Autor Wątek: wyczekany na maksa.. 21.05.2011 :)  (Przeczytany 93357 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
Odp: wyczekany na maksa.. 21.05.2011 :)
« Odpowiedź #270 dnia: 5 Stycznia 2011, 11:48 »
Ja się długo zastanawiałam czy dać pieniążki dekoratorce czy samemu ozdobić. Dzisiaj nie żałuję że wybrałam pierwszą opcję,

po pierwsze ona ma doświadczenie, zrobi wszystko naprawdę pięknie, połączy kolory etc. Na pewno jakieś firmy robiły już tam dekoracje, pokażą Ci zdjęcia, pomysły.
po drugie dekoratorka wiele rzeczy już miała, sobie zabrała i wcale nie wyniosło nas to tak drogo (dla przykładu zrobiliśmy ozdobę domu, klatki, samochodów, trochę nam zostało białego materiału, róż, ani to sprzedać ani nie wiadomo co z tym zrobić, będziesz musiała kupić sobie materiały - wcale a wcale nie wychodzi to tak tanio, my na swoje własne ozdoby wydaliśmy ok 200zł, a jakbym miała kupić różne rzeczy na salę - masakra. Np. świeczniki które chciałam, tiule, podwieszenia, serca z róż, świeże róże w wazonach, róże wpięte w krzesła itd. itd. to bym na pewno wydała nie wiele mniej niż dekoratorka, trzeba to sobie przeliczyć)
po trzecie i to najważniejsze, przed weselem choćby nie wiem jak je zaplanujesz jest mimo wszystko wiele biegania, załatwiania etc. a ty powinnaś mieć raczej chwilkę żeby sobie maseczkę położyć, posiedzieć z gośćmi - cokolwiek, a nie dekorować salę, to samo po weselu...trzeba by w niedzielę/poniedziałek przyjść i zdjąć wszystkie dekoracje, chyba że hotel Ci to posprząta - u mnie nie było takiej opcji.

My szukaliśmy różnych firm, ceny były kosmiczne czasami, ostatecznie swojej z bukietem, ozdobieniem samochodu, butonierkami i salą dałam 1700zł więc uważam że to super cena :)

Offline kjp83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.09.2008
« Odpowiedź #271 dnia: 5 Stycznia 2011, 17:46 »
Marcela ja mam znajomą która zajmuje się dekoracjami. Ma doświadczenie w Doboszu więc może będzie mogła pomóc. Podejrzewam że cenowo konkurencyjna :)

♡ Szymon & Leon ♡

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
« Odpowiedź #272 dnia: 5 Stycznia 2011, 19:02 »
Dawajcie wszelkie namiary :) Ja zaraz pędze na fitness :):):) Ciekawe czy dam w ogóle rade chociaż pół zajęć wytrzymać hehe :) trzymajcie kcuiki :)

Offline marcella

• Chuck Norris
« Odpowiedź #273 dnia: 5 Stycznia 2011, 22:40 »
No i sobie zrobiłam wycieczkę na fitness... i lipa, bo zamknięte było :(:(:( I to aż do 15stycznia.. nie powiem troszkę się wkurzyłam, bo się na maksa napaliłam na ten fitness dziś.. No nic muszę czekać do 17 stycznia, bo zajęcia są w poniedziałki i środę.. To taki mały klub magic form na Bandurskiego.. tylko 6km od mojego mieszkanka :)
Co do tej oponki to ja naprawdę ją mam.. jak się najem to czasem wyglądam jak w 6 msc ciąży hehe :) Ale się dobrze maskuję pod luźnymi bluzkami :):) Trzeba sobie jakoś radzić.. Marcin za dobrze gotuje, a ja za bardzo kocham makaron hehe :)
co do dekoracji to na pewno chcę zatrudnić jakąś firmę :) Jedno wiem na 100% nie chcę serc!!!!!!!!!!! Zwłaszcza tych za parą młodą... Strasznie mi się to nie podoba (bez urazy oczywiście).. Ogólnie w ogóle nie mam wizji.. Ale nie chcę dekoracji tylko czerowno białej.. jakoś nudno było by.. Ale pewnie ciężko będzie dodać jakiś inny kolor co nie????

Offline Daisy87
  • uzależniony
« Odpowiedź #274 dnia: 5 Stycznia 2011, 23:04 »
a jakbyś dodała troche czarnego? wiem, że to pogrzebowo brzmi ale uważam że połączenie czerwieni, bieli i czarnego jest ciekawe  ::) ;)

Offline marcella

• Chuck Norris
« Odpowiedź #275 dnia: 5 Stycznia 2011, 23:09 »
Daisy ja tam czerny kocham tak jak czerwony więc normalnie nie miałabym nic przeciwko.. ale ta sala przez te ogromne kotary jest sama w sobie już bardzo ciemna... bo prawda na parkiecie będzie dodatkowe oświetlenie zamontowane.. ale czarny na 100% odpada.. Myślę o fiolecie :) ale chyba jasnym.. chociaż nie wiem czy jasny będzie pasował.. bo tam wszystko jest czerwone.. czerowne krzesła, czerwone ściany, czerwone zasłony... Ta sala powinna nazywać się czerowna (czy tam bordowa) a nie balowa heheh :)

Offline zaba

• maniak
  • data ślubu: lipiec 2011
« Odpowiedź #276 dnia: 5 Stycznia 2011, 23:17 »
hmm...a moze by dodac troszke kremu? z tego co opisujesz to trzeba sale rozjasnic...
mnie sie wydaje, ze krem bylby lepszy w polaczeniu z bordem niz bialy, delikatniejsze przejscie miedzy kolorami...
a co do fioletu mnie osobiscie srednio pasuje...

Offline marcella

• Chuck Norris
« Odpowiedź #277 dnia: 5 Stycznia 2011, 23:23 »
No tylko, że sukienka będzie biała... no i kwiatki chciałam taki wachlarz z orchidei (fioletowych). Oj ciężki orzech do zgryzienia.. Na pewno będę chciała kurtynę świecącą za nami a na tle nasze ogromneee zdjęcia - zamiast tych serc :)

Offline zaba

• maniak
  • data ślubu: lipiec 2011
« Odpowiedź #278 dnia: 5 Stycznia 2011, 23:29 »
o kurcze :o...jeszcze czegos takiego nie widzialam tzn tego zdjecia w tle, musi to przepieknie wygladac ::)...
hmm...to moze faktycznie ten fiolet - tylko odpowiedni odcien dobrac i bedzie pieknie :)...

Offline kjp83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.09.2008
« Odpowiedź #279 dnia: 5 Stycznia 2011, 23:41 »
Tak jak Ci pisałam o fiolecie- najfajniej będzie wyglądał śliwkowy, konkretny.

♡ Szymon & Leon ♡

Offline Asiste

• uzależniony
  • data ślubu: 25.06.2011
« Odpowiedź #280 dnia: 6 Stycznia 2011, 09:18 »
można jeszcze?:) cudowne fotki maleństwa - śliczniutka córeczka!:)
Zapraszam Cię do mojego odliczanka

".. Zasypiać i budzić się przy Tobie do końca swoich dni... "

Offline suprynka

• maniak
  • data ślubu: 07-08-2010
« Odpowiedź #281 dnia: 6 Stycznia 2011, 09:54 »
Marcyś zadzwoń do Moniki a ona Ci doradzi, ma świetny gust i na pewno coś wymyśli ;). Po co się głowisz, jak mozesz mieć od tego ludzi ;). To mówisz, że bukiet chcesz wachlarz ;).... Znam taki jeden fajny ;).
A co do cen, to rzeczywiscie 1700 za bukiet sale i auto nie jest duzo. Ale wczesniej była mowa tylko o dekoracji sali, więc dlatego napisałam, że to dużo. Też uważam, że lepiej komuś zlecić dekorację, bo ciężko jest już z czasem w tych ostatnich dwóch dniach. A tak ktoś to zrobi. A i wcale to nie wychodzi o wiele drożej. Robiłam taką kalkulację.

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
« Odpowiedź #282 dnia: 6 Stycznia 2011, 11:55 »
Ja nie wiem jak bardzo jest to intensywny kolor czerwieni, ale uważam, że super by do tego wyglądał też intensywny fiolet!! ;)

Offline suprynka

• maniak
« Odpowiedź #283 dnia: 6 Stycznia 2011, 12:40 »
Ja nie wiem jak bardzo jest to intensywny kolor czerwieni, ale uważam, że super by do tego wyglądał też intensywny fiolet!! ;)
W sumie fajnie. Ale nie będzie za ciemno? A może zostać przy czerwieni, skoro lubisz, i bieli. W tej tonacji zrobić dodatki. A sam bukiet może się wyróżniać. A nie myślałaś o jakiś czerwonych kwiatach w bukiecie i np we włosach. Mi się wydaje, że to w takim hiszpańskim stylu super by do Ciebie pasowało.

Offline basimir

• Chuck Norris
  • (*)25.06.2015
  • data ślubu: 27.08.2011
« Odpowiedź #284 dnia: 6 Stycznia 2011, 13:56 »
do czerwonego można podpasować jakiś odcień złota, żółtego, ecru czy coś w ten deseń... na pewno coś wymyślicie :)

Łobuziak 21.11.2013
Aniołek (*) 25.06.2015

Offline maggi-80

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19-06-2010
« Odpowiedź #285 dnia: 6 Stycznia 2011, 14:51 »
My mieliśmy wszystko w kolorach bordo - biały i było ładnie, elegancko. Nie wiem jak wygląda Twoja sala, ale do czerwonego ciężko dopasować inny kolor niż biały i ecru.

Offline marcella

• Chuck Norris
« Odpowiedź #286 dnia: 6 Stycznia 2011, 21:32 »
Aiste  :hello: zapraszam zapraszam :)
Dziewczyny dzięki za wszystkie rady :) Zrobię tak: W niedzielę za tydzień są targi.. rano nie ma zazwyczaj jeszcze dużo osób więc opuszczę na chwilkę stoisko i pozbieram wszystkie ulotki :):) A potem będę myśleć kogo wybrać :) ten fiolet coraz bardziej zaczyna mi się podobać.. jakoś nie chcę tylko czerwono biało.. zwłaszcza, że zależy mi na tym bukiecie co Suprynka miała.. po prostu cudo!!! i tak sobie pomyślałam, że winietki mogę zrobić też coś z fioletem.. Ogólnie będę jeszcze myśleć.. zobaczymy co mi kobitki od dekoracji podpowiedzą..
No i jeśli dobrze pójdzie to w przyszłym tygodniu załatwiamy kościół i idę pochodzić za kieckami :) Do CMŚ i do Gorzowa jadę :) Jutro tam dzwonię i chce się już konkretnie umówić.. bo czasu naprawdę już mało :):):)

Offline Isabel
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 03.09.2011
« Odpowiedź #287 dnia: 6 Stycznia 2011, 22:47 »
Ja też będę w Szczecinie za tydzień na targach  ;D a kurtyna świetlna też mi się marzy  :)

Offline Asiste

• uzależniony
  • data ślubu: 25.06.2011
« Odpowiedź #288 dnia: 6 Stycznia 2011, 22:56 »
ja też będę miała fiolety:)
Zapraszam Cię do mojego odliczanka

".. Zasypiać i budzić się przy Tobie do końca swoich dni... "

Offline suprynka

• maniak
« Odpowiedź #289 dnia: 7 Stycznia 2011, 10:57 »
Dokładnie marcela tak zrób. I będziesz miała rozeznanie. Poza tym w Doboszu jest dużo wesel, więc na pewno te kobietki od dekoracji maja doświadczenie w kolorach w tej Waszej sali. No i za suknią czas zacząć chodzić ;). Bo są różne terminy oczekiwania.
Ja też nie znosiłam widoku serc i gołębi za PM i dlatego zrobiliśmy ta kurtynę. Ślicznie to wyglądało. Naprawdę. Nie było tandetne, przede wszystkim. A jak jeszcze dacie swoje zdjęcie, to już w ogóle będzie cudo :))).
No u nas ten róż i biały fajnie wyglądał, zwłaszcza że w Valentino można było bardzo zagrać światłem. Może w Doboszu też tak można? I wtedy ten Twój fiolet się fajnie wkomponuje w bordo.

Offline shar3ware

• M&D&M
  • Chuck Norris
  • Jaś +13.06.2012 [*]
  • data ślubu: :i_love_you:
« Odpowiedź #290 dnia: 7 Stycznia 2011, 11:12 »
Wspomniałaś coś o fiolecie.... :)
Ja też będę miała w kolorystyce fiolet.
Po prostu uwielbiam ten kolor.
Z początku myślałam ,że będzie to coś nowego,ale teraz się okazuję,że po prostu te kolor stał się modny :)
I większość PMek się na niego decyduje... ;)

Offline basimir

• Chuck Norris
  • (*)25.06.2015
  • data ślubu: 27.08.2011
« Odpowiedź #291 dnia: 7 Stycznia 2011, 14:42 »
na targach panie na pewno pomogą, znają się na tym, poza tym pewno już nie raz miały w tej sali dekoracje :)

Łobuziak 21.11.2013
Aniołek (*) 25.06.2015

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
« Odpowiedź #292 dnia: 7 Stycznia 2011, 19:45 »
No na sukienkę to pewnie gdzieniegdzie ostatni gwizdek  ;D
Ciekawa jestem co Ci doradzą z tą dekoracją :)

Offline kaassia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.11.2010
« Odpowiedź #293 dnia: 7 Stycznia 2011, 22:36 »
Fakt faktem - targi zawsze są kopalnią pomysłów, rad i wiedzy ;)
Madzia 20.01.2012
Wojtuś 27.02.2013
Agatka 18.10.2014

Żonkowo

Offline marcella

• Chuck Norris
« Odpowiedź #294 dnia: 7 Stycznia 2011, 23:53 »
Okazało się, że mój fitness zamkneli.. ale w tym miejscu otwierają szkołę tańca; estilo dance studio i jestem zachwycona to zmianą :) Po pierwsze uwielbiam tańczyć, po drugie chodziłam już do tej szkoły i jest świetna (tyle, że na ku słońcu) - niestety musiałam zrezygnować jak zaszłam w ciążę.. Tak się cieszę, że przesada i tylko nie wiem na które zajęcia się zapisać... jest dużo do wyboru: ragga dancehall , latino ladies i sexy class hehe :) A skoro są zajęcia z raggae to nie powinni mieć problemu z utowrzeniem jakiegoś fajnego układu dla mnie i Marcina :):):)
A co do sukienki to ja będę na 99% szyć.. bo mam fajną krawcową i sprawdzoną co najważniejsze - w kwietniu ma się zabrać za moją kieckę dlatego tak się tymi terminami nie martwię :)

Offline Isabel
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 03.09.2011
« Odpowiedź #295 dnia: 8 Stycznia 2011, 15:44 »
To super, ja bym chciała się zapisać na salsę solo  ;D też uwielbiam tańczyć  ;D

Offline maggi-80

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19-06-2010
« Odpowiedź #296 dnia: 8 Stycznia 2011, 18:15 »
Na latino ladies chodziłam do Estilo - polecam :D Właśnie zaczęliśmy tak 2 poziom tańca towarzyskiego ;D

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
« Odpowiedź #297 dnia: 8 Stycznia 2011, 20:53 »
Jakby w Gryfinie była jakakolwiek szkoła tańca, to byśmy się zapisali... a tak to nie chce nam się dojeżdżać  - ja mam już dość dojazdów do szkoły... ;/

Dzwoniłaś do Gorzowa? Umówiłaś się na przymiarki?

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
  • We are connected that is how I feel...e-zadymiary
  • data ślubu: :Serduszka: AF :Serduszka:
« Odpowiedź #298 dnia: 8 Stycznia 2011, 21:10 »
My do estilo chodziliśmy na towarzyski ;D ;D Fajnie było..ale jak człowiek nie ćwiczy to zapomina :mdleje: :mdleje: z reszta tak jest ze wszystkim ::) 8) 8)

O ja..dop. w kwietniu zacznie szyć sukienkę?? :szczeka:

Ja bym umarła ze strachu czy zdąży :mdleje: :mdleje: :mdleje:

Offline marcella

• Chuck Norris
« Odpowiedź #299 dnia: 8 Stycznia 2011, 21:17 »
Anjuszka tą szkołę otwierają blisko nas (6km - autem 10 minut i jestem - więc bardzo blisko). Dlatego tak się cieszę.. no i ciekawią mnie te zajęcia sexy class.. chyba z ciekawości pójdę i zrobię prezent Marcinowi na noc poślubną hehe :):):) No i mają zajęcia dla narzeczonych i raczej na 99% się zapiszemy :) Jeśli moja mama zgodzi się pilnować Zuzkę..
Maggi właśnie miałam się Ciebie pytać u Ciebie w wątku do której szkoły chodzisz.. ale Ty chyba na Ku Śłońcu skoro wczoraj byłaś...?
A tak w ogóle kupiliśmy dziś garnitur dla Marcina!!!!!!!!!!!!!!! W SS ale w Sterze na Ku Słońcu :) Mieliśmy się wstrzymać do marca, bo zeszliśmy dziś chyba wszystkie sklepy i tak średnio nam się podobały a panie ekspedjentki były wszędzie tak okropne.. ani jedna nas nie zachęcała do kupna.. ba nawet do przymierzenia.. sami musieliśmy sobie wybierać rozmiar, szukać.. no masakra jakaś.. dopiero ta babeczka w SS w Sterze była naprawdę miła i poświęciła nam bardzo dużo czasu. Tak więc wyszliśmy z kupionym gajerkiem.. Dokupiliśmy od razu pasek do spodni i krawat - taki bardzo cieniutki czarny :) Jeden z naszych klientów miał taki na ślubie i strasznie nam się spodobał :) Garnitur jest w kolorze ciemnego grafitu :) Taki slim :):) No naprawdę bardzo fajny.. a jak pani na koniec powiedziała nam cenę to się aż zaśmialiśmy, bo kosztował całe 600zł.... :) Ale gdyby był droższy też byśmy go wzieli, bo na cenę aż tak nie patrzyliśmy.
Buty w Kazarze będą od 15 stycznia więc się wstrzymaliśmy z zakupem :) Ale na pewno tam kupimy, bo mają chyba najbardziej wygodne.. A ja będę mieć szyte na miarę. Suprynka ile wcześniej powinnam się po nie zgłosić do pana Marcina??
No i od poniedziałku szukam swojej sukni.. Bo chyba tylko w moim przypadku jest tak, że Pan Młody ma szybciej gajer od Pani Młodej......  Już jestem umówiona z moją mamcią (bo moja kochana świadkowa ma malutkiego dzidziusia i niestety nie może ze mną pojeździć, ale mama zawsze mi super radzi więc cieszę się, że to ona będzie mi towarzyszyć) i będziemy robić rundkę po wszystkich salonach :):) a w środę jak dobrze pójdzie jedziemy do Gorzowa (Anjuszka w poniedziałek będę tam dzwonić). Sorrki dziewczyny za taki długiiii monolog.. Mam nadzieję, że Was nie zanudziłam.. Buziaki dla Was za wytrwałość :*:*:*:*:*
PS. MKA ja też zaczynam się tym stresować... ale krawcową mam naprawdę sprawdzoną (tfu tfu) więc mam nadzieję, że będzie dobrze.. No chyba, że znajdę sukienkę gdzieś w salonie do 3tys to kto wie może i kupię i nie będę wtedy szyć..