werciu Zuzia miała taką przygodę ze swoim spadkiem wagi po roczku. ale potem tak nadrobiła, że hohohoh
Nikola wagą Alexa się nie przejmuj. On zaczął się wiecej ruszać i wolniej przybiera. moja córcia w tym wieku co twój syn przybierała mniej niż książki nakazują, mimo to, rozwijała się ładnie, harmonijnie, nie chorowała, i całkiem dobrze sobie wyglądała. Co do obwodu głowy i klatki piersiowej to przyrosty w obwodach nie sa już takie znaczne.
Asiu moja koleżanka ma roczną córcie i kosmos z nockami. Ale mała bardzo intensywnie roziwja się intelektualnie i te noce to najrawdopodobniej odreagowanie wrażeń , bodźców oraz zębole. Przeciez pierwsze bóle od ząbków mogą się ujawnić nawet na 3 miesiacem przed przebiciem się ząbka.
Może przetestuj ją w ten sposób: niech mała sędzi dzień spokojnie, bez nowych wrażeń, bez tv, nowych osób, spaceru...jednym słowem baaaardzo nudnie, na noc daj jej syrop przeciwbólowy oraz virbulcol (jeśli na nią działa) i zobacz jak będzie wygladała noc. Jeśli pierwsza czescnocy rzespi spokkojnie ( te leki działają gdzieś koło 6-8h) to może to i ból dziąseł i wrażenia.
Moja w wieku twojej córki też się budziła. Różne były nocki. Im bliżej roczku tym więcej było pobudek, a nie za każdym razem potrzebowała jeść mleko z piersi. Wiec potrzebowała przytulić się. Może jej się coś śniło? kto to wie ? Do dziś jej tak zostało " mamaaaaa....ja się chce przytulić" i nie przytul dziecka pomimo, że noc, że ciążą, że zimno, że szlag cię trafia i chcesz do swojego łóżka, pod swoją kołdrę !