Autor Wątek: e-weselne mamusie, czyli pogadajmy o naszych dzieciaczkach  (Przeczytany 4022339 razy)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
Odp: e-weselne mamusie, czyli pogadajmy o naszych dzieciaczkach
« Odpowiedź #3360 dnia: 1 Czerwca 2009, 09:23 »
Ja wracam 13 lipca, z jednej strony sie cieszę, z drugiej martwie jak babcie sobie poradzą z mała. Tylko, że u nas jeszcze mój mąż zostaje z mała do konca lipca i dopiero od sierpnia idzie do babć.
Boję się, że jak to babcie, roznoszą i rozbestwią dziecko, ale wole to niż żłobek...a niania to średnio bym nam się opłacała, poza tym nie znam żadnej z polecenia ::) aczkolwiek myślałam o tym.
Ja chce wracać co pracy, już tęsknie ale wiadomo, zostawiamy dzieci w tym momencie kiedy stają się takie fajniutkie, zaczynają kumać wiele rzeczy, uczą się nowych rzeczy...tego mi strasznie żal :'(
A dziubas to chyba zostaje z NIkosiem, co nie?
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline Katrinka
  • My:)
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.08.2007
« Odpowiedź #3361 dnia: 1 Czerwca 2009, 09:48 »
Noo niestety mnie też serce sie kraje ale coz zrobić! Nam się niania też nie opłaca ale mamy taką fajną co przychodzi tylko na godziny! Mój mąż pracuje na zmiany więc niekeidy tylko raz w tyg. musiałaby niania przyjść!
Niestety moja Laura ma tylko jedną babcie - moją mame ale ona pracuje jeszcze...
Tak żal mi teraz bo mala już taka fajniutka sie zrobiła, dzwiga główke do siedzenia ;)śpiewa krzyczy!!
Moja do babci jest przyzwyczajona bo mieszka na dole moja mama więc codziennie ją widzi! Ale jak będzie  z nianią... ..?
No własnie tak mi sie wydawało że Dziubasek zostaje z małym :)

dzisiaj odebralismy posiew moczu małej po antybiotyku i bakterie wytępione ;) ;D ;D ;D

Aaaa dzisiaj jest Dzień Dziecka to zyczę wszystkim maluszkom wszystkiego naj naj naj a przede wszystkim zdrowia!!!!!!!

Moja mała spi a jak wstanie to będzie pewnie targać swoje prezenty ;) ;)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3362 dnia: 1 Czerwca 2009, 09:52 »
Moja już wszystkie prezenty obmamlała ;)

Super, że Laura juz nie ma bakterii, tak trzymać :)

Offline Gemini
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
« Odpowiedź #3363 dnia: 1 Czerwca 2009, 10:19 »
Ja też zostaję z małą, wzięłam wychowawczy na 2 lata, ale do 11 sierpnia mam jeszcze zaległy urlop

Nie powiem, żebym się cieszyła, ze nie wracam do pracy >:(
« Ostatnia zmiana: 1 Czerwca 2009, 10:22 wysłana przez Gemini »

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #3364 dnia: 1 Czerwca 2009, 10:51 »
Ja narazie zostaje  ;D Do 5 sierpnia "jadę" na urlopach, a później wychowawczy mam nadzieję do końca roku... ale to się okaże w praniu. Niestety kredyty mamy na głowie, które trzeba będzie opłacać z jednej pensji plus życie naszej trójki... oj szykują się ciężkie miesiące... do tego mąż ma działalność i tu jak wiadomo- raz są pieniądze, raz ich nie ma  :-\ No nie będzie faaaajnie... ale wolę tak niż abym miała wracać do pracy. Na chwilę obecna nie wyobrażam sobie tego  ::) Opcja awaryjna- jesienią ja wracam do pracy- mąż zostaje z Młodym (zimą może być ciężko z jego zleceniami). Na razie staram się tym nie martwić.

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3365 dnia: 1 Czerwca 2009, 12:49 »
Ania jeszcze możesz wziąć L4 ;D

Offline martulka

• Chuck Norris
  • 2+2+2=nasza rodzinka :)
  • data ślubu: 18-06-2005
« Odpowiedź #3366 dnia: 1 Czerwca 2009, 12:52 »
Np. na kręgosłup  ;D

Offline dziubasek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3367 dnia: 1 Czerwca 2009, 13:22 »
no jasne :] wsio mogę :D tylko potem mnie wywalą na zbity pysk :P A jeszcze jednod ziecko chciałabym urodzić pracując w korporacji :P wygodna sprawa... ;)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3368 dnia: 1 Czerwca 2009, 13:37 »
Ania ja tyz z korporacji ;D 8)

Offline dziubasek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3369 dnia: 1 Czerwca 2009, 18:56 »
Taaa... zwierze korporacyjne...

Dziewczyny, wiem, ze temat już jest nudny, ale czy Wy widzicie jak sa ubierane dzieci na dwór? Przykład sprzed pół godziny- 25 st w cieniu, ja w krótkim rękawku i rybaczkach normalnie się gotuje, mój Młody w cieńkich materiałowych ogrodniczkach do kolan plus body na krótki rękaw, skarpety i czapa z daszkiem (wersja na "wyjście" z wózka), a obok mnie Pani z 9 miesięcznych chłopaczkiem ubranym w gruby welurowy dres, skarpety, buty i czapka jaką ja ubierałam Nikosiowi wczesną wiosną (taka przejściówka). I takich dzieciaków na placu zabaw (dzisiaj sobie robiliśmy zapoznanie ;) ) od groma! Szok...   Wczoraj w podobnej sytuacji zastanawiałam się, czy to ja nie przesadzam w drugą stronę, ale jak widzę te spocone biedne czerwone pyszczki to utwierdzam się w przekonaniu, że jednak są one za ciepło poubierane  ::)

A tak z innej beczki- pytanie do mam "starszaków" - czy którejś z Was dziecko nie budziło się w nocy na jedzenie przez pierwsze miesiące życia, a później to się odmieniło? Od tygodnia Nikoś budzi się ok 2-3, smoczek i pogłaskanie wystarczy aby zasnął spowrotem, ale boje się, że za chwilę będzie chciał jeść  :-\

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #3370 dnia: 1 Czerwca 2009, 20:38 »
Ania jak mu nie dasz to nie będzie chciał.

Offline agulkaaa
  • Chuck Norris
  • MISIO 13.05.2007, MACIUŚ 21.10.2009
« Odpowiedź #3371 dnia: 1 Czerwca 2009, 20:39 »
Ania misiek nie budził się do 4 miesiąca
potem do roczku była butla w nocy tak raz na noc
potem przeprowadziliśmy go do jego pokoju i jedzenie w nocy się skończyło :)

Offline dziubasek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3372 dnia: 1 Czerwca 2009, 20:57 »
Ania misiek nie budził się do 4 miesiąca
potem do roczku była butla w nocy tak raz na noc

tego się obawiam właśnie... a wygodnia się strasznie zrobiłam, bo nocki przespane...ba! Tomek na pierwsze ranne karmienie wstaje więc tymbardziej spie sobie ile wlezie ;) ehhh

Rybka, ja to cieńka jestem... nie umiem nie reagować na płacz- jeśli mi się młody rozwyje tak "na głodniaka" dam flachę i już. Jestem przeciwniczką przetrzymywania tak małych dzieciaczków. On to jeszcze niekumaty facet...

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #3373 dnia: 1 Czerwca 2009, 21:17 »
Aniu u nas też tak było. Maly przesypiał nocki dość szybko a potem jednak butla poszła w ruch.

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3374 dnia: 1 Czerwca 2009, 23:06 »
A ja chyba muszę zgłosić pewną babcię do MOPS-u lub na policję...opisywałam sytuację, jak babka siedzi z niemowlakiem na pełnym słońcu...kilka dni temu z bratową zauważyłyśmy, że chłopczyk od tego słońca ma pęcherze na nóżkach :-\ Nie chciałam się wtrącać, ale nie umiem teraz o tym spokojnie myśleć.

U mojej ząbki się rozkręcają chyba...mała bidulka widać cierpi :'( ale mi jej żal :'(

Offline dziubasek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3375 dnia: 1 Czerwca 2009, 23:12 »
Jezzooo Aniu, pęcherze?? Maskara... i dalej wystawia?

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #3376 dnia: 1 Czerwca 2009, 23:16 »
od słońca? pęcherze?
toż to drugi stopień oparzenia?
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3377 dnia: 1 Czerwca 2009, 23:16 »
No ostatnio ją widziałam w piatek a od soboty u nas brzydko więc jej nie ma, ale jak były te upały to codziennie po 4 godziny, bez czapki, same body na krótki rękaw i tylko przesuwała wózek zgodnie z ruchem słońca ::)

Lila - nogi były jak po ostrym solarium, gdzieniegdze miały takie łuski (nie wiem jak to opisać) i właśnie gdzieniegdzie pęcherze - mówie wam coś strasznego ::)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #3378 dnia: 1 Czerwca 2009, 23:20 »
w głowie mi się nie mieści.... ::)
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline dziubasek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3379 dnia: 1 Czerwca 2009, 23:20 »
Ania dzwoń na policję.. ja bym zadzwoniła  ::) Niech przyjadą i sami sprawdzą!

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3380 dnia: 2 Czerwca 2009, 07:00 »
Jak tylko się pojawią (teraz u nas dosyc pochmurno od kilku dni i nie wychodzi na spacery) dzwonie bo nie chce miec dziecka na sumieniu. A najlepsze jest to, ze inni sąsiedzi to widzą ale tylko o tym szepczą między sobą, nikt nie reaguje. Podobno ktoś kiedyś jej zwrócil delikatnie uwagę to go zwyzywała od wszystkich ch*** i k**w ::)

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
« Odpowiedź #3381 dnia: 2 Czerwca 2009, 07:04 »
przeciez to napewno boli tego malucha....założe się, ze dla szybkiego efekty opalenia nawet go kremem nie posmarują...

Offline Elcik

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.06.2007
« Odpowiedź #3382 dnia: 2 Czerwca 2009, 08:10 »
Pati od skończenia 5-tego m-ca przesypia całe nocki.... raz zrobiła to przypadkiem, w nocy zamiast cycka podałam jej smoka, bo wydawało mi się, że za wcześnie się obudziła.....no i patrze i kolejna pobudka o 5 rano, więc  mówię ooo kochana widzę, że nie potrzebujesz jedzenia w nocy.... i tak jest do dziś. Do tej pory Pati budzi się 1-2 ok 23, bo zgubi smoka... ale to już niedługo.

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3383 dnia: 2 Czerwca 2009, 08:44 »
u nas Mati zawsze się budził w nocy
dostawał butlę i było ok - ja to jestemn mega wygodna bo nauczyłam swoje dziecko samo trzymac butlę więc on jadł a szłam spać dalej
czasem smok załatwił sprawę ale jakiś czas temu mati go zgubił .... dajemy radę bez niego
teraz oduczam go od butli bo zauważyłam, ze w nocy je  nie tylko z głodu ale chce pociumkac smoka
póki co 3 noc za nami;
mały dostaje w nocy mleko w niekapku ale widzę, ze je ok. 50 ml to już dziś mu nie dam...
« Ostatnia zmiana: 2 Czerwca 2009, 08:45 wysłana przez .:Anka:. »

Offline dziubasek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3384 dnia: 2 Czerwca 2009, 10:08 »
Anusia nie mogłam zasnąć po tej Twojej opowieści o tym biednym dziecku  ::)
Jezooo koniecznie zadzwoń na policję! I dopilnuj, aby przyjechali! Dramat po prostu...

Czy u Was też jest tak, ze jak pochwalicie swoje dziecko "publicznie" to następnego dnia się psuje, a jak na nie naskarzycie to się naprawia? Już któryś raz z rzędu tak mam... dziś cwaniaczek spał całą noc, do 7 bez zająknięcia  8) Może to jest metoda? ;)

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
« Odpowiedź #3385 dnia: 2 Czerwca 2009, 10:15 »
ale faktycznie anusiaaa straszna ta babcia
a to jest dla dziecka opiekunka?czy babcia rodzona?
ja nie rozumiem takiej głupoty
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline Katrinka
  • My:)
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.08.2007
« Odpowiedź #3386 dnia: 2 Czerwca 2009, 10:32 »
anusiaaa brak słów!! Tak krzywdzić dziecko!! Przecież u nas były takie upały...ja nawet z mała w południe nie wychodziłam bo słońce tak grzało a co dopiero opalać dziecko!!! ??? ??? bez czapki ??? ???
Masz racje zgłoś na policję!! Bo każdy przechodzi obojętnie a potem się słyszy w TV opowieści.... :(

Moja mała kurczę zawsze się budzi o 4 rano ale chcę ją nauczyć żeby później sie budziła... Wracam do pracy w lipcu i bede wstawać o 6!! To muszę jakoś mała przestawić żeby po 5 wstawała... ;)

A teraz bidulka złapała katarek...ehh taka paskudna u nas pogoda >:( w sobote po spacerku już kichała noi ma katar..spać w nocy nie może... Kropie jej nosek ale nie moge caly czas przeciez a ona się tak męczy..
Kurcze nie wiem kiedy my ją zaszcepimy...mieliśmy tą 3 szczepionkę na 28 maja no ale ma teraz katarek...
czy to nie będzie problem, że tak późno bedzie ta 3 dawka?? Jutro idę sama do lekarza z wynikami z moczu...bo u nas w ośrodku jest czarno!! Zapalenie płuc panuje :o

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3387 dnia: 2 Czerwca 2009, 10:45 »
masakra ta babcia
ja nie rozumiem jak można tak męczyć dziecko
niech sie sama na 4 godz polozy bez ruchu na sloncu

najlepiej to chyba isc do MOPSU bo policja tylko to rozsierdzi a jakbys delikatnie zawiadomiła ośrodek to może by zaczeły obserwować tą babcie
no bo właściwie to muszą być jakieś dowody nie?

moje dziecko dopiero teraz tak naprawde jest wystawiane na słońce no bo jak uchronić biegającego 2 latka żeby nie wychodzilo na słońce
ale zawsze ma na sobie faktor 50

a jesli chodzi o karmienie to moja tez spala tak do 3-4 mies a potem zaczela sie budzic na butle ale w koncu sama przestała

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3388 dnia: 2 Czerwca 2009, 11:12 »
To jest babcia tego chłopczyka, ale najlepsze jest to, że kiedyś siedziała ze swoją starszą córką (też matką, ale nie tego niemowlaka) i ta córka miała wózek ze swoim dzieckiem i robiła dokładnie to samo ::) Jakaś porąbana rodzina :-\
A najstraszniejsze było ostatnio, była mego gorąco, a babcia ściga dziecku czapkę z głowy bo myśli, że mu ciepło chyba :-\ Na dodatek chłopczyk zasłania sobie rączkami oczka, bo mu wali słońce, a ta wstaje i mu delikatnie rączki odsuwa, co by chyba się równo opalił ::)

Na pewno tego nie zostawię, teraz dzieciak ma chwile wytchnienia bo u nas zimno :-\
A dowody...samo jego ciałko jest dowodem.

Dziubas u nas jak pochwalisz to na nastepny dzien mega maruda jest 8) Już nie chwale 8)
Ale u nas teraz ząbki rulez....mała popłakuje w nocy przez sen, uderza się rączką w dziąsła...żal mi jej jak nie wiem. :'(

A i jeszcze się muszę pochwalić, że dziś Zuzia pierwszy raz zjadła cały słioczek ulubionej Gruszki Williamsa z Hippa.

Katrinka
po antybiotyku ze szczepionką to trzeba odczekać, ale po katarku, jak bedzie wyleczony to chyba nie ::)

« Ostatnia zmiana: 2 Czerwca 2009, 11:14 wysłana przez anusiaaa »

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
« Odpowiedź #3389 dnia: 2 Czerwca 2009, 11:25 »
to po prostu taki typ ludzi
myślą,ze dziecko można opalać
że wystawisz na kilka godzin na słońce i będzie ślicznie brązowiutkie
i takie ładne
to takie proste rozumowanie
ja też myślę,że chyba najlepiej opiekę społeczną.Albo zadzwonić i się zapytać po prostu,że jesteś świadkiem takiego zdarzenia i nie wiesz jaką instytucję powiadomić
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein