Autor Wątek: Wątek zniecierpliwionych z 2012 czyli nasze 356 dni do...  (Przeczytany 270180 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline nusiak
  • maniak
  • data ślubu: 07.07.2012r.
Odp: Wątek zniecierpliwionych z 2012 czyli nasze 356 dni do...
« Odpowiedź #1590 dnia: 10 Stycznia 2012, 11:40 »
przepiękna biżuteria cherrypie :)
Tak, ja na ślub chcę założyć krótsze kolczyki, nawet nie wiem czy zamiast tych co mam na zdjęciach nie bedą to zwykłe wkręcane perełki na sztyfcie:) - w razie co mam alternatywę i pokombinuję już w całym wydaniu:).
Moja Mama się śmieje, że suknia mnie zawołała:D. Mierzyłam ją w sobotę i jakoś o niej zapomniałam, bo mi te marszczenia nei przypadły do gusty - na szczęście można to przerobić tak jak będę chciała, kiedy suknia przyjedzie już uszyta:D. Wchodzę z Mamą do salony, a ta suknia na manekinie na wprost mnie:D, patrzę i mówię "o, tą też mierzyłam w sobotę:D. Zmierzę teraz, aby mieć porównanie do Mindi", takim o to sposobem przypatrzyłam się jej lepiej, poskakałam w niej:P, klękałam, kucałam;) i po krótkim namyśle stwierdziłam, że podpisuję umowę na szycie i zakup sukni:D. Dostałam spory upust na suknię + halkę gratis:)
[/url]  [/url]

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #1591 dnia: 10 Stycznia 2012, 12:58 »
cherrypie ladna ta bizuteria, taka inna ;)
nusiak twoje emocjeeeeee czuje u siebie  w domu ;] i na nowo chce isc mierzyc suknie hihiih ale poczekam miesiac...

Offline Sabineczka

• uzależniony
  • data ślubu: 26.08.2017 slub cywilny
  • Ślub w: Dąbrowa Górnicza
« Odpowiedź #1592 dnia: 10 Stycznia 2012, 14:04 »
Witam wszystkie dziewczyny

przyszlazona   Witaj serdecznie. Jak najbardziej nr 1.

malinowa_mamba  Normalnie ja nie wiem co bym zrobiła na twoim miejscu. Miałaś niezłą przygodę z tą suknią. Ale suknia jest przepiękna, tylko ta cena mnie cały czas przeraża jak na nią patrzę.

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1593 dnia: 10 Stycznia 2012, 15:11 »
cherrypie co do warszawki to mam podobne odczucia.....w wakacje bylismy z moim Panem to tez stwierdzilismy, ze cos nie tak z tymi ludzmi...albo mega mega hipsterzy albo wylansowane dzieci koniecznie z kubkiem starbucks albo geje  ;D.....nie to zebym byla nietolerancyjna....jak laska z facetem publicznie jakies orgie odstawia tez jestem zniesmaczona...........   ;)

co do salonow to mimo wszystko polecam salon, w ktorym zamowilam...NOVIA :) maja piekne suknie :) ...........i piekne ceny  :o

piekne kolczyki....ja na pewno tez jakies zwiski sobie dobiore :)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1594 dnia: 10 Stycznia 2012, 15:34 »
malinowa- co to kubkiem starbucks? ;)
duzo juz zameznych dziewczyn poleca mi novie ;D

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1595 dnia: 10 Stycznia 2012, 19:53 »

Uploaded with ImageShack.us

;)

Offline martynek

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 21.04.2012
« Odpowiedź #1596 dnia: 10 Stycznia 2012, 20:10 »
czesc dziewczyny :)
malinowa_mamba suknia prześliczna :)
cherrypie bizuteria bardzo mi sie podoba jest cudna :)))) :)

A ja zwracam sie do was dziewczyny z zapytaniem ;):P Chcialam sie was zapytac jak jest u was... czy rozsadzacie gosci?, czy stawiacie na to ze sami sie rozsiada? Pytam bo sama zaczelam sie nad tym zastanawiac a spotkalam sie z roznymi opiniami i w sumie jeszcze nie podjelam decyzji dlatego pomyslalam ze was zapytam :):):) i ze wasze opinie pomoga mi podjac decyzje :))

A tak na marginesie to zaczynajom mi sie snic koszmary zwiazane ze slubem.... chyba zaczynam sie stresowac , masakra .... w sumie do slubu juz duzo czasu nie zostalo a ja zaczynam, lapac stresa czy ze wszystkim zdazymy, jejku mam nadzieje ze was nie nudze moim marudzeniem ... ale ja chyba zaczynam wariowac naprawde ;P:P

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #1597 dnia: 10 Stycznia 2012, 20:13 »
U nas winietki - dopiero jak goście potwierdza swoją obecność to zamówimy. U nas sa niesnaski rodzinne, wiec jestesmy zmuszeni do rozsadzania.

A koszmary slubne - najwyzsza pora.. ja swoje juz przezyłam, teraz wchodze w faze lekkiego poddenerwowania, ale sen mam lekki  ;D

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1598 dnia: 10 Stycznia 2012, 20:38 »
haha...u nas praktycznie codziennie albo ja albo moj Pan sie budzimy z przerazeniem, ze slubny koszmar byl..........najgorsze co mi sie snilo to, ze mialam taka kiece: gorstet->ecru...zielony-butelkowy pas....dol->bordo...granatowe siateczkowe rekawiczki i granatowy welon :szczeka: :szczeka: :szczeka: :szczeka: :szczeka: :szczeka: :szczeka: .......ale przed wyjsciem stwierdzilam, ze rekawiczki mi nie pasuja ;D ;D ;D ;D ;D reszta mi jakos nie przeszkadzala 8) 8) 8)

ja gosci rozsadzam....ale bede miala okragle stoly, wiec nie co do konkretnego miejsca tylko podziele wiare na stoly, a tam juz niech siadaja jak chca....to bedzie po jakies 12 osob.......wszystko zalezy jak ludzie sie znaja i czy nie ma jakis zgrzytow wiekszych.....i przede wszystkiem ile ludzi, bo ja np. sobie nie wyobrazam 150osob luzem puscic  :D :D :D ;D

Offline martynek

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #1599 dnia: 10 Stycznia 2012, 20:53 »
hehe SEN masakra hehehe ja takiego jeszcze nie mialam .... ale tez rozne ''dziwactwa'' mi sie snily :P

oooo no tak 150 osob racja tez nie wyobrazam luzem puscic ;P  Ja bede miala 50 ( tak stawiam bo pewnie troche sosob sie wykruszy ) wiec latwiej w razie co bedzie mi ich luzem puscic... hehe ;):P   ale nie zaszkodzi tez ich rozsadzic :P no nie wiem jeszcze jedna kolezanka mi podpowiedziala zeby usadzac gosci natomiast druga mowila ze nie ma to sensu i powiem szczerze pogubilam sie :P musze to przedyskutowac jeszcze z moim B.

Ale ja wam powiem ze moje sny chyba maja swoje podloze... poniewaz mialam fryzure prubna  ;):P
 FRYZURA
okazala sie kompletna klapa :( ;( tzn fryzura jest ładna,  ale nie dla mnie...  mi niepasuje - powiem krutko masakra ;( jak zobaczylam sie w lustrze tzn efekt koncowy to myslalam ze sie rozrycze.... dobrze ze to tylko prubna

I teraz mam problem bo nie mam pomyslu na fryzure ... i siedze i ogladam i narazie nic nie wymyslilam.....

A jeszcze nie mamy piosenki na pierwszy taniec, baaaaaa nawet nie mamy jakis paru zeby z nich jedna wybrac :/ a jak czytam na forum to juz wiekszosc dzewczyn wie przy czym zatancza pierwszy raz ze swoimi mezami... My generalnie nie mamy jakies ''swojej'' piosenki...

jejku jak mnie dzisiaj wzielo na uzalanie .... przepraszam was dziewczyny za te marudzenie... !

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1600 dnia: 10 Stycznia 2012, 21:05 »
z piosenka na piewrszy taniec nie jest tak latwo....jedne za wolne inne za szybkie...jak sie chce tanczyc przytulanca to pol biedy, ale z walcem to juz problem....my sie zastanawialismy nad kilkoma, ale wybralismy tak NASZA wlasnie...do tanca nienajprostsza ALE co tam..... ;) ;) ;) :cancan:

z walcow ladne utworki moim zdaniem:

to nasza :) malo znana i moj ukochany Johny ;D ;D ;D

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1601 dnia: 10 Stycznia 2012, 23:30 »
my nie mamy wspolnej piosenki zatanczymy moze przy uwazanej przez wiekszoisc jako kiczowata ale... podobaja mi sie slowa i zatanczyy polowe piosenki ;p paula- od dzis

Offline Kasja89

• forumowicz
« Odpowiedź #1602 dnia: 11 Stycznia 2012, 08:36 »
Witam wszystkie przyszłe Panny Młode! Od jakiegoś czasu przeglądam różne wątki, kompletuje informacje i powoli załatwiam razem z moim K. wszystkie sprawy związane ze ślubem, a ponieważ należe raczej do tych "przewrażliwionych", a co za tym idzie: ślub ogarnął mój umysł i ciało i nie ma dnia bym o nim nie myślała, nie znalazła sprawy, której jeszcze nie ustaliliśmy i rzeczy, której jeszcze nie kupiłam...dlatego też postanowiłam dołączyć do wątku, jeśli pozwolicie  ;D
Ja już swoją suknię zamówiłam :) Zresztą serdecznie polecam salon Lisa Ferrera - obsługa jest bardzo miła, a moja suknia (mimo iż po zakupie jeszcze się różnych sukni naoglądałam) ciągle wydaje mi się najpiękniejsza  :Serduszka:
Z żeby nie być gołosłowną:
http://www.lisaferrera.szczecin.pl/public/gown/3259/Cosmobella_7490.html

malinowa_mamba - właśnie w takim stylu suknie mierzyłam, są najpięjniejsze! Twoja jest prześliczna, szkoda tylko, że taka ogromna kwota :(

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1603 dnia: 11 Stycznia 2012, 11:34 »
witaj Kasja ;)
suknia niestety nie w moim stylu ale ja chyba wole takie tradycyjne ;p sama nei wiem jeszcze nie mam b  kupionej moze dlatego zdanie mi sie ciagle zmienia hihi
a co juz zalatwiliscie z narzeczonym?????

Offline Sabineczka

• uzależniony
« Odpowiedź #1604 dnia: 11 Stycznia 2012, 11:54 »
Powiem ci ze bardzo podobna do tej co ja chce :)) śliczna jest. Dół mi się podoba najbardziej :) pozdrawiam

Witam wszystkie przyszłe Panny Młode! Od jakiegoś czasu przeglądam różne wątki, kompletuje informacje i powoli załatwiam razem z moim K. wszystkie sprawy związane ze ślubem, a ponieważ należe raczej do tych "przewrażliwionych", a co za tym idzie: ślub ogarnął mój umysł i ciało i nie ma dnia bym o nim nie myślała, nie znalazła sprawy, której jeszcze nie ustaliliśmy i rzeczy, której jeszcze nie kupiłam...dlatego też postanowiłam dołączyć do wątku, jeśli pozwolicie  ;D
Ja już swoją suknię zamówiłam :) Zresztą serdecznie polecam salon Lisa Ferrera - obsługa jest bardzo miła, a moja suknia (mimo iż po zakupie jeszcze się różnych sukni naoglądałam) ciągle wydaje mi się najpiękniejsza  :Serduszka:
Z żeby nie być gołosłowną:
http://www.lisaferrera.szczecin.pl/public/gown/3259/Cosmobella_7490.html

malinowa_mamba - właśnie w takim stylu suknie mierzyłam, są najpięjniejsze! Twoja jest prześliczna, szkoda tylko, że taka ogromna kwota :(

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #1605 dnia: 11 Stycznia 2012, 12:51 »
 :o :o do takiej sukni trzeba miec idealna figure  ;D .. haa, jakbym mogla kupic suknie w czerwcu to bym sobie tym glowy nie zawracała.. rzuciłam sie na wyprzedaze i znalazłam swoja jedyna :P ..

Offline Kasja89

• forumowicz
« Odpowiedź #1606 dnia: 11 Stycznia 2012, 13:04 »
Sabineczka Mnie również dół oczarował  :D A góra choć prosta, to ujęła mnie również :) Wymyśliłam sobie, że dzięki temu, że na gorsecie nie mam żadnych świecidełek i dodatków, to bede mogla miec nie az taka calkiem prościutką fryzurkę, no i nie muszę żałować biżuterii na dekolt (ale też bez przesady) :) A jaką Ty chcesz? Tzn. masz już cos konkretnego upatrzone czy mierzysz na zasadzie wymyslonego w glowie fasonu? pozdr.

sylwusia085 Wiadomo, każdemu podoba się co innego. I całe szczęście, inaczej wszystkie wyglądałybyśmy podobnie w tym wyjątkowym dniu.  :D

Pandi Jeśli mówisz o mojej sukni, to właśnie nie masz racji. Myślałam dokładnie tak jak Ty. A okazało się, i każda z pań z salonów ślubnych mi to powiedziała, że mam idealną figurę do sukni z tzw. "obniżonym stanem" - idealną znaczy zaokrąglone biodra, w miare szczupla w pasie. A ogółem wcale tak superszczupła nie jestem! Powiedzałabym raczej, że normalna. Panie w salonach ślubnych powiedziały, że suknie te właśnie nie pasują do megaszczupłych kobiet o figurze chłopięcej, bez pupy i bioder, tzw. patyków. Dlatego też zamiast uprzedzać się i myśleć "ta suknia jest nie dla mnie", zmierzyłam ich kilkadziesiąt w siedmiu salonach, ta wygląda najpiękniej. Apeluję, żeby nie bać się przymierzać sukien które wydają się dla nas nieodpowiednie, bo tylko po zmierzeniu okazuje się, co do nas pasuje, a co nie. Często wychodzi, że jest całkiem odwrotnie niż myślimy :)
A jaką Ty Pandi wybrałaś?

Offline Kasja89

• forumowicz
« Odpowiedź #1607 dnia: 11 Stycznia 2012, 13:17 »
sylwusia085 Oj mamy, tak myślę, już sporo załatwione, jak na pół roku do ślubu.
Termin w kościele (ale nauk jeszcze nie mamy), sala, zespół weselny, dj na poprawiny, oprawa muzyczna kosciola, suknia, zaproszenia w trakcie realizacji, fotograf, kamerzysta. Teraz rozmyślam nad fryzurami i żeby zrobic gdzies fryzure próbną, bo czesalam sie na sylwka we fryzurę podobną jaką chcialabym miec na slubie i niestety fryzjer sie nie sprawdził... Także trzeba szukać.
A Ty dużo już załatwiłaś ze swoim PM? Ja dopiero po zakupie sukni tak trochę odetchnęłam i skupiam się na innych sprawach. Do czasu zakupu tylko to mi chodziło po głowie. Także życzę powodzenia w dalszych poszukiwaniach  ;D

Offline Natysa

• To co na zawsze między nami, dodaje wiary w lepszy czas;*
  • uzależniony
  • data ślubu: 19.05.2012
« Odpowiedź #1608 dnia: 11 Stycznia 2012, 13:48 »
Kasja89 w zupelności się z Tobą zgadzam co do mierzenia sukni  :)
Wielokrotnie spotkałam sie z tym, że ekspedientki odradzają z góry nie które modele bo niby nie pasuje do figury... I tu się z nimi nie zgadzam, gdzie nie poszłam wiekszość mi mówiła, że mam brać tzw józefinke dla mnie one są okropne i wyglądałam też tragicznie. Kategorycznie odradzały mi "księżniczki" bo mnie pogrubią, pomniejszą itd...  A efekt jaki... Mam swoją wymarzoną, upragnioną, i wyśnioną księżniczkę  :D :D :D
Gabriela
Zofia

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1609 dnia: 11 Stycznia 2012, 14:05 »
ja w lutym podejme ostateczna decyzje ;] i pewnie dam wam nowa porcje zdjec do oceniania ;D

Offline Kasja89

• forumowicz
« Odpowiedź #1610 dnia: 11 Stycznia 2012, 14:16 »
Kasja89 w zupelności się z Tobą zgadzam co do mierzenia sukni  :)
Wielokrotnie spotkałam sie z tym, że ekspedientki odradzają z góry nie które modele bo niby nie pasuje do figury... I tu się z nimi nie zgadzam, gdzie nie poszłam wiekszość mi mówiła, że mam brać tzw józefinke dla mnie one są okropne i wyglądałam też tragicznie. Kategorycznie odradzały mi "księżniczki" bo mnie pogrubią, pomniejszą itd...  A efekt jaki... Mam swoją wymarzoną, upragnioną, i wyśnioną księżniczkę  :D :D :D

Najważniejsze to wybrać taką suknie, w której się dobrze czujemy. A przecież dla siebie samej, nie wybrałybyśmy sukni, która nas pogrubia..  ;D

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1611 dnia: 11 Stycznia 2012, 15:00 »
kasja89 zgadzam sie w 100%...tez jestem raczej normalna ani chuda ani gruba...moja suknia ma w sumie podobny kroj...tez falbany i dluzszy stan....akurat ta mnie super wydluza(bo jestem karakan), wysmukla gdzie trzeba, a bioderka podkresla......mierzylam inne kiecki niby ten sam kroj, ale czasem wygladalam tragicznie....tak samo w ksiezniczkach....jedne super inne dramat...trzeba mierzyc, mierzyc, MIERZYC!!!!!! innej opcji nie ma.....

a dziewcznom, ktore jeszcze nie wybraly polecam mierzenie calkiem roznych sukienek, nawet jezeli wydaje sie wam, ze to nie kroj dla was...albo kobity z salonu tak twierdza... ;)przeciez wciagniecie kilku sukienek wiecej nie jest az takie meczace :)

Offline Sabineczka

• uzależniony
« Odpowiedź #1612 dnia: 11 Stycznia 2012, 15:10 »
Kasja89 Jest tyle pięknych sukienek że już sama nie wiem hehe jaką chce :) ale raczej  taką dopasowana i nie tak obszerną. mam zdjęcie ale nie mogę wstawić bo nie umiem hehehe

Offline Kasja89

• forumowicz
« Odpowiedź #1613 dnia: 11 Stycznia 2012, 15:17 »
malinowa_mamba Ja się tak śmieje, że tyle co ja mam zdjęć w sukniach, które mierzyłam to pozostanie na fajną pamiątkę, bo kupiło się jedną, a zdjęć w różnych innych ma się mnóstwo, coś jak wiele wcieleń panny młodej  ;D w końcu w każdej wygląda się zupełnie inaczej :)  I rzeczywiście, tak jak mówisz, fajnie jest zmierzyć ZUPEŁNIE różne fasony, super potem oglądać efekt różnicy pomiędzy poszczególnymi sukniami. A w tej jedyniej i tak najlepiej  ;D

Offline Sabineczka

• uzależniony
« Odpowiedź #1614 dnia: 11 Stycznia 2012, 19:07 »
Kasja89

O to suknia w której się zakochałam :) :skacza: :skacza:

Uploaded with ImageShack.us

Offline martynek

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #1615 dnia: 11 Stycznia 2012, 19:54 »
sylwusia085  my tez nie mamy ''swojej'' piosenki... A piosenke ktora wybraliscie wcale nie jest kiczowata ;) Wazne ze wam sie podoba :) :D

Kasja89  bardzo ładna suknia :) :) ŚLICZNA !!! :):) :D  Choć nie moj gust,bardzo mi sie podoba :)

Natysa ja tez man swoja wymarzona ksiezniczke  :skacza:  :):):):)

Offline Natysa

• To co na zawsze między nami, dodaje wiary w lepszy czas;*
  • uzależniony
  • data ślubu: 19.05.2012
« Odpowiedź #1616 dnia: 11 Stycznia 2012, 20:32 »
martynek a masz zdjęcia?  :D :D :D
Gabriela
Zofia

Offline martynek

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #1617 dnia: 11 Stycznia 2012, 20:58 »
Natyska  zdjec obecnie nie mam :/ :(  nie zdazylam wrzucic z apartatu na komputer zdjec.......  i pozyczylam bratu aparat a on wszystkie zdjecia skasowal... :(  ;(
 pod koniec stycznia albo na poczatku lutego ide do salonu na ''cyrklowanie''  to zrobie zdjecia i wkleje :):):):)
A ty masz zdjecia swojej ? :>

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1618 dnia: 11 Stycznia 2012, 21:05 »
sabineczka bardzo ciekawa ta sukienka...ale bolerko to ma cholernie piekne!  :o

Offline Kasja89

• forumowicz
« Odpowiedź #1619 dnia: 11 Stycznia 2012, 21:26 »
sabineczka suknia jest naprawde cudowna !! :D koronki, fale... Taka delikatna ;) az mnie ciekawi jak Ty w niej wygladasz :)