Autor Wątek: e-weselne mamusie, czyli pogadajmy o naszych dzieciaczkach  (Przeczytany 4071398 razy)

Offline selena

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10.10.2009r.
Odp: e-weselne mamusie, czyli pogadajmy o naszych dzieciaczkach
« Odpowiedź #29850 dnia: 28 Grudnia 2013, 18:15 »
Choroba lokomocyjna podobno się po roczku ujawnia... W aptece na pewno coś podpowiedzą. Ale jak nie wymiotuje to co, uspakajające coś chcesz? A może mu za gorąco itp?

Offline misia241

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27.08.2011
« Odpowiedź #29851 dnia: 28 Grudnia 2013, 18:30 »
Nie wygląda zeby to byla choroba lokomocyjna.Nie chce jezdzic autem,wygina sie,pręży,krzyczy aż mu tchu brakuje.zabawiam ile mogę ale co z tego.on ewidentnie nie lubi jezdzic samochodem,nie wiem co zrobić...

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #29852 dnia: 28 Grudnia 2013, 20:09 »
Tak od noworodka ma ?Czy dopiero od jakiegoś czasu ?
Kurczę mi nic nie wpada do głowy ... a może fotelik nie wygodny ?Albo za ciepło mu ... ?

Offline misia241

• Chuck Norris
« Odpowiedź #29853 dnia: 28 Grudnia 2013, 20:29 »
Niestety od urodzenia   ::) myslalam ze my przejdzie z czasem ale chyba sie pomyliłam...kurcze staram się nie przegrzewać go i ściągam kurtkę i czape :)

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #29854 dnia: 28 Grudnia 2013, 20:38 »
Miejmy nadzieje ze mu przejdzie.
Moja na szczescie uwielbia jezdzi od noworodka.Jak tylko ruszy samochod zasypia.
Z 2miesiace temu razem z 4h jezdzilismy i nawet nie upominala sie o jedzonko,a tak to jadła co 3h ja w zegarku.

Offline misia241

• Chuck Norris
« Odpowiedź #29855 dnia: 28 Grudnia 2013, 20:40 »
Zazdroszcze  ;D nie wiem co memu dziecku odbilo :P nasza 3ka uwielbia jezdzic autem,a najmlodszy ma problem,eh.m.

Offline *Ewcia*
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 24.05.2008
« Odpowiedź #29856 dnia: 28 Grudnia 2013, 20:45 »
Pocieszę Cię, że Twój syn nie jest jedyny ;)
Moja córka też od urodzenia nie przepada. Nie ma co prawda takich "cyrków" jak u Was, ale trasę na wczasy musimy ostro ciąć przystankami co 2 godziny  ;)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #29857 dnia: 28 Grudnia 2013, 20:53 »
oj misia to wspolczuje ;p
tegory chyba bedziecie 3 dni ejchac ;D

a tak serio moze mu sie nudzi? chyba ALI MUsi sie z seba bawic w trasie
a najlepiej wyjedzcie nad ranem lub w nocy i moze ci trase sebulek przespi

Offline izulek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.08.2008
« Odpowiedź #29858 dnia: 28 Grudnia 2013, 21:24 »
Nasz spokojnie jeździ tak od 1,5 roku.... do roku nawet po miescie wrzeszczał :D

Offline misia241

• Chuck Norris
« Odpowiedź #29859 dnia: 28 Grudnia 2013, 22:58 »
Sylwus, dlatego wyjezdzamy w nocy  zeby mlody spal :) Ali juz tak świruje podczas podrozy ze glowa mala ;) a ten diabeł dalej wrzeszczy :P

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #29860 dnia: 28 Grudnia 2013, 23:07 »
A może bajke byś mu właczyła?Moze to cos da  :D ?

Offline selena

• Chuck Norris
« Odpowiedź #29861 dnia: 29 Grudnia 2013, 09:37 »
No to ja pochwalę mojego synka, o 3 wróciliśmy z trasy 500km, i w tamtą stronę i teraz przespał całe, w tamtą raz się obudził, wyjęłam go na chwilę na kolanka na postoju, rozprostował się i dalej poszedł spać. A tak się bałam, bo ostatnio jak tyle jechaliśmy miał 4 miesiące.

Nocką najlepiej się jeździ z dzieckiem, które jeszcze trudno zabawiać przez tyle godzin.

Offline alinka692

• "Decydując się na dziecko, kobieta zgadza się aby jej serce żyło poza jej ciałem"
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06.08.2010
« Odpowiedź #29862 dnia: 29 Grudnia 2013, 14:42 »
Dziewczyny pomóżcie  :D :D nie wiem co wybrać dla mojej Niuńki  ::) co lepsze?? stabilniejsze do nauki chodzenia ?? macie jakies opinie na temat tych pchaczy ??
z góry dziękuję  :-*
o taki:
http://szafka.pl/c476986-nowy-baby-walker-2-in-1-tylko-dzis-taka-cena.html?i=1

albo taki:
http://www.smyk.com/smily-play-lokomotywa-jezdzik,p1061866983,zabawki-gry-dla-dzieci-p?reko=quartic

Offline kasia_1979
  • zapaleniec
« Odpowiedź #29863 dnia: 29 Grudnia 2013, 16:52 »
http://allegro.pl/listing/listing.php?string=FISHER%20PRICE%20M9523%20PCHACZ%20W%C3%93ZEK%20DLA%20LALEK&similar=1&order=xd&link=1
Ja polecam ten pchacz, dla mojej corki bardzo sie sprawdzil. Nie ma za duzo bajerow ale dla nas byl fajny, pozniej moja corka wozila w nim misia bo lali nie mielismy orginalnej

Offline dmonik44

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19.06.2010
« Odpowiedź #29864 dnia: 29 Grudnia 2013, 17:36 »
Dziewczyny czy wasze dzieci często się przewracały? uderzały w coś głową? bo ja mam ochotę mojej kask założyć!!! co średnio 2 dni, uderza o coś głową :'( ciągle chodzi/biega/tańczy - albo się poślizgnie ( mimo skarpetek z antypoślizgiem), albo nogi jej się zaplączą od tańca - tak jak dzisiaj, albo siedzi i kręci się przy stole i uderzy czołem...co chwila coś, nie jestem w stanie jej upilnować, przeważnie wszystko dzieje się na moich oczach :'( dzisiaj ryczałam ponad godzinę, nie mogłam się uspokoić...z powodu mojej bezsilności, tego, że nie potrafię temu zapobiec!!!!
jak jest/ było u was?
Natalka 4.11.2012

Offline hania3033

• Chuck Norris
« Odpowiedź #29865 dnia: 29 Grudnia 2013, 18:03 »
Alinka z pierwszym nie mam doświadczenia, ale mieliśmy inny "w tym stylu" i nie był zbyt stabilny, tzn. dziecko nie dało rady się przy nim utrzymać, bo pchacz "uciekał" do przodu, za to ten pociąg SUPER! I jako pchacz i jako zabawka - bardzo polecam! U nas wypadała ta zielona rączka, ale ją przykleiłam na super glue i trzyma do dziś ;)
Dmonik, niestety często tak jest. U nas też był taki czas że dosłownie non stop były wypadki - mniejsze lub większe, ale co chwilę przywalał w coś głową... Nie wszystkiemu można zapobiec, czasem niektóre rzeczy trzeba przeczekać, mimo że wydaje nam się że trwają wiecznie... Ale z dnia na dzień będzie coraz lepiej :-*

Offline misia241

• Chuck Norris
« Odpowiedź #29866 dnia: 29 Grudnia 2013, 18:14 »
Fajna ta lokomotywa :) zapisze ja sobie,będę miska prezent na roczek :)

Offline alinka692

• "Decydując się na dziecko, kobieta zgadza się aby jej serce żyło poza jej ciałem"
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06.08.2010
« Odpowiedź #29867 dnia: 29 Grudnia 2013, 18:38 »
bardzo dziękuję za odpowiedzi  :D zamówiłam już lokomotywę  :D Kasia nad tym wózkiem też myślałam ale chciałam też prócz pchacza na teraz ..coś co by posłużyło na wiosnę-lato jako jeździk  :D

Offline Izunia

• uzależniony
  • data ślubu: 11.08.07
« Odpowiedź #29868 dnia: 29 Grudnia 2013, 18:42 »
Mam kupic MM bez laktozy pytanie jakie? Nie dla mnie wiec nie wnikam w szczegoly, kolezanka tez sie nie zna.
Natalia   10.10.2008  
David      15.06.2013  

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #29869 dnia: 29 Grudnia 2013, 19:19 »
misia241 łącze się w bólu.
Moja Zu do dziś nie lubi jeździć autem, tylko teraz nie ryczy, a wciąż pyta "Ile jeszcze?" ::) ledwo wsiada do samochodu ::)
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #29870 dnia: 29 Grudnia 2013, 19:21 »
Mojego męża chrześnica w lutym będzie miała roczek.Lecimy w styczniu do kraju i wypadało by coś kupić ...Też chcę kupić coś takiego aby do bagażu się zmieściło.
Pomożecie co lepiej na roczek ?

1.Pchacz (mamy taki sam dla małej , już teraz tą tablicą się bawi , można ją odczepić od pchacza)

http://www.toys.ie/VTech-First-Steps-Baby-Walker-Pink-!102421-prd.aspx?qwSessionID=bbd8b529-efd7-4f9f-9c17-87f0047501db

2.Pchach

http://www.toys.ie/Wooden-Baby-Walker-Pink-!128273-prd.aspx?qwSessionID=bbd8b529-efd7-4f9f-9c17-87f0047501db

3.
http://www.toys.ie/Minnie-Mouse-My-First-Ride-On-!124069-prd.aspx?qwSessionID=004e38af-4cbb-43f3-b6b4-82fc4c234efd

4.

http://www.toys.ie/Baby-Annabell-Deluxe-Cuddly-Bunny-!133936-prd.aspx

Co lepsze ??Najbardziej skłaniam się nas 1 , ale czy na roczek to dobry pomysł ?
Myślałam też nad 3 , ale czy upchnę do bagażu ... ?Bym musiała zobaczyć czy jakoś sie składa to.

Offline BOZENA28

• Kochać to chcieć przemierzyć cały świat we dwoje....
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.09
« Odpowiedź #29871 dnia: 29 Grudnia 2013, 19:36 »
Niestety od urodzenia   ::) myslalam ze my przejdzie z czasem ale chyba sie pomyliłam...kurcze staram się nie przegrzewać go i ściągam kurtkę i czape :)
tak a propos... kurtke TRZEBA zciagnac dziecku w foteliku bo inaczej nie jest bezpieczne.  pasy juz tak nie trzymaja dziecka.

Dziewczyny pomóżcie  :D :D nie wiem co wybrać dla mojej Niuńki  ::) co lepsze?? stabilniejsze do nauki chodzenia ?? macie jakies opinie na temat tych pchaczy ??
z góry dziękuję  :-*
o taki:
http://szafka.pl/c476986-nowy-baby-walker-2-in-1-tylko-dzis-taka-cena.html?i=1

albo taki:
http://www.smyk.com/smily-play-lokomotywa-jezdzik,p1061866983,zabawki-gry-dla-dzieci-p?reko=quartic
my dostalismy lokomotywe pod choinke i jak na razie sprawdza sie super. pomimo ze troche sie balam ze sama lokomotywa jest zbyt lekka i jak Gabi wstaje opierajac sie o nia latwo o wywrotke, ale jak na razie udaje mi sie ja upilnowac i przytrzymac lokomotywe podczas wstawania  ;)

Offline hania3033

• Chuck Norris
« Odpowiedź #29872 dnia: 29 Grudnia 2013, 20:07 »
Ja nie ściągam kurtki jak jedziemy autem ::) Jasne, że najlepiej jakby dziecko miało jak najmniej ciuszków, ale kurtki nie ma wielkiej, grubaśnej, nic się nie ślizga ani nie zjeżdża, pasy ciasno trzymają, więc ani myślę rozbierać dziecko z kurtki zimą :P

Agatko, wszystko co wkleiłaś jest fajne :) Pomyśl tylko albo zapytaj rodziców, czy prezent się nie zdubluje, bo pchacz albo jeździk (swoją drogą - super!) to dość popularny upominek na roczek ;) Lala też super :)

Offline BOZENA28

• Kochać to chcieć przemierzyć cały świat we dwoje....
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.09
« Odpowiedź #29873 dnia: 29 Grudnia 2013, 20:22 »
http://fotelik.info/pl/news/jak_przewozic_dziecko_w_foteliku_zima,270.html

ja zawsze zciagam kurtke. czasami jak trzeba to siedzimy w aucie "na chodzie" zanim zdejme kurtke. czasami znosze Gabi odrazu w foteliku przyktyta kutrka tak ze raczki ma w rekawach i jest otulona.

uwazam ze pomimo oczywistego dla mnie faktu bezpieczenstwa ma to jeszcze jeden plus. moje dziecko sie nie przegrzewa i nie choruje.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #29874 dnia: 29 Grudnia 2013, 20:23 »
Iza z obnizona zawartoscia laktozy bebilon comfott i hipp comfort
Nie wiem czy bebilon pepti nie jest bez laktozy? Ale nie jestem pewna takze w aptece dopytaj

Dziewczyny i ja z zapytaniem..
Niestety pierwsza choroba-zaziebienie nas dopadlo  :'(
Sebastian ma goraczke 37,6-38
Dostaje ibum forte
Nie chce jesc pic. Wciskam mu co ok gidz 20ml zeby pil cokolwiek czy to wystarczy zeby sie nie odwodnil???

Leci mu woda z noska na to robilam inhalacje z pol butelki soli fizjologicznej. Ile razy dziennie moge robic inhalacje???

Ikolejne pytanie- jesli jutro rano obudzi sie bez goraczki moge isc z nim na spacer?

Offline Daruda

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #29875 dnia: 29 Grudnia 2013, 20:32 »
inhalacje rób 3-4 razy dziennie, to że nie je i nie pije to norma, ale to nawet lepiej, bo przy gorączce nie powinno się pić mleka, naciskaj na wodę/ herbatkę, co tam mu podajesz, chociaż troszkę co jakiś czas......trudno określić, czy to co podajesz wystarczy......
w nocy sprawdzaj gorączkę, co 4 godziny możesz zmieniać lek z paracetamolu na nurofen, jak nie ma gorączki to ja bym wyszła, oczywiście jeśli pogoda sprzyja, bo w taka jak jest u nas to nic tylko siedzieć w domu;-)

Offline Izunia

• uzależniony
  • data ślubu: 11.08.07
« Odpowiedź #29876 dnia: 29 Grudnia 2013, 21:32 »
Dziekuje Sylwia!
Natalia   10.10.2008  
David      15.06.2013  

Offline hania3033

• Chuck Norris
« Odpowiedź #29877 dnia: 29 Grudnia 2013, 21:40 »
Bożena ja tam nie przegrzewam dziecka :P Ręka w górę ile mam rozbiera dziecku kurtkę na podróż autem 8) Ja sobie też nie ściągam ;)

Sylwia, myślę że dobrze robisz "wciskając" mu co jakiś czas coś do picia. Jak bez gorączki to też bym jutro szła. Może to ten wszędzie teraz spotykany wirus ( ?? ) że przez 1-1,5 dnia jest gorączka, potem katarek i koniec? Inhalacje robiłabym 3 razy dziennie. Zdrówka życzę :-*

Offline selena

• Chuck Norris
« Odpowiedź #29878 dnia: 29 Grudnia 2013, 21:48 »
My też mamy tego pchacza smily play pociąg i jest wspaniały, Adi z nim chodził od 9 miesiąca, jest bardzo stabilny, szybko opanował naukę wstawania z nim, do teraz się nim bawi i biega, choć od roczku chodzi sam. Teraz maltretuje wagonik, pcha go i biega z nim  ;D. Nam rączka ani razu nie wypadła.

Dmonik, jeszcze się przewraca? A normalnie już chodzi? Adrian poszedł dzień przed roczkiem i jakieś dwa tygodnie trwało chodzenie za nim krok w krok, szybko złapał równowagę i teraz już śmiga sam, także po dworzu. Po domu obserrwuję go, ale ma swobodę chodzenia po całym domu i nie lecę za nim, gdy np. idzie do drugiego pokoju, wystarczy, że go widzę. Nigdzie nie mamy dywanów i w samym skarpetkach z antypoślizgiem lata.
Myślę, że to kwestia czasu, i zaraz Natka złapie równowagę. Z tym że zanim Adrianowi się to udało, chodziłam za nim wszędzie i dzięki temu uderzył się tylko raz, reszta to spadanie na kolana itp.

Ja sobie nie wyobrażam zdejmować kurtkę przy jeździe po mieście, w trasie to oczywiste, ale po mieście? Jak nieraz co chwila gdzieś wysiadamy i wsiadamy  ::). Nawet z kurtką da się zapiąć pasy maksymalnie ciasno i nie ma możliwości, żeby dziecko się wyślizgnęło, kurtka ma 2cm grubości, ja już ją ściskam pasami, więc jej objętość się zmniejsza, nie ma luzu.

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #29879 dnia: 29 Grudnia 2013, 21:52 »
Ja małej nie ściągam kurtki.W samochodzie odpinam jedynie , zdejmuje czapke.Mała od razu zasypia.
Może z dwa razy ściągałam jej kurtkę,ale jak jechaliśmy do innego miasta.

Haniu rodziców małej się nie pytam  8) , pewnie i tak nie mają tego pchacza bo teściowa jak była u nas by powiedziała (bo przy niej kupowaliśmy dla Julki tego pchacza).W ogóle mam nadzieję że z nimi nie będę się widziała  8).Tzn z małej rodzicami bo samo dziecko jest u teściowej.