Autor Wątek: Mariolka - kolejna szczęśliwa mamusia  (Przeczytany 817140 razy)

Offline martulka

• Chuck Norris
  • 2+2+2=nasza rodzinka :)
  • data ślubu: 18-06-2005
Mariolka - kolejna szczęśliwa mamusia
« Odpowiedź #900 dnia: 16 Lutego 2007, 20:36 »
Cytat: "Mariolka"
Marcela nawet z wózka wyjeliśmy i mógl sobie pochasać podtrzymywany za rączki

No to super. Ja już się doczekać nie mogę kiedy Wiktor stanie na nogi.

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #901 dnia: 16 Lutego 2007, 21:40 »
niestety muszę ja tylko moknąć

I ja też :D

Znajoma mi powiedziała , że codzienny sapcer powinien byc już tradycja .

Jak bym nie wyłaziła codzinnie na te 2 godziny, to bym była jeszcze grubsza

Wiesz , ze ja tez dużo chodze i to w szybkim tempie .I jakos nie widze abym miała chudsze nogi  :drapanie:
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #902 dnia: 16 Lutego 2007, 21:45 »
Cytat: "martulka"
dzisiaj było pięknie i byli 2 godzinki na spacerku.
dzisiaj to było super pieknie.Pogoda jak wiosna, znaczy się,że takie słonko.Marcela nawet z wózka wyjeliśmy i mógl sobie pochasać podtrzymywany za rączki

ooo no to super, u nas niestety tylko deszcz :nie:

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
« Odpowiedź #903 dnia: 17 Lutego 2007, 15:02 »
Cytat: "ela"
ja tez dużo chodze i to w szybkim tempie .I jakos nie widze abym miała chudsze nogi  
też tak stwierdzxam.codziennie zasuwam po 2 godziny na spacerze i efektów nie widać
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline asiek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.08.2004
« Odpowiedź #904 dnia: 17 Lutego 2007, 21:19 »
wię czy ziąb czy chłód codziennie jestem na dworzu
to tak jak my.Unikam tylko ogromnego wiatru (i mrozu rzecz jasna) bo on akurat jest niebezpieczny dla zdrowia maluchów-najwięcej świństwa sie wtedy prenosi...
Mariolka, co do wagi,to trzymam kciuki,żeby jednak znów zaczęła spadać.Może to ylko chwilowy zastój ??? :drapanie:  :drapanie:

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #905 dnia: 18 Lutego 2007, 15:39 »
Cytat: "asiek"
co do wagi,to trzymam kciuki,żeby jednak znów zaczęła spadać.Może to ylko chwilowy zastój ???  
mam nadzieję,ale wątpie. Asia a w której części Szczecina Ty mieszkasz?daleko od Pogodna?
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #906 dnia: 18 Lutego 2007, 15:54 »
Aha i muszę się pochwalić,że Marcelek przesypia mi już całe nocki bez żadnego rozbudzania.Kłądę go przed 20 spać i śpi do godz. 6-7 rano. No i zasypia sam w łóżeczku.Oczywiście bez żadnego smoczka(bo nigdy go nie ssał.Po prostu nie chciał). To znaczy nie zasypia zupełnie sam, bo do chwili zaśnięcia muszę siedzieć w pokoju.Tzn. kładę się np. na łóżku i leżę albo usiądę na podłodze koło łóżeczka.Oczywiście Marcel czasami protestuje, ale go systematycznie odkładam. Dzisiaj całą noc przespał w swoim łóżeczku i obudził się dopiero o 6.30, ale nie płakał, tylko sobie stał w łóżeczku i mnie wołał: e  ee eeeeeee. e ee eeeeeee. Tzsn.,że mama ma wstać mnie wziąć z łóżeczka i do zabawek... :przytul:

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #907 dnia: 18 Lutego 2007, 15:57 »
No to super, gratuluje spokojnych nocek :-)

A co do ranka, to spróbuj zrobic tak, ze włóż do łóżeczka kilka zabawek (małych), mój Kuba dzieki zabawkom daje nam jeszcze pospać, jak się obudzi to się bawi sam w łóżeczku :-) Spróbuj, może akurat...

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #908 dnia: 18 Lutego 2007, 16:03 »
A co do ranka, to spróbuj zrobic tak, ze włóż do łóżeczka kilka zabawek (małych), mój Kuba dzieki zabawkom daje nam jeszcze pospać, jak się obudzi to się bawi sam w łóżeczku  Spróbuj, może akurat...
mój Mały od urodzenia nienawidzi łóżeczka.Serio!!początkowo przez 3 miesiące spał w wózku. I tak cud,że nauczyłam go w łóżeczku! A ja i tak dalej idę spać, bo Mały w pokoju jest bezpieczny,stoją tylko jego zabawki i serio nie ma co skombinować(regał przykręcony do ściany).I sam się bawi, jak mu się zachce to wlezie sam jeszcze do kojca i się bawi.Z pół godzinki do 40 min. jeszcze się zdrzemnę.Chyba,że podchodzi do mnie i :e ee eeee i włazi na mnie.Bo już się nauczył wdrapywać na łóżko. mały Spiderman :hahahaha:

Offline martulka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #909 dnia: 18 Lutego 2007, 21:49 »
Aha i muszę się pochwalić,że Marcelek przesypia mi już całe nocki bez żadnego rozbudzania.Kłądę go przed 20 spać i śpi do godz. 6-7 rano. No i zasypia sam w łóżeczku.

No to super  :brawo_2: Mam nadzieję, że już niedługo będę mogła napisać to samo.

jak mu się zachce to wlezie sam jeszcze do kojca i się bawi.Z pół godzinki do 40 min. jeszcze się zdrzemnę.Chyba,że podchodzi do mnie i :e ee eeee i włazi na mnie.Bo już się nauczył wdrapywać na łóżko. mały Spiderman

Fajny ten wasz spiderman  :hahahaha:

Offline Tajusia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.09.2005
« Odpowiedź #910 dnia: 19 Lutego 2007, 09:20 »
Cytat: "martulka"
Fajny ten wasz spiderman

bardzo fajny  :brawo_2:  :brawo_2:  :brawo_2:
"...Jest na ziemi jedno moje małe miejsce, gdzie poza biciem serca nie liczy się NIC więcej..."

Offline asiek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #911 dnia: 19 Lutego 2007, 10:41 »
Mariolu, GRATULUJĘ NOCEK!!!!!!! To super widoość.Właśnie sobieprzypomniałam,jak strasznie narzekałaś (byłaś wykończona) na nocne karmienie Marcelka i te nocne pobudki i spanie razem.... A tu proszę- taaaaaaaaaaaaaaki sukces!!!!!!!!!!!! :brawo_2:  :brawo_2:  :brawo_2:  Naprawdę pozazdrościć, bo mój Miłek to jeszcze robi pobudki w nocy  :mdleje:

Aha, Pogodno nie jest tak daleko od Pomorzan (ja tam mieszkam),połączenie jest ok,więc na pewno uda się nam spotkać,albo w połowie drogi,albo koło Ciebie w parku na Noakowskiego(czy jakoś tak)-umówimy się na pewno!!!!!

A co do tych zabaw w łóżeczku - to mój Miłek czasem tak się pobawi,ale tylko czasem....  :mdleje: Ale stosuję to namiętnie.
Jednak u mnie w tygodniu jest tak,że Miłęk budzi tatę do pracy i razem z nim buszuje w kuchni i "pomaga" mu w przygotowywaniu śniadanka do pracy i szykowaniu się do niej.Ja mam wtedy czas(różnie-10 min,czasem 30min)na "dospanie" i potem wstaję,jak juz Miłek bardzo"pomaga" tatusiowi i ten wtedy jest spóźniony hehe.tatus ma wtedy okazję pobyc z dzieckiem rano  :los:

Także Mariolu- gratulacje dla Marcelka raz jeszcze!!!

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #912 dnia: 19 Lutego 2007, 15:14 »
Jednak u mnie w tygodniu jest tak,że Miłęk budzi tatę do pracy i razem z nim buszuje w kuchni i "pomaga" mu w przygotowywaniu śniadanka do pracy i szykowaniu się do niej.Ja mam wtedy czas(różnie-10 min,czasem 30min)na "dospanie" i potem wstaję,jak juz Miłek bardzo"pomaga" tatusiowi i ten wtedy jest spóźniony hehe
a o której tatuś idzie do pracy?Bo mój wstaje wpół do szóstej.To za wcześnie na zabawy w kuchni. Zresztą "gnojek"łapie mi za kurki mod gazu i wysypuje wszystko z szuflad np.makarony itp. To Ja dziękuję za te zabawy :dno:

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #913 dnia: 19 Lutego 2007, 15:15 »
Mariolka, BRAWA za nocki  :brawo_2:  :brawo_2:  :brawo_2:
"wszystkie zwieŻęta są rUwne, ale świnie są rUwniejsze"
Orwell G. "Folwark Zwierzęcy"

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #914 dnia: 19 Lutego 2007, 15:23 »
Cytat: "Martaxyz11"
Mariolka, BRAWA za nocki  
nawet nie wiesz jak się cieszę... Pamiętam jak zazdrościłam innym mamom,że ich dzieci śpią w łóżeczkach, zasypiają w łóżeczkach, nie marudzą, i śpią do 7-8 rano. A teraz ja mam super luz :skacza:

Offline Tajusia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #915 dnia: 19 Lutego 2007, 17:12 »
A teraz ja mam super luz

oby już tak dalej :ok:
"...Jest na ziemi jedno moje małe miejsce, gdzie poza biciem serca nie liczy się NIC więcej..."

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #916 dnia: 19 Lutego 2007, 19:07 »
Pamiętam jak zazdrościłam innym mamom,że ich dzieci śpią w łóżeczkach, zasypiają w łóżeczkach, nie marudzą, i śpią do 7-8 rano

domyslam sie jak sie cieszysz i pewnie smucisz lekko bo Marcel to juz KAWALER i niedługo bedziesz musiała ukratkiem go całowac i przytulac bo on będzie uciekac i sie wstydzic aby mamusia go całowała  :los:  taki mały duzy :)

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #917 dnia: 19 Lutego 2007, 19:49 »
to jeszcze potrwa. i tak go bede całować, bo nie umiem siępowstrzymać

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #918 dnia: 19 Lutego 2007, 20:11 »
i tak go bede całować, bo nie umiem siępowstrzymać

no pewnie  :skacza:

Offline martulka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #919 dnia: 19 Lutego 2007, 22:05 »
Cytat: "Tajusia"
Mariolka napisał/a:    
A teraz ja mam super luz

oby już tak dalej :ok:

Trzymamy kciuki żeby tak już było zawsze.

Offline asiek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #920 dnia: 20 Lutego 2007, 22:38 »
Mariolka, mój mąż wstaje o 6.30,więc wychodzi na to,że to Miek go budzi  :hahahaha: No i te zabawy  w kuchni poranne nie kończą się sajgonem dla mnie na szczęście  :hahahaha:
Teraz to ja zazraszczam Ci tych nocek  :brawo_2:  :brawo_2:  :los:

Offline asiek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #921 dnia: 26 Lutego 2007, 11:24 »
Mariolka, Marcelek rośnie w oczach!!!Buźkę ma juz taką poważną,że hej!!
jak tam wózek???Juz się przyzwyczaił????
No i ak przygotowania do przyjazdu do Szczecina???

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #922 dnia: 26 Lutego 2007, 11:33 »
jak tam wózek???Juz się przyzwyczaił????
owszem przyzwyczaił się.Ale spadło u nas tyle śniegu w tyg. ,że były takie zaspy i nieodśnieżone chodniki.Więc spacerówka z małymi kółkami nie dało się jeździć.W niektórych momentach musiałam nosić wózek, bo się kółka zakopywały w śniegu. :mdleje: więc wygrzebałam stary wózek i w tą starszną zime nim jeżdżę.No i Małemu cieplej.
No i ak przygotowania do przyjazdu do Szczecina???
chyba się to Asiu przesunie o miesiąc, na kwieceiń.Bo mąż nie ma mnie teraz jak zawieźć a sama nie dam rady w taką podróż pociągiem z małym dzieckiem, wózkiem i resztą maneli. Mąż w marcu ma jakieś alarmy w pracy,że w ciągu 4 godz. od alarmu ma dojechać do pracy.A wybacz ze Szczecina się nie uda.Potem znowu coś itp. A w kwietniu ma urlop za nurkowanie to na spokojnie przyjedziemy. No i cieplej będzie.może nawet i lepiej, bo bez tych kombinezonów i kurtek.I nawet nam lepiej będzie sie np. w jakimś parku na spacerku umówić...Jak się ciepło zrobi.To chyba ze 2 tyg. posiedzę.Na pewno do Ciebie zadzwonię.Mam nadzieję,że nie wybierasz się wtedy do koszalina?

Offline asiek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #923 dnia: 26 Lutego 2007, 12:13 »
Jak się ciepło zrobi.To chyba ze 2 tyg. posiedzę.Na pewno do Ciebie zadzwonię.Mam nadzieję,że nie wybierasz się wtedy do koszalina?

no to super,nawet lepiej.To pewnie o święta zahczycie??? (8-9.04) czy juz pewnie po?No ja nie wiem,jak u nas święta wypadną,ale jeśli nawet to tyko kilka dni będę w koszalinie.Totez na pewno uda się nam spotkać,może nie raz???
więc wygrzebałam stary wózek i w tą starszną zime nim jeżdżę
i słusznie :los:

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #924 dnia: 26 Lutego 2007, 13:35 »
Cytat: "Martaxyz11"
Mariolka, BRAWA za nocki  
nawet nie wiesz jak się cieszę... Pamiętam jak zazdrościłam innym mamom,że ich dzieci śpią w łóżeczkach, zasypiają w łóżeczkach, nie marudzą, i śpią do 7-8 rano. A teraz ja mam super luz :skacza:

:brawo_2:  :brawo_2:  :brawo_2:
no to cieszę się, że już masz luzik nocny :-)

No i fajnie, że wkleiłaś fociaki synka, niesamowity słodziak!!!!!!!

Offline Tajusia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #925 dnia: 26 Lutego 2007, 13:53 »
jaka kochana żabeczka  :skacza:
śliczny jest i taki podobny do Ciebie, musisz byc taka dumna z Synia  :los:

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #926 dnia: 26 Lutego 2007, 13:58 »
Cytat: "Tajusia"
musisz byc taka dumna z Synia  
pewnie,że jestem...I to bardzo.Synek za tydzień w sobotę skończy roczek i na serio nie wiem co mu kupić.On chyba już wszystko ma...
Odpada mi
rowerek
jeździk
huśtawka
stolik interaktywny
krzesełko-uczydełko
no i nie mam pomysłów. może coś doradzicie?

Offline asiek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #927 dnia: 26 Lutego 2007, 14:03 »
polecam zabawkę kubek w kubek.Naprawdę-może nieiwelka to zabawka,ale pouczająca i nie musi być duża i droga od rodziców,zwłaszcza,że wszystko ma.
My jesteśmy zadowoleni z tej,co on ma firmy Smoby i można kupić w smyku.
No pozostaje książeczka jakaś w razie czego-tego nigdy nie za wiele.
Ale tak na marginesie-faktycznie -juz kolejny roczniaczek się nam szykuje!!! :brawo_2:  :brawo_2:

Offline asiek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #928 dnia: 26 Lutego 2007, 14:08 »
to fotka tych kubków-maja podwójną funkcję,bo jak odwrotnie je poukładasz-tworzą piramidkę.Mają super kolorki,na wieczkach mają inne różne wzorki-a to ślimak,tzn taki wężyk,albo kółka itp(takie wytłoczone)
Albo jak nie masz-to taka kostka edukacyjna (w tesco)

to sprawdzone zabawki po prostu

Offline asiek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #929 dnia: 26 Lutego 2007, 14:09 »
a no i zapomniałam zapytać,jak planujesz urodzinki???mam nadzieję,że nie jak ja,hehe,cały weekend przedłużony imprezy  :mdleje:  :los: