Autor Wątek: Wątek zniecierpliwionych z 2012 czyli nasze 356 dni do...  (Przeczytany 271002 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline przyszlazona
  • uzależniony
  • SPRZEDAM FIGURKĘ NA TORT I PODUSZKĘ NA OBRĄCZKI
Odp: Wątek zniecierpliwionych z 2012 czyli nasze 356 dni do...
« Odpowiedź #1890 dnia: 30 Stycznia 2012, 19:04 »
wiecie co dziewczyny jednak zdecydowalam sie na suknie z gorsetem numer 2... przymierzylam dzis jeszcze raz i pomyslalam o tej:)

http://www.album.astral.pl/album/index.php?action=show_big&gall_id=&alb_id=8099&foto_id=1&off=0&search_exp=&order=title&user_albums=1&album_pass=&prev=0&next=0

Offline niecierpliwa

• bywalec
  • data ślubu: 21.04.2012
« Odpowiedź #1891 dnia: 30 Stycznia 2012, 19:07 »
Ważne ze podjełaś decyzje i napewno będziesz zadowolona i będziesz wyglądać cudnie :)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #1892 dnia: 30 Stycznia 2012, 19:35 »
siemasz xanth ;p fajnie ze wrocilas ;p;p
ja zanim podjelabym jakiekolwiek decyzje w zwiazku ze swiadkowa, spotkalabym sie  znia w 4 oczy mowiac ze chce z nia bardzo powaznie pogadac i ze to dla mnei wazne.. i powiedzialbym jej wszystko! jesli tp rzyjaciolka to wszystko zroxumie  ewentualnie bedzie jej przykro i obrazi sie ale przejdzie jej ;] zapytaj moze patrzac tylko na swoj czubek nosa (sorki ze tak okreslialam, ale wiem ze temat slubu moze opetac ) nie chcesz dostrzec ze u neij w zyciu osattnio zle sie dzieje...?
ja mialam sotatnio taka rozmowe z moja psiapsiola...
ona ma mala coreczke, ja prace moze neie tat ale ejdnak obei mmay szkole zaocznie ja w jeden week jej wypada w drugi.. mijalysmy sie
pisalam jej tlyko an fejsie o slubie itp.. ona mi odpisywala tylko o slubie ;]
w koncu obie nagromadzilysmy wielki zal nie wiedziec skad... az pogadalysmy i se wyjasnilysmy od a-z ;] wiem jzu ze i ona potrzebuje zainteresowania swoja osoba bo siedzenie z malym dzieckiem to nie ejst marzenie dla zadnej z nas ;p i ze tez msuze znalesc czas dla neij an wyjscie na piwo.. i musez sie barzdiehj starac dostowac do tego ze ja nei mam dzieci i czesciej moge wyjsc na piwko niz ona wiec dla neij teraz zrobie wiele ;p moge dzine pozniej poelze w wyrku a ona juz dzien o pozniej neikoniecznie moglaby wyjsc ;p;p

Offline xanth

• entuzjasta
  • data ślubu: 11.08.2012
« Odpowiedź #1893 dnia: 30 Stycznia 2012, 22:24 »
No, dzięki dziewuszki za rady!

Ja właściwie wpadłam na pomysł, aby mieć dwie świadkowe. D. jako tą która będzie stała za mną, a P w pierwszej ławce. Powiedziałam mojemu PM żeby też miał dwóch świadków. Ja na prawdę nigdy P. nie zaniedbywałam, słucham tylko tego co ona ma do powiedzenia. A ona.. nigdy nie była na moich urodzinach, niby nic, ale były dni dla mnie ważne a ona przez 10 lat nie przyszła ani razu, mimo to jej wszystko wybaczałam, może to ja źle oceniam ludzi .. nie wiem.

z innej beczki:
przyszlazona właśnie w takim stylu marzy mi się suknia, więc jak dla mnie jest prześliczna :) Sama na razie nic nie robie w kierunku ślubu, ponieważ mając termin mimo to zgłosiliśmy się z PM do konkursu ESKI. Dostaliśmy się do FINAŁU! Gdzieś w bannerach u góry jest link. Jak ktoś wejdzie to zobaczy zdjecie duszków! To MY!

14 lutego WIELKI FINAŁ jak któraś z Was by miała czas i chęci to zapraszam- mam wejściówki dzięki którym może coś wygracie! Potrzeba mi duża ilość wsparcia :)
A na zachete dostaliśmy płyty DODY z autografem :D i jakieś tam hity eski

swoja droga fajna przygoda. Trzymajcie kciuki.. :D

zastanawiam sie nad założeniem odliczanka :P

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: :Serduszka:18.08.2012r. :Serduszka:
« Odpowiedź #1894 dnia: 30 Stycznia 2012, 22:29 »
 xanth troszkę mi szczena opadła, albo ja jakoś inaczej odbieram przyjaźń, ale nie wyobrażam sobie, żeby moja przyjaciółka nie miała się zjawić na moich urodzinach skoro ją zapraszam, no chyba, że miała bardzo ważny powód to ok rozumiem, więc chyba tu jednak rozmowa w cztery oczy potrzebna ::)
fajna rzecz z tą eską  ;D
nad odliczankiem się nie zastanawiaj tylko zakładaj :los:

Offline przyszlazona
  • uzależniony
« Odpowiedź #1895 dnia: 30 Stycznia 2012, 22:32 »
xanth dziekuje :):):) co do eski to fajna sprawa - zycze szczerze powodzenia!!!! mam rowniez nadzieje,ze ze swiadkowymi sie ulozy

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1896 dnia: 30 Stycznia 2012, 22:36 »
ja wlasnie tez sie zastanawiam czy zalozyc odliczanie....teraz mam czas pisac, ale pozniej pewnie bedzie gorzej....hmmm ::) :P
sama nie wiem....
do tego dzisiaj rowne 200 dni do... ;)

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: :Serduszka:18.08.2012r. :Serduszka:
« Odpowiedź #1897 dnia: 30 Stycznia 2012, 22:45 »
xanth, malinowa__mamba nie zastanawiać się, zakładać  ;D

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1898 dnia: 30 Stycznia 2012, 23:25 »
zakladac dziewczyny!!!!!!!!!
uwielbiam was czytac wszystkie co do jednej ;D; D  8)
moja kolezanka braal udzial w tym konkursie glosu szcz. ale zajeli 3 miejsce i mowila ze ten konkurs podchodzil oszzustwem ;/

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1899 dnia: 31 Stycznia 2012, 16:22 »
Zalozylam ;D ;D ;D i zapraszam serdecznie ;D

https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=27978.0

Offline paulinka009

• forumowicz
  • data ślubu: 30 czarwca 2012
« Odpowiedź #1900 dnia: 31 Stycznia 2012, 18:34 »
Ten konkurs glosu szczecinskiego nie byl oszustwem wygral go moj znajomy tylko cala zabawa polegala na tym zeby cala rodzina ciagle wysylala smsy co daje ponad 4tys wydane na ten cel plus podatek od wygranej dla mnie lipa :-)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1901 dnia: 1 Lutego 2012, 22:43 »
acha ;p a oni i tak chcieli brac slub i np przeznaczyli 10 tys an smsy w razie "W" ?? czy nie meili planu i dzialali szybko bez jakiegos planu? i podatek do wygartnej?????? to ile to ich kosztowalo lacznie?

Offline xanth

• entuzjasta
« Odpowiedź #1902 dnia: 2 Lutego 2012, 10:06 »
mi się ten mój konkurs też przestaje podobać. też musimy płacić podatek i... aach wiele rzeczy się na to składa.
 Poza tym uważam, że były lepsze pary w konkursie niż te które dostały się do finału. Ale te chodziło o smsy.

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #1903 dnia: 2 Lutego 2012, 11:02 »
Dlatego my w ogole nie bralismy pod uwage udziału.. cos bylo w esce i chyba w grze..

Offline xanth

• entuzjasta
« Odpowiedź #1904 dnia: 2 Lutego 2012, 13:08 »
ale i tak już jesteśmy w finale i wygramy COŚ. a ja lubię wygrywać, bo nigdy niczego nie wygrałam.  nawet wódki na weselnych konkursach. fajne uczucie :D

Offline cherrypie

• bywalec
  • data ślubu: ..:: 2012/2013 ::..
« Odpowiedź #1905 dnia: 2 Lutego 2012, 13:53 »
wróciłam do świata żywych... W końcu w Szczecinie, ale tylko na 2 dni, jutro znow ruszamy w trasę :/  oj mam tego nadrabiania, bo widzę,że sporo się działo podczas mojej nieobecnośći, będzie dużo czytania :)

Sylwusia, zerknęłam na twoje odliczanko i widzę,że szalałaś po salonach  :cancan: :cancan: Niedoczytałam, ale wydaje mi się,że znalazłaś tą jedyną? Jeżeli tak to GRATULUJE! :)

xanth
Tobie również gratuluję awansu do finału!!! Ciekawe co będziecie musieli w finale robić :) Będę trzymać kciuki! POWODZENIA!

Z tym podatkiem od wygranych to już neistety tak jest. DLatego warto czytać regulamin zanim się weźmie w czymś udział. Kiedyś wygrałam laptopa, a że wartość wygranej przewyższyła ileś tam PLN to musiałam zapłacić podatek, bo w regulaminie było napisane,że organizator nie pokrywa podatku od wygranej. Reasumując podatek od wygranego wesela będzie na bank niższy niż sama organizacja :) więc jakiś plus tego będzie :)

Offline lusi251

• Chuck Norris
  • data ślubu: 28 04 2012
« Odpowiedź #1906 dnia: 2 Lutego 2012, 14:09 »
hej dziewuszki :)

tak mysle mysle i nic nie wymyslilam wiec postanowilam tu na ogolnym zapytac co myslicie..

no wiec wczoraj na gruponie sie pojawila oferta na wybielanie zabkow.. i tak sie zastanawiam.. czy sie zdecydowac?
zarzuce klasykiem, ale 'i chcialabym, i boje sie' :D moj R jest na nie. ze sobie zeby zniszcze itd.. ale z drugiej str to nie chcialabym miec ciemniejszych zebow niz moja suknia na slubie.. :/
i wczoraj przemknelam przez te watki o wymielaniu,, no i mam metlik w glowie.. czy ktoras z was wybielala sobie tak zabki albo zna kogos kto wybielal i moze podac sprawdzona opinie??

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1907 dnia: 2 Lutego 2012, 14:16 »
ja po zdjeciu aparatu stalego wybielalam paseczkami i uwazam, ze efekt zadowalajacy...wlanie mam w planie zrobic sobie jakos niebawem i pozniej przed samym slubem i bede biela bic po oczach  ;D z tym ze nie mam jakos specjalnie wrazliwych zebow, wiem ze nie mozna przesadzac z czestoscia szczegolnie wlasnie przy wrazliwych...

Offline nusiak
  • maniak
  • data ślubu: 07.07.2012r.
« Odpowiedź #1908 dnia: 2 Lutego 2012, 14:33 »
hmm ja kiedyś tez myślałam o wybielaniu ząbków po zdjęciu aparatu stałego:D, ale coś mi przeszła ochota, bo dziewczyny polecają te paseczki,
a przypomniałam tez sobie że przed aparatem używałam pastę Elgydium White i ząbki były extra...więc chyba zafunduję sobie coś na własną rękę;). Zależy też jakie masz szkliwo, jak wrażliwe zęby....niektórym pasty wybielające (te apteczne) wystarczą, a niektórym nie.
[/url]  [/url]

Offline cherrypie

• bywalec
« Odpowiedź #1909 dnia: 2 Lutego 2012, 14:59 »
U dentysty nigdy nie wybielałam, moja kuzynka, ktora jest pomoca stomatologiczna zrobila mi odlew szczeki, potem jakis taki srodek dala i zadzialalo, jednak zeby byly bardzo wrazliwe. Uzywalam tez paskow, no i znow mialam "laskotki" :)

Obecnie uzywam pasty advanced whitening firmy arm & hammer- do kupienia w tesco. I jestem zadowololna. Pasta ma baking soda- tak  jak poprzednia której uzywałam ( firmy crest) crest amozna dostać na allegro.

Ogólnie jak masz żółte ząbki to polecam wybielanie, ale jeżeli palisz, pijesz duzo kawy czy herbaty i nie myjesz po ich piciu zebow to wybielanie nie ma sensu, bo o wybielone zabki trzeba dbac aby efekt się utzrymał:)

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1910 dnia: 2 Lutego 2012, 15:03 »
kilka miesięcy temu, kiedy byłam u dentysty, jakaś przyszła panna młoda właśnie sobie wybielała - ponoć efekt piorunujący  :D

a o jakich paseczkach mówicie? moze bym coś pomyslała... Drogie to?
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline lusi251

• Chuck Norris
  • data ślubu: 28 04 2012
« Odpowiedź #1911 dnia: 2 Lutego 2012, 15:13 »
nie pale nie pija kawy, tylko herbate.. w ilosciach chyba normalnych.. ogolnie nie jest ze mna jakos strasznie zle.. ale wiecie.. tak sobie mysle ze moze moze byc lepiej?

w ogole to niestety czesto biore jakies antybiotyki i wczoraj tak zaczelam o tym wybielaniu czytac no i sie dowiedzialam ze np po takich antybiotykach jak biore czasami sa jakies plamy na zebach.. na szczescie jeszcze tego nie mam.. ale tak sobie mysle moze od tego mi sie wydaje ze te zabki mi ostatnio troche zszarzaly? moze sobie tylko wkrecam.. ale wiecie jak to jest... mysle, czytam i potem wszystko mi nie gra :P

a cherrypie.. po takim czyms jak dlugo mialas wrazliwe zeby? no i jak dlugo widzialas efekt wybielenia?

nusiak - mam ta paste.. i powiem ze wydaje mi sie ze troszke odswieza biel.. ale bardzo zadko jej uzywam bo po niej zaraz mam podraznione i pokaleczone dziasla :/

a po tych paseczkach to mialyscie jakis problem z dziaslami? bo tego sie obawiam.. no i jaki efekt byl?

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1912 dnia: 2 Lutego 2012, 16:13 »
ja paseczki jak naklejalam to tak specjalnie z dziasel odchylalam wlasnie, bo po kilku dniach zaczely mnie szczypac(troche tylko)...

takie o

Offline cherrypie

• bywalec
« Odpowiedź #1913 dnia: 2 Lutego 2012, 21:59 »
Lusi, generalnie były wrażliwe przez jakiś tydzień. Ciągle mnie łaskotały zęby. Poźniej przerzuciłam się na pastę Crest a teraz na arm& hammer i ciagle mam śnieżnobiałe zęby. No ale ja je obsesyjnie myję po kawie czy herbacie :)

Taki mały trick! Jak jestem opalona to są jeszcze bielsze heheheh :)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1914 dnia: 2 Lutego 2012, 22:27 »
hehe cherrypie  fajny trick ;D
a ja niesteyy nigdy nie maialm zebow bailutkich wiec raczej zbyteczne jest wydawanie kasy na wybielanie... nbo bo natrualnie dbam itp ale barwa jest nie biala ;/

Offline cherrypie

• bywalec
« Odpowiedź #1915 dnia: 2 Lutego 2012, 23:13 »
Paradox: im bardziej żółta kość tym silniejsze/mocniejsze , teoretycznie zdrowsze zęby  ;D Tak kiedyś słyszałam :)

Offline przyszlazona
  • uzależniony
« Odpowiedź #1916 dnia: 2 Lutego 2012, 23:22 »
a tak z innej beczki dziewczyny czy 150 zl za makijaz slubny i 120 za probny to duzo czy malo?

Offline przyszlazona
  • uzależniony
« Odpowiedź #1917 dnia: 2 Lutego 2012, 23:36 »
aaa i czy 200 zl za sesje narzeczenska to dobra cena??

Offline cherrypie

• bywalec
« Odpowiedź #1918 dnia: 3 Lutego 2012, 00:11 »
150zł za makijaż ślubny to chyba tak normalnie, 120 za próbny to dużo moim zdaniem. Kiedyś któraś z dziewczyn pisała gdzieś na forum,że ze próbny było 80żł? Chyba Sylwusia. Najgorsze jest to,ze jak sie im powie,że to ślubny to im się automatycznie cennik razy 2 włącza.

200zł za sesję narzeczeńską to prawie jak za darmo. To zależy kto jest fotografem czy ktoś, kto zaczyna czy ktoś kto już ma wypracowane portfolio. Bo jak ktoś zaczyna to taka cena to chyba normalnie, jak ktoś kto ma już warsztat wypracowany to bardzo mało sobie życzy za sesję. 

Normalnie takie sesje to od 500 w zwyż, kiedyś na grupionie widziałam fotografa co za 800zł ( więc z gruponem to było jakieś 300zł czy 400zł) proponował sesję zdjęciową narzeczeńską i dostawało się 2 czy 3 zdjęcia a za resztę trzeba było płacić dodatkowo. Więc to zależy czy za te 200zł dostaniesz zdjęcia czy musisz je dokupować.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1919 dnia: 3 Lutego 2012, 01:10 »
ja pisalam ze jedna fryzjerka chciala za fryzure probna 80zl
ale i tak ide do innej drozszej ale bardziej mi sie przypodobalo jej podejscie ;p