Autor Wątek: Jeszcze narzeczona lecz niedługo żona 07.07.2012 - odliczanko start!:)  (Przeczytany 67891 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: :Serduszka:18.08.2012r. :Serduszka:
Odp: Jeszcze narzeczona lecz niedługo żona 07.07.2012 - odliczanko start!:)
« Odpowiedź #750 dnia: 29 Stycznia 2012, 16:42 »
Obrączki bardzo ładne, nawet wczoraj takie same mierzyliśmy :P
ale chyba w końcu będziemy mieć inne ;)
i korzystaj z tego, że Twój PM się zgadza na wszystko :los:
I fajny pomysł z tym planem gdzie kto siedzi ;)

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #751 dnia: 29 Stycznia 2012, 19:17 »
pomysł z planem rozsadzenia gości bardzo mi się podoba  :D
ja też myślę że kupimy P. garnitur w Nowym Turzynie, widziałam tam sporo sklepów z garniturami i słyszałam już od kilku osób o korzystnych cenach, poza tym można też tam zamówić garnitur na miarę, co w naszym przypadku jest istotne, jako że P. wielki i mocnej budowy  :D

co do butków, to jeśli byś chciała nusiaku się upewnić, to mozemy się umówić i np. wpadniesz do mnie - mieszkam blisko pl.Kościuszki i je obejrzysz, albo gdzieś w kawiarni;
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #752 dnia: 29 Stycznia 2012, 23:53 »
w kochu na lutowym spotkanku ;D  ale byloby fajnei ;D

Offline mimi27
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2013-06-15
« Odpowiedź #753 dnia: 30 Stycznia 2012, 19:44 »
Obrączki bardzo ładne, ale cena w Aparcie naprawdę wysoka :/ Fajnie, że znaleźliście złotnika, który w atrakcyjnej cenie zrobi Wam podobne :) No i dożywotnia gwarancja - to się liczy :) (bo w Aparcie tylko 3 lata czyszczą :/). Bukiet śliczny! Sama myślę nad fioletem, ale w goździkach :)

Offline nusiak
  • maniak
  • data ślubu: 07.07.2012r.
« Odpowiedź #754 dnia: 31 Stycznia 2012, 14:32 »
zastanawiam się nad kolorystyką winietek i zawieszek hmmm, na pewno chcę zrobić kolorowy podkład i na to naklejać białe kartki z tekstem (na winietkach z personalizacją). Na początku chciałam jako podkład wybrać złoty papier, ale zastanawiam się nad odcieniem "wino".
Jest taki stonowany, pasowałby do ścian w Jachtowej:P bo są w bardzo podobnej kolorystyce;) (przyglądałam się ostatnio specjalnie)
Myślę o czymś takim http://www.papiera4.pl/karton-mika-metalic-a4-240g-wino-10ark-p-11359.html.
Podoba mi się też intensywna czerwień, ale jak odpalę sobie fioletowy bukiet to się kolory pogryzą na sali:P...a to wino, takie sympatyczne;).
Na fiolet też nie bardzo mogę się skusić, bo Jachtowa zapewnia wystrój sali w kolorach: biały+złoty i coś tam ....+bordowy:)

Może jakieś pomysły?:P
[/url]  [/url]

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
« Odpowiedź #755 dnia: 31 Stycznia 2012, 14:36 »
a wiesz, ze wlasnie taki kolor chcialam Ci podpowiedziec :) zastanawialismysie akurat nad zaproszeniami z takiego papieru....
ladny kolorek...i tak wlsnie pomyslalam, ze bedzie pasowal do kolorystyki sali(ostatnio jakis filmik tu wrzucilas to podpatrzylam) i jednoczesnie nie bedzie sie z bukietem gryzl :)

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #756 dnia: 31 Stycznia 2012, 14:40 »
no to mam jeden głos poparcia:D. Dzięki malinowa:D. Jak byłam wcześniej na weselach w Jachtowej to mieli takie typowo bordowe ściany, ale w tamtym roku mieli remont i mają nowy wystrój. Tylko ja zapamiętałam znów jakieś bordo:D, a teraz jak pojechaliśmy to byłam zaskoczona, bo kolor jest właśnie inny:). Ucieszyłam się bardzo, bo stwierdziłam że będzie pasował do fioletowego bukietu i krawata hehe;).
Zobaczę zaraz jak mi koszta wyjdą:), ale na pewno mniej niż za zamówienie samych naklejek...chociaż naklejki fajne, to muszę ograniczać koszta:)
[/url]  [/url]

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
« Odpowiedź #757 dnia: 31 Stycznia 2012, 14:42 »
a jakie masz stoly....takie dlugie czy okragle tak btw?

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #758 dnia: 31 Stycznia 2012, 14:42 »
Ode mnie też masz już głos poparcia :D
Podoba mi się ten kolor ;D

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #759 dnia: 31 Stycznia 2012, 15:01 »
pochwalę się Wam, co wczoraj mój PM znalazł:)   i powiedział, że na pewno będzie też załączone jako podkład do naszego filmu:), gdzieś w momentach błogosławieństwo-ceremonia:D.
[/url]  [/url]

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
« Odpowiedź #760 dnia: 31 Stycznia 2012, 15:05 »
piekna piosenka :) zapisane.  ;)

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #761 dnia: 31 Stycznia 2012, 15:10 »
My już mamy w takim razie dwie kompozycje do filmu wybrane:D
Na wstęp, jak pisałam Nickelback- Far away:D (co też mój PM wymyślił)
 - to mocne wejście refrentu ..."‘Cause you know, you know, you know..I LOVE YOU" będzie w momencie jak mnie zobaczy w sukni hehe
(i mam nadzieję, że nie ucieknie hehehe)
Teraz znalazł Peter'a Gabriel'a:), wierzę że znajdzie też coś super na koniec filmu:D
Resztę pozostawimy inwencji twórczej naszego kamerzysty, bo widząc jego filmy wiem, że dobierze coś idealnie:D
[/url]  [/url]

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
« Odpowiedź #762 dnia: 31 Stycznia 2012, 15:15 »
moj tez juz ma spisane utworu, ktore do filmu moga sie nadac  :D ale Twoje sobie dopisze...a co! :P

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #763 dnia: 31 Stycznia 2012, 17:52 »
Dla przypomnienia moje zaproszenia:P, bo niektóre z Was nie widziały;)

Do zaproszeń mamy czerwone, perłowe koperty, a tam gdzie jest napis WZ nr.../..... jest Seria. WZ Numer 07/07/2012
:D

[/url]  [/url]

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #764 dnia: 31 Stycznia 2012, 19:06 »
fajne te zaproszenia z pomyslem zrobione, tylko u mnie w rodzinie- tradycyjnej raczej nie wiem czy by sie spodobaly... :P
ale super sa naprawde! :)

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #765 dnia: 31 Stycznia 2012, 19:09 »
Zaproszenia bardzo fajne ;D
ale u mnie w rodzince by nie przeszły ;)
a Twój Pm też widzę w sprawy ślubne zaangażowany, bo śliczną piosenkę wynalazł :D

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #766 dnia: 31 Stycznia 2012, 19:13 »
U nas też znajdą się tradycjonaliści:P, ale myślę że trochę śmiechu każdemu się przyda;). Mam nadzieję, że jak przeczytają co grozi za nie zjawienie się na ślubie " Opieka nad ich potomstwem przez 10 lat" hehe, to frekwencja będzie wysoka:P.
Zaproszenia zamówiłam już w maju lub czerwcu 2011:D, teraz czekają grzecznie na wypełnienie;)
[/url]  [/url]

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #767 dnia: 31 Stycznia 2012, 19:20 »
Po przeczytaniu tego tekstu śmiem twierdzić, że wszyscy co do jednej osoby się zjawią ;D

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #768 dnia: 31 Stycznia 2012, 19:24 »
;D
Jeszcze trochę i zwijam się do domku:P, głodna jestem...i jak sobie pomyślę, że w domu czeka na mnie pyyyyyszna zupa chińska (na filetach z kuraka, z pędami bambusa, kiełkami fasoli i soi, z fasolką i warzywami, imbirem, trawą cytrynową i innymi pysznościami....!)  to najchętniej bym się teleportowała z pracy do domu:D. Trudno, dojazd 45 minut z przesiadkami, więc trochę się jeszcze przemęczę;)

Siedzę i oglądam swoją suknię w wolnym czasie hehehe
[/url]  [/url]

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #769 dnia: 31 Stycznia 2012, 19:35 »
Pierwszy raz słyszę o takiej zupie, ale wierzę na słowo , że jest pyszna ;D
A suknię swoją to ja też co chwilę oglądam :P

Offline martikapa
  • forumowicz
  • data ślubu: 07.07.2012
« Odpowiedź #770 dnia: 31 Stycznia 2012, 19:38 »
hej:)
zaproszenia super, też chcieliśmy się na nie zdecydować, ale u nas by nie przeszły przez ręce rodziców:) Fajnie, że u Was nie ma, żadnego ale...
Narzeczony zaangażowany w przygotowania ślubne... Super:)

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #771 dnia: 31 Stycznia 2012, 19:47 »
zupa pyszna jest! ja w ogole uwielbiam chinszczyzne wiec ta zupa jest w sam raz dla mnie ;D

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #772 dnia: 31 Stycznia 2012, 19:48 »
...bo to zupa z mojego przepisu:D, ale uwielbiam ją i jak ugotuję cały gar, to mogę ją jeść 5 dni z rzędu:D aż ją zjem hehe, z makaronikiem sojowym pycha:). Ja lubię dziwne smaki;), mam to po Tacie:P

U nas na szczęście nie ma kwasów, zwłaszcza ze strony moich Rodziców - powiedzieli, że to nasze wesele i mamy robić tak jak nam wygodnie:D.
Rodzice PM też ok, chociaż czasami ich trzeba przekonać do pewnych rzeczy;) -np wspólne szykowanie się w naszym mieszkaniu hehe.
Ogólnie jest git, ciesze się że mój PM jest nieugięty:D i nie da się przekabacić, żeby mieć święty spokój. Jak sobie coś zaplanujemy, to tak zrobimy:), a jak się komuś nie podoba...to można zawsze odnowić śluby i zrobić sobie imprezę dla caaaałej rodziny:D, co nie?;). Tak nawiązując do kwestii przyjazdu gości (ktoś tu pisał o Cioci, która zażyczyła sobie autokar hen gdzieś tam w Polskę?:D). Wychodzę z założenia, że skoro zapewniamy gościom nocleg, to mogą przyjechać na własną rękę....Jak ja jeździłam na wesela poza Szczecin, to nikt się mnie nie pytał czym przyjadę:). Dlatego twardo stoimy przy swoim, że po to załatwiliśmy nocleg dla 65 osób, żeby ich nie wozić w dwie strony - przecież są jeszcze poprawiny:).

Nie zmienia to wszystko faktu, że jestem Panną Młodą z piekła rodem hehe, jak coś tylko lekko zmienia tory moich myśli, to się cała gotuję:D.
Wczoraj np. była pogadanka o usadzaniu gości i oczywiście zamiast wysłuchać argumenty PM i pomyśleć, że sama kiedyś tak proponowałam, to się zagotowałam i zaczęłam syczeć, że muszę mieć duże miejsce między stołami, bo nie mam zamiaru się ciskać w halce z kołem:D. Mam problemy;)...

No kochane, uciekam z forum:P, tzn będę podpatrywać z telefonu co tu się dzieje, ale nie będę pisała, bo by mi palec wysiadł klikając w ta małą klawiaturkę:D

[/url]  [/url]

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #773 dnia: 31 Stycznia 2012, 21:39 »
To ktoś mając zapewniony nocleg życzy sobie jeszcze autokar? :o no nie ogarniam ludzi :mdleje:
I dobrze, że Pm jest nieugięty, to jest wasze wesele, inni mieli, albo będą mieć i niech wtedy robią jak im się podoba ;D

Offline emm-a

• Chuck Norris
ja też nie zamierzam sie martwić o transport gości, skoro im zapewniam noclegi - przy samej sali weselnej, jakos do kościola będą musieli dojechac i wrocic. Myślę że nie będzie to problem, bo zdecydowana większość zmotoryzowana, więc sie zabiorą z kimś. A ponoć moja rodzina z Torunia autokar albo dużego busa chce wynająć, bo lepiej im się to kalkuluje niż każdy by miał swoim autem jechać  :D

Co do rozsadzania gości, to ciekawe jak u nas będzie, czy sie z P. nie będziemy wściekać  ;) :D
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
emm-a Ci z tym busem dobrze kombinują ;) jak moja rodzinka stąd jechała na wesele na Śląsk to sobie też busa wynajęli, bo jechało ich w sumie 12 osób ;) ale wiedzieli, że mają zapewniony nocleg, więc nikomu nie przyszło do głowy zawracać młodym, żeby transport organizowali no bez przesady ::)

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
ja emmo wlasnie tak samo kombinowalam...specjalnie czegos z noclegiem pod nosem szukalam i nawet slub w kosciele w Goleniowie bedziemy brac dwa kroki od sali, zeby sobie nei zawracac d*** transportem...
najlepsze, ze ta ciotka mojego M. tak sobie z tym autokarem z Inowroclawia wymyslila, bo kiedys byla zaproszona gdzies nad morze na slub i mlodzi zorganizowali(jacys dziwni swoja droga ;D).....moja tesciowa na to do niej(bo to jej siostra) ze przeciez i tak oni jechali samochodem ??? ??? a ciotka, ze samochodem bylo jej wygodniej... :skacza: ale przypieprzyc o cos sie trzeba...dla zasady...........no i gadaj z ludzmi :D

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
zupa musi byc pyszna.. a natakiego kaca co mam dzis to jzu w ogole ;D

Offline nusiak
  • maniak
hehe, jeszcze się taki nie urodził co by wszystkim dogodził:D, a w tym dniu ma być najwygodniej nam:D. Apropos transportu, muszę się zorientować w SPA Klonowica (lub Dąbie) jak to z wynajęciem autobusu....bo wiem, że wiele osób u nich wynajmuje:). PKS dał mi ofertę 400zł, więc będę miała co porównywać:P. Jednak SPA Klonowica i Dąbie mają fajniejsze autobusy, bo ten z PKS to mój PM powiedział, że to śmierdziel hehe. Transport z Kościoła na salę, mimo iż większość osób będzie zmotoryzowana:D, to goście ze Szczecina i bliższych okolic raczej nie, więc weźmiemy autobus żeby było ok. Myślałam wcześniej nad busami, ale pewnie drożej nas to wyniesie, a nie mam pewności ile osób postanowi przyjechać bez samochodu:), więc trzeba ich będzie przetransportować na salę:).

W ogóle to meeeega zimno:P, mimo stosowania kremu na zimę pod makijaż, to czułam jak mi zamarza nos:D. Chociaż mój pancerz z ubrań dał radę:D, no ale w kominiarce chodzić nie będę;).  
Teraz czekają mnie 3 dni wolnego juppi, ale też 3 dni prac w domu:P, bo na weekend mamy gościa, a w sobotę zaległa parapetówka;).
Z tego tytułu wczoraj gotowałam gar bigosu (bo będą prawie sami mężczyźni hehe ) i jutro mam zamiar upiec karkówkę i zrobić jakies ciacho + muffinki z nadzieniem różanym (jakoś mam na te muffinki chrapkę od kilku dni:D), a sałatki i inne takie zostawię na niedzielę:).
W międzyczasie trzeba posprzątać mieszkanie, naszykować co nieco dla naszego gościa no i...najważniejsze - wyczarować 1,5h dla siłowni:D. Mam nadzieję, że jakoś sobie poradzę - najważniejszy jest plan i właśnie mam zamiar go zrobić:D

Szukam dalej bransoletki do mojej biżuterii:), może w końcu znajdę coś bardzo delikatnego, bo wizję mam, gorzej coś takiego znaleźć;)
[/url]  [/url]

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
mmm...muffinki  :Uu: a jaki przepis masz na te różane?

siłka musi byc ;D ;D ;D