u nas jak u Anulki przewijak stanowil jakies tam ograniczenie, po łóżku mi się turlał, itp. przewijak odstawiłam przed 2 urodzinami dopiero ... Od kąd stoi (jakiś 9-10 mc) pupa była myta na stojąco w wannie, bo by mi ufajdał wszystko 
no, no ...po kupce też przeważnie myję na stojąco w wannie, chyba że mała twarda kupka i da się szybko zgarnąć. Ostatnio ktoś napisał, że nie myje, bo mu się nie chce, a dla mnie akurat łatwiej umyć niż walczyć na przewijaku
Tym bardziej, że próbuje tam rączki wsadzać 
To ja napisałam

Kupka jest zawsze taka jak piszesz - zwarta, klucuszkowata więc nie "fajda"

I to ograniczenie w postaci przewijaka, tak sobie teraz pomyślałam, Tymek jednaj musi mieć... Bo jak jesteśmy np. u rodziców, a tam nie ma przewijaka, to korzystamy z przenośnej maty do przewijania, bo stanowi swojego rodzaju ograniczającą powierzchnię - wtedy jakaś zabawka czy cokolwiek co go zajmie w rękę i da radę przewinąć bez bólu

Z innej beczki - dziewczyny, jakbyście miały problem z pofarbowanymi ciuchami, jedne od drugich by "chwyciły" np. w praniu, czy w namaczaniu, to polecam:

Dzisiaj wypróbowałam, po 1,5 godziny namaczania zafarbowane puściło, teraz się pierze w pralce - zobaczymy jak będzie po...