Chuck Norris
dziwne sa takie akcje co dziewczyny??? jakas zawisc w tych naszych rodzinach czy co? ;/ nie czaje tego... u mnie na szczescie wszyscy czekaja na zaproszenia hehe i nitk nie planuje.. kuzynka wybrala date 2013 i ku mojemu zdziwieniu chetnie sie mnei radzi dopytuje itp  bo wie ze ja juz ciutke wiecej wiem na ten temat ;) takze na szczescie jest luz

pandi- czekam na ciag dalszy sytuacji w twojej rodzinie.. mam nadzieje ze ta para zmadrzeje ze tylko sobie robia zle... 

Offline lebara

• maniak
lebara na wyspie mlynskiej albo przy operze -to tez idealne miejsce na plener, ale zbyt oblegane :P wiec ja wyjade poza miasto [/color][/center]

My mamy w planach jechać nad morze :) no i widziałam link z teledyskiem z Wyspy Młyńskiej ale robiony wieczorem i normalnie cudoooo :)

Offline Daisy87
  • uzależniony
Pandi współczuje takiej sytuacji- naprawdę niektórzy ludzie to są podli- ale nie warto się załamywać, myslę że goście w większości wybiorą Was bo pierwsi ustaliliście datę, trzymam kciuki, żeby wszystko ułożyło się po Twojej myśli :)

Offline lebara

• maniak
U mnie było podobnie tylko, że tą drugą parą byliśmy my.  Moja kuzyna zaręczyła się pierwsza i coś tam wspominali, że planują ślub na lipiec 2012. My zaręczyliśmy się jakoś krotko po nich i jakoś jeszcze wtedy nie planowaliśmy ślubu i wszyscy myśleli, że oni będą pierwsi. Ale gdy już my zdecydowaliśmy się  na ślub to wprost zapytaliśmy się co z ich ślubem, żeby nie było dwóch wesel w odstępie kilu tygodniu. Wtedy oni powiedzieli nam że ich plany niestety się nie zrealizują i możemy spokojnie organizować ślub na 2012.  Wolałam być fair wobec kuzynki, żeby nie było jej przykro.  Bo ja też nie chciałabym, aby ktoś nagle wyskoczył ze swoim ślubem, wiedząc że nasz był dawno zaplanowany.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
lebara ale wy to rozegraliscie wporzadku wg kuzynki wiec ok. gorzej jak ktos z premedytacja planuje aby zaszkodzic tym drugim ;p

Offline Invis
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 13.07.2013
Ja też miałam obawy, czy nie będzie u nas takiej sytuacji. Moja kuzynka zaręczyła się w październiku, my zaręczyliśmy się w grudniu. Nasi ojcowie są braćmi, jej ojciec to mój chrzestny a mój ojciec to jej chrzestny :D więc gdyby się śluby zeszły razem to byłby okrutny chaos. Dlatego skonsultowałam się z nią najpierw w kwestii daty, ale powiedziała, że oni odkładają ślub na 2014 bo na razie zbierają kasę na mieszkanko.

Nie rozumiem, jak niektórzy mogą w obrębie tej samej rodziny "wyskakiwać" nagle z bardzo bliską datą ślubu, jeśli inny jest już od dawna planowany. :/ Trzymam kciuki, oby wszystko się dobrze ułożyło.

Offline lebara

• maniak
Ludzie naprawdę potrafią być podli albo zazdrośni. Moja koleżanka miała jeszcze gorszą sytuację, gdy ustalili datę i prawie cala rodzina dowiedziała się już o ślubie to naglę jej szwagier z narzeczona też wymyślili sobie ślub i to jeszcze 2 tygodnie później od nich. No i w rodzinie męża koleżanki były dwa śluby on i jego brat. Moja koleżanka była wściekła na nich, bo jeszcze nie opadły emocje po jednym ślubie to zaraz był kolejny. Gdyby ktoś mi coś takiego zrobił, to chyba pozabijałabym!!!

Offline Pandi
  • maniak
Dziewczyny nie rozgryziemy tego, bo to kazdy ma inny schemat postepowania. Dzis jechała ekipa z akcja interwencyjna - sie okaze ile prawy w tych plotkach przekazywanych .. Moi rodzice jeszcze nie wiedza, bo nie chce ich denerwowac, jak sie potwierdzi ten sam miesiac no to będziemy kombinowac jak finasowo temu podołamy, bo to bedzie ciezki orzech do zgryzienia.

AAaa i dzwoniłam do bazyliki - jesli slubujecie w kwietniu to teraz na kurs mozecie sie zapisac [obeda sie nauki w lutym!!!!] , jezeli pozniej, to dopiero na kwiecien zapisuja. Średnio mi to pasuje, o wiecej zjazdow mam w kwietniu niz w lutym i jeszcze jeden opuscic, bo jakas babka w biurze robi selekcje.. jakby nie mozna nam mlodym pozostawic mozliwosci wyboru i tak placimy, wiec nie rozumiem..

Z tego, co zauwazyłam mam ostatnio postawe roszczeniową : ciezki weekend, ciezki tydzien .. tutaj sie wyżale :P

Aaaa i number 3 zajrzałam na strone internetowa mojego salonu, gdzie kupilam suknie i znalazłam mnostwo sukienek podobnych do mojej - zadna identyczna, a zeby bylo smieszniej wylookałam najbardziej zblizona .. cena jest smieszna, bo kosztuje 2 x wiecej niz moja, wiec mam jednak wiecej szczescia niz rozumu .. zobaczcie
Ta jest spieta a moja jest marszczona .. i te fiszbiny .. kolekcja 2012 i ceny jak z kosmosu  :o

Offline sylwiq

• Chuck Norris
tez ladna suknia ;) ale ejsli duzo drozsza do twojej to mialac farciocha mala ;D
a ogolnie pcoiesze cie.. ja tez mam mega ciezki tydzien ;[ ale damy rade ;)