Dzięki dziewczyny, Milcia zwłaszcza.
gl
Od wieczorem pije to mleko na leżąco w łóżeczku, bo tak mi się wycisza, czasem zaśnie, czasem nie i jeszcze go na kolanko wezmę na chwilę, ale to bez znaczenia bo zęby i tak mu myję, normalnie szczoteczką, nawet jak śpi

. I też nie ssie jak już pusta, odrzuca.
To z niekapkiem nie będziemy więcej próbować. A jeśli chodzi o zalecane porcje mleko, wiecie, ja tego tak pilnuję, bo mój mały jest dużym chłopcem

. Waży 12,5kg, ma 81cm, wszyscy wokół, zwłaszcza mamy jego rówieśników mówią, że jest grubasek

. Według pediatry jest duży, ale w normie jak najbardziej, chociaż jest co dźwigać

. Trzymamy dietę bez cukru, gotowane na parze, je dwa dania dziennie, ale wszystko według schematu, nawet deseru jakoś specjalnie mu nie robię, owoc, jogurt naturalny, parę chrupek kukurydzianych bez cukru i soli... Tydzień temu odstawiłam nawet kleik (pił tylko do wieczornego mleka), bo pomyślałam, że po co mam mu je zagęszczać. Je bez problemu wszystko co mu dam, więc nie chciałabym mu dawać więcej mleka, bo nocne jedzenie też tuczy jednak...
Mi się wydaje, że on tak zdrowo wygląda, bo ma naprawdę zdrową, urozmaiconą dietę, a duży zawsze był. Od 2 miesięcy chodzi, biega, a choć waga nie rośnie, to wygląda na coraz większego