Autor Wątek: Jeszcze narzeczona lecz niedługo żona 07.07.2012 - odliczanko start!:)  (Przeczytany 67013 razy)

Offline nusiak
  • maniak
  • data ślubu: 07.07.2012r.
Odp: Jeszcze narzeczona lecz niedługo żona 07.07.2012 - odliczanko start!:)
« Odpowiedź #1500 dnia: 1 Czerwca 2012, 13:57 »
hmmm no to cena nie jest zła, bo w tej chwili bym zapłaciła 80+120zł (próbna i właściwa). Pomyślę nad tym:), w końcu mam do s.cegielni 5 minut drogi, a L'oreal to jedna z moich ulubionych marek jeżeli chodzi o prof. koloryzację włosów:), może się skuszę;).
Pomyślę, w pon chcę iść znów na solarium, więc może zajdę i podpytam coś jeszcze:). Ciekawa jestem jak tam kolor robią, bo jak pisałam wyżej, to jest jedyna seria która idealnie działa na moje włosy, bo ich nie katuje jak inne firmy :D - dla każdego coś innego;)
Dziękuję Ci zonko:)
[/url]  [/url]

Offline przyszlazona
  • uzależniony
  • SPRZEDAM FIGURKĘ NA TORT I PODUSZKĘ NA OBRĄCZKI
« Odpowiedź #1501 dnia: 1 Czerwca 2012, 14:12 »
nie ma za co :) z tego, co wiem to często jezdza na szkolenia z loreala i dobrze farbuja,ale ja osobiscie nie farbuje, moja siostra tam chodzi i jest zadowolona.

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1502 dnia: 2 Czerwca 2012, 10:24 »
ja tez jeszcze ze dwa razy pojde na sol przed slubem :) dzisiaj jestem umowiona ze swiadkowa i w ciagu tygodnia pojde, mam wolne wiec znajde czas ;)

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #1503 dnia: 3 Czerwca 2012, 10:02 »
Anio0lku, tylko nie idź tak 2 dni przed, bo skóra po solarium lubi produkować więcej sebum :D, żebyś się nie świeciła przypadkiem::)

Zapomniałam się Wam pochwalić, że moja praca lic. już napisana od 2 tygodni ;D, czekałam na końcowe poprawki, które dziś naniosę na tekst, jutro pracę drukuję, oprawiam i składam w dziekanacie :D, a później już tylko oczekiwanie na obronę;)
[/url]  [/url]

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1504 dnia: 3 Czerwca 2012, 10:29 »
jesteśmy z Ciebie dumne :-)  :skacza:
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #1505 dnia: 3 Czerwca 2012, 10:41 »
Pochwalę się jeszcze, że zrobiłam sobie ten ząbek, co tak narzekałam że ortodontka nie dała rady tego zrobić i została mi szpara :).
Do tego znalazłam w końcu swojego dentystę, właśnie on robił mi ten ząb, ale wizyty są tak przyjemne, że chciałoby się tam siedzieć i siedzieć :D, bardzo wyrozumiały i miły Pan doktor o spokojnym głosie ;D.... jak pisałam wcześniej, prawie zasnęłam na wizycie w środę, a w piątek tak samo miałam odlot, tak się zrelaksowałam w pewnej chwili :P. Do tego okazało się, że poprzednia dentystka chciała mnie najzwyczajniej naciągnąć, bo powiedziała że mam 8 ubytków :/, a okazuje się że mam 1 ubytek i 2 wypełnienia do poprawy (nie jestem pewna, ale to chyba właśnie jej robota...). Nie komentuje tego, bo szkoda słów na takie zachowania, jakby mi zaczęła leczyć zęby, to nie dość że kasa by poszła ładnie, to jeszcze w zdrowych zębach by mi wierciła?  :drapanie:

Acha, zapomniałabym.... jeszcze 34 dni  :skacza:
[/url]  [/url]

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1506 dnia: 3 Czerwca 2012, 11:04 »
ech niestety, pewnie wyczaila ze jej ufasz i postanowila z tego skorzystac ;/ ech straszne to jest...

ale dobrze, ze juz masz wyleczonego tega zeba i ze juz tak nieduzo do robienia Ci pozostalo :)

no i gratuluje ukonczenia pracy :D :D :D chociaz Tobie sie udalo :P :p

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #1507 dnia: 3 Czerwca 2012, 11:13 »
W sumie nie tyle do leczenia, co musiałam uzupełnić brak ::) i robić taki most kompozytowy, co trzepnęło mnie po kieszeni (1400zł), ale to metoda odwracalna i nieinwazyjna dla sąsiednich ząbków, więc jakbym kiedyś zdecydowała się na implant, to spokojnie można ten kompozyt zdjąć:D.
Teraz czekam na termin obrony, tzn, mamy jeszcze kupę egzaminów - 3 na przyszłym zjeździe za tydzień i reszta pewnie na kolejnym (22-24.06) ale co tam, dam radę ;D. Obrona między 6-13.07, coś mi się zdaje że załapię się tego 6 lipca haha ;D
[/url]  [/url]

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #1508 dnia: 3 Czerwca 2012, 11:48 »
fajnie ze z tym dentysta ci sie ulozylo
i zazdroszcze napisanej pracy
ja musze zaczca pisac mgr a nie ruszylam anwet ;[
i musze chyba spojrzec prawdziwe w oczy i pogadac z promotrkom ze nie uda mi sie w tym semestrze ...

Offline przyszlazona
  • uzależniony
« Odpowiedź #1509 dnia: 3 Czerwca 2012, 20:06 »
uuu to lecisz, lecisz ze wszystkim  ;D

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #1510 dnia: 5 Czerwca 2012, 19:35 »
Ja już żyję moim zbliżającym się panieńskim ;D. Jak pisałam kiedyś, najpierw będzie imprezka krótka u mnie, sama organizuje tzn z pomocą świadkowej:). Impreza w stylu hawajskim :D zamówione już naszyjniki hawajskie i inne drobiazgi nawiązujące do tematu:D. Menu szykuję po woli, a na pewno zrobię dwa rodzaje ponczu  :pijaki: będzie dobrze ;D. Dla dziewczyn zamówiłam różowe naszyjniki z kwiatów a dla siebie morski, żeby się z różową bluzką nie zlewał ;D. Spoko spoko, zrobiłam małe zakupy, a świadkowa tak czy siak coś kombinuje ;D.
Do tego kupiłam do tej różowej bluzki, co kiedyś Wam wklejałam zdjęcie spodenki w kolorze miętowym  :hopsa: i zamówiłam sobie tez w takim kolorze torebkę niewielką, w sam raz na wyjście :D - później tez mi się przyda :), do tego te różowe butki i jazda  :cancan: ..... aaaa nie mogę się doczekać :D. W czwartek przyjdzie do mnie świadkowa i będziemy omawiać szczegóły ;D
Ponieważ zaczęłam intensywnie dbać o opaleniznę, to nie mogę się doczekać aż wyskoczę w tych spodenkach hehehe:D

Co do rzeczy ślubnych, odebraliśmy już zapowiedzi z naszej parafii:), ksiądz nawet nic nie chciał, ale P dał ofiarę - w końcu nam nie robili żadnych problemów tu w nowej parafii:). Trochę żałujemy, bo po kolędzie był u nas diakon (dobrze piszę? uczył się jeszcze na księdza;D) i był na prawdę super, teraz już jest księdzem ale jest na prawdę ekstra, mało takich ludzi... no i tak się śmiejemy, że bardzo szkoda że on nam ślubu nie udziela, bo jak był u nas po kolędzie to naprawdę pięknie mówił o miłości i o tym, że miłość trzeba pielęgnować i cenić ta drugą osobę...:). Trudno:). Za to kościół Dominikanów od wielu lat wzbudzał we mnie pozytywne emocje, dlatego tez tam ślub :)

Mam wrażenie, że po tym panieńskim to ruszy wszystko z kopyta, że się nie ogarnę :P

[/url]  [/url]

Offline przyszlazona
  • uzależniony
« Odpowiedź #1511 dnia: 5 Czerwca 2012, 20:02 »
oj nusiaku ja już nie ogarniam, ciągle siedzę w necie i albo coś zamawiam, albo odpisuję na maile, jeszcze parę zakupów zostało, ale to jutro... fajnie masz z tym panieńskim hawajskim - podoba mi się to, może piasek wysypiecie w pokoju i palmę dmuchaną kupicie, no i leżaki i bikini i heja no no hehe poszalałam :) ja też nie mogę doczekać się swojego - fajnie brzmi to połączenie różu i mięty, mniam :D

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1512 dnia: 5 Czerwca 2012, 20:24 »
o WOW zapowiada sie swietnie  :brawo: :brawo: :brawo:

ale wiesz, ze na tym forum zakupy sie nie licza jak nie ma foty  ;D dawaj te spodenki mietowe! ::)

co do solki to bylam w cegielni i jestem zadowolona...pani mi polecial 7min...poszlam na 8 ;D :P troszke dupka czula, ze byla, ale w sumie nawet czerowna nie byla....powiedzialambym, ze raczej brzoskwinka :brewki: :brewki: :brewki:
w sumie dwa razy bylam i wlasnie tez ostatnio zakupilam sobie szorty, ale takie zolte-oczojebne ;D i tak pieknie odbijaja od opalenizny...........nom.........takze wiem o czym mowisz ;D ;)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1513 dnia: 5 Czerwca 2012, 23:04 »
ja tez musze zaczxca  chodzic nma solke
a ty nusiak kiedy masz panienski? ja juz w sobote ;D

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1514 dnia: 6 Czerwca 2012, 09:13 »
no wlasnie poka poka fotki nusiaku! chce tez zobaczyc Twoja opalenizne :) porownam ze soba bo ja juz brazowa jestem :) wczoraj na 5 min na mocnym lozku tez widac :)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1515 dnia: 6 Czerwca 2012, 09:16 »
Dziewczyny..... a mi wystarczy niecale 2 tyg zeby bylo widac opalenizne?? Bo tez bym chciala zaczac biegac co drugi dzien na sol od poniedzialku..

Offline xanth

• entuzjasta
  • data ślubu: 11.08.2012
« Odpowiedź #1516 dnia: 6 Czerwca 2012, 09:36 »
zależy jaka masz skórkę, bo ja się od początku opalam na brzoskwinkę (nie liczac jednego dnia raczka) ale jak Ty na czerwono od razu, to myślę, że dwa tygodnie to może być za późno...

na studniówkę to chodziłam miesiąc żeby być takim karmelkiem z mleczkiem :p a Tobie może starczyć te dwa tygodnie, tylko się nie spal na raka! Wszystko powolutku i delikatnie :D

Bedę trzymać kciuki! Ja byłam niecierpliwa i od razu polazłam na 10 minut i mi tylko skóra zlazła  :okularnik:

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1517 dnia: 6 Czerwca 2012, 09:46 »
nie no na poczatku na 5 min zeby skore przyzwyczaic, polecam tez balsam brazujacy, tez pomaga w  krotkim czasie uzyskac ladny kolorek ja mam taki z Kolastyny, brazowy i pieknie pachnie!

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1518 dnia: 6 Czerwca 2012, 10:13 »
ja sie opalam na swinke pepe ;D
takze pewnie w dwa tyg nie ebdzie tego co chce ale coz ;p znow za pozo sie obudzilam ;p

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #1519 dnia: 6 Czerwca 2012, 10:40 »
Wiem wiem, że zakupy bez zdjęć się nie liczą:), ale aparatu nie mam bo P zabrał:P i wraca dopiero w piątek, więc najszybciej w weekend jak się wyrobię bo mam 3 egzaminy :), ale za to przyjdzie już torebka, to zrobię cały komplet:D.

Ja jeszcze czekoladowa nie jestem, ale już widać opaleniznę na ciemny karmelek;)

No właśnie, zależy od karnacji i tego jak się opalasz.... Ja np byłam teraz 2 razy po 8 min i widać, że jestem opalona, ale mnie szybko łapie i od razu na brzoskwinkę:).

Mój ulubiony kosmetyk do solarium i na słońce to Dax Cosmetics przyspieszacz w żelu :D, super sprawa, dostępny w rossmanie i innych sklepach w takiej śmiesznej butelce. Szybko się wchłania bo to żel, ale wspomaga opalanie poprzez swoje składniki i nie daje efektu brązującego - tzn kosmetyki z solarium, które szybko działają często wymywają się pod prysznicem ::) a ten nie, to mój ulubieniec od wielu lat, tylko butelki mu zmieniają;)
Balsam z Kolastyny to tez mój ulubiony, bo przetestowałam wiele i ten jako jedyny ładnie brązuje skórę, ale nie zostawia tej brązującej warstewki na skórze, która później brudzi ubrania ::), kolastyna brązujący nie brudzi ubrań :D

Radzę zacząć od małych dawek solarium, bo spiec się nie sztuka i później zamiast opalenizny będziesz leczyła poparzone np plecy i w gorszym wypadku złażącą skórę. Pisałam CI już kiedyś odnośnie opalania:). Ja od ponad miesiąca łykam beta karoten, a na solarium nigdy nie opalam się na sucho. Twarz smaruję spf 30, bioderma photobronze (ma jakiś składnik wspomagający opalanie mimo wszystko), bo skóra twarzy jest bardzo delikatna i najszybciej widać niekorzystny wpływ opalania ::)

Uffff się rozpisałam ;D

Sylwusia Ty masz antybiotyki teraz? bo wiesz, jak bierzesz jakieś mocniejsze leki to opalanie odpada...
[/url]  [/url]

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1520 dnia: 6 Czerwca 2012, 10:45 »
nusiaku, ty to musisz miec pokazna kosmetyczke hiihih
widze ze uwielbiasz kosmetyki ;p zazdraszczam ci ;p
ja w ogole nei kupuje takich rzezcy
tylko krem bambino, szmpon zele pod prysznic i perfumy hihihiihi
a ty masz kremy do kazdej czesci ciala, ze masz moc sie tym czochrac to podziwiam ;p
ale nie mysl ze ja sie nasmeiwam czy cos, zazdroszcze ci tej cxheci smarowanai chcoiazby ;p bo mi sie kurde nigdy nie chce ;/
co do solki, ja nie z tych co laza od razu na 10minut spoko kobietki ;]
j pojde pierwszy raz max na 5 minut i kolejne 3 razy tak samo ;p dopiero po 4 razach pojde na 6 lu 7 ;p

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #1521 dnia: 6 Czerwca 2012, 11:04 »
to fakt ;D, w mojej łazience stoją kremy i balsamy - każdy do innej części ciała/twarzy ;D. Czasami mi się nie chce, bo nieraz padam ze zmęczenia, a i tak znajdę czas, żeby przed spaniem wmasować krem w stopy, a później inny w ręce ;D, mam bzika, przyznaję się bez bicia :D
Z drugiej strony 29l, więc trzeba już skórę rozpieszczać bardziej :P, a fakt że jestem jednak kosmetyczką (mimo iż nie pracuję w zawodzie...) to wiem wiele na temat cery i tego jak postępować, wiem też że opalanie to najgorsze co może być, ale cóż czasami trzeba :D dlatego jadę na kremach nawet w sol. :P

Aaaaa to wrzucę chociaż zdjęcie mojego dzisiejszego nabytku, zajrzałam do sklepu w drodze do pracy - przez co uciekł mi jeden autobus ;), kupiłam 2 pary butków na co dzień, jedne różowe, ale na żywo ten róż jest taki żywy i fajny :D, a drugie kremowe:)

[/url]  [/url]

Offline xanth

• entuzjasta
  • data ślubu: 11.08.2012
« Odpowiedź #1522 dnia: 6 Czerwca 2012, 11:36 »
oj weźcie :P

ja od razu polazłam na 10 minut, ale tak źle ze mną nie było bo i tak mnie jeszcze opalenizna z Grecji trzyma więc chciałam ją tylko podkreślić :P trochę dupka popiekła, ale wszystko jest eleganckie i brązowiutkie :P

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1523 dnia: 6 Czerwca 2012, 18:16 »
ale fajoskie butki - takie do śmigania na co dzień  :D :D :D

co do solarium, to przed opalaniem smarowałam sie przyspieszaczem, ale przy mojej skorze corki młynarza nie na wiele sie to zdało...dopiero tydzien w Turcji mnie opalił!!!  :D :D :D :D
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #1524 dnia: 6 Czerwca 2012, 23:09 »
tzw. cichobiegi wzmagające platfusa hehe, ale to na cieplejsze dni sobie kupiłam do śmigania po mieście:)
Oglądałam dziś "Dumę i uprzedzenie" i się poryczałam ze wzruszenia, a film widziałam kilka razy, książkę czytałam, a się poryczałam ;D. Jednak to moje klimaty, tak samo jak "Małe kobietki" ohhh wzruszające historie :D
[/url]  [/url]

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #1525 dnia: 7 Czerwca 2012, 10:26 »
niach, niach .. wole ksiazke.. tyle razy ja czytałam, ze ledwo zyje, nowy egzemplarz musze kupic :]

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #1526 dnia: 7 Czerwca 2012, 11:06 »
Wiadomo, książka jest zawsze lepsza ;D, tzn. nie mam takiego zdania w jednym przypadku "Pod słońcem Toskani" nie wiem, książka mnie zawiodła:P, ale może dlatego że najpierw oglądałam film;). W innych przypadkach,jak najpierw czytam książkę, a później film.... to film jest dla mnie rozczarowaniem ;D.
Ja teraz mam fazę cyklu na wzruszenia hehehe ;D

Hurrra, równe 30 dni ;D
Chyba po tych egzaminach, co mam w ten weekend wezmę się ostro za dopięcie rzeczy, które zostały na teraz ;D. 15.06 jedziemy do Jachtowej, więc podpytamy o napoje i inne rzeczy - już mam spisane co nas interesuje :P. Może wstępnie ustalimy menu - też już mamy określone co chcemy z modyfikacjami. Muszę też zadzwonić do sklepu rybnego, mam taki jeden namiar i zapytać o szaszłyki z wędzonego łososia i inne takie, bo z węgorza rezygnujemy - cena mnie dobiła 125zł/kg, a mogę mieć tylko ze źródła, które prowadzi działalność gosp. w tym kierunku.... trudno :D

Dziś mam dzień tylko dla siebie ;D, więc będę się lenić i pięknić hehe ;D
[/url]  [/url]

Offline przyszlazona
  • uzależniony
« Odpowiedź #1527 dnia: 7 Czerwca 2012, 17:45 »
mmm jak ja kocham wędzony ryby ...

a te butki super, gdzie kupiłaś?

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1528 dnia: 7 Czerwca 2012, 20:49 »
mmmm...te szaszłyczki brzmią przepysznie :Uu: :Uu: :Mcdonalds:

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #1529 dnia: 12 Czerwca 2012, 13:27 »
Kilka dni mnie nie było, bo miałam weekend pod znakiem egzaminów - tylko 4 hehe ;), na szczęście wszystko do przodu. W piątek złożyłam już swoją pracę dyplomową, więc też już z głowy ;D

Co do spraw ślubnych, przeraża mnie fakt że nie mamy za dużo do robienia hehe, wiem wiem, pewnie zacznie się młyn później, ale jak na razie musimy kupić słodycze dla dzieci, napoje (po uzgodnieniu w Jachtowej co do ilości pojedziemy do hurtowni i zamówimy z dostawą do lokalu).
Na podziękowania dla Rodziców kupimy chyba jednak kwiaty, tak kombinowaliśmy nad tymi koszami i stwierdziliśmy, że nie będziemy przesadzać. Wymyśliłam bukiety z białych lilii głównie, ale ustalę to w kwiaciarni jak pojadę za tydzień, bo muszę zatwierdzić jaka "ozdoba do włosów".
No właśnie co do ozdoby do włosów, w sobotę idę na próbną fryzurę i w kwiaciarni obok bloku zamówiłam kilka gałązek białych frezji, ale kupię też może ze 3 róże różowe... i będziemy kombinować :), chociaż bardziej widzą mi się same frezje no ale zobaczymy.

Ze spraw ślubnych jeszcze - zamówiłam wczoraj busa do rozwożenia gości po weselu, sprawa wygląda tak, że np. o 2:00 w nocy przyjeżdża bus, a kierowca siada sobie przy stoliku z orkiestrą itp. jak ktoś chce jechać do domu, to osoba odpowiedzialna - np. świadek - zawiadamia kierowcę, a ten odwozi gości:). Jak kierowca już wraca, to znów do stolika i to jest znak, że można kogoś oddelegować do domu. Bus jest na 8 osób + kierowca, więc fajnie bo za jednym kursem może zabrać kilka osób - np na koniec wesela ::). Jestem bardzo zadowolona, że się na to zdecydowaliśmy.

Zastanawiam się nad tymi rybami, czy takie wędzone przysmaki na lipcowe wesele to dobry pomysł? no ale wezmę tam zadzwonię, tylko najpierw pogadamy z kierowniczką restauracji :)

To chyba tyle.... Dorwałam się w końcu do mojej paczki ;D, bo od piątku stała w pracy - zamówiłam hawajskie naszyjniki, śmieszne słomki, kolorowe serwetki, świecące mieszadełka i hawajski obrus ;D. Szkoda tylko, że jak będziemy we 4 to będzie szał... nawet bratowa mi odmówiła, ale się nie łamie - świadkowa powiedziała, że nawet jak będziemy we 3 to damy radę, że będą super atrakcje i na pewno się wybawię ;D. Ciągle czekam na informację od 2 osób, a wiecie ja niecierpliwa jestem ;D, ale jak dobrze pójdzie, to znajomi na noc do nas przyjadą i grono fajnych osóbek się zwiększy:D
Myślałam nawet, żeby w domu zrobić kawalersko - panieński, a później byśmy w swoje strony poszli, ale stwierdziłam że różowe balony, kwiaty na stole itp mogą facetom nie pasować ;D
[/url]  [/url]