My też mamy taki zwykły inhalator.. Bez problemu można kupić w tych lepszych aptekach

)) Bardzoooo przydatna rzecz

Inhalacje najlepiej jest robić 3-4 razy dziennie, zależy jak mocna jest choroba, przeziębienie.. Nie powinno się jednak inhalować dłużej niż 10 minut.. Najlepiej 5 minut do nosa i 5 minut do buzi.. Jak się podaje inhalacje do nosa, to najlepiej podać smoczka do buzi wtedy się ma pewność, że dziecko oddycha tylko i wyłącznie nosem.. Jak Zuza miała zapalenie oskrzeli to opócz soli dwa razy dziennie dawałam jeszcze 1ml pulmicortu i kropli berodualu (miała tedy jakoś ok 5 msc). Ale to już trzeba lekarza..
Z glutenem u nas na szczęście nie było aż tak źle.. krostki i miała problemy z brzuszkiem.. ale szybko odstawiłam to wszystko mineło. Dziś Zuzi wyskoczyły jak narazie tylko dwie krosteczki.. mam nadzieję, że to tylko zbieg okoliczności i będę jej dalej podawać kaszkę z glutenem.. zobaczymy jak to będzie

jestem dobrej myśli

Na początku nie mogła jeść niczego.. Po wszystkim miała straszne uczulenie.. Nawet po jabłku.. Ale ją poodczulałam i teraz jest ok.
Nikola Zuza też ma uczulenie na mleko. Dajemy jej bebilon pepti. Wczoraj ją ważyłam, waży 8900g

a nosi ciuszki na 80cm

Ale nieprzejmuj się wagą.. Lekarz Ci coś mówił, że Alex waży za mało?? Mam nadzieję, że wszystko jest ok!!