Autor Wątek: wyczekany na maksa.. 21.05.2011 :)  (Przeczytany 93755 razy)

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
Odp: wyczekany na maksa.. 21.05.2011 :)
« Odpowiedź #360 dnia: 12 Stycznia 2011, 07:42 »
I ja się podpisuje pod petycją :D Bo ja na targi mam jakieś 400 kilometrów :D

Offline lolalola

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.10.10
« Odpowiedź #361 dnia: 12 Stycznia 2011, 07:52 »
Witaj Marcello;)
Czytam sobie czasem co tu się u Ciebie dzieje, a dziś postanowiłam się odezwać;)
3,5 roku temu byłam na ślubie kuzynki i był tam p.Dzik.
Przyznam się,że jak na wówczas 10 ślub w moim życiu to fotograf zrobił na mnie ogromne wrażenie.
Profesjonalnie podszedł do sprawy i ujął na luzie pięknie te najistotniejsze chwile i te mniej istotne.
Czy to płatki róż, czy to zamyślone miny gości, uśmiechy itp
Na weselu to samo, a i plener mi się bardzo podoba.
Także reasumując uważam ,że to bardzo dobry wybór;)

Obrączki masz bardzo w moim stylu;)
Mój mąż też ma taką, bo ja mam z diamencikami już;)

Wystrój z czerwienią fajny pomysł.
Winietki, zawieszki na wódeczkę, serwetki, kwiaty w wazonach to wszystko doda akcentu całej sali na pewno i będzie pięknie wyglądać.
Ja bym czerwony połączyła ze srebrnym.
A czy musisz mieć storczyki w bukiecie ślubnym?
Bo skoro tak bardzo lubisz czerwień i widząc Twoja urodę, sądzę,że idealnie do Ciebie ten kolor pasuje i jakoś gryzie mi się filet w tym wsyztskim:/

Stare auta wiem,że są w retro i rymaro.

No i na koniec suknia.
Nie wiem co napisać, bo kompletnie nie w moim stylu i nie podoba mi się:/
Ale to już moje widzi mi się.
Pytasz co zmienić w sukni, więc najbardziej nie podoba mi się to wycięcie na samym dole sukni.
Ja bym to wycięcie na przodzie dołu sukni zakryła,żeby dół był jednolity i wtedy według mnie będzie ok;)

Offline lolalola

• Chuck Norris
« Odpowiedź #362 dnia: 12 Stycznia 2011, 08:19 »
Zapomniałam jeszcze dodać, że do sukienki dużo świecidełek, oj tak dużo, bo to zawsze tak pięknie się mieni;)

No i jeszcze zapomniałam o kościele.
Ja raz zmieniłam kościół, bo wydawało mi się,że średniowieczny mały kościółek ma swój niezapomniany urok.
I jeśli masz taki koło Polic to polecam jak najbardziej.
Fotki pięknie wychodzą i goście są tak blisko Pm, jest klimat...

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011r  :i_love_you:
« Odpowiedź #363 dnia: 12 Stycznia 2011, 10:45 »
Oooo to w takim razie ja zobaczę zdjęcie  ;D ;D ;D ;D
Co do Kościoła w Policach-nie wiem ktory to stary a który nowy  ::)ale tego za takim małym rondem,blisko lasku nie polecam  ;D ;D ;D

Offline neta88sc

• maniak
  • "najważniesze jest niewidoczne dla oczu"
  • data ślubu: :serce::serce:
« Odpowiedź #364 dnia: 12 Stycznia 2011, 16:11 »
Ja też chce zobaczyć zdjęcie w sukni ;P W sukni to tylko co mówisz zmień ;P zresztą pokaż zdjęcie ! :P

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
  • We are connected that is how I feel...e-zadymiary
  • data ślubu: :Serduszka: AF :Serduszka:
« Odpowiedź #365 dnia: 12 Stycznia 2011, 18:34 »
Ehh tez kiedyś myślałam o katedrze ale ile filmów ze ślubów w katedrze widziałam to wiaaaałłłoooooooooooo pustkami i przestrzenią...polecam kościół Farny..tam gdzie zabawex miała :ok: :ok: :ok: Tez tam planowaliśmy ale ze względów logistycznych pozostaliśmy przy kościele w miejscowości w której będzie wesele  ;) ;) ;)

Offline lolalola

• Chuck Norris
« Odpowiedź #366 dnia: 12 Stycznia 2011, 22:17 »
A ja nie polecam tego kościoła , gdzie Zabawex miała ślub.
To obecna moja parafia, wielki koloch i proboszcz  problematyczny:/

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
« Odpowiedź #367 dnia: 12 Stycznia 2011, 23:45 »
Hej dziewczyny!! Na przymiarkę aparat na pewno zabiorę tak więc obiecuję, że wkleję zdjęcia.. bo te z komórki to naprawdę bez sensu :)
Lolalola witaj serdecznie :)  :hello: Dzięki za szczere opinie :)
Mka zgadzam się z Tobą w 100%. Lolalola, patrycja dzięki za info!! Jeśli chodzi o kościół to mamy naprawdę dylemat.. jutro jedziemy do Polic Jesienic, bo tam podobno jest śliczniutki kościół.. ma być mały ale nie za mały żeby pomieścił około 120-150 osób (liczę, że dużo znajomych przyjdzie do kościoła.. o ja naiwna hehe  :brewki:). Wiecie ja na to patrzę troszę z innej strony niż Wy.. duży kośćiół jak np katedra odpada z tego względu, że fotograf robi bardzoooo dużo zdjęć kościoła a nie samej pary.. para jest ale malutka.. Jak jest mały kościół siłą faktu będzie więcej zbliżeń pary młodej.. po drugie jest bardziej kameralnie i jak napisała lolalola wszyscy goście są blisko pary młodej.. Problem polega na tym, że ciężko jest znaleźć kościół mały ale nie za mały i z fajnym księdzem.. Wiecie my mamy dziecko.. nie chcę jakiegoś kazania o nieślubnym dziecku.................  :Kwasny: świadkowa ma ślub tylko cywilny.. mam nadzieję, że zgodzi się na jej świadkowanie :) no ale musimy szybko się zdecydować, bo trzeba wysłać jak najszybciej zaproszenia...  :drapanie: Jakby co Pomorzany mamy zarezerowane więc się tak nie stresuję :)
Dziś przyszły zaproszenie (próbka).. Powiem Wam jest REWELACYJNA!!! na prawdę jak na tego typu zaproszenie bardzo elegancko wykonana.. Muszę szybko zlecić je do wykonania i dać dziewczynom, żeby móc Wam wkleić ;) Jakby co mogę wysłać na priv (jeśli byście chciały :))
Aaaa i jeszcze wpadłam z Marcinem na pomysł na Księgę dla gości.. Będzie to fotoksiążka, na każdej stronie będzie zdjęcie pary gości z wesela, żeby każdy wiedział gdzie ma się podpisać.. a i my będziemy mieli fajną pamiątkę :) Pomysł troszkę zgapiony. Jedna para w tym roku miała taki album, ale zdjęcia były wklejone.. W fotoksiążce powinno to dużo ładniej wyglądać.. Co myślicie o tym pomyśle??
Wymyślilam też winietki ale chyba nic z nich nie wyjdzie.. Bo chciałam laserowo wyciąć nazwiska.. ale chyba za drogo to wyjdzie i nie wiem czy któraś firma by się na to zgodziła  ::)  ::)
Patrycja nie mogę się doczekać jak się poznamy :) Zaba, neta, mkarolinka szkoda, że mieszkacie tak daleko :(

Offline marcella

• Chuck Norris
« Odpowiedź #368 dnia: 12 Stycznia 2011, 23:48 »
Sorrki dziewczyny, że dziś do Was nie zajrzę.. ale padam na pyszczek bo Zuzka zrobiła sobie pobudkę o 6 :) Obiecuję jutro nadrobić :*

Offline lolalola

• Chuck Norris
« Odpowiedź #369 dnia: 12 Stycznia 2011, 23:49 »
Marcella to polecam kościołek, w którym ja miałam ślub, na krzekowie.
Proboszcz -złoty człowiek, wszystko się z nim da załatwić;)

Co do zaproszeń, wyślij mi na priv, bom ciekawa strasznie;)

Pomysł z księga gości idealny dla pary fotografików;P
Więc nie ma co się nawet zastanawiać;)

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #370 dnia: 13 Stycznia 2011, 09:20 »
Pomysł z księga fajny :D A nie będziesz miała problemu, ze zdjęciami wszystkich gości?

Offline zaba

• maniak
  • data ślubu: lipiec 2011
« Odpowiedź #371 dnia: 13 Stycznia 2011, 10:43 »
pomysl z fotoksiazka - rewelacja ;D...!!! jesli Ci sie uda zorganizowac te wszystkie zdjecia to az pozazdroscic ;)...
rowniez widzialam takie cus tylko tak jak piszesz w formie albumu, tez swietnie wygladalo...
a nawiazujac do kazania to faktycznie nawet perfekcyjnie przygotowany slub potrafi popsuc kilka glupich zdan ksiedza :-\...ostatnio bylam wlasnie na dwoch takich slubach gdzie z jednego ksiadz zrobic stype, a na drugim ewidentnie drwil sobie z mlodych - porazka :-\...
i jesli moge to rowniez poprosze na priv te zaproszenia - strasznie jestem ciekawa :)...

Offline justys0101
  • Chuck Norris
  • data ślubu: [color=black
« Odpowiedź #372 dnia: 13 Stycznia 2011, 11:24 »
Pomysł z fotoksiążką - super.
Tylko jak Ty zorganizujesz zdjęcia wszystkich gości?  :P

No chyba, że podczas wręczania zaproszeń, będziecie każdemu pstrykac fotkę  :D ;)

Offline kaassia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.11.2010
« Odpowiedź #373 dnia: 13 Stycznia 2011, 11:59 »
A do jakiej Wy parafii należycie? Bo ja ne wiem, czy Wy z tej parafii nie będziecie potrzebować jakiegoś zezwolenia na ślub gdzie indziej. I w tym celu to trzeba dość wcześnie zadziałać...lepiej się dowiedzcie...

Foto-księga gości to naprawdę świetny pomysł! Jeszcze o czymś takim nie słyszałam :D Koniecznie pokaż nam jak już będzie gotowa :P
Zaproszenia też chętnie obejrzę, jeśli można ;)

Czekam na zdjęcia z przymiarki :D
Madzia 20.01.2012
Wojtuś 27.02.2013
Agatka 18.10.2014

Żonkowo

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #374 dnia: 13 Stycznia 2011, 12:08 »
Jeśli ślub jest w innej parafii niż parafia Młodych potrzebna jest zgoda z jednej z parafii młodych8) 8) 8) My bierzemy od PMa bo u mnie będą problemy ::) ::)

Offline marcella

• Chuck Norris
« Odpowiedź #375 dnia: 13 Stycznia 2011, 12:42 »
Fajnie, że pomysł z księgą gości się Wam podoba :) Ze zdjęciami myślę nie będę miała większego problemu, bo część mojej rodzinki korzysta z NK :) Poza tym 2 lata temu było wesele mojego brata i większość moich gości była na tym weselu, więc muszę tylko poprosić brarą o zdjęcia :) Będę kombinować. Niestety większość jest przyjezdna więc ciężko będzie zrobić zdjęcia wręczając zaproszenia.. ale pomysł super!
Dziś jedziemy do tych Jasienic bo nie możemy znaleźć nigdzie strony www tego kościółka.. a na zdjęciach wygląda pięknie (na wikipedii). Zobaczymy kiedy jest msza i wtedy pojedziemy.. Myślicie, że 4 msc to za mało żeby takie pozwolenie załatwić??
22 stycznia czyli już niebawem będę miała robioną metamorfozę z gatzetki ślubnej ś jak ślub :) Będę mieć próbną fryzurkę u swojej fryzjerki (to ona mi załatwiła) próbny makijaż u Sylwi Baran (szkoliła się u Nogalowej - wstępnie jestem umówiona na makijaż do Pani Noglaa właśnie.. ale jak Sywlia zrobi fajnie to kto wie, może zmienię), będzie pani florystka no i będę suknię przymierzać ;) Tak więc frajda na całego!!! Już się doczekać nie mogę :D :D :D :D

Offline mka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #376 dnia: 13 Stycznia 2011, 12:47 »
Ja myślę, że 4mc to bardzo dużo ;) Dokumenty kościelne ważne są 3 mc więc wszystko najlepiej załatwiać na 3 miesiące przed ;D No może prócz nauk...to trzeba trochę wcześniej ;) ;) ;)

Offline marcella

• Chuck Norris
« Odpowiedź #377 dnia: 13 Stycznia 2011, 12:52 »
Nauki mamy załatwione już dwa lata temu.. jak w ciąży zresztą byłam... oj mówię Wam kupa śmiechu była, zwłaszcza na poradni jak pani mówiła o naturalnym zabezpieczaniu się przed ciążą hehe :d

Offline kjp83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.09.2008
« Odpowiedź #378 dnia: 13 Stycznia 2011, 12:56 »
4 miesiące spokojnie. Ale dobrze że macie na Pomorzanach. My mieliśmy problem z pozwoleniem. Ksiądz nie chciał nam wydać, musieliśmy do kurii sie odwoływać. Masakra i cyrk na kółkach jednym słowem. Wątpie żeby u Was było tak samo bo nasz ksiądz to kretyn  ::) Wyjątkowy beznadziejny przypadek który w naturze nie występuje tak często ;)

♡ Szymon & Leon ♡

Offline marcella

• Chuck Norris
« Odpowiedź #379 dnia: 13 Stycznia 2011, 13:07 »
Kasiu no ale Pomorzany to mamy zarezerowane tylko tak na wszelki wypadek.. jeśli będzie fajny ksiądź to chciałabym te Jasienice.. No ale pożyjemy zobaczymy.. Proboszcz w mojej parafii jest ok więc nie sądze żeby były problemy.. ale kościół nam się nie podoba hehe ;) oj zawsze coś :)

Offline suprynka

• maniak
  • data ślubu: 07-08-2010
« Odpowiedź #380 dnia: 13 Stycznia 2011, 17:46 »
Marcella super pomysł z tą księgą, tym bardziej, ze macie zdjęcia wszystkich.
Co do Kościoła to wiesz w sumie i tak Ci nie powiedzą kto będzie udzielał Wam ślubu. Bo żadko robi to proboszcz, a najczęściej wikariusze. A ich jest zazwyczaj kilku. U nas w parafii jest akurat tylko proboszcz i wikariusz i obaj fajni, wiec ja nie mialam stresu. No, ale to wioska, wiec dlatego tak jest. Także ciężko Ci będzie utrafić. A myślałaś o Dominikanach. Oni z tego co wiem wszyscy są fajni, mają fajne nauki, ładny kościół, nie robią problemów, zwłaszcza tym z dziecmi ;).

Offline basimir

• Chuck Norris
  • (*)25.06.2015
  • data ślubu: 27.08.2011
« Odpowiedź #381 dnia: 13 Stycznia 2011, 19:09 »
księga gości super pomysł!! (też będę miała u siebie, tyle, że bez fotek)
suprynka ma rację, nie powiedzą Wam kto udzieli ślubu, praktycznie do ostatniej chwili nie będziecie wiedzieć...

Łobuziak 21.11.2013
Aniołek (*) 25.06.2015

Offline marcella

• Chuck Norris
« Odpowiedź #382 dnia: 13 Stycznia 2011, 22:06 »
Jak będziemy mieć gotowy na pewno dodam zdjęcia :) Projekt zaproszeń zaraz wyślę na priv :):)
Dominikanów bierzemy też pod uwagę.. :) mi się tam bardzo podoba.. tylko znów Marcin marudzi.. Piękne zdjęcia w nim wychodzą.. tylko wyjście z kościoła już średnie hehe :) A na Pomorzanach jeśli nie zmienimy kościoła to wiemy dokładnie kto udzieli nam ślubu mimo, że jest kilku wikariuszów.. :) Ojjj nie zanudzam już Was tym kościołem :) No i mówię nauki mamy dawnoooo za sobą :)

Offline marcella

• Chuck Norris
« Odpowiedź #383 dnia: 13 Stycznia 2011, 23:21 »
Wiem, że nie powinno się pisać posta pod postem ale zaczęłam szukać zdjęć rodzinki i jednak macie rację.. będę mieć mega problem... ale nic mam przynajmniej wyzwanie.. w ostateczności będę dzwonić i prosić o przysłanie aktualnego zdjęcia hehe :)

Offline neta88sc

• maniak
  • "najważniesze jest niewidoczne dla oczu"
  • data ślubu: :serce::serce:
« Odpowiedź #384 dnia: 14 Stycznia 2011, 08:54 »
Świetny pomysł z ta foto książką :D ale wyzwanie jednocześnie :P ja też muszę pomyśleć nad swoją. My mamy zamiar zrobić z naszymi najlepszymi zdjęciami... tylko nie mam pojęcia czy robić ją sama czy może zlecić jakiejś firmie robiącej foto książki... tylko mam problem bo co idę do jakiegoś fotografa to oni takich rzeczy nie chcą robić ;/

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
« Odpowiedź #385 dnia: 14 Stycznia 2011, 10:38 »
Naprawdę genialny pomysł z tą książką, najlepszy jaki widziałam :)

Ja też mam takie zdanie do kościółka, wybraliśmy mały, klimatyczny kościołek i było naprawdę pięknie i rodzinnie :)

Super z tą metamorfozą, trzymam kciuki żeby się udało!Poka poka to porównanie teraz i -3kg :)

Offline Isabel
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 03.09.2011
« Odpowiedź #386 dnia: 14 Stycznia 2011, 15:34 »
Mi też się bardzo podoba ten pomysł z księgą gości  ;D
też chce zobaczyć projekt zaproszeń ! ;D

Offline kjp83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.09.2008
« Odpowiedź #387 dnia: 14 Stycznia 2011, 15:59 »
Z księga Gości pomysł GERNIALNY! Myślę że nie będzie problemu Marcyś. Myśle że jak poprosisz to prześlą foty :) Naszych zdjęć masz do koloru :D Wszystkie nasz naj są u Was :)

♡ Szymon & Leon ♡

Offline Asiste

• uzależniony
  • data ślubu: 25.06.2011
« Odpowiedź #388 dnia: 14 Stycznia 2011, 18:07 »
świetny pomysł na tą księgę:)
Zapraszam Cię do mojego odliczanka

".. Zasypiać i budzić się przy Tobie do końca swoich dni... "

Offline Daisy87
  • uzależniony
« Odpowiedź #389 dnia: 14 Stycznia 2011, 18:33 »
super pomysł  :) już się nie mogę doczekać aż nam pokażesz tą księge :)