Autor Wątek: Miłość jest niepojęta dla tych, co jej nie dzielą 30.06.2012 - Odliczanie PANDI  (Przeczytany 58785 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Daisy87
  • uzależniony
Pandi wyslij mi na PW swojego maila to wyslę Ci zdjęcie bukietu z łososiowych goździków ;)

Offline Pandi
  • maniak
Daisy87 dostałam :) - dzięki

W sumie tak skacze z tematu na temat - a nie opowiedziałam o najwazniejszym - o naszych zareczynach :) ..

Odbyły sie 29 stycznia 2011 r i nazwałabym to impreza oficjalną :) - z powodow rodzinnych, rodzice poprosili, aby odbyło sie to przy wszystkich w takim a nie innym gronie, w sumie zdecydowalismy sie, ze skoro im tak zalezy, a jeszcze bedzie to mozliwosc spotkania dwoch rodzin to czemu nie :) .. decyzja zapadła juz w grudniu tylko bez pierscionka - detal, ale jak go uwielbiam :D..
Zjechały sie dwie rodziny, a ja w ten sam dzien stwierdziłam, ze skoro tak sie denerwuje teraz, to co dopiero bedzie ze slubem ..
Obylo sie bez klekania itp itd juz z pierscionkiem :D  tym wymarzonym  :) ..
Rodzice sie swietnie dogadali i w sumie zaczeli sie od razu wypytywac o date - a my zdziwieni .. myslelismy o 2013 / moze 2012 .. nic do konca nie bylo wiadomo
Dopiero na targach slubnych lutowych na Łuczniczce odszukalismy piekna sale i dzieki temu data zostala wybrana  ;D

Wkleje wam fotke z zaręczyn -  ogole nie pamietam dokładnie jak przebrnełam przez to - mam luki w pamieci, za duzo wrazen i emocji

A dzis dostalam probki zaproszen :] - sa wspaniale  :o

Offline Daisy87
  • uzależniony
Pokaż, pokaż!!!  ;D i pierścionek i zaproszenia  ;D

Offline Pandi
  • maniak
Pierscionka nie moge sfotografować od zareczyn, bo ma az 8 cyrkonii i nijak na zdjeciu nie chca wyjsc tak jak na zywo, albo wychodzi jasna smuga, albo zmywaja sie ..

A zaproszenia mialy byc z pomaranczowa wstazka - to do poprawki bo sa z zoltą, ale wzor mi sie podoba ..

- te mi najbardziej przypadły do gustu , w swej prostocie najladniejsze  ::)

- z ciekawosci zamowilam, jak ta koronka sie uklada i niestety papier sie wykrzywia  :-\

Offline ziomaleczka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 12.09.2009
Pierwsze najbardziej  mi się podobają :)

Ta koronka na ostatnich to jakaś fatalna niedoróbka! Strasznie nieprofesjonalnie zrobione... żeby papier się pofałdował? Beznadziejnie...

Pierścionek też pokaż.. plisss  ;D

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011r  :i_love_you:
Mnie niestety żadne się nie podobają-podobne do tych pierwszych dostaliśmy w tym roku,gdy znajomi zapraszali nas na swój ślub i były fatalnej jakości.
Kiepski papier,wstążka krzywo przyklejona  bleeee  :P

To może chociaż z daleka spróbuj zrobić zdjęcie pierścionka-resztę sobie wyobrazimy  ;D

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
pandi my zamowilismy te pierwsez tye same ;p tzn probki no i mi sie w miare podobaly ale mojemu nie... ;[ powiedzial ze sa za cukeirkowe i nie cche takich ;/ jeszcze ejdne zamowilismy i mu sie podobaly ale mi tak srednio wiec chyba sie powstrzymam jeszcze ;]
co do piersionka to musi byc piekny ;p   

Offline Pandi
  • maniak
 ii proszę .. Tragedia - nie da sie uchwycic na zdjeciu tylu cyrkonii .. haha .. dlatego obraczke chce prostą bez kamieni - co za duzo to niezdrowo ..

sylwusia085  ja opinie o zaproszeniach poznam dopiero wieczorem jak skoncze prace  :)

Offline ziomaleczka

• Chuck Norris
Pierścionek baaaardzo mi się podoba :) Elegancki, delikatny, nieprzesadzony i ma świecidełka! Piękny!

A ja np. klasycznych obrączek nie chciałam... Musiałam mieć jeden brylancik w swojej ;D Taka sroczka ze mnie, że lubię jak coś tam mi się jednak świeci ;)

Wzięliśmy wzór z Apartu i zrobił nam je złotnik z naszego złota, wyszło parę tysięcy taniej... Polecam takie wyjście przy braku nadwyżki kasy... ;)

O takie mamy :)
http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,wielobarwne,149

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
Ja chciałam podobne zaproszenia do tych pierwszych i drugich, ale ktoś mi odradzał jak wybierałam :)

Na 3 koronka jest tragiczna...

Offline sylwiq

• Chuck Norris
no i co twoj powiedzial na temat zaproszen ? ;D
fajny pierscioneczek ;p

Offline Pandi
  • maniak

ziomaleczka uwielbiam ten piersionek i jak dla mnie jest on najpiekniejszy  ;D. U nas w miescie jest opcja, ze z własnego złota przetopimy na obraczki - cena nie jest wygorowana, wiec to nas faktycznie finansowo odciązy :]. Przy takiej ilosci wydatków trzeba kombinować..

mkarolinka ja zamowiłam te i jeszcze jedne na 'ale drogo' :P musze teraz czekac ponad miesiac, bo sie okazalo, ze facet jest malo systematyczny i nie do konca slowny. Malo tego, przy ewentualnych bledach z jego strony nie rozpatruje reklamacji :|. Nie ma co kombinowac, tylko brac z sprawdzonego źródła. Cały czas miałam z nimi kontakt mailowy i na biezaco informowali mnie o zamówieniu. Sa zrobione solidnie te dwie pierwsze i decyzja nasza tez pozytywna.

patrycja_4r dlatego zamowilismy probke. Papier jest dobrej jakosci, bez skazy. Wstazka przyklejona rownie i solidnie, probowałam ja odkleic :]. a trzeci to faktycznie niewypał - zamowilam z ciekawosci, bo kolorystycznie nam nawet nie pasuja :].

sylwusia085 moj K jest kochany :]. Zapytał mnie o zdanie, wyrazil swoje, wnieslismy poprawki i zaraz po wizycie na naszej sali zamawiamy nr 1 z poprawkami. Ciut inny kolor wstazki, inna czcionka no i ten wzór tez inny na głównej stronie i mamy wlasny tekst juz do środka :].. Ksiege gosci w ten sam desen od razu no i zawieszki .. a winietki chcemy z tej kolekcji tyle, ze z motylkami :] .. to na koncu zamowie, w czerwcu, zebym wiedziała jaka ilość gosci przybedzie i ile kupic :].

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
Nie podoba mi się ten motylek, może zamiast niego wstążeczka, taka jak na zaproszeniu :) A winietki w robocie to prosta sprawa, ja swoje robiłam ze świadkową i jej chłopakiem :)

Offline Pandi
  • maniak
Mi sie podobaja. Zamawiamy dopiero w styczniu wszystko, a winietki po portwierdzeniu przez gosci swojej obecnosci :] .. Teraz dostalismy kolejna porcję próbek :] - druga ostatnia ..

Offline Pandi
  • maniak
http://allegro.pl/slub-zaproszenia-slubne-karmen-z-drobink-zl-sreb-i1962137826.html

z tego źrodla dostalismy zaproszenia i szczerze mowiac nie polecam! szkoda pieniedzy! zaproszenia zrobione na odpierdziel i nic z obietnic wpisanych w oferte sie nie sprawdzilo.. 2,50 zl za sztrukę, a papier odpada wstazeczka zwiaqzana tak, ze trzeba calosc rozkladac, papier jak z drukarki - miekki, wcale nie sztywny .. jedynie kolor wstazeczki pasował .. czekalismy na nie ponad 18 dni .. never ever

Offline ziomaleczka

• Chuck Norris
Winietki ładnie się prezentują :)

Ja polecam aviforis (na all wpisz w wyszukiwarce w zakładce "znajdź użytkownika"). Byłam mega zadowolona z wykonania, ceny, szybkości wysyłki... ze wszystkiego :) Moja sis też od nich brała :)

Offline Pandi
  • maniak
Aaa, sprawdze - dzieki :] .
Winietki mi tez przypadly do gustu - mam tyle czasu, ze jeszcze z 15 x zmienie zdanie  ;D

Offline Pandi
  • maniak
Mam nadzieje ze wy dzien dzisiejszy spedzacie milej niz ja.. spedze na uniwersytecie ponad 12 h i nie ma sie czym chwalic.. jutro na szczescie luzniejszy dzien. . Moje przygotowania przez prace i nauke tez stoja w miejscu ale coz mowi sie trudno.. lada chwila i bedziemy zamawiac zaproszenia i zawieszki.. jutro wkleje wam fotke ksiegi gosci,ktor wybralismy.. udanej dalszej czesci weekendu!

Offline emm-a

• Chuck Norris
Mogę jeszcze dołączyć? :-)
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline Pandi
  • maniak
Jak najbardziej zapraszam :) .. jak wspominałam u nas ciut przygotowania stoja w miejscu, ale juz za tydzien wybieramy sie po obraczki  ;D .. czas mija nieubłaganie jak zreszta widac  :P

Offline eovina

• Chuck Norris
  • data ślubu: 26-12-2010
Nadrobiłam i mam nadzieję ze mnie jeszcze przyjmiesz do swojego wątku  :)
Ola 01.08.2011
Zofia 10.01.2014

Offline emm-a

• Chuck Norris
oj tam oj tam :-)
u nas za to są opóźnione nieco;)

chyba najszybciej z dziewczyn tu na forum wychodzę za mąż, a najmniej mam załatwione :-) wczoraj dopiero umowę z kamerzystą podpisałam, tydzień wcześniej zaledwie z fotografem :-)

obrączkami to pewnie - podobnie jak zaproszeniami - zajmiemy się w styczniu :-)
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline Pandi
  • maniak
eovina  za duzo tego nie ma, ale jak najbardziej chetnie przyjmuje nowe osoby :] w koncu im wiecej nas tym razniej - cenie wasze rady  :)

emm-a my sobie dalismy za duzo czasu, wiekoszosc spraw załatwilismy przed wakacjami :] Tutaj wiekszosc z nas to fanatyczki, chcemy, aby kazdy szczegol byl dopracowany i dlategho wymieniami sie opiniami, ktore naprawde przyczyniaja sie do zmian :D.- w kazdym badz razie niedawno uzyskałam swietne opinie o mojej sali i pozostaje mi sie tylko cieszyc :].. Skoro najszybciej z nas wychodzisz za maz - wiecej spraw koniecznych ogarniesz przed kwietniem, a mi sie przydadza wskazowki :] . Zaproszenia mamy, wraz z winietkami i ksiega gosci zamowimy wszystko w grudniu/moze styczniu. Mam wkleic foto ksiegi, ale jakos weny nie mam .. to teraz sie wezme

w kolorze pomaranczowym wstazki - bo taki odcien dekoracji i wszystkich elementów..

Idę spać - zycze wam udanego tygodnia, ja po tym weekendzie jestem wykonczona :).

Offline Pandi
  • maniak
Znów do pracy, ale mowi sie trudno :) .. Z watkow ciekawszych, teraz glownie rozmyslamy nad wiejskim stolem na sali weselnej :] - nie zamawiamy miesa stamtad, tylko wlasne organizujemy .. niedawno slyszłam o tzw. szynce z noga - 2 dni temu widziałam ja na zywo, mysle,. ze to lepsze od pieczonego prosiaka,ktory wjezdza w nocy :] - po prostu jest ogromna - a ja smaczna, wkleje wam foty nastepnym razem.. ktoras z was tez ma miec wiejski stol? jak tak to podzielcie sie pomyslami  ;D

Offline eovina

• Chuck Norris
  • data ślubu: 26-12-2010
My nie mieliśmy wiejskiego stołu, ale to raczej z oszczędności. Jakbym miała full kasy to bym sobie taki zażyczyła, bo myślę że to dość fajna sprawa.
Ola 01.08.2011
Zofia 10.01.2014

Offline sylwiq

• Chuck Norris
Pandi ja tez rozmyslam o tej szynce... lub tej samej wersji ale szynki parmenskiej...
mimo ze swianiaka bede miala ale ja mam dojscie dla siebie do obu rzeczy po kosztach wiec luz ;)
ostatnio zaczelismy z moim k. myslec o tym wszzystkim... full jedzenia na weselu, mega wielki wiejski stol... do tego chcemy grilla na poprawiny... kurde bedzie lato, kto to wszystko zje??????? ehhhh sama nie wiem ;/ nie chce zeby goscie wyszli od nas glodni jak to sie nie raz na weelach zdarza.... cche  zeby kazdy znalazl cos dla siebie, bede ich traktoawac tak jak sama lubie bcy traktowana.. ;]  i nie wiem sama co zrobic z tym wszystkim?

Offline karolinciasto

• forumowicz
  • data ślubu: 20.10.2012
My będziemy mieli wiejski stół, ale już to zostawiamy w kwestii naszej restauracji i oni się tym zajmą. Czytałam opinie ludzi i wszyscy byli bardzo zadowoleni. :)

Offline Myszk@

• bywalec
  • data ślubu: 22.09.2012
my też będziemy mieli wiejski stół - ale to już gratis od sali ;) na weselach na których ostatnio byłam takie stoły bywały i całkiem fajnie się sprawdziły ;)

ps. świetna księga gości - mogę poprosić o namiary ;> :)

Offline Pandi
  • maniak
nie moge zrzucic z telefonu fotek, ale jak wroce do domu,to moze sie uda :) .. tak to wyglada mniej wiecej, chociaz, ta ktora widzialam miala troche tluszczyku u góry - krucha i smaczna - bo sie zalapałam na plaster :D ..

eovina u mnie rodzice stweirdzili, ze skoro to faktytcznie, az taka furore robi, to warto zainwestować - co sie nie zje, to na poprawiny *-a potem do zamrazarki, albo na rozdanie  :D .. ciesze sie, ze podzielaja moj entuzjazm ta sprawa .. juz powoli wiem, jak to bedzie wygladac :)

sylwusia085  świniaka nie chce, bo my osobiscie nie lubimy  -wiec nam odpadł - kilka razy jadłam i zazwyczaj ta swinia byla za slona jak dla mnie .. boje sie efektu, wiec nie ryzykujemy .. bywałam na weselach, gdzie taki stol zapelnilby by brzuchy gosciom, bo porcje albo slabe, albo za małe  :-\ - mnostwo kasy wrzucone w to, a jakos tego nie widac .. licze ze u nas bedzie lepiej  ;D

karolinciasto - u nas tez babka proponowała, ze zalatwi mieso, ale wole sama - mam zamysl i bede sie go trzymac  :)

Myszk@  ja byłam z dobre kilka lat temu  wlasnie tam byl ten sam pomysl w formie studni - tylkko ze na dworze i feler sprawy polegal, ze 3/4 ludzi z wesela siedzialo wokol tego na dworze a parkiet pusty - uczymy sie na bledach :P.
A ksiega gosci tez mi sie spodobała solidnie zrobiona, kokarda, tez, bo taka podobna bedziemy mieli na zaproszeniach [a identyczna dostaliśmy na probkach, wiec wiem, ze jest sii :D] ..

Wiem również, ze bimber do takiego stolu to podstawa, zamawaimy 4 litry - zobaczymy czy starczy, czy trzeba bedzie dokupic w ciagu nocy - podobno wysmienity  ;D

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
Myśmy mieli wiejski stół, i goście głównie tam stali ;)

Samogonu zostało trochę, ale tylko dlatego, że sporo go było :)

Ja niestety nie widziałam mojego wiejskiego stołu więc nawet nie wiem co tam było, podobno było dobre :)