Autor Wątek: Jeszcze narzeczona lecz niedługo żona 07.07.2012 - odliczanko start!:)  (Przeczytany 65562 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline nusiak
  • maniak
  • data ślubu: 07.07.2012r.
Odp: Jeszcze narzeczona lecz niedługo żona 07.07.2012 - odliczanko start!:)
« Odpowiedź #1140 dnia: 24 Marca 2012, 14:36 »
wpadłam na chwilkę, żeby podzielić z Wami moją radość z obrączek;D
oto one:

obrączki mają 5mm szerokości, to satynowanie (czy jak to się zwie) to jest faktura złota robiona jakąś metodą szczotkowania(?) i nie będzie się ścierało tak jak zwykłe satynowane:D.
Widać nawet tutaj kawałek graweru:P.
Od wczoraj co chwile je oglądam:P, a jak nie ja to PM hihi, już zmierzone i są idealne:D, zresztą jakby się coś w rozmiarach do ślubu zmieniło to mamy przyjść do p.Nawrockiego;D.

Dodatkowo, byłam wczoraj po pracy w kwiaciarni Esy floresy, teraz jestem już pewna że to tam zamówię kwiaty na 100% :D. Jednak zamówienie gdzieś na początku czerwca zrobimy:)
Ale jestem szczęśliwa, gdyby jeszcze nie te egzaminy dziś i jutro, to byłoby bosko:D.
Pogoda cudowna :D
[/url]  [/url]

Offline paulinka009

• forumowicz
  • data ślubu: 30 czarwca 2012
« Odpowiedź #1141 dnia: 24 Marca 2012, 15:41 »
Bardzo ładne te obrączki :D też będę miała ten rodzaj matu tylko nasz złotnik mówi na to diamentowanie nie wiem czemu ale również utwierdził nas w przekonaniu że jest to najtrwalsza metoda i utrzymuje się nawet do kilku lat  :)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #1142 dnia: 24 Marca 2012, 17:19 »
sa piekne na prawde ;D
mierzylam nawet takie ;p ale k. sie nei widzialy ;[

Offline Mania82
  • zapaleniec
  • data ślubu: 07.07.2012
« Odpowiedź #1143 dnia: 24 Marca 2012, 18:51 »
Nusiaku, bardzo ładne obrączki :) cieszę się, ze się Wam podobają i tez jesteście zadowoleni z usług pana N. :)

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1144 dnia: 24 Marca 2012, 19:16 »
bardzo ładne  :D nasze tez mają pasek białego złota w srodku  :D
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline Mania82
  • zapaleniec
« Odpowiedź #1145 dnia: 24 Marca 2012, 19:33 »
emm-a wydaje mi się, ze ten pasek w srodku w obrączkach u Nusiaka, to jednak żółte złoto tylko satynowane ale to już Nusiak potwierdzi :)

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1146 dnia: 24 Marca 2012, 19:56 »
tak tak..chyba zolte...na pierwszym zdjeciu lepiej widac :) ale sa naprawde sliczne....pieknie to "szczotkowanie" sie mieni...jak taki pylek wyglada...chyba dlatego nieco jak biale na fotce wyglada :)

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #1147 dnia: 24 Marca 2012, 21:21 »
Tak, to żółte złoto w całości:). Dziękuje za miłe słowa:). Piszę z tel, więc krótko :P. Niedawno wróciłam z egz. uwielbiam naszą uczelnie i pomysły na egz. o 20.30:/. Jutro też egzamin, na 8.00 ale dam radę:D
[/url]  [/url]

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1148 dnia: 24 Marca 2012, 21:46 »
powodzenia  :D trzymam kciuki  :D
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1149 dnia: 25 Marca 2012, 10:31 »
obraczki sa sliczne! :) fajnie wyglada te satynowanie :)

jak poszly egzaminy? ja wczoraj wyslalam prace zaliczeniowa panu profesorowi od etyki i pozniej dostalam maila ze mam 4 ;D uffff... teraz moge sie zabrac za licencjat :P

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #1150 dnia: 25 Marca 2012, 11:59 »
Egzaminy zaliczone, kciuki pomogły:) właśnie wracam do domku:).
[/url]  [/url]

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1151 dnia: 25 Marca 2012, 12:10 »
bardzo się cieszę  :D :brawo_2:
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #1152 dnia: 26 Marca 2012, 14:47 »
Witam Was poniedziałkowo:), dziś na lekkim stresie bo mam dzień na wariackich papierach:P.
Dziś rano obudziłam się z przerażeniem, tak tak, to było kolejny przedślubny sen - w sumie to koszmar:P.
Śniło mi się:
Nie wiem jak, trafiłam z Mamą do salonu, który mieścił się w calce mojej starej szkoły podstawowej, weszłyśmy bo miałyśmy umówiony termin przymiarki mojej sukni, ja byłam taka szczęśliwa, ale szczęście nie trwało długo... Zza kotary wyszła pani z obsługi i przyniosła moją?suknię, tylko że to była jakaś fioletowa podszewka w margaretki ze wstawkami z siatki, do tego do kolan, a tył lekko dłuższy. Pytam Mamę, czy tamta suknia tak wyglądała, bo może coś pomyliłam. Mówimy kobiecie, że to nie to, że to chyba jakiś model próbny, a ona na to że przeprasza, faktycznie nie to dała, a ta suknia to hit na następny sezon, może bym chciała się skusić? No dobra poszła szukać dalej, idzie kolejna suknia w odcieniu pastelowego różu i też z jakiegoś materiału jak na podszewkę do płaszcza. Mówię znów, że to nie to!. Pani już z fochem poszła po kieckę kolejną, i patrzę niesie moją cudowną suknię, tą właściwą, ja ją ubieram, a tam miseczki takie ogromne, że mogłabym sobie wsadzić po melonie...ale pani z zaplecza leci z takim ogromnym stanikiem z wielkimi sylikonowymi wypełnieniami (jedna miseczka miała wielkość kapusty) i mówi, żebym ubrała ten stanik bo taka jestem płaska, a suknia ma być sexi. Zaczęłam się kłócić, że mam swój biustonosz, pani mi wmawiała że nie wiem co robię i już mam ubrać ten giga stanik a do tego dostanę majtasy z wkładkami puh-up, bo taka suknia musi podkreślać krągłości;D.

MASAKRA hehehehe, mówię Wam, wstałam rano taka zniesmaczona, przerażona i ogólnie zdegustowana;D
Ale cieszę się, bo u mnie sny sprawdzają się na opak, więc wiem że suknia będzie taka cudowna, jaką sobie wybrałam:)
[/url]  [/url]

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1153 dnia: 26 Marca 2012, 15:14 »
oj te sny...powiem Wam, ze ja już chwilami się stresuję...sa takie momenty, że nie ,że wydaje mi się że to sporo czasu, ale bywaja chwile.... :P  a myślec o ślubie nie wolno mi przed snem, bo zasnąć wtedy nie mogę...
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1154 dnia: 26 Marca 2012, 15:36 »
haha... sie usmialam ;D ja z moim plaskodupcem powinnam sobie takie push upy zamontowac :D
ostatnio nawet moj Pan mial slubny koszmarek...hyhy...ze wlosow nie mogl sobie ulozyc :hahaha: :hahaha: :hahaha: ajć te meskie powazne problemy  :skacza:

gratuluje egzaminow :brawo_2:

mam perosbe ::) moglabys zlinkowac ten filmik z tancem do metallici :P bo szukam i szukam i znalezc nie moge... :-\ a wlasnie zachorowalam nad ta melodyja na pierwszy taniec ::)

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #1155 dnia: 26 Marca 2012, 17:35 »
nie wiem czemu się odpowiedź wcześniej nie wyświetliła:)
malinowa, to chyba xanth wklejała ten filmik:)
[/url]  [/url]

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #1156 dnia: 26 Marca 2012, 17:49 »
Aktualizacja ;D

Panna Młoda
-suknia ślubna (salon Vivien, zaliczka wpłacona)
-welon ( jeden katedralny 3m długości, drugi 70cm z kryształkami- na zmianę po kościele)
-biżuteria (kolczyki+wisiorek, bransoletka)
-bolerko
-obuwie
-podwiązka
-pończochy
-bielizna (3 częściowa ;P)
-wizażystka (umówiona na godz. 12:00 z przyjazdem do domu + makijaż dla Mamy i Świadkowej)

-fryzjer
-wiązanka ślubna (EsyFloresy, zamówienie składam na początku czerwca:))
-sukienka na poprawiny
-buty na poprawiny

Pan Młody
-garnitur
-kamizelka
-koszule
-krawat/musznik
-spinki do mankietów
-obuwie

-butonierka (tak jak bukiet, EsyFloresy:))

Ślub
-ustalić termin  i godzinę ślubu w Kościele (07.07.2012r, godz. 17:00)
-obrączki
-nauki przedmałżeńskie + poradnia
-pozwolenie na ślub w innym Kościele

-zapowiedzi
-ofiara na kościół / opłata za ślub
-dekoracja kościoła
-organista/muzyka w kościele (zapewnia kościół)

Dokumenty
(w połowie kwietnia dopiero możemy się za to zabrać)
-świadectwa chrztu św.
-świadectwa ukończenia kursu przedmałżeńskiego
-skrócony odpis aktu urodzenia
-zaświadczenia z UCS

Wesele
-sala (wesele i poprawiny)
-orkiestra (wesele i poprawiny)
-fotograf (+ sesja 3-4 dni po weselu)
-kamerzysta
- pierwszy taniec (muzyka)
-wódka (Krupnik 16 kartonów)

-wino
-piwo na poprawiny
-napoje
-owoce/ ciasta (oprócz tych co zapewnia Jachtowa)

Pozostałe

-zaproszenia
-zawieszki / naklejki na wódkę (robią się)
-winietki (robią się)

-podziękowania dla Rodziców
-podziękowania dla Świadków (jest pomysł, trzeba tylko zrealizować;D)

-Samochód dla Młodych
-Dekoracje na samochód (EsyFloresy, wybrane)
-Tablice rejestracyjne
-Autobus dla gości (Kościół ->sala)
-Nocleg dla gości ( dla 65 osób na miejscu gdzie będzie wesele)
-Strzelające tuby
-Pudełko na koperty
-koszyczki
-kieliszki do szampana dla Młodych

- słodycze dla dzieci

Mam zamiar zrobić sobie listę rzeczy niezbędnych w dniu ślubu, które spakuję w mały kuferek i będą stały w naszym pokoju w razie jakiejś awarii;D (tabletki od bólu głowy,plastry, nici, itd itp...:). Tylko jakoś ciężko mi się zabrać za to.

Zrobiłam też dwie listy gości, jedna dla P (sam o to prosił;D), żeby odznaczał potwierdzenia bądź odmowy gości ze swojej strony, a druga lista dla mnie:). Do 6 kwietnia chcę wysłać wszystkie zaproszenia, które trzeba nadać pocztą:), a pozostałe rozdać w okresie świątecznym i tuż po świętach:).
Robię podsumowanie dziś, mimo tego że 100 dni stuknie mi w środę;D, ale jakoś przepełnia mnie po woli ta energia pozytywna dotycząca ślubu:D. Chyba mnie tak natchnęło po odebraniu obrączek:P i wpłaceniu drugiej części zaliczki za salę:D
[/url]  [/url]

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1157 dnia: 26 Marca 2012, 18:29 »
nusiak napisz mi na prv prosze kto bedzie cie malowal i za jakas kase.. bo wczoraj w nocy znalalzlam taka jedna pania i wydaje mi sie ze ty ja masz a ja sie and nia powaznie zastanawiam ;D ale nie jestem epwna ;p
co do listy jest super jak bede miala wuecej mocy porownam z moja ktora w czoraj wnocy sporzadzilam z karolkiem ;p

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1158 dnia: 26 Marca 2012, 19:24 »
wow!!!!!!! nusiak !!!! lista imponująca  :D :D :D :D

taka szczegółowa - podoba mi się  :D :D :D

sama się zabieram na sporządzenie swojej listy od....kiedy założyłam odliczanko, ale jakoś zebrać się ostatecznie nie mogę  :D :D :D ale Twoja mi daje do myślenia  :D
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #1159 dnia: 26 Marca 2012, 19:30 »
Dzięki:D
Tak patrzę na nasza listę i muszę przyznać, że sporo mamy załatwione:D, może dla tego nie czujemy spięć jak na razie;D, wszystko na lajciku;P.
Mamy też wstępnie rozsadzonych gości oraz wstępnie ustalone jak lokujemy gości w pokojach:D. Co do pokoi, jest pewność, że osoby któe powinny mieć nocleg, to mają go na 100% :D, a jak ktoś odpadnie to są osoby, które się ucieszą jak będą mogły skorzystać z noclegu na miejscu, bo mają też kawałek na wesele, choć nie jest to jakiś duży dystans:).
Mama mojego P na pytanie znajomych :jak przygotowania do ślubu" powiedziała: nie wiem, ja biorę torebkę i jadę na ślub, dzieci same załatwiają:D. Oczywiście znajoma była pełna podziwu hehe, że nie muszą się rodzice głowić i planować, jak to było w ich przypadku:)
[/url]  [/url]

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1160 dnia: 26 Marca 2012, 19:33 »
 :D :D :D moja Mama najchętniej sama by wszystko pozalatwiala, ale jest 240km ode mnie...

swoją drogą, gdyby tak bylo, nie musialabym sie o nic martwic, wszystkiego by super dopilnowala  :D 
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #1161 dnia: 26 Marca 2012, 19:39 »
Ja bym za nic w świecie nie pozwoliła nikomu zarządzać planowaniem :D, tylko dla tego że ja uwielbiam planować i organizować wszystko co się da:D *tak jak to było z mieszkaniem, urządziłam je wirtualnie i za każdym razem jak goście mówią, że jest ślicznie, to P chwali że to moja zasługa bo zrobiłam cały projekt sama, ach jak się wtedy fajnie czuję:D). Po drugie lubię, jak wszystko jest po mojej myśli i zgodnie z moim planem i nie wiem, czy dałabym radę oddać w czyjeś ręce planowanie ślubu bo.....mogłabym eksplodować hehe;D. Taka już moja natura:).
Z taką samą zawziętością planuję święta i inne imprezy:D, a jak ktoś mi wejdzie w paradę i muszę przez to zmieniać koncepcje, to uwierz mi... jest gorąco:D. No trudno, trzeba mieć zarówno wady jak i zalety, inaczej byłoby się jakimś cyborgiem nie człowiekiem;D
[/url]  [/url]

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1162 dnia: 26 Marca 2012, 20:16 »
haha

Mama mojego P na pytanie znajomych :jak przygotowania do ślubu" powiedziała: nie wiem, ja biorę torebkę i jadę na ślub, dzieci same załatwiają:D.

przeczytałam TABLETKĘ  ;D  :los: :los: :los:

...ja też mam problemy z niekontrolowanymi eksplozjami... :diabel_3: :diabel_3: :diabel_3: :diabel_3: :diabel_3:
gorzej, że moja Mamuśka jest identyczna ::) ale aż tak się nie wcina ;)
po prostu wszystko załatwiamy sami zanim się do tego dorwie ;D
jak mieliśmy wysyłać zaproszenia to ona już sobie zakupiła koperty i czarny cienkopis, żeby pismem technicznym adresy do wysyłki wypisywać ;D ;D ;D
M. chyba przewidział i stwierdził, że sam wszystko wypisze(akurat ma ładne pismo...może nie technicznym, ale wypisał ;))...jak my we dwie byśmy się za to zabrały to by trwało latami :D :D :D
jak Mama zadzwoniła z cudowną wieścią, że ma zakupiony sprzęt i usłyszała, że już właśnie wysłaliśmy to po głosie słyszałam lekki zawód...hahah...ale w sumie jej się podobało, że młodzi sami wszystko załatwiają :)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1163 dnia: 26 Marca 2012, 20:27 »
Ja bym za nic w świecie nie pozwoliła nikomu zarządzać planowaniem :D, tylko dla tego że ja uwielbiam planować i organizować wszystko co się da:D *tak jak to było z mieszkaniem, urządziłam je wirtualnie i za każdym razem jak goście mówią, że jest ślicznie, to P chwali że to moja zasługa bo zrobiłam cały projekt sama, ach jak się wtedy fajnie czuję:D). Po drugie lubię, jak wszystko jest po mojej myśli i zgodnie z moim planem i nie wiem, czy dałabym radę oddać w czyjeś ręce planowanie ślubu bo.....mogłabym eksplodować hehe;D. Taka już moja natura:).
Z taką samą zawziętością planuję święta i inne imprezy:D, a jak ktoś mi wejdzie w paradę i muszę przez to zmieniać koncepcje, to uwierz mi... jest gorąco:D. No trudno, trzeba mieć zarówno wady jak i zalety, inaczej byłoby się jakimś cyborgiem nie człowiekiem;D

czy ty pisalas o mnie moja droga? ;D

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
« Odpowiedź #1164 dnia: 26 Marca 2012, 20:38 »
Gratuluje obrączek!!!
Lista zacna, na pewno ze wszystkim zdążycie!!!  ;)

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1165 dnia: 26 Marca 2012, 20:41 »
ja też bardzo lubię jak wszystko jest po mojej mysli i mam skłonności do bycia bridezillą  :D :D :D ale.... lenistwo chyba wygrywa  :D :D :D
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #1166 dnia: 29 Marca 2012, 10:27 »
No i stało się, dziś oczekiwana studniówka:P, na razie stoimy w miejscu, bo po garnitur ruszymy w połowie kwietnia, napoje na początku czerwca, a teraz? Teraz czas na efektywniejszą pielęgnację:D, czyli oprócz zabiegów domowych wyruszam do kosmetyczki żeby dogłębnie oczyścić i nawilżyć buźkę i do fryzjera, aby po woli zmienić odcień włosów;). Oczywiście ostatnio stchórzyłam i nie przyciemniałam włosów:P, więc może i koncepcja koloru się zmieni ha ha;), ale to zobaczymy:).
Dziś pogoda okropna, wieje że hej...:/, trochę zmarzłam w drodze do pracy, na szczęście już siedzę przy kubku gorącej herbaty :D
[/url]  [/url]

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #1167 dnia: 29 Marca 2012, 11:18 »
Postanowiłam sobie wstępnie zrobić taką listę niezbędnika w dniu ślubu:P.
Pomijam fakt, że będziemy mieć pokój na miejscu, więc zabieram ze sobą osobno kuferek z kosmetykami, bo przecież będziemy tam spać a rano poprawiny;). Dlatego na liście znajdą się rzeczy, które mogą się przydać, ale nie będę ich upychać w torebce świadkowej (chyba że błyszczyk, bibułki matujące i chusteczki:P), bo wszystko będę miała dostępne na piętrze w pokoju;).

Doświadczone forumki, mogą mi dorzucić jakieś pomysły, co się u Was sprawdziło:D

- tabletki przeciwbólowe
- tabletki na żołądek (muszę, bo znając życie będą sensacje:P)
- relamax (ostatnio mój przyjaciel hehe, to melisa z wit b i magnezem;) )
- nospa
- alcazeltzer, witamina C, potas ( mój zestaw ratunkowy na kaca, potas i wit C jeszcze przed pójściem spać:P  ::) )
- plastry opatrunkowe (przeźroczyste)
- plastry na odciski
- agrafgki, nici i igła
- pończochy na zmianę
- bibułki matujące
- błyszczyk
- lustereczko
- wsuwki do włosów
- miętówki:P
- jakiś mały odplamiacz ( kiedyś na weselu u kuzyna, wylano mi barszcz na jasną sukienkię:/, miałam plamę czerwoną wielkości dłoni, musiałam jechać do domu:/)

Z tymi lekami to jest tak, że ja mam ogromny problem z jedzeniem poza domem i w nie sprawdzonych miejscach.... Zawsze mam przy sobie mój zestaw w razie coś:P. Wszyscy się z tego śmieją, że nosze ze sobą apteczkę hehe, ale ja już nie raz cierpiałam gdzieś na wyjeździe, czy u rodziny.... Kiedyś na weselu u znajomych jeden koleś się aż skręcał z bólu, był blady...tak go żołądek rozbolał dosłownie na samym wejściu....Ja oczywiście powiedziałam, że mogę mu dać coś na te męki. Wziął tabletki, poszedł się na górę położyć na trochę, a po godzinie przyszedł jak nowo narodzony:D. Także nawet jak nie dla nas, to dla kogoś taka pomoc ze skompletowanej na wesele apteczki może być przydatna:P

[/url]  [/url]

Offline Mania82
  • zapaleniec
« Odpowiedź #1168 dnia: 29 Marca 2012, 12:28 »
Hehe Nusiaku, Ty to jesteś zorganizowana :) Łączę się z Tobą w studniówkowym dniu :)
Nas teraz pochłoneły sprawy związane z mieszkaniem, ale powoli zaczynamy roznosić zaproszenia :)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1169 dnia: 29 Marca 2012, 16:44 »
nusiak ja myslalam o tym aby w toalecie posatwic taki koszyczek nei za duzy w ktorym chcialam zeby byly:
podpaski,
tampony
wkladki
i=zestaw do szycia
plastry
tabletki od bólu glowy