Autor Wątek: Jeszcze narzeczona lecz niedługo żona 07.07.2012 - odliczanko start!:)  (Przeczytany 66246 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
Odp: Jeszcze narzeczona lecz niedługo żona 07.07.2012 - odliczanko start!:)
« Odpowiedź #1110 dnia: 15 Marca 2012, 21:29 »
A kiedy? ;)

Offline nusiak
  • maniak
  • data ślubu: 07.07.2012r.
« Odpowiedź #1111 dnia: 15 Marca 2012, 22:07 »
Fryzjerka proponowała połowę czerwca, ale ja pójde pod koniec czerwca, żeby w razie nie dała rady to chcę mieć czas na poszukanie innego fryzjera:)
[/url]  [/url]

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
« Odpowiedź #1112 dnia: 15 Marca 2012, 22:08 »
Nawet teraz możesz iść :) im prędzej tym lepiej, bo będziesz spokojna, że wszystko będzie ok :) czekam na zdjęcia :)

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1113 dnia: 15 Marca 2012, 22:10 »
ja mam probną jakoś na początku kwietnia, jak będę wiedziala już co z wlosami, zamowię figurkę na tort tam gdzie Ty :-)
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #1114 dnia: 15 Marca 2012, 22:10 »
Miałam napisać, że pod koniec kwietnia:D
[/url]  [/url]

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #1115 dnia: 15 Marca 2012, 22:25 »
Emm-a o termin wykonania figurki lepiej zapytaj, bo jak się sezon zacznie to może być różnie, wiem bo pisałam wcześniej w tym temacie @. :)
[/url]  [/url]

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1116 dnia: 15 Marca 2012, 22:29 »
no tak, ale jak mam zamowic figurkę nie wiedząc jak będę miala wlosy upiete, tam zwracają uwagę na takie szczgoly, co mnie w sumie cieszy.... przez prawie cztery tygodnie chyba zdążą....?
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1117 dnia: 16 Marca 2012, 09:17 »
wlasnie ta fryzurka ktora wkleilas jest fajna :) szukalam dla siebie taka co ktorej pasuja moje duze kolczykia tu prosze :) modelka ma fajne duze na sobie ;]

ja z podziekowaniami tez mam mega problem... ;/ ech nie wiem co z tym bedzie!

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #1118 dnia: 19 Marca 2012, 14:52 »
Dziś 19 marca, 21 marca mamy odbiór obrączek, ja już się nie mogę doczekać...a złości mnie fakt, że po obrączki pojedziemy dopiero w weekend, bo ja teraz 3 dni pracuje do 20:00:(, no ale poczekam:P.
Ogólnie kaszanka, byłam dziś u lekarza i dostałam skierowanie do gastrologa, a ten ma mnie pokierować na badania z zakresu alergii pokarmowej. Ostatnio mam problemy małe i to co się dzieje, to cuda na kiju... Do czasu wizyty u gastro i później pewnie alergologa...mam notować wszystko co jem i każdy niepokojący objawy:/.... Z jednej strony ok, może dowiem się od czego moje dolegliwości, ale lekarka nastraszyła mnie trochę....np tym, że u niektórych w późniejszym wieku ujawnia się nietolerancja laktozy....albo inne przypadłości.
Mam nadzieję, że w większej mierze jest winien stres, tyle że dopiero teraz uświadamiam sobie że od dłuższego czasu po jedzeniu mam jakies miejscowe plamki....no ale nie daję się zwariować:). Dostałam leki, które mają trochę załagodzić sytuację;), odpuszczam sobie w tym tygodniu ćwiczenia i zaczynam notować wszystko co zjadam:P
Byłam też dzisiaj u mojej gin, po recepty i trochę się wkurzyłam...tzn. Ja nie jestem jakaś nadwrażliwa i nie potrzebuję, aby poświęcać mi całą uwagę...ale...ostatnio jak u niej byłam to tak było fajnie, bo pogadałyśmy na temat planowania rodzinki:),odstawienia plastrów i kazała mi się wtedy zapisać na maj, to da mi skierowania na różne badania i że kwas foliowy mi przepisze....a tu dziś w ogóle nie miała czasu  :'(, okazało się, że tam gdzie przyjmowała teraz przyjmuje tylko 1 dzień w tygodniu.... Przepisała mi recepty, ja mówię że trochę za dużo bo w połowie lipca chcę przestać brać już plastry jak dobrze pójdzie i w związku z tym chciałabym się umówić na połowę maja na wizytę, aby obgadać temat  ::), a ona kazała mi przyjść w sierpniu, jak już odstawię plastry...... :||. Zrobiło mi się tak dziwnie....bo wcześniej mówiła coś innego!
Wiecie, ja lubię wszystko planować co zaplanować można. Do macierzyństwa (jeżeli będzie mi dane) też chciałabym się przygotować, tym bardziej że wcześniej mi mówiła że skieruje mnie tu i tam..dlatego taka zadowolona ostatnio byłam, że znalazłam fajną lekarkę, która jest również położną, a tu kicha....będę szukać dalej i jestem gotowa iść nawet prywatnie, bo chcę znaleźć kogoś kto zrozumie moje (może i durne) podejście do pewnych spraw....
No, pożaliłam się....teraz idę gotować jakąś papkę na obiad, zwracając uwagę na reakcję mojego organizmu po obiedzie hehe....
[/url]  [/url]

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1119 dnia: 19 Marca 2012, 15:01 »
oj nusiak pewnie nerwy tak dzialaja na twoj organizm, nie martw sie bedzie wszystko dobrze na pewno, ale lepiej niech lekarze CIe zbadaja dla pewnosci ;)

co do obraczek to fajnie ze juz bedziesz je miala, tez bym sie wkurzyla wiedzac, ze sa juz do odbioru a ja nie moge ich odebrac :P

moze pani nie miala rzeczywiscie czasu, albo humoru... ale jesli nie estes zadowolona to zmien zeby byc ;D wiadomo ze jak prywatnie bys poszla to zupelnie inaczej wizyta wyglada :D

Offline Mania82
  • zapaleniec
  • data ślubu: 07.07.2012
« Odpowiedź #1120 dnia: 19 Marca 2012, 15:02 »
Nusiaku, ja chodzę do p. dr E. Sowińskiej- Przepiera, ginekolog,położnik i endokrynolog w jednym. Chodze prywatnie 100zl/wizyte. z tego co wiem, specjalizuje się w ciezkich przypadkach zajścia w ciąże i wielu kobietom pomogła. Tez musze sie umówić na przyszły tydzień i równiez poruszę temat zamąż pojscia i macierzyństwa. Srednio każdej pacjentce poświęca pol godziny. Co prawda z punktualnością jest problem, bo umawiają chyba co 15-20 minut, a w rzeczywistości wychodzi min. pol godzinne opóźnienie, ale to dlatego, że pogada ile tylko trzeba, nie traktuje pacjentek jak maszynki do zarabiania kasy.

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #1121 dnia: 19 Marca 2012, 15:08 »
Mania, napisz mi na priv jak możesz gdzie ona przyjmuje:)

Anio0lku, sęk w tym, że ostatnio też byłam na NFZ i całkiem inna rozmowa była, a teraz poczułam się jak głąb... że ja sobie planuje już rozmowy o ciąży w maju, jak do lipca będę plastry brała, tylko sama sobie tego nie wymyśliłam:)

Mam nadzieję, że to nerwy ale....te wszystkie objawy, które teraz mi się nasiliły to mam od dłuższego czasu, tylko tak okresowo...raz jest mocniej raz mniej i nie przykładałam do tego uwagi...:/
[/url]  [/url]

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1122 dnia: 19 Marca 2012, 15:11 »
ja tez bylam w tamtym roku i ginekolozki z kasy NFZ i tez wizyta byla bardzo udana, ale co do ciazy i spraw z tym zwiazanych bede chodzic prywatnie bo wiem ze lekarz lepiej sie opiekuje taka pacjentką, moja mama tak chodzila i kuzynka wiec pojde w ich slady :)

zobaczymy co CI lekarze powiedza, jestem dobrej mysli mimo wszystko :) :)

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1123 dnia: 19 Marca 2012, 15:31 »
ja chodze do fajnej ginekolozki, państwowo, jest naprawdę zaangażowana, podczas wizyty bada też piersi, trafilo mi się  :D
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline xanth

• entuzjasta
  • data ślubu: 11.08.2012
« Odpowiedź #1124 dnia: 19 Marca 2012, 15:54 »
Ja lubie chodzić do  Panów ginekologów, mamusia mi nagadała, że są delikatniejsi itp. bo jedna ginekolog która prowadziła ciąże mojej mamy doprowadziła do zatrucia ciążowego, nie dbała o moją mamę itp. mało nie umarła ona i ja ale dąłysmy radę!

w każdym razie, poszłam do Pana ginekologa, zbadał mnie i chyba miał katar bo zaraz po badaniu obwąchał sobie palce (??) albo byłam przewrażliwiona jakaś, później mi zbadał piersi i widać było że sie cieszy ze zdrowe, albo w ogóle był zadowolony ze ktoś młody do niego przyszedł wreszcie :P

nie poczułam się urażona, bardziej zdziwiona

no i od tamtej pory bardzo rzadko zaglądam do gabinetów ginekologicznych bo się wstydzę trochę...

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #1125 dnia: 19 Marca 2012, 15:56 »
hahahah xanth ty swirze ahhahahhah

Offline xanth

• entuzjasta
  • data ślubu: 11.08.2012
« Odpowiedź #1126 dnia: 19 Marca 2012, 16:02 »
Ale naprawę tak było!!!! :P:P:P

:skacza:

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1127 dnia: 19 Marca 2012, 17:26 »
moj ginekolog bardzo chetnie bada mi piersi ;D ;D ;D w sumie sie nie dziwie mu!!!  :hopsa: :hopsa:

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1128 dnia: 19 Marca 2012, 17:31 »
jakie stuknięte dziewuchy!!!!  ;) :D :D :D
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #1129 dnia: 20 Marca 2012, 14:50 »
hehe no nieźle temat poszedł;), ale xanth ja Ci wierzę, ja pamiętam jak kiedyś trafiłam do ortopedy i się zacieszał, bo kazał w gatkach i staniku maszerować, a jak trafiłam do innego (który tak na marginesie pomógł mi bardzo;D), to powiedział że spokojnie mogę zostać w legginsach i koszulce, kazał tylko odsłonić trochę brzucha i pleców na chwilę:).

Siedze wytrwale nad moją pracą lic.  :ekxpert:, idzie mi całkiem dobrze :D, pomijam fakt że korzystam z czasu, kiedy mało pracy mam:P, bo aktualnie jestem w robocie;). Jednak jak rano miałam stres, to teraz wiem że skończę pracę lic. do końca tygodnia:). Do końca marca muszę ją oddać, więc będzie czas na obadanie ewentualnych błędów.
[/url]  [/url]

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1130 dnia: 20 Marca 2012, 15:13 »
super!!! najwazniejsze to zaczac  8)

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #1131 dnia: 20 Marca 2012, 15:17 »
zaczęłam już dawno ;D, gorzej było przysiąść aby ta praca ruszyła hehe, bo w końcu w styczniu było jeszcze tyyyyleee czasu:D.
Ja chyba lubię wszystko na ostatnią chwilę, jeżeli chodzi o szkołę hehe, uczę się też zawsze dzień przed, albo nawettego samego dnia:P i nigdy mnie ta metoda nie zawiodła:D. Gorzej będzie z terminem egzaminu dyplomowego, chyba będę dopiero we wrześniu podchodziła bo... w tamtym roku egzaminy były na początku lipca, więc wiecie;). Z drugiej strony zobaczę jaki to będzie termin i czy uda mi się wszystko w szkole dopiąć, bo u nas to różnie się dzieje, bajzel na kółkach :P
[/url]  [/url]

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1132 dnia: 20 Marca 2012, 15:36 »
ja też wszystko na ostatnią chwilę w szkole :P ale grunt to zacząć ;D

co do ortopedy to tez raz trafilam na takiego co mi sie kazal do gaci rozbierac i pochylac sie do przodu tylkiem stojac do niego :Blee: :Blee: :Blee: gatki zalozylam delikatnie mowiac "mocno wycięte" :P , bo 2 tyg. wczesniej bylam u innego orto i wcale spodni sciagac nie musialam...pozniej jeszcze kazal mi sie polozyc na kozetce i wymachiwal moimi nogami :o mylslam, ze sie pod ziemie zapadne...moja Mama za to miala straszną polewkę ze mnie ;D (ciekawe czy jakby bez niej w gabinecie takie mi badanie zafundowal tez by tak rechotala ;))

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #1133 dnia: 20 Marca 2012, 16:05 »
no tak tak:D, już by tak śmiesznie nie było;). Nie zapomnę miny mojego młodszego brata, nie pamiętam ile miał lat, ale może 4 klasa podstawówki? Na wizycie u ortopedy też miał się do gatek rozebrać, wiadomo dziecko...ale mina brata była bezcenna w gabinecie (to z opowieści Mamy), ale po wyjściu z gabinetu padłam na klatę, wyszedł zgorszony (doba tv robi swoje ....) i mówi: nigdy więcej, nigdy tam już nie pójdę, kazał mi w majtach chodzić i czułem jak mi się patrzył na tyłek, pedofil jeden....  :mdleje: ;D hehe. Nie dało mu się wytłumaczyć, że takie to badanie hehe on się nasłuchał w tv o pedofilach, ostrzegali go w szkole też przed dziwnymi ludźmi, to i lekarz który kazał paradować w majtkach i schylać się tez wydał mu się podejrzany hahaha:D
[/url]  [/url]

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #1134 dnia: 22 Marca 2012, 11:25 »
Kolejna sprawa można powiedzieć załatwiona;), P załatwił dziś wstępnie sprawę z autobusem;D ( trasa kościół - sala), mamy się zgłosić po majówce, żeby potwierdzić już konkretnie:).
Do naszej listy gości dorzuciłam jeszcze 4 osoby ze swojej strony, mimo że ścisk już się robi - mieliśmy nie przekraczać 100 osób, ale na prośbę Rodziców P zrobiło się 106 osób, a teraz ja dorzuciłam 4 osoby i jest 110 osób.... Wiem wiem, sporo osób może się wykruszyć, ale co do tego ( i z czego bardzo się cieszę) nie byłabym taka pewna;D...Fakt, że jest w rodzinie kilka porodów na kwiecień/maj, więc nie wiem czy młode mamusie przyjadą, ale zobaczymy:). W każdym razie wiem jaka jest frekwencja rodziny P na takich imprezach ;D, z czego się bardzo cieszymy:).
W sobotę podzwonię po swojej rodzinie (już mam numery to mogę działać) i w przyszłym tygodniu mamy zamiar wysłać zaproszenia pocztą:D

Jutro po obrączki  :skacza:, chyba że dopiero w sobotę, ale co tam i tak tuż tuż:D

Ostatnio miałam takie ciśnienie, bo moja babcia oznajmiła, że nie wie czy przyjdzie na ślub, bo mój wujek (którego ona uwielbia) zawsze na początku lub końcu lipca bierze urlop i w drodze nad morze do niej zajeżdżają.... Najpierw dowiedziałam się o tym od Mamy, ale jak poszliśmy z zaproszeniem to już byłam przygotowana:P i jak mi to oznajmiła, to ja najspokojniej w świecie powiedziałam " trudno, będzie musiał sobie zmienić termin urlopu" - żeby nie robić kwasów nie unosiłam się;D. Po chwili się babcia zreflektowała hehe.... Jednak zaproszenia nie otworzyła.
Za to na drugi dzień dzwoni i pyta, kto nam zaproszenia tak pięknie wypisał, bo na pewno nie my HA HA HA - moja babcia ma nas za totalnych młotków (kiedyś jak jej pomagałam napisać pismo urzędowe, to najpierw zwątpiła że ja to potrafię, a jak już napisałam to się dziwiła, pisma i tak nie zaniosła bo jednak nie ufała mojej edukacji - mimo, że jestem na administracji i ciemniakiem nie jestem aż takim haha), no ale wracając do zaproszenia to mówię do niej, że sama pisałam i projektowałam to zaproszenie, sama je wycinałam, robiłam kokardki i sama również adresowałam koperty za pomocą drukarki ( a co, niech wie że umiem obsłużyć drukarkę;D) - babcia była w szoku hehehehe

W niedziele pojedziemy chyba do drugiej babci z zaproszeniem:), ta na szczęście ma o swoich wnukach inne zdanie - każdy z nas jest mądry i kochany w oczach babci;D, więc mam nadzieję że zobaczę to szczęście w oczach babci i dziadka, jakie widzę zawsze,kiedy babcia pyta mnie czy jestem szczęśliwa, a ja odpowiadam że tak ;D, szklą jej się wtedy oczy ehhh:).
[/url]  [/url]

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1135 dnia: 22 Marca 2012, 11:43 »
nusiak dobrez ze hcociaz jedna babcia taka kochana...
ja ma tylko jednych dziadkow drugich nie poznalam tata chowal sie ebz nich mial 2 i 11 lat jak mu zmarli rodzice, starszne to..
kurde ty jzu rozdajesz a ja nadal czekam az mi przysla te zaproszenia ;/

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #1136 dnia: 22 Marca 2012, 11:47 »
smutne faktycznie, ale ja dziadka też mam tylko jednego i do tego przybrany dziadek  ::)
Spokojnie, my większa falą zaproszeń ruszymy tuż przed świętami, bo jedziemy do Rodziców P;D
[/url]  [/url]

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1137 dnia: 22 Marca 2012, 11:49 »
ja tez planuje  w swieta rozdac o ile mi dostarcza do tego czasu ahhahaha

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #1138 dnia: 22 Marca 2012, 11:53 »
Na pewno do świąt będziesz zaproszenia miała:), trzymam kciuki za to:)
[/url]  [/url]

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1139 dnia: 23 Marca 2012, 08:28 »
widze nusiaku, ze tez masz jedna lepsza babcie, a druga jest troche inna :D tak jak u mnie ;) ale co tam, takie zycie, nic na to nie poradzimy, rodziny sie nie wybiera prawda...