Autor Wątek: Martaxyz11 będzie Mamusią !!!!!  (Przeczytany 76969 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Tajusia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.09.2005
Martaxyz11 będzie Mamusią !!!!!
« Odpowiedź #240 dnia: 1 Czerwca 2006, 09:59 »
Pozdrówka dla prześlicznej przyszłej Mamusi  :mrgreen:
Trzymajcie się cieplutko i dużo zdrowka.

P.S. Też bym chciala tak pięknie wygladać w ciąży(i poza nią) - jak Ty to robisz :p
"...Jest na ziemi jedno moje małe miejsce, gdzie poza biciem serca nie liczy się NIC więcej..."

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #241 dnia: 1 Czerwca 2006, 10:05 »
Tajusia, Kochana to wszystko zmieniło mi sie po ślubie wiec i Ty na 100% jak masz kochającego męża a masz to jesteś śliczna :)
Dzięujemy za życzonka :)
"wszystkie zwieŻęta są rUwne, ale świnie są rUwniejsze"
Orwell G. "Folwark Zwierzęcy"

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
Dobre wiadomości :)
« Odpowiedź #242 dnia: 2 Czerwca 2006, 09:50 »
Słuchajcie musze Wam napisać szybciutko bo aż piszczę aby się podzielić z Wami nowiną :):):):):):):):):):)

Byłam wczoraj u swoich teściów ponieważ przyjechała Roberta siostra z mężem z Włoch. Wcześniej mówiła że ma dla nas niespodziankę ale powie jak przyjedzie. Zaczęłam ją wypytywać w mailach o to czy i co to jest:) Oczywiście zapytałam wprost czy się spodziewają dzidziusia:) Ona odpowiedziała ( miałam wrażenie że z lekką złością ) że mamy się nacieszyć jednym a nie spekulować a ta niespodzianka to to ze kupili samochód. Ok no jak tak to tak i nie poruszałam więcej temetu.Ale była milcząca przez kilka ostatnich tygodni... zawsze 2-3 razy w tygodni coś tam pisałyśmy a teraz cisza.... Myślałam że jest zajęta bo zmieniał prace... W każdym razie wczoraj przyjechali.
Dostaliśmy prezenty od rodziców Roberta na dzień dziecka: dziewczyny koszule nocne z pingwinami a ja dodatkowo komplet ciążowy (super jak zrobię zdjęcia to wkleję)
A faceci klapki pod prysznic - takie drobiazgi których i tak się nie spodziewaliśmy :)
W między czasie siedziałyśmy w kuchni i rozmawiałyśmy z Justyną bo tak ma na imię o tym jak ja się czuję ... jakie badania robiłam... o kwasie foliowym. Hmmm... myślę jak na osobę która nie interesuje się ciążą ma dużą wiedzę   :what  No i zajadała się ogórkami małosolnymi   :what  ale niespodzianka to kupno nowego samochodu wiec nic nie mówię. Potem ona mówi że ma ochotę na czerwone wino. Nagle wstaje i mówi:
"Pamiętacie jak mówiliście że to u nas będzie pierwsze dziecko bo jesteśmy dłużej po ślubie. A jednak jest u Roberta pierwsze:) Ale nie pomyśleliście że będą RAZEM :):):):):):) Jestem w 9 tygodniu ciąży :):):):):)
Tak bardzo się cieszymy że oni będą mieli dzieciaczka tylko o jakieś 1,5- 2 miesiące młodszego :):):):):) mi to aż łezki się zakręciły w oku :)
A mój teść mówi : A jak ja będę chodził z 2 wózkami ?:):):):) Radość jest niesamowita! :):):)
Justyna nie ma żadnych dolegliwości poza sennością :)
A ja cały czas się uśmiecham ze będziemy razem mamami :) To bardzo ważne jak dzieci są w taki samym wieku... jest lepszy kontakt.:) Jej tak się cieszę :)

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #243 dnia: 2 Czerwca 2006, 10:07 »
No super, taka wiadomość :D nic tylko się cieszyć i wiadomościami wymieniać :wink:

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #244 dnia: 2 Czerwca 2006, 10:12 »
ale fajna historyjka!!no to będziesz mamą i ciocią ;)

Offline Agnieszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.08.2005
« Odpowiedź #245 dnia: 2 Czerwca 2006, 10:19 »
No no niezła historyjka...

Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę,ja o Twoje zdrowie najgoręcej proszę.Ja jestem przy Tobie od pierwszego grama,Tyś mój świat cały,a ja...Twoja mama..

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
« Odpowiedź #246 dnia: 2 Czerwca 2006, 21:28 »
Super wiadomość!
Naprawdę podwójne święto miała wczoraj Wasza Rodzinka!  :D
Gratuluję i cieszę się razem z Wami!

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #247 dnia: 2 Czerwca 2006, 21:36 »
Fajnei , bedzieie mogły sie wymieniać wrazeniami . U mnie jest podobnie , bo brat mojego męza ma dziecko , które będzie starsze od naszego jakieś 6 mieisecy :D
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline Żabcia

• bywalec
« Odpowiedź #248 dnia: 2 Czerwca 2006, 23:21 »
A to dopiero mieliście uroczystość :D , gratuluję Wam.

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #249 dnia: 5 Czerwca 2006, 10:07 »
Maja, Anusia-szczecin, asia, ela, Żabcia,
Bardzo się cieszę z tego ze Justyna jest w ciaży :)

Dzisiaj zaczynamy 17 tydzień  :serce:
Hmm nawet szybko mineło... :) Czujemy się bardzo dobrze tylko niskie ciśnienie daje o sobie znać w taką deszczową pogodę..... no cóż 90/60 to troszkę niskie ale przynajmniej mogę sobie pozwolić na małą filiżankę kawy :)
Byłam teraz na komunii i spotkałam się z jeszcze jedną siostrą (cioteczną) mojego męża czyli były 3 ciężaróweczki :) Ja 16 tydzień, Justyna 10, a Małgosia 33 :)
Oczywiście gadałyśmy non stop a to ciuszkach... a to o wózkach, kołyskach itp :)
Kurcze Justyna mnie wyciaga w połowie lipca do Włoch na 2 tygodnie na zakupy:) ponieważ wtedy są wyprzedaże :) Kurcze pojechałabym ale teraz Robert musi zobaczyć jak tam w pracy, czy będzie mógł być na urlopie gdyż jako główny księgowy ma terminy np deklaracje do urzędu skarbowego na koniec miesiąca :evil:
Ale nie powiedział ze nie więc jest szansa  :):):)

zdjęcia brzuszków :)

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
« Odpowiedź #250 dnia: 5 Czerwca 2006, 10:10 »
Niezła z Was brygada  :wink: fajnie mieć kogoś, z kim można sie podzielić swoimi wątpliwościami, doświadczeniami....mam nadzieję, że ja też kiedyś będę tak miała-jakąś bratnią duszyczkę przy nadzei

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #251 dnia: 5 Czerwca 2006, 10:15 »
Martaxyz11 - zdjęcie genialne!! ale będziecie miały cudną pamiatkę....ciężaróweczki... :serce:

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #252 dnia: 5 Czerwca 2006, 10:29 »
Maja, zawsze mozesz dołączyć do mnie jak ja będę starać sie o drugie a będe od razu więc to góra roczek :)

Anusia-szczecin, będziemy mogły oprawić sobie w rameczkę :)

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
« Odpowiedź #253 dnia: 5 Czerwca 2006, 10:32 »
Cytat: "Martaxyz11"
zawsze mozesz dołączyć do mnie jak ja będę starać sie o drugie a będe od razu więc to góra roczek

hmm przemyślę :mrgreen:

Offline madziulek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #254 dnia: 5 Czerwca 2006, 15:05 »
Ale super brzuchalki :) Ja tez juz nie moge sie doczekać jak będę chodzić  z brzuszkiem ale jeszcze tak koło roku poczekamy więc to niewiele :) A tym czasem widze że Twój brzuszek coraz wiekszy :)  :mrgreen:  :mrgreen:
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline anetka161
  • 16.06.2007-nasz wspaniały dzień
  • maniak
  • data ślubu: 16.06.2007
« Odpowiedź #255 dnia: 5 Czerwca 2006, 18:20 »
Bardzo ładne zdjecia,a ty naprawde slicznie wygladasz :D

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
« Odpowiedź #256 dnia: 7 Czerwca 2006, 11:28 »
:D  Zdjęcie superowskie!  :D
Zgadzam się z Mają. Cudownie jest mieć przy sobie bratnią duszę w ważnych momentach w życiu - a ciąża na pewno takim "momentem"  :wink:  jest!
Mąż jest oczywiście z Tobą ale koleżanki, przyjaciółki lub siostry są niezastąpione! Tym bardziej, gdy przeżywają to samo, noszą również pod  :serce:  nowe życie!
Gratuluję i muszę napisać to jeszcze - PIĘKNIE WYGLĄDASZ!

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #257 dnia: 7 Czerwca 2006, 11:57 »
madziulek, anetka161, asia, ale mnie rozpieszczacie tymi komplementami :)
no jak nic zrobię się próżna :):):)
DZIĘKUJE :)

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #258 dnia: 9 Czerwca 2006, 18:42 »
Marta kiedy sie zapisujesz nma usg 3d ?
Ja sie już zapisałam na półmetek czyli na 26 czerwca :D
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #259 dnia: 12 Czerwca 2006, 09:25 »
ela, a ja na 29 :) ale na normalne a tak w 22 tygodniu pójde na 3d :):)

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #260 dnia: 12 Czerwca 2006, 10:45 »
A my zaczynamy    :skacza:   18 tydzień   :skacza:  
To już pełnoletnia dzidzia  (jak to określiła Ela :) )
Czujemy sie suuuper :) Zaczynamy więcej jeść... ale mięsko nadal beee :)
za to owoce i warzywa w ilościach hurtowych :) musze tylko wiecej jeść nabiału...
nie bardzo mi sie chce ale wiem że mało go jem wiec moze powinnam zacząć sie zmuszać delikatnie ?  :wink:
Burzuszek okrąglutki i całkiem ciążowy:) Dzidzia pływa sobie i bardzo dobrze czuję jak tyko przyłoże rączkę do brzucha z której strony się ulokowała :) czasami czuję takie delikatnie muśniecia... moze to właśnie kopniaczki:) Waga nadal +2kg tak jak było.
Najważniejsze ze czuję chociaż troszkę ze sie rusza :) Smaruję sie Mustellą... ale raz dzienie bo jak rano się posmaruję to wieczorem mam aż lepką skórę wiec nie potrzebuję częsciej bo jest natłuszczona.
Weekend oczywiście na swiezym powietrzu :) i nawet byłam z męzem na grzybach  :mrgreen: znalazłam 5 kozaczków, które sie juz suszą :)
Cieszy mnie fakt ze od średy mam następny długi weekend na świezym powietrzu :)
Aby do środy...

Offline Agnieszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.08.2005
« Odpowiedź #261 dnia: 12 Czerwca 2006, 11:00 »
czasami czuję takie delikatnie muśniecia

Och....ależ to słodziutkie musi być.....

Martuś odpoczywajcie dużo, pozdrowionka :D

Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę,ja o Twoje zdrowie najgoręcej proszę.Ja jestem przy Tobie od pierwszego grama,Tyś mój świat cały,a ja...Twoja mama..

Offline Wercia

• Chuck Norris
  • K & M- 10 lat minęło...:))
  • data ślubu: [
« Odpowiedź #262 dnia: 12 Czerwca 2006, 11:46 »
Martaxyz11 bardzo się cieszę że Ty  i dzidzia czujecie się dobrze! Oby tak dalej!!!  :dzidzia:  

ale mięsko nadal beee

U mnie beee jest czekolada i jej podobne. Słodycze teraz mogą dla mnie nie istnieć.
Za to owoce i warzywa pochłaniam kilogramami. Pozdrawiam mamusię i dzidzię!!!! :serce:

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #263 dnia: 12 Czerwca 2006, 12:15 »
Cytat: "Agnieszka"
Och....ależ to słodziutkie musi być.....

oj tak tak  :mrgreen:

Cytat: "wercia"
Za to owoce i warzywa pochłaniam kilogramami

hi hi hi to pewnie taki okres dla ciężarówek :)

Offline martulka

• Chuck Norris
  • 2+2+2=nasza rodzinka :)
  • data ślubu: 18-06-2005
« Odpowiedź #264 dnia: 13 Czerwca 2006, 11:25 »
A my zaczynamy 18 tydzień

18 tydzień i 1 dzień to oznacza początek 19 tygodnia. Tak mi się wydaje i ja tak liczyłam.
Cieszę się, że czujesz się dobrze, a że nie jesz mięska to nie szkodzi. Najważniejsze, że jesz dużo warzyw i owoców. A jesli chodzi o te delikatne muśnięcia to rzeczywiście mogą być malutkie kopniaczki.Trzymajcie się cieplutko. Czekamy na dalsze wieści.

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #265 dnia: 13 Czerwca 2006, 12:32 »
martulka, z tym licznikiem to sama nie wiem jak to liczyć... 29 czerwca mam usg i zapytam dokłandie jak powinnam to liczyć :)
A ja Ci "zazdorszczę" ze Wiktorek jest już z Wami :)

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #266 dnia: 13 Czerwca 2006, 17:53 »
i zapytam dokłandie jak powinnam to liczyć

Ja już nie raz pytałam ,ale zawsze miałam taka odpowiedz , zę i tak nic nie kumam :D
Ja tam mówie , ze 5 miesiac , a w tygodniach to 18 tydzien.
Wydaje mi sie ze liczy sie pelne tygodnie jak i miesiace .

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #267 dnia: 14 Czerwca 2006, 10:09 »
ela, hi hi hi to jestesmy zorientowane jak nic:):)::)

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #268 dnia: 16 Czerwca 2006, 19:31 »

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
Dziś rano...
« Odpowiedź #269 dnia: 19 Czerwca 2006, 15:28 »
Witam :)
No i mamy 19 tydzień
Samopoczucie super :) jedynie ból kręgosłupa na dole pleców jest najgorszy... Poza tym waga od początku 2,5 kg na plus :)
Dzidzia się wierci i kopie nawet tatę :) Apetyt wraca na normalny tryb. Jem często ale mało i miesko nadal bee :)
Owoce i warzywa nadal w ilościach nieograniczonych i jem wszystko ze śmietaną :) Nawet młoda marchewkę :) Pycha :)

Weekend spędziłam tradycyjnie na działce. No i byliśmy w Kazimierzu w piątek. Piękne miasteczko :) Wszyscy patrzyli się jak na nienormalną jak wdrapywałam się po schodach na górę :):):) Patrzyli na brzuch i się dziwili :) Faktycznie było mi ciężko ale powolutku... po 2 schodki...jakoś sobie radziłam. Po tej wyprawie dzidzia nie ruszała się i bałam się że coś jest nie tak ale najwidoczniej była tak ululana ze spała sobie przez cały dzień. Bo na następny dzień od rana się wierciła :) Ciekawe po kim to takie ruchliwe ?:) Zdjęcia z Kazimierza wkleję pewnie za jakieś 2 tygodnie bo robiliśmy je aparatem siostry Roberta gdyż nasz pojechał z moim teściem na wycieczkę. Ale zdjęcia brzuszka są już :)
Ogólnie spędziłam ten weekend pracowicie bo po tym jak Robert strzygł trawę ja wycinałam trawkę dookoła drzewek i sklaniaka.
Strasznie się umęczyłam i wiem na pewno ze taka praca dla mnie jest za ciężka bo nie mogłam się podnieść z bólu kręgosłupa :(
Wkurzyłam się troszkę na siebie bo to przez moje głupie zawzięcie - jak zaczęłam to chce skończyć bo tak mało zostało - miałam
leżaną całą niedzielę bo nie dałam rady się podnieść. Dostało mi się od teściowe i męża ale ja uparty osioł musiałam skończyć.
W każdym razie i tak było miło leżakować na kocyczku, w cieniu i przytulona do męża :)
Wczoraj odebraliśmy teścia z wycieczki po Skandynawii. Przywiózł nam (mi i Justynie ) a raczej swoim wnuczkom misie od świętego Mikołaja - takie pieski Haskie :) Śliczne:) no i miałam wątpliwą przyjemność próbowania szynki z renifera i łosia... BLEEEEE śmierdzi jak owca zmielona razem z wełną :):):)

Jejku jeszcze 10 dni do usg ( 29 czerwca ) .... Kurcze jak bym chciała wiedzieć kto tak mieszka :)
Jeżeli mam obstawić po swoich przeczuciach to obstawiam chłopca :) ale nawet nie wiecie jak mi jest szczerze obojętne co to będzie czy synek czy córeczka :):):) Ale chcę już wiedzieć kto to jest bo jakoś tak dziwnie mówić bezosobowo "ono" :)

Hmm... wiecie co mnie zastanawia?. To ze nie mam jeszcze takiego ciemnego paska na dole brzucha.... ciekawe czy to "obowiązkowe" ?
Zdjęcia brzuszka na dole :)