Autor Wątek: "Nagle los mi dał wszystko co chciałam mieć..." - relacja ze ślubu Ani i Pawła  (Przeczytany 68845 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Daruda

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
a ja znam jednego chłopca bezstresowo wychowanego i powiem wam,że wcale nie jest aż tak źle w tej rodzince.....niby nazywają wychowanie bezstresowym ,ale maja swoje sposoby na radzenie sobie w lżejszych i cięższych sytuacjach i widać,że to im jakoś idzie.....może kwesta jakiejś organizacji w rodzinie....chłopiec ma już 8 lat,a na świecie pojawiła się córeczka kilka dni temu i jestem pewna,że i ona będzie wychowywana podobnie;-) Jeśli chodzi o syna Waszych znajomych to ja bym nie czekała z reakcją na jakikolwiek psikus z jego strony....nie krzycząc powiedziałabym,że jego zachowanie nie podoba mi się i już. A jeśli rodzice zareagowali by jakoś  na moje działania ,wówczas wytłumaczyłabym po prostu co mnie niepokoiło....Dziecko jest tylko dzieckiem,szczególnie tak małe,oczywiście nie można pozwalać sobie na wchodzenie na głowę,ale to rodzice powinni mieć oczy dookoła głowy a nie Ty;-)
Chyba pozabijam, przy pierwszej okazji ;P 
nie wiem jak można wypowiedzieć coś takiego nawet w żartach........zatkało mnie.....

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
I ja uważam że możesz i masz pełne prawo zwrócić dziecku uwagę gdy robi coś źle. Oczywiście nie krzykiem, ale tłumaczeniem, spokojnym i opanowanym. W ten sposób do dziecka więcej dociera i powoduje, że dziecko myśli nad tym co zrobił lub robi.  Ja z siostrzeńcami się nie "cackam" gdy są u mnie w pokoju. Nie można i już, oni muszą to zrozumieć. Wiedzą, że jestem stanowcza i słuchają się mnie :) Parę lat temu, gdy byli małymi szkrabami,  siostra zostawiła mnie z nimi samą(bo i sama o to poprosiłam), pojechała z rodzicami do sklepu. Chłopaki i siostra mieli wtedy ciężki okres, chłopcy nikogo nie słuchali... Ale gdy tylko zostali sami ze mną, jakoś diabełki z nich uciekły. Przez 3 godziny potrafili grzecznie się bawić, pytać mnie o różne rzeczy, po prostu byli grzeczni. Gdy siostra z rodzicami wrócili, nie wierzyli własnym oczom, a już po kilku minutach chłopaki na nowo zaczęli rozrabiać. Kwestia podejścia, i już. Chłopaki wiedzą,że przy cioci nie narozrabiają, wiedzą, że nie odpuszczę. Siostra też już w sobie tą stanowczość wyrobiła :)
W sytuacji którą opisałaś ewidentnie widać winę rodziców, którzy dziecko mają gdzieś ::) Fajnie że chłopak przeprosił, bo to dużo dla takiego dziecka, ale mimo wszystko rodzice powinni bardziej zwracać na niego uwagę. Przy dziecku trzeba mieć oczy dookoła głowy, tym bardziej, gdy jest się u kogoś w gościach.

Daruda mnie też zatkało... Aż nie wiem co powiedzieć, tyle słów ciśnie mi się do głowy w związku z wypowiedzią przez Ciebie zacytowaną...

Offline Olucha

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11 lipiec 2009r.
Słusznie Daria zwróciła uwagę, choć podejrzewam że to było "tylko potoczne" stwierdzenie, to na Boga trzeba myśleć o tym co się mówi i brać za to odpowiedzialność a nie pieprzyć trzy po trzy

Offline Daruda

• Chuck Norris
no i Olucha odwiązała mi język.....świetnie to ujęłaś.....

Offline madzia_n

• Chuck Norris
Dokładnie... potocznie, nie potocznie, żarty, nie żarty, rety, nie mówimy o insektach czy muchach, tylko o DZIECIACH!  Trzeba myśleć o tym, co się pisze...

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
Matko jakie niektóre z was drażliwe. Przepraszam jeśli uraziłam czyjeś uczucia. Dla mnie to normalne stwierdzenie, tak się mówi. I tyle!

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
  • data ślubu: 8.05.2010
Zgadzam się z mkarolinką, bez przesady, nikt tu nie mówi o konkretnym dziecku, a potocznie używa się takiego określenia, czy to w stosunku do dzieci czy dorosłych, czy nawet samego siebie...wyluzujcie dziewczyny trochę  ;)

Offline pamela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
potocznie nie potocznie matki w oczy kluje.

Offline aska25

• to my
  • użytkownik
  • **
  • ;))))
  • data ślubu: 4 WRZESIEŃ 2010
czy  ja mogę tez dołaczyc nie bede sie moze tak stresowac przed moim jeszcze pare  dni mi zostało;)

Offline Asiste

• uzależniony
  • data ślubu: 25.06.2011
kurcze, ale się burzowo zrobiło...

Asiu, to już niedługoooo...  :mdleje: :mdleje:
Zapraszam Cię do mojego odliczanka

".. Zasypiać i budzić się przy Tobie do końca swoich dni... "

Offline Agulec_102

• Chuck Norris
  • data ślubu: 8.05.2010
Nie wierzę, że żadna z obecnych tu matek takiego określenia nigdy w swoim życiu nie użyła... ::)

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
Nie wierzę, że żadna z obecnych tu matek takiego określenia nigdy w swoim życiu nie użyła... ::)

W takiej czy innej formie, na peno każda choć raz tak powiedziała coś takiego. Nie ma co się tak burzyć.

A to mój komentarz do całej sparwy: Pfffffffffffffffffffffffff

Offline madzia_n

• Chuck Norris
Każda z nas wypowiedziała swoje zdanie, i nie ma co dłużej konfliktu ciągnąć, bo i po co :)
Mnie tam rażą takie słowa, chociaż wiem, ze były wypowiedziane w żartach... Ale to moja opinia tylko :) Nie ma co się więcej wadzić ;D

Offline Nemezis

• maniak
  • data ślubu: 3 lipca 2010
Ech, zostawić Was na parę dni... :p Ale cieszę się, że konflikt sam się już zdążył załagodzić i nie muszę interweniować ;D Mnie osobiście nic nie uraziło w wypowiedzi Karoliny, bo sama nieraz używam takich określeń (nie tylko wobec dzieci). Przypomniało mi się, jak wynajmowałam kiedyś pokój z oknem wychodzącym na podwórko i uczyłam się do sesji letniej... Wiadomo, okno otwarte, bo gorąco a za oknem dzieciaki drą się, jakby je ktoś ze skóry obdzierał >:( I jak tu się uczyć w takich warunkach ??? Sama wtedy nieraz mówiłam do współlokatorki: "Zaraz pozabijam... Masz jakiegoś kałacha albo granatnika?" :p Podejrzewam, że każda z Was miałaby w podobnej sytuacji takie myśli ;)

Offline Olucha

• Chuck Norris
Zwracam uwagę że ta wypowiedź była w odniesieniu do SWOJEGO dziecka nie do cudzego,  słusznie  temat zakończony tym bardziej że wypowiedzi prowodyrki w tym temacie elokwencją nie grzeszą

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
Zwracam uwagę że ta wypowiedź była w odniesieniu do SWOJEGO dziecka nie do cudzego,  słusznie  temat zakończony tym bardziej że wypowiedzi prowodyrki w tym temacie elokwencją nie grzeszą

Że przepraszam co? To były tylko słowa, nie skierowane do nikogo konkretnie.

To, że jestem prowodyrką, zgadzam się w całości. Ale akurat nie przy tej wypowiedzi.

Poza tym ja nie jestem starszą Panią i moje wypowiedzi nie muszą "grzeszyć elokwencją". Za to Twoje są po prost wybitne, wspaniałe i jakże inteligentne. Jestem pod wrażeniem Twoich słów, są wzruszające i pokazują jaka z Ciebie cudowna matka. Może w przyszłości zostaniesz świętą!

Także pozdrawiam staruszkę.

Offline Olucha

• Chuck Norris
Uderz w stół a nożyce się odezwą  :P Dziękuję  ;)

Offline Asiste

• uzależniony
  • data ślubu: 25.06.2011
Zapraszam Cię do mojego odliczanka

".. Zasypiać i budzić się przy Tobie do końca swoich dni... "

Offline alinka692

• "Decydując się na dziecko, kobieta zgadza się aby jej serce żyło poza jej ciałem"
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06.08.2010
haha to sie usmialam...
ilez to razy sama powiedzialam na wrzeszczacego dziciaka :"zaraz Cie udusze.." hehe
..mkarolinka jestem z Toba  :P :P :P :P

Offline justys0101
  • Chuck Norris
  • data ślubu: [color=black
OMG !!!  :mdleje: :mdleje: :mdleje:

Offline Daruda

• Chuck Norris
dziewczyny na prawdę robi się niemiło,proponuję zakończyć ten temat....

Offline shar3ware

• M&D&M
  • Chuck Norris
  • Jaś +13.06.2012 [*]
  • data ślubu: :i_love_you:
Karolinka...też jestem z Tobą!
Wiele razy się mówi różne rzeczy ,które niekoniecznie muszą przechodzić w czyn!
A niektórzy ludzie są po prostu przewrażliwieni.

Karolinka...nie pisz już lepiej nic na ten temat ,bo i tak zawsze wyjdzie na Ciebie,że to Twoja wina ;)

Offline elemelka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 24.07.2010
Aniu ja wrócę do tematu zdjęć ;)
są cudne, i Ty na nich taka piękna ;D
a te z okładki to po prostu czadowe ;D

dzięki za info w sprawie filmików, mam nadzieję, że w razie problemów mogę skorzystać z Twojej wiedzy?

trzymam kciuki za pracę :ok:

Offline Nemezis

• maniak
Dzięki, Elemelka :-* :-* :-* Jasne, że możesz skorzystać, pisz śmiało :)

W ogóle mamy z mężem mały problem. Chcemy iść do kina, ale w toruńskim Cinema City nie grają NIC dobrego :-\ Może poza Shrekiem i Incepcją, ale te filmy już widziałam. Same głupie komedie reumatyczne, bajki dla dzieci i tandetne filmy sensacyjne... Masakra po prostu :( :( :(

Offline Nemezis

• maniak
Zapomniałam się przywitać... :glupek:

aska25, witaj u mnie w wąteczku :hello:

Mogę spytać, gdzie odbędzie się Twój ślub i wesele? :)

Offline aska25

• to my
  • użytkownik
  • **
  • ;))))
  • data ślubu: 4 WRZESIEŃ 2010
a wiec moje wesele bedzie tez w ostromecku ale nie w palacu tylko jakies 100 m od  niego pewnie wiesz gdzie a ślub w starym  fordonie parafia Św  Jana
robie na jakies 62 osóbki wiec nie za małe nie za dużę

ale sie pochwale ze juz dzisiaj zrobiłam sobie  pazurki
w Polsce będziemy dopiero w poniedziałek więc już na ostatki
może nie będzie tak stresująco i odpoczniemy sobie od synusia;)

Offline madzia_n

• Chuck Norris
aska25 - świetną masz fotkę w awatarze :)
Co do filmów Nemezis, nie pomogę, bo mamy ten sam problem - nie mamy co oglądać ::)

Offline asiula_hh
  • Chuck Norris
  • our love is everlatsing..
Nemezis i jak podoba Ci się zabawa w dom? bo ja już nie mogę się doczekac a to jeszcze tyle czasu ;p
ZNIKAM!

Offline lolalola

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.10.10
Kochana,widziałam filmiki,fotki narzeczeńskie i te ślubne,plenerowe(brawa dla fotografa za foto z moim ulubionym ptakiem, bocianem
 :P)...
Wyglądaliście niesamowicie, pięknie, po swojemu...
Mam wrażenie,że należycie do innych światów, a jednocześnie tak zgranie razem wyglądacie...
Miło się na Was patrzy, gratuluję i życzę wszystkiego najlepszego :-*

Offline ada1988

• Chuck Norris
i wybrałaś coś w tym kinie ???