Autor Wątek: asiek i artee mają juz miłosza  (Przeczytany 176820 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline martulka

• Chuck Norris
  • 2+2+2=nasza rodzinka :)
  • data ślubu: 18-06-2005
Odp: asiek i artee mają juz miłosza
« Odpowiedź #1620 dnia: 24 Sierpnia 2007, 13:05 »
Asiu nareszcie fotki Miłka. Ale rośnie wam synuś i jaki pocieszny :)
A te fotki z zatkanym noskiem są rozbrajające.

Asiu mam pytanko o tą lampę z kuchni - gdzie ją kupiliście? Bardzo nam się spodobała :)

Offline asiek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.08.2004
« Odpowiedź #1621 dnia: 24 Sierpnia 2007, 13:09 »
kurcze,nie znam nazwy sklepu - mąż chyba wie.Jak będę wiedział-napiszę.Ale to nie była castorama.Do sypialni kupiliśmy w castoramie. ta nie wiem,lae później powiem.

Offline martulka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1622 dnia: 24 Sierpnia 2007, 14:24 »
oki dzięki :D

Offline demka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25 grudnia 2005
« Odpowiedź #1623 dnia: 24 Sierpnia 2007, 19:39 »
Asiu Miłek jak zwykle przefajny- stęskniłam ie za nim :D mieszkanko prezentuje się ZACNIE, że tsk po Moniowemu powiem :D
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline asiek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1624 dnia: 27 Sierpnia 2007, 14:10 »
dziękuję za miłę słowa!!!!!

JESTEM DUMNA Z SYNIA DZIŚ!!!!!
z siebie też hihi

Byliśy dziś na testach.
Najpierw Miłęk robił kupsko i naładowałam do pojemniczka (pierwszy raz kał na lamblię wyszedł ujemny-więc jeszcze 2 razy) i zaniesliśmy - na parterze,a potem z duszą na ramieniu poszliśmy na 2 piętro,gdzie mieliśmy miec testy.
Średnio wierzyłam w to,że się da je zrobić.... Marna ze mne optymistka  :-\ :-\ :-\

Najpierw poszłam do świetlicy pełnej zabawek gdzie Miłek zabrał sobie wóz strażacki i poszliśmy z pania do jej gabinetu na testy. Miałam fajnego bodziaka z rozpinanymi ramionkami-więc odkryłam mu plecki bez rozbierania.Siadł mi na kolankach tyłem do pani i najpier mu zrobiła gili gili długopisem na pleckach (uff-poszło ihi), potem pokapał na numerki alergenami .... i najgorsze przed nami!!

Pote pani musiał delikatnie ukłuć skórkę Miłka. W połowie płakał juz,ale nie strasznie i wytrzymał do końca i OBYŁO SIĘ BEZ SMOCZKA!!!!

Byłąm taka dumna.

No i po 15 min chyba starła wszystko i okazało się,że uczulenia nie ma na te alergeny co nakłuwała (super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)
a potem przykleiła mu plasterek z innymi i w środę idę plasterek ściągnąć. Mam nadzieję,że z nich wyjdzie na co Miłek jest uczulony, bo na coś jest  ;)

No a poza tym,to zasnął jak wróciliśmy o 11.10 chyba i właśnie wstał,czyli o 14.07!!! Niezły jest,hi.Zaraz jemy obiadek i spadamy.

AHAA, w sobotę MIłek był sam z nianią na dworze!!!! Sam wyszedł bez problemu z domku z nia (a ja stałam w przedpokoju),złapał ją za rączkę i poszli!!! Wrócili po 2 godz.W międzyczasie dała mi znać,że MIłek zjadł bananka,chrupeczki i się napił i że mnie w ogóle nie wspomina!!! Bardzo się cieszę!
JUutro ma byc niania o 10.30,żeby go położyć spać (żeby wiedziała jak ja to robię) i pokażę jej wszystko co gdzie i jak ma używać. No i potem w środę ma pojechac ze mna do lekarza i w czwartek już sami będą wojować,bo ja na 12 do pracy!!!!

Pozdrawiamy!!!

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1625 dnia: 27 Sierpnia 2007, 14:18 »
Brawo dla dzielnego Miłka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A fotki z mieszkanka.....miodzio!!!!!!!!!!!!!!

Offline martulka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1626 dnia: 27 Sierpnia 2007, 14:36 »
Asiu ale masz dzielnego synka :brawo: A ty mamuśka więcej optymizmu  :los:

Widzę, że póki co niania sie sprawdza. Oby tak było zawsze :ok:

Offline Wercia

• Chuck Norris
  • K & M- 10 lat minęło...:))
  • data ślubu: [
« Odpowiedź #1627 dnia: 27 Sierpnia 2007, 15:58 »
Asieńko mieszkanko po remoncie wygląda rewelacyjnie  :D Mężowi należą się wielkie  :brawo_2: :brawo_2: :brawo_2: za jego pracę.
Miłoszek jak na prawdziwego mężczyznę przystało jest dzielny i przystojny :skacza: I cieszę się że macie nianię i Miłek ją zaakceptował, a Ty, Asiu możesz spokojnie wrócic do pracy :grin:

*******************************************************************************************************
I Asieńko jeszcze jedno:
Spóznione lecz szczere z  :serce: płynące życzenia dla Ciebie i mężusia z okazji 3 rocznicy ślubu...

Idźcie przez życie z dobrocią w sercu,
Otoczeni ludźmi, których kochacie,
Silni poczuciem bezpieczeństwa i szczęścia - nierozłączni!

Offline demka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25 grudnia 2005
« Odpowiedź #1628 dnia: 27 Sierpnia 2007, 16:17 »
Synio dzielny...wielkie brawa dla miłka :D Cieszę się, że testy wyszły oki :D A powrót do pracy...w3akacje tak szybko niestety uciekaja :(
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline asiek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1629 dnia: 27 Sierpnia 2007, 20:38 »
Brawo dla dzielnego Miłka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A fotki z mieszkanka.....miodzio!!!!!!!!!!!!!!

dzięki Asieńko!!!!

Asiu ale masz dzielnego synka :brawo: A ty mamuśka więcej optymizmu  :los:

Widzę, że póki co niania sie sprawdza. Oby tak było zawsze :ok:
dzięki dzięki!!!!! Tak z optymizmem już walczę -Miłęk pokazał co potrafi,hihi

Aaa,dziś się dowiedziałam,że ta pani gastrolog,co nas przyjmowała (co opowiadałam Wam,że prawie była obruszona,że nie umiemy uspokoić synka),to okazało sie,że jest ...... STARĄ I BEZDZIETNĄ PANNĄ!!! i wszystko jasne!

Wercia   ogromnie Ci dziękuję za miłe słowa i oczywiście za piękne życzenia!!!!! Wzruszyłam się!!!!

demka dzięki wielkie!! A z tymi wakacjami,hihi to niektórzy nawet sądzą,że miałam je cały rok,hihi.

Pozdrowionka!!!

PS.wieczorem się dowiedziałam,że moja niania jest rozchwytywana!! ::) ::)
Bardzo chce,tzn chciałaby ją jedna babka,której dziećmi się ostatnio sporadycznie zajmowała,ale nie do końca sama wiedziała,czy będzie miała pracę,czy nie... I dlatego wzięła pracę u mnie- bo ja konkretnie-pani i już. No i ta dostała pracę dziewczyna i tez od czwartku i chciałaby moja pania Helenkę!!! Nieźle,co???
Moja niania twierdzi,że nie zostawi mnie,ale wiecie co,ludzi to mają...Najpierw zwodzą,nic konkretnego nie mają do zaproponowania,a potem stawiają moją nianię w kłopotliwej sytuacji...Jej jest miło(że ją lubią tamte dzieci)ale i głupio-że musi jej odmówić-rozumiecie,nie??
No,a ja się lekko przestraszyłam... Ale mam nadzieję,że to chwilowe  :-\ ;)

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
« Odpowiedź #1630 dnia: 27 Sierpnia 2007, 21:27 »
super,że niania tak wszystkim przypadła do gustu,ale oczywiście chcę,żeby została u was.Mam nadzieję,ze tamci ludzie nie będą jej już jakoś namawiać, albo większą kasę proponować?
Asiu!czy wy z Arturem jeziecie do Koszalina na zjazd z okazji 50-lecia "budowlanki" na Jedności?
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline asiek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1631 dnia: 27 Sierpnia 2007, 21:32 »
Mariolka ja też mam nadzieję,że nie będa jej "podkupywać"  :-\ :-\ Trudno-wtedy ściągnę teściową i będę szukac dalej... Chociaż nei chcialabym!!

Mariolu-do Koszalina jedziemy wtedy,ale na zjazd i bal puszczam męża samego  ;) Bo wszyscy od niego ida sami i stwierdziłam,że nie będę taka hihi i nie posłużę mu za ogon  ;D ;D
Nie proponował mi tego (na początku chciałam bardzo iść z nim) mówił,że jak chcę to ok,ale jak sobie pomyślałam,że gdybym ja miała taki zjazd i wszyscy byliby sami-to też bym go nie ciągnęła  :-X No i już zgłoszenie wysłał sam.Ale w Koszalinie będę wtedy.A Ty wybierasz się z Markiem??

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1632 dnia: 27 Sierpnia 2007, 21:36 »
ja jeszcze nie wiem, bo zgłoszenia nie wysłałąm jeszcze.Ale MArek za bardzo nie chce.no i ktos musiałby pilnować Marcelka. A poza tym jeśli już to poszłabym tylko na zjazd.Bo we dwójkę na bal to troszkę kasy.A teraz nie narzekam na nadmiar...
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #1633 dnia: 27 Sierpnia 2007, 21:40 »
Asiu jestem przekonana że od takiego przystojniaka jak Miłek to niania nie ucieknie :)

Offline asiek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1634 dnia: 27 Sierpnia 2007, 21:56 »
ja jeszcze nie wiem, bo zgłoszenia nie wysłałąm jeszcze.Ale MArek za bardzo nie chce.no i ktos musiałby pilnować Marcelka. A poza tym jeśli już to poszłabym tylko na zjazd.Bo we dwójkę na bal to troszkę kasy.A teraz nie narzekam na nadmiar...
rozumiem rozumiem- swoja drogą kasa za bal też będzie zaoszczędzona,jak nie pójde hii.Najważniejsze,żebyś na zjazd poszła.A bal-jak uważasz  ;)

Rybko- dzięki!!! Mam nadzieję  :D :D

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1635 dnia: 28 Sierpnia 2007, 12:06 »
Asiu no takie wiesci superowe ze buzia sie cieszy  :)

"wszystkie zwieŻęta są rUwne, ale świnie są rUwniejsze"
Orwell G. "Folwark Zwierzęcy"

Offline asiek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1636 dnia: 28 Sierpnia 2007, 22:26 »
dzięki Martuś!

Niania zostaje  ;D
Miłek dziś zasnął przy niej,obudził się przy niej,nie płakał,szedł  do niej na ręce..(z moich!  :D )

Ogólnie oki

Jutro zdjęcie plastra, potem ten zespół specjalistów, odebrać wyniki kału i do domku, bo na 17 kolega Miloszka przychodzi.Także w czwartek od rana będę miała tylko przygotowania do pracy miała....

Pozdrawiamy!!!

aha- Mariolu!!! jednak nie będzie mnie na zlocie  :-\ :( w ogóle.Bo Artur ma służbowy wyjazd do Trójmiasta na pt i sobotę i nie wiadomo,czy w ogóle sam zdąży....Pewnie na ostatnią chwilę. Trudno się mówi...
« Ostatnia zmiana: 28 Sierpnia 2007, 22:27 wysłana przez asiek »

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1637 dnia: 29 Sierpnia 2007, 08:59 »
 :brawo: :brawo: :brawo:
no to teraz mozesz z czystym sumiemiem i spokojem wracac do pracy :)
idealnie Ci sie udało rozwiazac wszystko :)
i remont...i nianie i prace a przy tym o nas pamietac  :i_love_you:

Offline Tajusia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.09.2005
« Odpowiedź #1638 dnia: 29 Sierpnia 2007, 12:49 »
to prawda co Marta napisała - nie ma to jak zorganizowana dobrze Asia !!!!!!!!!
i ciesze sie z wami ze niania zostaje i tak sobie dobrze radzi z Miłkiem
no i oczywiscie :brawo: dla Miłka i za dzielnosc na testach i za to ze nie jest takim mamisynkiem i chetnie bawi sie z ninia a ty mozesz spokojnie wrocic do pracy :ok:

powodzenie i sciskam serdecznie

p.s. lampa w kuchni bardzo mi sie podoba - walczylam z mezem bo tez chcialam kwadratowe klosze ale jednak on wygra l :(
"...Jest na ziemi jedno moje małe miejsce, gdzie poza biciem serca nie liczy się NIC więcej..."

Offline asiek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1639 dnia: 29 Sierpnia 2007, 17:47 »
Och,dziewczynki kochane,to miłe co piszecie!!!
Ale jeśli chodzi o remont to owszem-nasza (męża  ;)) zasługa,a reszta-to po prostu szczęście. No i mam nadzieję,że tak pozostanie,bo różnie bywa.
A do pracy-owszem mogę wracać spokojnie,aczkolwiek trochę się boję (ale całe szczęście nie o Miłka).Tak wiecie-te,które pracują już i mają dzieciaczki w domkach to wiedzą,o jakim strachu myślę,hihi.

A o Was jak mogłabym zapomnieć???!!!!

Pewnie będę zaglądać tu rzadziej,ale BĘDĘ!!!

A co z nowości???

Dziś zdejmowaliśmy plaster. No i co??? Hmm Miłek jest uczulony na ... ŻÓŁTKO!!!!! Tylko.....  :o :o :o Nawet nie wyszło,że na seler,mleko krowie itp. Z moich obserwacji wynikało,że na więcej produktów jest uczulony...  :-\ :-\ Oczywiście nie wymyslam mu alergii,ale się zdziwiłam.No ale akurat spotkałam na oddziale naszą panią dr,która nas na te testy kierowała i mówiła,że brak uczulenia w testach na mleko krowie może wynikac z tego,że od pół roku jest na pepti... Czyli jeśli nie podaję selera,hmmm to i on nie wyszedł...
No cóż.Zostaję przy opcji żóltka.Ale jak to p.dr stwierdziła-najlepiej prowadzić dziennik dietowy hihi i wg niego wyłapać co i jak.Czyli nic nowego hih
Ale prawdopodobnie w różnych półproduktach,albo jakichś wedlinkach np może być zawarte żółtko i ja o tym nie wiem i dlatego moje dziecko wysypuje.No ale już się cieszę,że raczej wszystko wiem i mam to z głowy.
A wynik kału na lamblię i dziś negatywny.Pozostaje nam jeszcze raz  ;)

I jeszcze dziś byliśmy w Ośrodku Wczesnej Interwencji i HUUURRRAAA!!!!   logopeda i ehabilitant stwierdzili,że Miłek rozwija się baardzo prawidłowo i że mamusia go bardzo dobrze "prowadzi"  ;) ;) Byłam dumna z synka i siebie,hihi

A logopeda,jak ze mną rozmawiała-w pewnym momencie mówi- pani takich fachowych stwierdzen używa,że chyba... niech zerknę... tak myślałam,że jest pani nauczycielką  :D :D :D :D To był w danym momencie komplement,hih
Ale powiedziała mi,żebym uważała oczywiście i nie starała sie swojego dziecka uczyć za dużo  ;D Spoko mówię.
A niania z nami była i oczywiście Miłek wcale nie chciał dawać mi ręki,a jak przyjechaliśmy pod dom-pokaząłam niani wózkownię,wózek itp to on potem nie chciał jej do domu puścić.Musiała wnieść go do domu,bo nie chciał jej puścić.Normalnie szok  :o :o ;D

Śmiała się,że będę zazdrosna,ale ja na to-najważniejsze,że panią lubi!!!!

To tyle.Jutro do pracy na 12....... Pozdrawiamy!!!

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1640 dnia: 29 Sierpnia 2007, 19:09 »
cieszę się,że miłek tak zaakceptował nianię i możesz spokojnie wracać do pracy.No i ,że testy w sumie ok.jak na razie tylko żółtko...
jeszcze dziś byliśmy w Ośrodku Wczesnej Interwencji i HUUURRRAAA!!!!   logopeda i ehabilitant stwierdzili,że Miłek rozwija się baardzo prawidłowo i że mamusia go bardzo dobrze "prowadzi"    Byłam dumna z synka i siebie,hihi
Asiu jak tam trafiłaś?skad brać skierowanie?I po co tam byłaś skoro Miłek bardzo ładnie mówi i prawidłowo się rozwija.W piątek będe z marcelekim w Poradni dzieci zdrowych w związku z nieprzyjmowaniem przez marcela płynów, to zapytam

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1641 dnia: 29 Sierpnia 2007, 19:52 »
 :skacza: jakie super wiesci !! :)

ee tylko złótko :) jeszcze z roczek i nie bedziesz pamietac :) WYROSNIE :)

Brawo Asiu wielkie brawo !! :)  :Daje_kwiatka:

Offline asiek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1642 dnia: 29 Sierpnia 2007, 23:06 »
dzięki !!!!!

Mariolu - ja tam trafiłam z MIłkiem chyba jak miłą pół roczku i miałam skierowanie od siebie od pediatry do neurologa bodajże.Albo nawet miałam na skierowaniu do ośrodka Wczesnej interwencji.No i jak u nich byłam to oglądały go panie neurolog i pan rehabilitant i potem to były tylko kontrole.A jak teraz miałam iść (miałam się pokazać jak Miłek będzie przynajmnej 2 dobre miesiące chodził) to podczas rejestracji pani powiedziała,że na zespół mnie zapisze. No i dzi mi powiedzieli tam,że teraz wszystko jest prawidłowe a jeśli mnie coś zaniepokoi-to mam wziąć skierowanie od pediatry do O.W I. i tam przyjechać. Dowiedz się po prostu od swojej pediatry np gdzie u Was sa takie ośrodki i jak to u Was wygląda i tyle.Masz pełne prawo skorzystać z tego-jesli masz pewne wątpliwości.
Aha,a ta główka do tyłu co ją odchyla- po prostu mu to zostało.Ale jeśli spionizował postawe i zajmje się głównie wszystkim na wprost to nie robimy tragedii.I tyle.

Buziaki dla Was!!!

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1643 dnia: 30 Sierpnia 2007, 07:48 »

ja już w internecie poszperałam troszkę i znalazłam Ośrodek Wczesnej Interwencji w gdyni oraz poradnie Psychologiczno-Pedagogiczne. Ale nie wiem jak ze skierowaniem?Jutro będę u pediatry to sie dowiem.W pierwszej kolejności poprosze o skierowanie do logopedy i zapytam co dalej.A do Poradni psych.-pedag. można chyba bez skierowania bezpłatnie sie zgłosić z dzieckiem...?dzięki

Offline asiek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1644 dnia: 30 Sierpnia 2007, 22:11 »
Mariolu-nie wiem,jak ze skierowaniem do poradni.Po prostu zapytaj pediatrę i już.

NO,PO PIERWSZYM DNIU W PRACY!!!!

Było całkiem dobrze!!!

A Miłek - no cóż - SPRZEDANY!!!
W ogóle nie zareagował jak do domku wróciłam.

Wyszło tak,że o 11 przyszła niania-połozyła Miłka spać, a potem ja sobie poszłam-pokazałam,co miłek ma zjeść i wróciłam po 16.No i przyszłam z moimi koleżankami z pracy(żeby mieszkanko po remoncie zobaczyły) i przyniosłyśmy szampana coby wypić na nowy początek roku  ;)
No i pogadałam chwilkę z nianią, dałam jej kasę za te kilka dni,co nam poświęciła i strasznie była zaskoczona i nie chciała wziąć tej stówki. A ja na to-poświęciła nam pani tyle czasu,a poza tym dziś już była pani w pracy i jutro też będzie-więc to kasa za pracę   :) Trzeba doceniać pracownika  ;D

No a jutro ma być na 9.15,bo ja mam na 10 i o 14 przyjedzie moja mama to ją zmieni - bo ja trochę w szkole posiedzę  :D

Pozdrowionka!!!

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1645 dnia: 31 Sierpnia 2007, 08:42 »
 :brawo: :brawo: :brawo: :brawo:

alez super :) :) :) BARDZO SIE CIESZE :) razem z Wami :)

Offline Pyrdulka

• entuzjasta
« Odpowiedź #1646 dnia: 31 Sierpnia 2007, 11:59 »
A Miłek - no cóż - SPRZEDANY!!!
W ogóle nie zareagował jak do domku wróciłam.
Może z jednej strony to i lepiej, bo będąc poza domem wiesz, że Miłek się dobrze bawi i nie martwisz się o niego.

Offline martulka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1647 dnia: 31 Sierpnia 2007, 12:18 »
asiek naprawdę super trafiliście z tą nianią. Dobrze, że Miłek tak ja polubił, bo ty spokojnie możesz poświęcić się pracy. Życzę powodzenia :ok:

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1648 dnia: 31 Sierpnia 2007, 14:05 »
asiek cieszę się, że tak się wam z nianią udało
nie jesteś zazdrosna, ze miłek został "sprzedany"  ;)
a jakiej szkole pracujesz i co tam robisz - jeśli nie tajemnica  ;)

pozdrawiam i miłego dnia w pracy życzę

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1649 dnia: 31 Sierpnia 2007, 15:20 »
ja odpowiem za asiek.pracuje w szkole podstawowej, na swietlicy.