Jeżeli w parafii, gdzie bierzecie ślub nie ma przeciwwskazań aby zaliczyć poradnię gdziekolwiek, to git! bo możecie iść obojętnie gdzie:P
My np. nauki i poradnię zrobiliśmy w całkiem innym kościele:D, bo u Dominikanów nie pasowały nam godziny nauk i poradni:/, kościół który wybraliśmy nie jest również parafią żadnego z nas:P.
Ja muszę przyznać, że mimo mojego początkowego nastawienia do załatwiania spraw, to jestem mile zaskoczona:). Wszędzie dokumenty bez problemu, nauki i poradnia bez zgrzytu, nikt nie chciał do tej pory opłat:). Daliśmy niewielką ofiarę za udzielenie nam zgody na ślub w innym kościele. Ofiara 20zł:P, bo w tym samym dniu zostaliśmy wpisani na listę parafian w tym kościele:D. Wam też się uda:)
Tym gościem się nie przejmuj, co za typ...on ma uczyć jak żyć w rodzinie? Skoro nie ma szacunku dla ludzi to jak on egzystuje? Niech spada na drzewo;D. Może i szczęście, że tak wyszło hehe bo jeszcze by zaczął Was moralizować, idt itp...taki typ chyba lubi pokazać jaki to jest ważny, a dowartościować się poprzez poniżanie innych.... Nie lubię takiego czegoś!