Autor Wątek: Odchudzanko przyszłych Panien Młodych  (Przeczytany 343593 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Olcia27
  • uzależniony
  • data ślubu: 06-09-2008
Odp: Odchudzanko przyszłych Panien Młodych
« Odpowiedź #810 dnia: 13 Kwietnia 2008, 13:50 »
powystrzelać takich lekarzy idiotów >:(

a koleżance postaraj się przetłumaczyć że nie warto,

Będzie Synek:)

Offline Kasia*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #811 dnia: 13 Kwietnia 2008, 14:47 »
Olcia27 gratuluję takiego wyniku! 12 kg wow, super. A ile CI to zajeło ?

jak mozesz to wklej fotę prze i po co, tak dla nas dla zachęty :)
Wszyscy mówią mi - kiedyś przyjdą lepsze dni, ktoś na dobre zmieni mnie, czekam na ten dzień

Offline Olcia27
  • uzależniony
« Odpowiedź #812 dnia: 13 Kwietnia 2008, 14:55 »
odchudzanko zaczełam w styczniu czyli 4 miesiące, a fotek niestety nie mam nie pomyslałam wogóle o tym

Offline Kora29

• entuzjasta
  • data ślubu: 30.08.2008 r.
« Odpowiedź #813 dnia: 13 Kwietnia 2008, 15:23 »
A ja byłam chora -1 tydzień...i "smak" mi zginął...serio...odzyskałam po 2 tygodniach...Dieta więc była z przypadku...Ale skuteczna!!!
Teraz wszystko mam "skurczone" i jem zdecydowanie mniej... ;D ;D ;D ;D Jak na razie...  ;) ;) ;)

Ps.
Dziewczyny czy któraś stosowała jakiś krem "anty - cellulitis" lub jakiś wysmuklający?Myśle o udach...rzecz jasna..

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #814 dnia: 13 Kwietnia 2008, 17:09 »
Ela ma racje sibutramina zawarta w Meridii jest pochodną amfetaminy....

Eluś z dobroci serca to ja mogę loda zafundować, a nie recepte...
A Meridie można sobie bez problemów na czarnym rynku kupić...tyle, że nie zawsze jest to oryginalny preparat...A w ogóle to już pojawił się generyk tego leku, o 1/3 tańszy...
« Ostatnia zmiana: 13 Kwietnia 2008, 17:13 wysłana przez liliann »
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline Olcia27
  • uzależniony
« Odpowiedź #815 dnia: 13 Kwietnia 2008, 17:23 »
meridia teraz jest już bardzo tania w porównaniu do ceny która była jakiś czas temu. źle napisałam z tą pochodną.

a człowiek który kupuje takie leki na czarnym rynku jest poprostu dla mnie zdrowo stuknięty, bo w tych wynalazkach już zupełnie nie wiadomo co to jest.

liliann  ale chyba zgodzisz się ze mną że te wszystkie leki są dla osób które mają naprawdę dużą nadwagę, a nie osoby które powinny zrzucić 2-5 kg, bo to można zredukować dietą.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #816 dnia: 13 Kwietnia 2008, 17:30 »
Owszem są dla osób, które mają BMI powyżej 35kg/m2.  Jak ktos chce zrzucic 5kg to niech przestanie tyle żreć, albo tak źle żreć...i zacznie dupę ruszać.

Osobiście mam jednego pacjenta na tym leku, terapię znosi dobrze i ładnie chudnie...
Drugiego mam zamiar do leczenia włączyć....
Obaj panowie są po przeszczepie nerki i BMI wyjściowe mają w granicach 40kg/m2...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline Edzia
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.07.2008
« Odpowiedź #817 dnia: 14 Kwietnia 2008, 11:07 »
Moja kolezanka wczoraj zakupila sobie ta meridie, przez internet z Krakowa. W Słowacji ten lek jest refundowany więc można go tam zakupic bez problemu.
A tanie to to nie jest 3op. 500zl. To ja mam za to 5 karnetów na fitness ;)

A co do zawartości amfetaminy, to prawda. Na poczatku są objawy jak po fufu, taki wewnętrzny niepokój itd.
Kilka lat temu był szał na meridię. Teraz już rzadziej się spotykam. Może społeczeństwo mądrzeje ;)

Dal mnie najlepsza dieta to MŻ - mniej żreć. Chociaż sama po sobie wiem, że to najtrudniej osiągnąć ::) Czasmi sobie myślę że anorektyczki, to mają silną wolę, aż zazdraszczam ;)

Jak narazie odstawiłam słodycze, które były moją zmorą. Następne idzie białe pieczywo i makarony. Za to jest brązowy ryż i razowy makaron. Dużo białka z piersi kurczaka i ryby.

Powodzenia życze Wam i sobie :)

Offline mk.mika
  • maniak
  • data ślubu: 6 czerwca 2009
« Odpowiedź #818 dnia: 14 Kwietnia 2008, 11:16 »
KORA29 - ja od jakiegos czasu stosuje kosmetyki Ziaja i jestem bardzo zadowolona. Psiadam z pomarańczowej serii piling i storuje go 2 razy w tygodniu a codziennie uzywam serum atycelulitis z czarnej serii. Ja jak to ja krytycznie podchodziłam do tego ale okazało się że działa skóra jak u niemowlaka się robi i serum w dodatku wygładza celulit.
W dodatku nie są to drogie kosmetyki.

Moje oczy są nadal zielone w moim oknie wciąż kwitnie nadzieja

RELACJA

Offline Olcia27
  • uzależniony
« Odpowiedź #819 dnia: 14 Kwietnia 2008, 11:25 »
Moja kolezanka wczoraj zakupila sobie ta meridie, przez internet z Krakowa.

A tanie to to nie jest 3op. 500zl. To ja mam za to 5 karnetów na fitness ;)

moje zdanie jest takie przez internet to można buty kupić , chyba że kupiła w aptece internetowej i musi zanieśc receptę to owszem, a jeśli bez recepty to oryginalność tego leku jak dla mnie stoi pod bardzo wielkim znakiem zapytania

a po drugie cena :o :o :o

szok u nas w aptece opakowanie meriii kosztuje 85zł

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #820 dnia: 14 Kwietnia 2008, 13:57 »
Taką cene sobie producent wyznaczył, taką zaaprobowało ministerstwo i taka jest.

Z drugiej strony to dobrze. Juz widze masę porąbanych nastolatek, które kombinują receptę ten lek...a to od znajomego lekarza, a to z innych źródeł.

Czasem wysoka cena jest ze wszech miar pożądana...

— Richard M. Devos

Offline Karolcia_us

• użytkownik
  • **
  • Kocham Cie - moje serduszko...
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #821 dnia: 14 Kwietnia 2008, 15:17 »
Oj kochane.. własnie znalazłam ten wąteczek, trochę poczytałam i czuję większą mobilizację  ;D Do ślubu coraz mniej czasu, a waga nie jest zadowalacąca - oj niee...  :-[
Dzisiaj robię pierwszy krok w tym kierunku - idę zaraz kupić wagę.. uff aż się boję.. ;)

Offline KAHA

• Moderator
  • Chuck Norris
  • Denique non omnes eadem mirantur amantque
  • data ślubu: 11.09.1999
« Odpowiedź #822 dnia: 14 Kwietnia 2008, 15:44 »
Meridia ze Słowacji?? A nie chodzi przypadkiem o Adipex?? Jedno i drugie ma pochodne amfy, wywołuje problemy ze snem, kołatanie serca, ogromne pragnienie, suchość w ustach.....ale jeść się faktycznie nie chce. Chudnie się szybko i tak samo potem szybko tyje. No i trzeba się zastanowic nad aplikowaniem sobie tego specyfiku jesli w krotkim czasie po kuracji planuje sie dzieci. Wywołuje jakies "zwarcie" przy jednoczesnym stosowaniu doustnej i plasterkowej antykoncepcji. Ja wzięłam Adipex tylko raz - i o raz za dużo. Nie polecam, lepiej zainwestowac w aerobic , mądrze jeść i zmienić nawyki zywieniowe. Ale każdy zrobi jak chce.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #823 dnia: 14 Kwietnia 2008, 15:48 »
dokładnie Kaha...dziewczynom zapewne chodzi o Adipex....
— Richard M. Devos

Offline Olcia27
  • uzależniony
« Odpowiedź #824 dnia: 14 Kwietnia 2008, 16:30 »
no tak bo adipex to można sobie w necie kupić i truć się jakimś swiństwem , był jeszcze mezaitag czy jak to tam się pisze i Lida, same "super " preparaty odchudzające

Offline Edzia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #825 dnia: 14 Kwietnia 2008, 18:16 »
Meridia ze Słowacji?? A nie chodzi przypadkiem o Adipex??

no właśnie meridia, nie adipex

problem jest, że jak ktoś się uprze, to wszystko da się kupić.

A co do ceny. To w Niemczech kosztuje 99euro/op. :mdleje:

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 15.05.2010
« Odpowiedź #826 dnia: 14 Kwietnia 2008, 18:33 »
I ja się do Was przyłączam...

Aktualnie jestem na diecie 13-niowej - to na dobry początek.

A potem MŻ :) tzn. zero słodyczy, białego chleba, unikanie makaronów i ziemniaków.
Nie mówię, że już nigdy nie zjem... ale będę unikać!

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #827 dnia: 14 Kwietnia 2008, 21:40 »
A ja Wam powiem, ze lepsze od odchudzania jest próba zachowania zdrowej diety w ciązy...
niestety zachodzą takie zmiany metaboliczne np hiperinsulinizm, że człek dzień cały szukałby słodyczy...to jest jazda dopiero...

Ja sobie dzisiaj przez pół dnia obchodziłam pudełko czekoladek...obwąchałam ze wszech stron...ale nie zjadłam....
— Richard M. Devos

Offline *Ewcia*
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 24.05.2008
« Odpowiedź #828 dnia: 14 Kwietnia 2008, 21:58 »
Liliann ja Ci powiem, że w ciąży nie jestem a zachciewajki mam, że szok  :o

Twoje zdanie w mojej wersji brzmiałoby:

"Ja sobie dzisiaj przez pół dnia obchodziłam pudełko czekoladek...obwąchałam ze wszech stron... I wieczorem pożarłam...  ::)"

Brakuje mi silnej woli  :buu: :Placz_1:

Idę zaraz robić brzuchy  ::)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #829 dnia: 14 Kwietnia 2008, 22:01 »
...a ja się modlę, żeby mąż zjadł je jak najszybciej....dobrze mu się zaczeło, ale teraz przerwę sobie zrobił....
« Ostatnia zmiana: 14 Kwietnia 2008, 22:06 wysłana przez liliann »
— Richard M. Devos

Offline Edzia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #830 dnia: 14 Kwietnia 2008, 22:16 »
liliann podziwiam, ja bym nie wytrzymała  :)

U mnie w domu nie może być nic słodkiego. Na szczęście lenistwo mam bardziej zaawansowane niż łakomstwo i do sklepu nie zejdę jak mi się zachce ::)
Chociaż bywały czasy, że potrafiłam na łyżce cukier rozpuszczać, nad kuchenką  :brewki:
Najgorzej po obiedzie, jak nie zagryzłam czymś słodkim, to aż chora byłam. Można, to tylko do głodu nikotynowego porównać ;)

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #831 dnia: 14 Kwietnia 2008, 22:21 »
a ja bym chętnie zmieniła swoje nawyki żywieniowe...

Offline kkotek
  • maniak
  • data ślubu: 13.09.2008
« Odpowiedź #832 dnia: 14 Kwietnia 2008, 22:25 »
Jeśli chodzi o słodycze to ja mam baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaradzo silna wolę i bardzo się cieszę z tego powodu :skacza:
Kajetan  *† 31.12.2015 (15 tc)
Paulinka ❤️ 19.03.2018

Offline ela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #833 dnia: 15 Kwietnia 2008, 08:52 »
Widzisz Lila u nas jest kupa takich lekarzy  :-X
Ty bys liscia sprzedała bo nie jest wazna dla ciebie kasa a sam pacjent !!!!
Ale zobacz Jagodka też dostała meridie bez problemu od swojego lekarza...."poprostu wypisał" !

Kurcze zazdroszcze Wam tej woli  :)
Wiem , że można schudnąć bez leków , chemii itd !
Tylko silna Wola i jakaś konkretna motywacja!
Ja juz raz tak schudłam !
No ale teraz jakos ciężko :)
Chyb wiekszosc kobiet ma tłumaczenie...jak zamknę "produkcje" dzieci to wtedy wezme się za siebie  ;D
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #834 dnia: 15 Kwietnia 2008, 14:58 »
Widzisz Lila u nas jest kupa takich lekarzy  :-X
Ty bys liscia sprzedała bo nie jest wazna dla ciebie kasa a sam pacjent !!!!
Ale zobacz Jagodka też dostała meridie bez problemu od swojego lekarza...."poprostu wypisał" !

..no wypisał...nie wiem jakie Jagoda ma BMI...może ma wskazania względne tudzież bezwzględne. Przeciwskazań też nie ma.

Z resztą ten lek obrósł mitami. A przecież to zwykły lek i to jak na razie najlepszy ze wszystkich które do tej pory na rynku funkcjonowały...
Też do niego na początku podchodziłam z dystansem pamietając co działo się przy stosowaniu jego poprzedników, ale widze, że coraz większe grono pacjentów dobrze go znosi.
Co więcej ma efekty, chudnie...ma motywację do zmiany diety.
Sama mam obecnie pacjenta, którego nie mogę odchudzic a musze...a Meridii też raczej nie mogę zastosować bo jest po zawale.
I niestety muszę zaryzykować i spróbować lek włączyć, pod moją ścisła kontrolą i zaczynając od mniejszej niż zalecana dawki.

Lepiej jak ktos sie odchudza na tym preparacie niż np metodą chałupniczą stosując np leki na tarczycę, tez cudownie odchudzają, a ile szkody narobią. Tyle Meridia na pewno nie zrobi.

Eluś sama mówisz, że nie masz silnej woli...a ilu jest takich pacjentów....
Chodzą smęcą...czasem naprawdę najlepiej jest im receptę wypisać i niech idą. Jak ich po leku porządnie potrzepie...sami go odstawią, a jak nie potrzepie, to moze i coś schudną.

Ja tez jestem tylko człowiekiem i też miewam niektórych po prostu dość..
— Richard M. Devos

Offline tylunia
  • You are my person brand of heroine
  • Chuck Norris
  • Ludzie mają pewną wspanialą ceche. Zmieniają się.
« Odpowiedź #835 dnia: 22 Kwietnia 2008, 12:22 »
to ja troszke o sobie...od wczoraj stosuje kopenhaska diete- mam zamiar wytrwac ale nie mam zamiaru upadac na zdrowiu czy mordowac sie za wszelka cene...narazie idzie mi ok...zobaczymy ile wytrzymam...ale mimo wszystko jestem juz ukierunkowana na diete typu surowki itd...zero slodyczy i wiecie co mam takie przeczucie ze tym razem bedzie inaczej ze dam rade...a moze to ta podoga...w kazdym razie pozyczylam od rodzicow rower stacjonarny i mam ambitny plan schudnac ale nie szybko...tylko bez czasu okreslonego ale juz na cale zycie...i mam swiadomosc ze bede musiala sie pilnowac bo mam sklonnosci do tycia...a mobilizuje mnie to ze czuje sie swietnie i w glowie mi sie kolacze mysl...dasz rade...mam nadzieje ze tym razem wygram...bo ostatnio jak patrzylam w lusto to mi sie odechciewalo..wszystkiego a idzie lato i stwierdzilam ze tym razem sie nie dam i bedzie inaczej...prosze trzymajcie za mnie kciuki  8) 8) 8)

Offline mk.mika
  • maniak
  • data ślubu: 6 czerwca 2009
« Odpowiedź #836 dnia: 22 Kwietnia 2008, 13:12 »
No to trzymam kciuki. Ja jestem po diecie i trzyma się cały czas waga taka jak po samej diecie. Fakt jem ogórki pomidory i pije jogurty naturalne teraz. Czasami pozwalam sobie na pizze zupełnie do słodyczy mnie nie ciagnie więc ciesze się. Nie mam czasu zupełnie na sport ale za to sport łóżkowy polecam :D, najlepszy efekt do tego przyjemność.

Moje oczy są nadal zielone w moim oknie wciąż kwitnie nadzieja

RELACJA

Offline tylunia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #837 dnia: 23 Kwietnia 2008, 09:13 »
dziekuje ja juz dzis nie daje rady... boli mnie glowa i kreci mi sie w niej...ale zamierzam nie rezygnowac zupelnie z diety tylko ja zmodyfikowac o surowki i sniadania...bo padam - na sport tez nie mam czasu ale musze sie zorganizowac zeby w koncu go miala...i zaczac jezdzic na rowerku  :)

Offline tylunia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #838 dnia: 30 Kwietnia 2008, 11:56 »
moja dieta zakonczyla sie na 5 dniu - niestety kwiecien to miesiac urodzin rocznic slubow itd...ale nie poddalam sie tak latwo...staram sie jesc mniej, kupilam naturalne jogurty i znalazlam jeden co wrecz uwielbiam (wczesniej jak dla mnie jogurty naturalne z niektorych firm mialy brzydki zapach ale znalazlam jeden pyszny), nie jem po 18 i pije tylko wode (zero coli i alkoholu), nie jem slodyczy...zobaczymy co z tego bedzie ale wszyscy mi mowia ze widac juz po mnie widac  ;D

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #839 dnia: 28 Maja 2008, 23:21 »
Witam serdecznie
Jesli chodzi o Meridie to bez problemu jest ona wypisywana pzrez lekarzy, są osoby ktore znoszą ja beznadiejnie - są nerwowe, nie moga spac itd, a sa osoby które świetnie znoszą i pzrede wszystkim chudna, ale zauwazylam ze gdy przestana ja brac a nie zminia nawyków zywieniowych waga wraca im spowrotem a nawet z nadwyzką ;/

Ja od listopada 2007 do kwietnia 2008 schudłam 7 kg powoli ale się opłacało ;)
nie stosowłąm żadnych drakońskich diet , a nawet nie uprawiałam sportu - z braku czasu  ;) jedynie zrezygnowłam z windy  ;D ;D ;D
Poprostu podstawa to pełnowartościowe sniadanie , pzred wyjsciem z domu , 5 posiłków dziennie , bez podjadania , ostatni posiłek ok 18 , woda niegazowana 1,5 l dziennie, zielona herbata, dużo warzyw i owoców, zrezygnowałam z potraw smazonych przestawiłam sie na pieczone w foli bez tłuszczu - polecam
hmm chyba tyle co robilam wiec same widzicie nic specjalnego  ;D ;D ;D

jeśli macie jakieś pytania słuze pomocą  :P  ;)