Autor Wątek: Mariolka - kolejna szczęśliwa mamusia  (Przeczytany 816071 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline demka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25 grudnia 2005
Mariolka - kolejna szczęśliwa mamusia
« Odpowiedź #780 dnia: 29 Stycznia 2007, 21:35 »
Cytat: "Martaxyz11"
Mariolka, stwiedzam ze Marcelek to Twoja męska kopia

i j jestem tego zdania...no ale śliczna mama, sliczny Synio :serce:
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
« Odpowiedź #781 dnia: 30 Stycznia 2007, 10:34 »
dzięki dziewczyny w inieniu synka i swoim.Odchudzanie w toku.Muszę się pochwalić,że schudłam już 2,5 kg!!! rygorystycznie trzymam się diety, nie jem nic poza nią,tzn.tym co napisane,że można. a nie patrzcie na tych zdjęciach na moje włosy, bo bałagan mam na głowie niezły
Cytat: "lady_yes"
Mariolka, Ty chyba zwariowałaś...Z czego Ty się chcesz odchudzać? Z kości na ości??
ja wiem co mówie.Na zdjęciu widzisz tylko głowę. a nie widać sylwetki.jak mówię,że jestem gruba to tak jest. ja już spodnie muszę przymierzać w rozm. 46!!!!!!!!!! :mdleje: więc mnie zrozumcie,że nie pzresadzam. Bardzo dużo w ciązy przytyłam.Ja się w żadne ciuchy sprzed nie mieszczę.A nosiłam wtedy rozm. 42.Czyli żadna chudzinka.Normalna babka z ciałkiem.
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #782 dnia: 30 Stycznia 2007, 11:26 »
Cytat: "Mariolka"
spodnie muszę przymierzać w rozm. 46

PRZY WZROSCIE 173 !!! na BOGA pamietaj ze nie masz metr w kapeluszu

że schudłam już 2,5 kg!!! rygorystycznie trzymam się diety

bardzo sie ciesze  :skacza: wiem jakie to cholernie miłe !!  :skacza:
wytrzymaj tylko !!  :skacza:

Czyli żadna chudzinka.Normalna babka z ciałkiem.

no takie podejscie mi sie podoba !! a gdzie jest powiedziane ze wszyscy maja nosic 36 ??
olac to :)
"wszystkie zwieŻęta są rUwne, ale świnie są rUwniejsze"
Orwell G. "Folwark Zwierzęcy"

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #783 dnia: 30 Stycznia 2007, 13:46 »
no takie podejscie mi sie podoba !! a gdzie jest powiedziane ze wszyscy maja nosic 36 ??
olac to  
ja wiem,że nie każdy.ja nawet nie chcę.Ale chodzi o to,że u nas w Polsce odzież to najczęściej do rozm. 42 jest. I to nie zawsze, bo jak nosiłam 42 i hcciałam kupić jakieś spodnie, to już czułam się gruba po zakupach, bo np.rozmiarówka kończy się na 40!!!!. A teraz przy 46 dołuje się jeszcze bardziej, bo już nie ma kompletnie NIC!!!
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline asiek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.08.2004
« Odpowiedź #784 dnia: 30 Stycznia 2007, 14:07 »
Mariolka, GRATULACJE 2,5 KG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  :brawo_2:  :brawo_2:  :brawo_2:
to co będzie za 1,5 tygodnia????? Pięnie i tak trzymaj!!!!!! :ok:
Marcel z podwiązką wygląda czadersko!!!!!
Aha, no i powiedz,co za butki ma Marcelek na sobie,bo świetnie wyglądają i chyba wygodne???

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #785 dnia: 30 Stycznia 2007, 14:14 »
a te butki zamówiłam przez Allegro ze sklepu za chyba 23 zł. I zadowolona jestem bo można na śniegu postawić. I niedrogie

Offline Pyrdulka

• entuzjasta
« Odpowiedź #786 dnia: 30 Stycznia 2007, 14:59 »
a te butki zamówiłam przez Allegro ze sklepu za chyba 23 zł

O! Całkiem niedrogo! I fajniusie te buciki!
No właśnie a tak się już chciałam kiedyś zapytać, czy nie boicie się kupować przez allegro? Już nieraz wypatrzyłam sobie różne fajne rzeczy dla Ptysi, ale bałam się, że ktoś mnie oszuka  :dno:  

Offline asiek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #787 dnia: 30 Stycznia 2007, 15:18 »
a te butki zamówiłam przez Allegro ze sklepu za chyba 23 zł. I zadowolona jestem bo można na śniegu postawić. I niedrogie

no bardzo niedrogie.Patrzyłam kiedyś na kozazki i nic nie znalazłam  :tak_smutne:

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #788 dnia: 30 Stycznia 2007, 16:51 »
Cytat: "Pyrdulka"
No właśnie a tak się już chciałam kiedyś zapytać, czy nie boicie się kupować przez allegro? Już nieraz wypatrzyłam sobie różne fajne rzeczy dla Ptysi, ale bałam się, że ktoś mnie oszuka  
rzeczy kupiłam full.Szczególnie dla Małego.przez Allegro zamówiłam już tonę ciuszków, kojec Meggy, huśtawkę-leżaczek Fisher Price, pozytywkę fiser price na łóżeczko, sobie komputer, sobie buty sportowe, zimowe, torebkę, okulary, mężowi buty... itp.I nigdy mnie nie oszukano.Najlepeij kupować u sprawdzonego sprzedawcy,czyli takiego, który nie ma negatywnych komentarzy. A zawsze można znaleźć coś fajnego i nie trzeba z domu wychodzić i do domu przyniosą.polecam

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #789 dnia: 30 Stycznia 2007, 16:56 »
z bliska

Offline asiek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #790 dnia: 31 Stycznia 2007, 11:16 »
dzięki za fociaka butka.Super jest.A jaki to rozmiar?duzo za duży na Marcelka?
Aha,a ja mam takie bardzo formalne pytanie a propos allegro.Bo zawsze się zastanawiam,jak to jest,czy jak mnie nie ma w domu,to oni zostawiają jakieś avizo??i gdzie to można odebrć potem?Na poczcie???Bo przecież nie zawsze jest ktoś w domu? :drapanie:

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #791 dnia: 31 Stycznia 2007, 12:04 »
Cytat: "asiek"
jak mnie nie ma w domu,to oni zostawiają jakieś avizo??i gdzie to można odebrć potem?Na poczcie???Bo przecież nie zawsze jest ktoś w domu?

Czasem na awizo jest podany nr telefonu i możesz zadzwonić jak już będziesz w domu a oni Ci paczkę dowiozą - to tego samego dnia; albo na pocztę trzeba podreptać, to zależy - czasem paczka "idzie" kurierem i wtedy on sam się z Toba skontaktuje :brewki:

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #792 dnia: 31 Stycznia 2007, 14:48 »
tak jak ci Maj napisała. to idzie za pośrednictwem poczty, czyli normalne awizo. I potem pójdziesz sobie na pocztę i odbierzesz. Teraz nie pamiętam numeru butka. ale najlepiej postaw Miłka na kartce papieru i spokojnie obrysuj mu nóżkę, a potem centymetrem zmierz. I wtedy zapytaj się sprzedawcy ile dany numer ma w środku, tzn.jaka jest długośc wkładki. Marcelek ma 13,5 cm, co odpowiada rozmiarowi 19-20. butki nie są na niego akurta ale ja chciałam większe,żeby jeszcze skarpetkę wcisnąć. ten facet akurat prowadzi sklep  z butami w realu. jak chcesz moge poszukac link do jego strony to zobaczysz co ma?

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #793 dnia: 31 Stycznia 2007, 15:22 »
postaw Miłka na kartce papieru i spokojnie obrysuj mu nóżkę, a potem centymetrem zmierz

albo pomaluj farbką i zrob odcisk - bedziesz miała na pamiatkę  :)

Offline Tajusia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.09.2005
« Odpowiedź #794 dnia: 31 Stycznia 2007, 18:21 »
Kochana Mariolko :)
Zawsze uważałam że piękna z Ciebie kobietka i nigdy przenigdy nie mów ze gruba jesteś - bo to nieprawda, masz śliczną buzię, i potrafisz się naprawdę super ubierać, naprawdę bardzo mi isę podoba jak wygladasz, nie odchudzaj sie zbyt drasycznie poza tym nie przepadam za chudymi dziewczynami  :taktak:

Marcelek jest słodziuchny a skórę ma jak morelka :)

P.S. Uważaj z tą dietą kopenhaską czy jak ona się tam zwie, ja 3 razy do niej podchodziłam i za każdym razem źle się czułam, było mi słabo i mdlałam, także to bardzo mocna dieta jest. Ze swojego doświadczenia wiem że najlepiej zmienic nawyki na dłuzej, w stylu jeść mniej np. 2/3 tego co zawsze, zrezygnowa ze słodyczy i białego pieczywa i mącznych produktow w stylu pierogi, nalesniki :) u mnie to najlepiej i najtrwalej działa, i ćwieczenia ale do tego nidgy nie mam motywacji  :mdleje:
"...Jest na ziemi jedno moje małe miejsce, gdzie poza biciem serca nie liczy się NIC więcej..."

Offline asiek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #795 dnia: 31 Stycznia 2007, 22:14 »
Maja, dzięki za informacje.To już jestem spokojniejsza o moją nieobecność w domku,heh
Marcelek ma 13,5 cm, co odpowiada rozmiarowi 19-20.

to aż taka spora różnica jest?Wkładka ma 13,5 a butek wtedy 19/20 tak? Czyli kupowac trzeba patrząc na wkładkę jedynie? Bo np Miłek ma stópkę ok 12/13 teraz,czyli bucika rozmir powinien byc wększy? No na skarpetkę ma się rozumiec na pewno,ale dobre rozumuję?
albo pomaluj farbką i zrob odcisk - bedziesz miała na pamiatkę

mamy odrysowaną w jego albumie  :los:
ten facet akurat prowadzi sklep z butami w realu. jak chcesz moge poszukac link do jego strony to zobaczysz co ma?

bardzo chętnie poproszę

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #796 dnia: 1 Lutego 2007, 09:08 »
Cytat: "asiek"
to aż taka spora różnica jest?Wkładka ma 13,5 a butek wtedy 19/20 tak
pomyliłam się.Marcelek ma nóżkę o dł. 12,5 cm.to jest rozm. 19(takie akpicie mu kupiłam). Ale te butki mam 21, ale nie jestem pewna czy to standardowa rozmiarówka.

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #797 dnia: 1 Lutego 2007, 09:13 »
aukcja to jest aukcja ,w której ja kupiłam .z boku jest funkcja zadaj pytanie sprzedającemu i zapytaj czy ma jeszcze te butki w rozmiarze 21(taki jak Marcel, a widzę,że mają taką samą nóżkę).Jeśli ma to wystawi dla Ciebie z ofertą KUP TERAZ

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #798 dnia: 1 Lutego 2007, 09:17 »
Cytat: "Tajusia"
P.S. Uważaj z tą dietą kopenhaską czy jak ona się tam zwie, ja 3 razy do niej podchodziłam i za każdym razem źle się czułam, było mi słabo i mdlałam, także to bardzo mocna dieta jest. Ze swojego doświadczenia wiem że najlepiej zmienic nawyki na dłuzej, w stylu jeść mniej np. 2/3 tego co zawsze, zrezygnowa ze słodyczy i białego pieczywa i mącznych produktow w stylu pierogi, nalesniki  u mnie to najlepiej i najtrwalej działa, i ćwieczenia ale do tego nidgy nie mam motywacji
 na szczęście dobrze się czuję.wiem,że jest bardzo rygorystyczna.Ale na razie nie mdleję.Może dlatego,że zaczynam dopiero 4 dzień, a jeszcze przede mną 10.zobaczymy.

waga wyjściowa 88,9 kg.(masakra!!!)
dzisaj po 3 dniach  85,4 kg
pewnie na razie to woda z organizmu.ale pocieszające. Jestem sama sobą zdziwiona,że trwam w tym rygorze. No ale mus...

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #799 dnia: 1 Lutego 2007, 09:18 »
Dziewczyny a ja z innej beczki jak mówicie o allegro....czy jak sie kupi przez "KUP TERAZ" to mozna oczekiwac ze przesyłak bedzie wczesniej czy dopiero po zakonczenui aukcji?  :drapanie:  bo ja to zielona jak groszke jestem  :los:

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #800 dnia: 1 Lutego 2007, 09:19 »
pewnie na razie to woda z organizmu.ale pocieszające. Jestem sama sobą zdziwiona,że trwam w tym rygorze. No ale mus...

:skacza:  :skacza:  :skacza:  :skacza:  :skacza:
TRZYMAJ SIE DZIELNIE !!!!

Offline nadzieja

• Chuck Norris
  • Kocha się za nic. Nie istnieje powód do miłości...
« Odpowiedź #801 dnia: 1 Lutego 2007, 09:27 »
Jestem sama sobą zdziwiona,że trwam w tym rygorze. No ale mus...

Trzymamy za Ciebie kciuki. Dasz radę! My Forumki jesteśmy dla Ciebie dodatkową motywacją. Z nami musi się udać.  :los:
Kamil VIII.2008  Kaja VII.2011  Klara IX.2013      https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=48945.new

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #802 dnia: 1 Lutego 2007, 09:27 »
Dziewczyny a ja z innej beczki jak mówicie o allegro....czy jak sie kupi przez "KUP TERAZ" to mozna oczekiwac ze przesyłak bedzie wczesniej czy dopiero po zakonczenui aukcji?  bo ja to zielona jak groszke jestem  
będzie wczesniej.Nie musisz czekać na zakończenie aukcji. jeśli to sprzedaz jednej rzeczy, to Kup Teraz automatycznie kończy aukcję.A jeśli ktoś wystawia dużo (np. ze 20 sztuk), to nie ważne,że jeszcze ma towar , Ty wysyłasz mu kaśe na konto i zaraz powinien towar dojśc do Ciebie.

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #803 dnia: 1 Lutego 2007, 09:43 »
czy jak sie kupi przez "KUP TERAZ" to mozna oczekiwac ze przesyłak bedzie wczesniej czy dopiero po zakonczenui aukcji?

to zależy jeszcze, jak często ten ktoś paczki wysyła. Czasem w opisie jest, że raz w tygodniu albo, że paczka zostanie wysłana w ciągu 7-14 dni, czasem (to chyba najczęściej), że po zaksięgowaniu wpłaty.

Dziewczyny, ja to chyba jestem mega odważna - my nawet nasz piec C.O. kupiliśmy na allegro :taktak:

Offline Tajusia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.09.2005
« Odpowiedź #804 dnia: 1 Lutego 2007, 10:35 »
Cytat: "Maja"
Dziewczyny, ja to chyba jestem mega odważna - my nawet nasz piec C.O. kupiliśmy na allegro

dobre Maju :D

szczerze mówiąc ja też bardzo często kupuje przez allegro i do tej pory odpukać tylko raz nacięłam się na nieuczciwego sprzedawcę ale to nie byla wartościowa rzecz więc przebolałam, ogólnie dużo kupujemy i opłaca się i do domku przywożą :)

Mariolka trzymam kciukasy :ok: ale pamiętaj nei przeginaj :)
"...Jest na ziemi jedno moje małe miejsce, gdzie poza biciem serca nie liczy się NIC więcej..."

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #805 dnia: 1 Lutego 2007, 10:47 »
  na szczęście dobrze się czuję.wiem,że jest bardzo rygorystyczna.Ale na razie nie mdleję.Może dlatego,że zaczynam dopiero 4 dzień, a jeszcze przede mną 10.zobaczymy.

waga wyjściowa 88,9 kg.(masakra!!!)
dzisaj po 3 dniach  85,4 kg

no to ładnie :-)

Ja w maju robiłam sobie tą dietkę i schudłam jakies 6,5kg no ale szczerze mówiąc wróciłam do jedzenia sprzed diety to i kilogramy wróciły, ale w trakcie i po fajnie się czułam :-)

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #806 dnia: 1 Lutego 2007, 10:55 »
Mariolka , powiem cii ,że niezle ci idzie !
jezeli tylko wytrwasz ten tydziwń to potem już sie uzależnisz od odchudzania i bedzie ci łatwiej .!  :brawo_2:
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #807 dnia: 1 Lutego 2007, 13:22 »
Cytat: "ela"
to potem już sie uzależnisz od odchudzania i bedzie ci łatwiej .!

ale pieprzniesz ta dieta tylko zatrzeszczy  :los:  :los:  :los: ja tak mam zawsze z odchudzaniem  :glupek:

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #808 dnia: 1 Lutego 2007, 20:43 »
może dlatego łatwiej mi trwać w diecie, bo nic mężowi nie gotuję.Bo trudno by mi było, gdybym jeszcze miała stać w kuchni i pichcić mu obiadek i wąchać to. Mówię,że musi mnie wspierać i nie może przy mnie nic jeść.Niestety musi spożywać posiłki w kuchni,żebym nie widziała...

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #809 dnia: 1 Lutego 2007, 20:49 »
Mówię,że musi mnie wspierać i nie może przy mnie nic jeść

hi hi hi mój ma to samo - MAM NIE WIDZIEC jak je sledzia z cebulą  :los: albo cos z czosnkiem  :los: